Lekkerineepotje is opgericht door Dewi van de Waeter. Het verhaal van deze onderneming is leuk, lief en schattig (luister ook naar het gesprek wat ik met Dewi had @Strictly Business). Alle producten zijn veganistisch en handmade. Het idee dat je zelf in de keuken je eigen verzorgingsproducten kunt maken, dat is goud. Super tof! Ik kon dan ook niet wachten om een aantal producten voor je te testen. Zijn de producten een go of is het vooral het verhaal wat goed is?

In totaal heb ik van Dewi 5 producten ontvangen om voor jullie te testen. Dit zijn Coffee & Olive Oil Facial Scrub, Soy Massage Candle Coconut, Cotton Candy Body Butter mini, Strawberry & Lemon Lip Balm en Natural Minty Deodorant.

Coffee & Olive Oil Facial Scrub
In dit mooie wekpotje zit 170 ml. De scrub is gemaakt van: fairtrade biologische koffie, vitamine E, biologische olijfolie, kaneel etherische olie en liefde.

De belofte:
Deze scrub is intens en maakt je huid baby zacht. De olijfolie zorgt dat je huid wordt gehydrateerd. Ruikt naar ontbijt op bed. Ook fijn om deze scrub te gebruiken op de rest van je lichaam. Dit product werkt het beste op natte huid onder de douche. ~ Een kanttekening bij de belofte, op de verpakking en de website staan twee versies. Erg onhandig! Vooral als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, check zowel de website als de verpakking.

Mijn ervaring:
Oeps, daar gaat mijn ego! Help, hoe gebruik je dit? Bij poging nr. 1 dacht ik lekker eigenwijs te zijn en deze scrub te gebruiken boven de wastafel. Dit is dus echt een zware afrader. De scrub is qua substantie erg droog en daardoor lastig uit de verpakking te halen (tip: leg een theelepeltje naast deze scrub) en vervelend aan te brengen. Niet alleen kun je daarna de hele badkamer poetsen, het zit ook nog eens heerlijk (grrrr) onder je nagels. Maar… Je huid wordt er wel super zacht van en je ziet direct dat je de doorbloeding op gang hebt geholpen. Direct een gezonde kleur en een stralend verzorgde huid. Wat onwijs erg naar koffie ruikt, dat kan positief of negatief zijn.
Bij poging nr. 2 toch eerst even de gebruiksaanwijzing op de verpakking en website gecheckt. Douche, aha, dat verklaart veel! Het grootste voordeel is dat je dan direct de ‘rommel’ weg kunt spoelen. Wel blijf ik de penetrante koffiegeur een no go vinden. Roy vindt het daarentegen heerlijk.

img_9789

Soy Massage Candle Coconut
Deze kaars wordt geleverd in een 70 ml glazen potje. De kaars is gemaakt van: biologische soja wax, organische shea boter, amandelolie, vitamine E, kokos geur en liefde.

De belofte:
Deze massagekaars is heel romantisch. De was wordt niet heet, gewoon lekker warm. Steek de kaars aan en wacht totdat de wax gesmolten is. Giet het daarna over de huid en begin met het masseren. Veel plezier! ~ Een kanttekening bij de belofte, op de verpakking en de website staan twee versies. Erg onhandig! Vooral als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, check zowel de website als de verpakking.

Mijn ervaring:
Wat een mooie verpakking! Dit is alleen (helaas) het enige waar ik positief over ben. De kaars ruikt nergens naar. Vooral met een massagekaars wil je geur, beleving en een bepaalde setting creëren. Al na een aantal seconden wordt het glas waanzinnig heet. Doordat er geen schenktuit in het potje zit, slaat deze direct zwart uit. Aansteeklont helemaal aan de zijkant, is ook niet handig. De olie is oké maar slaat wel wit uit op de huid en wordt veel TE HEET. Al met al, een echte no go.

img_9766

img_9767

Cotton Candy Body Butter mini
Deze mini wordt geleverd in een 30 ml tinnenblikje, ook kun je kiezen voor een groot wekpotje met deze fijne body butter. Het is gemaakt van: organische kokosolie, vitamine E, snoep geur, roze natuurlijke mica poeder en liefde.

