Yes, de zon schijnt! Dat betekent dat er ook aan de Nederlandse kust van alles te beleven is. Maar hoe maak je een dagje uit aan zee duurzaam? Voor dit gastblog artikel ging Tom van Galekkeropvakantie.nl op onderzoek uit. Benieuwd naar de 5 super leuke (en duurzame) activiteiten die hij heeft ontdekt 😀 ?

1. Kajakken in de Branding bij Wijk aan Zee

Vindt je het leuk om lekker sportief bezig te zijn en ben je niet bang om nat te worden? Dan is een dagje kajakken op zee een super leuke optie! Eerlijk toegegeven; kajakken kan relatief zwaar zijn, maar als je de golven eenmaal bent gepasseerd wacht je de ultieme beloning. Klim boven op je kajak, wacht tot de golven komen en laat je rustig leiden naar het strand. Zie jij het al voor je? Kajakken is wat mij betreft één van de leukste opties voor een duurzaam dagje uit aan zee.

2. Blokarten

Een andere leuke optie is Blokarten. Heb je daar ooit wel eens van gehoord? Zelf kwam ik hier voor het eerst mee in aanraking tijdens mijn last minute Schiermonnikoog. In de verte zag ik skelters over het strand rijden, die vooruit werden gestuwd door een groot zeil. Dit was super grappig om te zien, maar natuurlijk nog leuker om zelf te doen. Ik raad je dan ook zeker aan om het eens te proberen. Klim in de skelter, stuur in de juiste richting en laat de wind het werk doen. Ik kan je vertellen; het geeft een heerlijk gevoel om zonder enige moeite over het strand te scheuren.

3. Fietsen in Zeeland en een rondleiding op Deltapark Neeltje Jans

Zeeland is een heerlijke provincie voor een mooie fietstocht. Bovendien kun je van strand naar strand fietsen en ondertussen is er van alles te zien. Fiets bijvoorbeeld eens langs de Deltawerken en laat je bijpraten tijdens een rondleiding. Het zal je verbazen hoe ze hier met duurzaamheid bezig zijn. Naast het feit dat de Deltawerken ons kleine kikkerlandje al meer dan 60 jaar tegen het water beschermen, hebben ze hier ook een getijdeninstallatie gebouwd die groene energie opwekt. Zeker als je bewust bezig bent met duurzaamheid, is dit indrukwekkend om te zien. Tel daar de heerlijke fietstocht bij op en je snapt dat dit een duurzaam dagje uit aan zee is!

4.Met een e-chopper langs de kust toeren

Vind je fietsen toch te veel gedoe? Dan is er een leuk alternatief; toeren met een e-chopper. Een e-chopper is een combinatie tussen een fiets en een scooter en is volledig elektrisch. Lekker duurzaam en milieuvriendelijk dus! De e-chopper geeft je de gelegenheid om op je gemak langs de kust te toeren en veel van de omgeving te zien. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten van het mooie weer! Ideaal toch?

5.Tiny house aan zee

Vind je een dagje te kort en ga je liever een weekendje weg? Dan kun je er ook voor kiezen om een tiny house aan zee te boeken. Deze schattige huisjes zijn duurzaam gebouwd en bieden een unieke belevenis. Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden zijn tiny houses klein. Ze zijn bewust klein gebouwd, omdat je op deze manier meer van het buitenleven geniet. Het motto is dan ook; minder huis = meer leven! Daar ben ik het volledig mee eens. Ondanks het kleine formaat zijn de meeste tiny houses stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het is een leuke optie als je een duurzaam weekendje weg aan zee wilt boeken.

Wat ga jij doen tijdens een duurzaam dagje uit aan zee?

Dit waren ze dan; mijn tips voor een duurzaam dagje uit aan zee. Hopelijk hebben deze tips je geïnspireerd om een gezellig dagje uit te plannen. Heb jij al een idee wat je gaat doen? Ik ben super benieuwd! Laat het mij vooral weten via een reactie onder dit blog artikel, ook wanneer je vragen of suggesties hebt. Want op deze manier helpen we de wereld een klein stukje beter te maken. Verandering begint bij onszelf. Hoe groot of klein dan ook. Ik ben in ieder geval super trot op je dat je lekker duurzaam bezig bent en wens je een gezellig dagje uit!

2 Comments

  1. Ik ben niet heel sportief, maar ik houd ook niet van een hele dag bakken. Maar lange strandwandeling maken aan zee vind ik wel heerlijk. Uiteraard wel met een ijsje toe 😉

Write A Comment

Solve : *
21 − 12 =


Pin It