Hoewel Lana (gelukkig) nog niet tot de leeftijdscategorie behoort, heb ik wel een hele fijne lijst voor je gemaakt met 8 boekenpareltjes voor kinderen vanaf 7 t/m 13 jaar oud. Dus als je op zoek bent naar een mooi cadeau, een lekker leesboek of iets anders… Lees dan snel verder. Veel leesplezier 😀 !

Voordat ik mijn 8 pareltjes met je deel…

Eerst even wat liefde voor 4 fantastische uitgevers van wie wij alle 8 kinderboeken cadeau ontvingen. Wat een traktatie! Bedankt en alleen maar liefde voor Lemniscaat, De Vier Windstreken, Kluitman en Lannoo!

Ik ga je niet langer in spanning houden… Dit zijn de 8 toffe, grappige en bijzondere kinderboeken die ik vandaag met je wil delen:

Ava en het gesponnen poezenweb

Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Daarom kijkt Ava alle kattenfilmpjes die er op internet te vinden zijn. Op een ochtend onderweg naar school kruist een bijzondere rode kater haar pad. Ava voelt direct een band met hem, hij lijkt haar zelfs te begrijpen! Ze noemt hem Scratch. Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan. Maar Ava ontdekt dat de katten groot gevaar lopen in het asiel. En dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht. Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen populariteit op internet. Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden? Ava en het gesponnen poezenweb is een geweldig avontuur met een stoere hoofdpersoon, hilarisch herkenbaar kattengedrag en veel purrrfecte woordgrapjes.

Aanrader omdat…

Dit boek is in één woord: FANTASTISCH! Het is grappig, actueel en heel herkenbaar voor alle poezen- en dierenliefhebbers. Daarnaast maak je mij er natuurlijk onwijs vrolijk mee dat er zelfs achterin het boek een oproep gedaan wordt om een poes uit het asiel te adopteren. Ja, het is officieel; ik ben fan!

Hotel Flamingo Carnaval!

Hoera, het is carnaval! Hotel Flamingo bruist! Maar dan komt de wereldberoemde band De Nachtbeesten logeren. Niemand mag weten dat ze er zijn, want dan staan de paparazzi op de stoep. Kan Julia hun verblijf verborgen houden? Hoe moet ze ervoor zorgen dat haar gasten doorslapen, terwijl De Nachtbeesten oefenen? En kan ze wel voldoen aan alle rare eisen en wensen van de verwende popartiesten? Dan slaat het noodlot toe: het regenseizoen begint veel eerder dan verwacht. Julia zal alle zeilen moeten bijzetten om het carnaval te redden… Zal het haar lukken? Een nieuw, allervrolijkst avontuur over Julia, T. Beer, Makkie de maki en alle andere dieren waar we al zoveel van houden.

Aanrader omdat…

Een heerlijk boek, met prachtige illustraties en een fijn feel good verhaal. Ik word er vrolijk van! Het is dan ook een boek wat ik nu al met liefde aan Lana durf voor te lezen.

De ongewone vakantie van Tess en Raf

Meester Niek geeft zijn klas de opdracht om in de meivakantie eens iets nieuws te doen of te leren. Iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. De twee vrienden Tess en Raf zouden deze week eigenlijk gewoon bij elkaar logeren, maar door een noodgeval loopt alles anders. En zo komen er ineens meer nieuwe en spannende dingen op hun pad dan ze dachten en wordt het een nogal ongewone vakantie… Dit is het tweede boek over Tess en Raf. Lees ook ‘De geheime missie van Tess en Raf’.

Aanrader omdat…

Een heerlijk lief, mooi en zacht verhaal waarin dierenliefde centraal staat en het beleven van nieuwe avonturen. Mij kun je nergens blijer mee maken. Dit boek is dan ook echt een aanwinst!

Heksenweek

De nieuwe magische, knetterende, vrolijkstemmende heksenserie. Elsie Pekel woont in Kleinbrugge. Een stadje dat klein is, en een brug heeft, en vooral heel gemoedelijk is… vreselijk saai, dus. Elsie helpt haar vader iedere dag in Pekels Warenhuis, dat goedkope, alledaagse spulletjes verkoopt (pannen, paperclips, dweilen; dat soort dingen). Ze is een goede verkoopster, en houdt zich altijd aan Pekels Topregels voor Klantenservice. Maar ze verveelt zich dood. Als geroepen waait op een dag Magenta Spits naar binnen: de rode heks die in het bos woont. Ze zoekt iemand die een weekje op haar toren wil passen. Dat laat Elsie zich natuurlijk geen twee keer vragen! Dat is het begin van een avontuur waar belangrijke rollen zijn weggelegd voor de schurftige hond Lastpak, de bozige raaf Corbett en natuurlijk Elsies nieuwe vrienden uit het bos: Sylfine Groenmantel (die eigenlijk gewoon Aagje heet, maar graag een bosnimf wil zijn) en Joey de postbode. Wie op de toren van een heks wil passen, moet nou eenmaal zelf ook een beetje gaan heksen om alles in goede banen te leiden. Elsie komt voor een hoop verrassingen te staan! En wie had nou ooit gedacht dat Pekels Topregels voor Klantenservice zelfs voor een heks in wording handig uit zouden komen?