De belofte:
Een mooie 100% veganistisch body butter met een basis van organische kokosolie. Het is perfect voor de droge huid en het zal smelten in je handen, zodat het heel gemakkelijk verspreidt. Het resultaat is een gehydrateerde huid met een super zoete suikerspin geur en een lichte shimmer die je sprankelende persoonlijkheid benadrukt. ~ Een kanttekening bij de belofte, op de verpakking en de website staan twee versies. Erg onhandig! Vooral als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, check zowel de website als de verpakking.

De belofte:
Magisch!! De geur ‘brings back some good old 90’s memories’. Het is een heerlijk vette en goed verzorgende butter. Blijft op de huid liggen en geeft daarom een hele mooie glans. Roy is gelukkig ook dol op de geur (niet geheel onbelangrijk). Fijn! Aanrader!

Strawberry & Lemon Lip Balm
Deze lippenbalsem wordt geleverd in een 15 ml tinnenblikje. Het is gemaakt van: organische shea boter, biologische soja wax, biologische kokosolie, vitamine E, natuurlijke aardbei aroma, natuurlijk citroen aroma en liefde.

De belofte:
Deze aardbei en citroen lippenbalsem ruikt desserts, zomer en plezier. De lippenbalsem is volledig eetbaar. ~ Een kanttekening bij de belofte, op de verpakking en de website staan twee versies. Erg onhandig! Vooral als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, check zowel de website als de verpakking.

Mijn ervaring:
Wow, deze lippenbalsem oogt zijdezacht! Helaas is het geurloos en persoonlijk ben ik geen fan van lippenbalsempotjes omdat het met lange nagels lastig smeren is. Qua substantie is het ontzettend hard (seizoen) en onsmeerbaar in een normale conditie. Daarom meegenomen naar de badkamer, 30 minuten flink laten stomen en daarna 2 uur in mijn broekzak gedaan. Daarna nog niet smeerbaar tenzij je lange nagels wilt gebruiken als schep. Ook dat heb ik getest en… Een gewone biologische kokosolie is voedzamer en een heel stuk eenvoudiger.

Natural Minty Deodorant
Deze deodorant wordt geleverd in een 30 ml tinnenblikje. Het is gemaakt van: baking soda, maïzena, biologische kokosolie, vitamine E, pepermunt essentil olie & liefde.

De belofte:
Warm de deodorant op tussen je wijsvinger en duim, wrijf daarna in je oksels. De baking soda zorgt ervoor dat je natuurlijk zweet, maar het niet ruikt. Het zal een subtiele pepermunt geur achterlaten en houdt je de hele dag fris. ~ Een kanttekening bij de belofte, op de verpakking en de website staan twee versies. Erg onhandig! Vooral als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, check zowel de website als de verpakking.

Mijn ervaring:
Lekker geurtje. Vervliegt alleen direct zodra het je huid aanraakt. De substantie is erg korrelig en wordt bijna poederachtig als je het warm maakt. Daardoor is het lastig aan te brengen. De substantie vormt een soort van witte vlies op de huid die bij aanraking verandert in een poeder. Het trekt niet in en voelt alsof het de huid direct afsluit en het daardoor niet meer keer ademen. No go.

Eindoordeel:
Voor het geld hoef je het niet te laten en kun je alle producten gewoon een keer testen. Het duurste product van Lekkerineenpotje is €15,95 en het goedkoopste €6,95. Daarnaast is vrijwel alles in mini formaat verkrijgbaar. Het verhaal van dit merk en Dewi, vindt ik fantastisch. Het idee dat je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van je eigen verzorgingsproducten is super leuk! Ik ben blij dat Lekkerineenpotje ook workshops aanbiedt. Voor wat betreft de producten, ik zie nog ontzettend veel verbeterpunten. Zo zou ik alleen al starten met geuren toe te voegen. Dat is nu een enorm gemis en zorgt ervoor dat er geen sprake is van avontuur en een echte belevenis. Voor nu zou ik de producten een onvoldoende geven. Gelukkig weet ik dat juist dit een vlammetje kan zijn. Dewi heel veel succes, je verhaal is fantastisch!

Wat is jouw ervaring met de producten van Lekkerineenpotje?


[  Ik heb deze producten van Lekkerineenpotje gratis ontvangen in ruil voor het schrijven van een review.  ]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *