Van tomboy naar skater, van hiphop naar super modebewust en trendgevoelig tot aan minimalisme. Ik heb toch wat stijlen gehad! Inmiddels ben ik alweer heel wat jaren niet echt modebewust meer maar vooral bezig met duurzame kleding, gemaakt van mooie zachte stoffen, dat comfortabel zit en er ook nog vrouwelijk uit ziet. Mijn lievelingswinkel is zonder twijfel watMooi. In dit blog artikel deel ik meer over deze mooie duurzame webwinkel, de zomercollectie, de 4 items die dit seizoen in mijn kast hangen en… Ik mag 2x een shoptegoed van €50 weggeven en 20% korting op de hele collectie! Woehoeee!

Mooie mode voor mooie mensen.

WatMooi is in 2006 opgericht door Joke Bom en is uitgegroeid tot de grootste online winkel in Nederland op het gebied van duurzame mode. Wij vinden het belangrijk dat kleding mooi, tijdloos en fashionable is,  maar ook dat de wereld er een beetje mooier van wordt.

Mooi zijn heeft volgens watMooi te maken met zowel er mooi uitzien als je mooi voelen. En dat mooie gevoel krijg je doordat je mode draagt die gemaakt is met respect voor mens en natuur. Er zijn zoveel mensen die mooi in het leven staan en er zijn zoveel mooie duurzame producten! Die twee brengt watMooi bij elkaar: mooie mode voor mooie mensen!

Waarom ik fan ben van watMooi.

Joke, de eigenaresse van watMooi, is een geweldig lieve vrouw die enorm gepassioneerd is over duurzame mode. Dat zie je ook terug aan de prachtige items die in de webwinkel worden verkocht. Alles is met de hand uitgezocht en overal hangt een prachtig label aan. Vaak PETA Approved, 9 van de 10x vegan en altijd 100% duurzaam. Ook zijn alle watMooi items die in mijn kast hangen, stuk voor stuk items die ook super mooi blijven na het wassen en waar ik echt jaren plezier van heb. Daarnaast zijn bestellingen altijd razendsnel binnen, liefdevol verpakt en krijg je er gewoon een goed gevoel van. Allemaal redenen waarom ik enorm fan ben van watMooi 😀 !

De 4 items die dit seizoen in mijn kast hangen.

Speciaal voor dit blog artikel mocht ik van Joke een paar items uitkiezen uit de prachtige duurzame zomercollectie. Wat een feest! En dit is waar ik voor koos:

Jurk Wrap Tango Spring Blue van GREENBOMB

Een zwierige zomerjurk van Greenbomb. Deze vrouwelijke jurk heeft een sexy uitstraling en is een ideale jurk voor een zwoele zomeravond of een trouwfeest. Maar met een paar gympen heeft deze jurk een sportieve look. De spaghettibandjes zijn verstelbaar. Het bovenzijde van deze jurk heeft een wikkellook. Deze lange jurk heeft een klokkend effect aan de onderkant.

Fair geproduceerd van 100% EcoVero en vegan.

En, en, en?

De stof is zoooooo zacht dat het bijna als zijde aanvoelt maar dan dikker en vegan. Ik ben er zo blij mee! De jurk valt prachtig en kleed heel mooi af, daarnaast vind ik de print en kleur echt prachtig. Ik voel mij er super vrouwelijk in, ook dankzij de hele lage V-hals. Dit is nu al 1 van mijn favoriete items voor de zomer dit jaar!

Op deze foto heb ik trouwens het spijkerjasje en de jurk van GREENBOMB aan.

Jurk Priti Cross Black van People Tree

Een tijdloze en duurzame zwarte eye-catcher van People Tree. Deze vrouwelijke jurk is een aansluitend model. De brede schouderbanden lopen gekruist aan de achterkant. People Tree heeft een duurzame jurk ontworpen die je op verschillende manieren kunt combineren. Sportief met gympen en een shirt of longsleeve eronder. Voor een feest draag je hem met hakken en stijl je hem af met fairtrade sieraden. Draag hem naar kantoor met een blazer.  Mooie duurzame mode voor jou!

Vegan, fairtrade en gemaakt van 95% GOTS gecertificeerd MAX Havelaar biologisch katoen en 5% elasthan.

En, en, en?