Aanrader omdat…

Voor heksen boeken mag je mij wakker maken en ook dit verhaal is weer om op te eten. Betoverend leuk!

Gozert

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Aanrader omdat…

De fantasie van Ties is zoooo bijzonder, dat je dit boek in één ruk uit wilt lezen omdat je benieuwd bent naar alle avonturen die hij mee gaat maken. Een heerlijk origineel verhaal!

De jongen die van draken droomde

Dachten jullie dat het afgelopen was? Het verhaal van Tomas en Fikkie? Echt niet! Het is natuurlijk wennen voor Tomas, dat Fikkie nu zo ver weg woont. Maar achter in de tuin van Grootvader staat nog steeds de drakenfruitboom. En op een dag wordt daar de wens van veel lezers vervuld: er groeit een nieuw draakje. Een onhandig klein draakje met veel te grote vleugels, dat besluit om dicht bij Tomas te blijven. Dat is Zwier, die overal waar hij komt chaos veroorzaakt. Intussen is bij Tomas in de klas een nieuw meisje gekomen. Aura, die beweert dat ze een drakenexpert is. Dat laat Tomas zich natuurlijk niet vertellen: hij is immers degene met de draken en de drakenfruitboom. En voor hij het weet, heeft hij zijn geheim verklapt. Maar hij is niet de enige die iets te verbergen heeft…

Aanrader omdat…

Dit boek is in één woord: GEWELDIG! Prachtige illustraties en een betoverend mooi verhaal. Ik ben fan! Ik kan dan ook niet wachten tot dat Lana dit boek zelf mag en kan gaan lezen.

Hebbus. De gouden postzegel

Hebbus! Dat is de geweldigste kringloopwinkel van het land. In deze winkel van Fays ouders valt er voor Fay en haar beste vriend Joppe altijd wel iets te beleven of te ontdekken. Er is alleen één ding waarvan Fay hoopt dat het nooit ontdekt wordt: het grote geheim van Hebbus. Omdat er iets heel erg is misgegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin tijdelijk (maar inmiddels al best lang) in de winkel. Joppe is de enige die dat weet. In een oud boek uit de boekenhoek van Hebbus vindt Fay een vergeelde envelop met een prachtige postzegel erop. Als er niet lang daarna wordt ingebroken, is het duidelijk dat iemand die postzegel heel erg graag wil hebben. Iemand die nu weet dat Fays familie in de winkel woont en dreigt dat geheim bekend te maken… Hebbus. De gouden postzegel is het tweede deel in de serie over kringloopwinkel Hebbus. Een serie waar je blij van wordt!

Aanrader omdat…

Ik heb inmiddels heel wat uren van mijn leven in een kringloopwinkel doorgebracht, de setting van dit boek is dan ook heerlijk herkenbaar. Al weet ik niet of ik het zo’n goede boodschap vindt dat kinderen samen een dief gaan vangen. Maar al met al, een erg leuk boek.

Dwars & Co

Heb jij dat ook weleens? Dat je vreselijke jeuk hebt op plekken waar je nét niet bij kunt? Of dat er nog maar een piepklein velletje toiletpapier aan de rol hangt, nét nadat je een grote boodschap hebt gedaan? Of dat er plots alleen nog maar ijskoud water uit de douche stroomt? Je denkt zeker dat zulke dingen zomaar gebeuren? Dat het soms gewoon flink tegenzit… Fout! Deze dingen gebeuren niet zomaar. Echt niet. Dit is het sluwe werk van… De dwarsliggers.

Een dolkomisch avontuur over kleine, gekke wezentjes die werken voor Dwars & Co. Een bedrijf dat maar één taak heeft: mensen het leven zuur maken! Met héél veel tekeningen!

Aanrader omdat…

Wordt ik er blij van? Niet echt. Maar ik weet zeker dat er heel veel jongens zijn, die om dit boek moeten lachen. Het staat namelijk bomvol kattenkwaad en grapjes. En om die reden heeft dit boek het toch gehaald in dit lijstje van 8 toffe, grappige en bijzondere kinderboeken.


Welke van deze 8 kinderboeken gaat er op jouw verlanglijstje of heeft je kind al gelezen 😀 ?


Write A Comment

Solve : *
29 − 24 =


Pin It