In één woord: WAUW! Deze jurk is zoooooo mooi! Ik was er een beetje bang voor dat ik het niet zou passen omdat er alleen nog een grotere maat beschikbaar was, maar hij zit perfect! Een super mooi, vrouwelijk en prachtig aansluitend model. De stof is zijdezacht en valt echt prachtig om je lichaam heen. Ik kan niet wachten tot dat de zon schijnt en ik dit jurkje eindelijk zonder spijkerjasje aan kan. Ik ben fan (en Roy ook) 😉 !

T‑shirt Taronia Organic Navy van ragwear

Met het Taronia vegan en organic shirt van Ragwear stel je eenvoudig een nieuwe look samen. Het label ragwear is geborduurd aan de ronde hals. De contrasterende passementen in roze en cremé laat het shirt er sportief uitzien. Dit shirt heeft een aansluitende snit waardoor het jouw silhouet mooi accentueert.

De single jersey stof is rekbaar en zeer comfortabel om te dragen. Fair geproduceerd van 100% biologisch katoen en vegan mode (PETA Approved keurmerk).

En, en, en?

Ik ben enorm fan van Ragwear. Niet alleen omdat het PETA Approved is, maar ook omdat de stof altijd zo mooi zacht is en super lang mooi blijft. Dit T-shirt is dan ook weer een echte aanwinst. Prachtige snit, mooie kleuren en het zit heerlijk!

Een spijkerjasje van b. younq

Super jammer dat dit prachtige spijkerjasje inmiddels uitverkocht is want dit is by far het fijnste en mooiste spijkerjasje dat ik ooit gehad heb! De jeans stof is super zacht, en er zitten hele fijne steekzakken in het spijkerjasje. Ik zal het verder kort en krachtig houden; wat een pareltje!

WIN! 2x shoptegoed t.w.v. €50 en ontvang 20% korting op je aankoop!

Joke is echt een engel. Toen ik aan haar vroeg of ik misschien een shoptegoed aan één van jullie weg mocht geven zei ze direct ‘’Natuurlijk!! Maar laten we niet één lezer blij maken, maar direct 2 en ik wil graag alle lezers blij maken met 20% korting die ze in de hele webshop mogen besteden!’’. Hoe geweldig lief! Dus… Mogen we jou blij maken met een shoptegoed van €50? Laat dan onder dit blog artikel een reactie achter met een geldig mailadres – misschien leuk om te delen welk(e) item(s) je wilt gaan kopen – of stuur een mail naar info@clairesmission.com. Daarnaast waardeer ik het enorm als je Joke en watMooi wilt volgen op Instagram en Facebook.

Volgende week dinsdag ontvangen de 2 winnaars een persoonlijke mail. 😀

En, oe voordat ik het vergeet! Voor de 20% korting mag je de code clairesmission invoeren in je watMooi mandje. Deze code is geldig tot 30-06-2021.

Update 08-06-2021: Bedankt voor al jullie onwijs leuke reacties en mailtjes! Het was nog heel erg lastig om 2 winnaars uit te kiezen maar… Het is gelukt! De 2 gelukkige winnaars hebben een persoonlijke mail ontvangen. Heel veel plezier van jullie shoptegoed!


Op welk(e) watMooi item(s) ben jij verliefd?

65 Comments

 1. WatMooi vind ik ook een prachtige winkel, wat tof dat je een samenwerking bent aangegaan! Goede match, jullie twee. Ik ding graag mee naar een waardebon Mijn garderobe kan nog wel wat nieuwe items gebruiken.

  • Wat fijn een artikel om te lezen. In onze jacht naar iets moois vergeten we al snel welke impact kleren op het milieu hebben… De webshop van WatMooi biedt zoveel moois, bijvoorbeeld de jurk Brook Drift van Alchemist Fashion gemaakt van Lyocell. Lijkt me heerlijk om te dragen.

 2. Wat leuk zo’n samenwerking! Ik ken het merk niet dus ik ga me er eens verder in verdiepen want het klinkt goed.

 3. Mascha Jongman Reply

  Sinds kort heeft watmooi Bluts in de collectie, dus daarvan iets uitzoeken zou een geweldig cadeau zijn!

 4. Wat een leuke blog heb je geschreven, super leuk om te lezen. En wat leuk je samenwerking met Watmooi. Super assortiment hebben ze. Ik heb al meerdere dingen van Wat mooi in mijn kast en alles blijft ook zo mooi na het wassen. Mocht ik gaan winnen, dan zou ik heel graag de KL rosie midi pablo midnight gaan kopen

 5. Ik ben het laatste jaar meer en meer bezig met duurzame producten. Ik ben dan ook helemaal vóór bij duurzame kleding! De laatste met het zachte stofje vind ik dan ook echt geweldig mooi!

 6. Frederique Reply

  Yes ik doe mee, altijd leuk en ben wat aangekomen dus nieuwe kleding is welkom.Ik kende het niet maar houd erg van shops waarbij alles echt met de hand is uitgezocht. Shops met een ziel zeg maar.

 7. Denise van den Berg Reply

  Oh wat leuk, zeg! Ik heb ooit wel eens op deze site gekeken en ik zie dat ik de Facebook pagina ook al ‘like-te’. En tot mijn grote verrassing zie ik dat ze de King Louie Rose Midi Pablo in het assortiment hebben met nu al een leuke korting. Hij zit al in mijn mandje. Zal ik….. ? Of wacht ik tot de winnaars van het shop tegoed bekend zijn met het risico dat de jurk al weg is…..?

 8. Ik hou van fairwear en ik ben altijd op zoek naar mooie kwaliteit items die lang draagbaar blijven.
  Erg leuk om via jouw blog een nieuwe duurzame webwinkel te ontdekken: watMooi. Ik ga eens een kijkje nemen in die online shop, bedankt voor de tip!

 9. Stefanie De Costere Reply

  Mijn favoriete merk in de webshop is King Louie. Alles vind ik mooi.

 10. Wat een mooi merk is dit. Ik probeer ook zo duurzaam mogelijk kleding te kopen en er duurzaam mee om te gaan

 11. Wat een mooie blog om te lezen! De enthousiasme waarmee je geschreven hebt maakt me heel nieuwsgierig. En jahoor na het kijken op de website van watmooi heb ik een mooi lijstje kunnen samenstellen. Mooie kledingstukken meet leuke prints en intense kleuren! Graag doe ik dan ook mee met je winactie.

 12. Heel erg leuk en wat enthousiast om meteen korting te geven aan iedereen die daar via jouw blog komt. Je bent helemaal fan van de jurk: dat merk je heel goed in je tekst.

 13. Wat mooi is watMooi!
  Zou geen probleem zijn om daar iets uit te kiezen

 14. De jurk van Greenbomb vind ik erg leuk. Ik draag zelf eigenlijk altijd boho kleding, veel lange jurken en rokken, veel kleur, terwijl ik dus echt van zwart, zwarte, zwart kom. Dit paste zoveel beter.

 15. prachtige kleding, als ik het win wordt het in ieder geval een spijkerjasje!

 16. Wat een mooie winactie, ik doe graag mee.
  Ik vind alles mooi, maar ik zou een jurk uitzoeken.

 17. Fenny Hemmen Reply

  Wat ontzettend leuk met hoeveel enthousiasme je over over Watmooi schrijft en je hebt mij ook enthousiast gemaakt zeg! 🙂
  Want ik vind duurzaamheid echt ont-zet-tend belangrijk!

  Ik heb eens even rond gekeken en ik werd helemaal blij van dit vrolijke jurkje:

  Jurk So Frei Bhumi Blossom Blue

  Super zomers!!!

  Veel Liefs Fenny ^-^

 18. Leuke actie! Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij het kopen van kleding er niet heel goed op let of het duurzaam is. Maar als ik uit twee soortgelijke kledingstukken zou moeten kiezen, kan kies ik wel voor duurzaam!

 19. Prachtig dat blauwe kleedje dat je aan hebt! Daarvoor is er zeker ook nog plaats in mijn kleerkast 🙂

 20. Wat een leuke spullen, nieuw voor mij. Ik doe graag mee, heb ik een hele goede reden om rond te neuzen

 21. Heel leuk dat je een samenwerking hebt, duurzame kleding vind ik ontzettend belangrijk. Een leuke stralende foto met zijn vieren.

 22. Wat een gaaf merk! Ik kende het nog niet maar ga zeker kijken, heel tof En wel herkenbaar ook, al die verschillende soorten haha, ik kan goth, punk, alto, en nu een beetje van alles wat afstrepen

 23. M’n eerste reactie? WAT MOOI! Goed voor mens én milieu, en een boost aan zelfvertrouwen voor mezelf. Ik ben verliefd op de Jumpsuit Malawi van Thinking Mu! Heel veel zin om deze beauty te dragen tijdens m’n kleinschalige afstudeerceremonie. Ik kan wel een boost gebruiken tijdens het afstuderen!

 24. Ik hou van jurken in de zomer. Spaart me tijd uit bij het kiezen van een outfit. En uiteraard geef ik de voorkeur aan natuurlijke stoffen.

 25. Mijn vriendin vindt dit erg mooi, lijkt me leuk om voor haar iets te winnen.

 26. justananogirl Reply

  Zo leuke blog heb je geschreven, ik heb je gevolgd op instagram en op facebook 🙂

 27. Wauw wat een super actie! Ik doe graag mee voor een jas voor m’n dochter. 🙂

 28. marijksels Reply

  Wauw wat een gave shop! Top dat je ons daar op attendeert!
  Zo veel prachtige items, maar ik zou eerst gaan voor een van die toffe yogabroeken. Fingers crossed!

 29. Inge Bergsma-Kiezebrink Reply

  Wat een mooie kleding, en een leuke winactie!
  Ik vind het t-shirt-taronia-organic-navy van ragwear heel mooi, dus die zou ik zeker bestellen van het shoptegoed!

 30. Debby Koeman Reply

  Dat is zeker lief, ik doe graag mee! WatMooi heeft een heleboel mooie kleding.

 31. Oh la la! Wat een fijn cadeautje! Ik zag al een mooie pantalon van B Young (dat merk kende ik nog niet) en een toffe legergroene jumpsuit. Ik weet wel raad met dat shoptegoed hoor!

 32. Anita te Gussinklo Reply

  Hele leuke webshop, kleding maar ook met beauty producten.
  Ik zag al een leuk blousje maar ook naar de voetbalm met peppermint 100% natuurlijk spreekt mij (nu) erg aan.

 33. Thomas Geurts Reply

  Ik doe mee voor mijn vrouw, dus wat ze uit zou zoeken durf ik niet te zeggen aangezien ze niet weet dat ik mee doe 🙂

 34. Wat een leuke winactie, ik waag graag een kansje voor dit shoptegoed! Als ik win dan ga ik de top summer sun ketchup party kopen.6

 35. Staat je goed. En een spijkerjasje kan altijd. Ik zou graag een mooie zomerse top kopen als ik gelukkige zou zijn.

 36. veel leuks gezien dus moeilijk kiezen maar ik zou voor een leuk shirt gaan

 37. Ik heb net even gespiekt op hun site en er staan inderdaad een hoop mooie dingen op. Ik ben zelf nog op zoek naar een paar leuke shirts voor de zomer, maar zie dat ze eigenlijk niet verder gaan dan XL. Weet je toevallig of dit groot uitvalt? Ik schommel namelijk tussen XL en XXL. Ik zou in ieder geval wel graag mee willen doen aan deze leuke winactie!

 38. Wat een gave actie <3!
  Even gesnuffeld, er zijn wel erg mooie spulletjes, dus moeilijk kiezen!
  Ik zou sowieso gaan voor deze:
  Top Logo Graceful Flow Pure Zwart

  En nu duimen :D.

 39. Anneliese de Waal Reply

  Ik doe erg graag mee, heel erg leuk .
  Vind de jurk met de spijkerjas erg mooi, ziet er prachtig uit .
  Groetjes Anneliese de Waal

 40. Super leuke site en collectie! Ik ga voor de Rok Rhea Caramel!

 41. Tamara Jongkees Reply

  Wat leuk! Hier maak ik graag kans op. Helemaal fijn dat ze duurzame kleding verkopen.

 42. Inderdaad, wat mooi!!! Duurzaam is zo belangrijk, maar ben ook dol op kleding dus deze combi is fantastisch 🙂 Ik maak graag kans !

 43. Wat super! Ik kan nog niet kiezen het is allemaal heel leuk, maar ik doe graag mee.

 44. Lisanne Bons Reply

  Ik ben blij dat steeds meer winkels inzien dat mode ook duurzaam kan zijn. Ik kende Watmooi (Nog) niet maar ze hebben ontzettend leuke dingen. Ik ben na mijn rugoperatie het roer helemaal aan het omgooien. Beter voor mezelf zorgen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik al behoorlijk wat kilo’s kwijt ben. Ik zou graag een leuke zomerjurk willen. Ik zou voor iets gaan wat ik voor het gewichtsverlies nooit zou hebben gekocht namelijk de Jurk Antolia Organic Navy. De spaghetti en geen stretchstof zou een reden zijn om nooit zoiets te kiezen terwijl ik het juist een ontzettende leuke jurk vind. Ik loot dus graag mee.

Write A Comment

Solve : *
3 × 15 =


Pin It