Het is haar missie om een bijdrage te leveren aan het grootbrengen van een gezonde (alpha) generatie en ervoor te zorgen dat obesitas onder kinderen verleden tijd is. In dit interview deelt Hande meer over hoe zij haar missie aan het realiseren is en hoe haar fantastische onderneming Dissh hierbij is ontstaan. Daarnaast – super leuk! – geeft Hande 1x een ‘Alles is lekker – box’ met 16 maaltijden weg. Dit zijn verse, vegan en voedzame maaltijden voor baby’s & peuters. Feest!

Kun je wat meer vertellen over jouw missie?

Met Dissh wil ik een bijdrage leveren aan het grootbrengen van een gezonde (alpha) generatie. We zien, horen en lezen steeds vaker dat obesitas onder kinderen ieder jaar een groter probleem vormt. Het wordt zelfs als 1 van de grootste ‘public health’ problemen van nu en in de toekomst gezien. Hoe mooi zou het zijn als we kinderen van jongs af aan al in contact kunnen laten komen met echte voeding gemaakt van pure ingrediënten. Om dit te kunnen evenaren helpen wij jonge ouders door makkelijke, verse & voedzame maaltijden te koken voor hun baby’s & peuters. Of je nu een ouder bent die wel de kennis heeft maar geen tijd heeft, geen inspiratie heeft of gewoonweg lekker een beetje lui is, het maakt niet uit. Wij zijn hier om hun (dagelijkse) leven een stukje makkelijker te maken met Dissh.  

Is dat ook hoe Dissh is ontstaan?

Deels wel ja. Toen wij zelf net ouder werden van ons dochtertje, die nu inmiddels 7 jaar is, liepen we tegen time issues aan. Ik werkte op dat moment niet en dacht iedere dag wel zelf verse en gezonde maaltijden te kunnen koken voor onze dochter. Al snel kwam ik erachter dat ik mij daar op had verkeken. Dagelijks vers koken bleek toch lastig te zijn met een baby op schoot. Zo nu en dan stond ik dan een hele zondag in de keuken om in grote batches te koken. Dan bleek je aan het eind van de dag 3 soorten gerechten te hebben, dus niet veel variatie en het ging weer ten koste van onze familytime. Ik weet nog goed dat mijn man en ik elkaar aankeken en dachten, oké wij zijn vast niet de enige…. Hier moeten we wat mee en zo is het idee voor Dissh ontstaan.

Waar komt jouw passie voor voedzame maaltijden voor baby’s en kleine kinderen vandaan?

Toen we ons idee verder gingen uitwerken was al snel duidelijk dat de maaltijden net zo goed als home-made moesten zijn. Dus zoals we voor onze dochter kookten. Vers & voedzaam. Eerlijk & echt. Toen ik gezondheidsproblemen begon te ervaren werd deze passie alleen maar groter. Ik noemde dat het idee meer dan 7 jaar geleden is ontstaan. Ik heb toen uiteindelijk gekozen om toch weer in loondienst te gaan. Dat pakte anders uit dan gedacht en na 1,5 jaar werd ik weer huismoeder en was ik zwanger. Tijdens de eerste hapjes van ons zoontje begon het idee weer op te spelen en ben ik Dissh gestart. Na het officieel starten van mijn bedrijf kreeg ik gezondheidsproblemen en een burn-out. Tijdens deze periode in mijn leven werd de passie voor echt gezond eten nog groter en heb ik mijn gezondheid grotendeels door mijn voeding aan te passen weer verbeterd. En zo werd mijn missie niet alleen meer het leven makkelijker maken van jonge ouders maar ook een bijdrage leveren aan een gezonde generatie. Het is een cliché maar jong geleerd is oud gedaan en zo is het ook met voedingsgewoonten.

Kun je wat meer vertellen over de maaltijden en ingrediënten?

Alles is in feite al voor je gedaan. De boodschappen, het wassen, schillen, snijden & stomen. Je ontvang de Dissh maaltijden diepgevroren in stukjes. Net voor het eten haal je een zakje uit de vriezer warmt het op, serveert het in stukjes of je prakt het of pureert het. Wij zijn hier uniek in. En de reden dat we de maaltijden zo aanbieden is omdat wij erin geloven dat iedere baby uniek is en zijn eigen tempo mag doormaken wat betreft zijn eet ontwikkeling. Zo zijn er baby’s die met 10 maanden nog steeds gepureerd eten maar er zijn ook baby’s die met 6 maanden al kleine stukjes eten. Zo kun jij als ouder, kijkend naar de behoefte van je baby, zelf bepalen hoe je de maaltijd wilt aanbieden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat baby’s op jonge leeftijd al kennis maken met echt geuren, kleuren, smaken en texturen. Dus een stukje broccoli ruikt, smaakt en ziet eruit als broccoli. Geef ze een stukje en laat ze ermee spelen, voelen ruiken en proeven ook als je de maaltijd gepureerd of geprakt aanbiedt. Baby’s eten immers met hun zintuigen.

Ik noemde al dat alle Dissh ingrediënten (indien mogelijk) worden gestoomd en direct ingevroren. Zo zorgen we voor maximaal behoud van alle vitaminen & mineralen. Omdat alle stukjes afzonderlijk van elkaar worden ingevroren is het ook nog eens mogelijk om bv de helft van het zakje op te warmen en de overige helft terug de vriezer in te doen. Zo blijft alles echt vers en zorgen we voor zero food waste.

De Dissh maaltijden zijn afgestemd op de behoeften van een baby per leeftijdscategorie. Hiervoor heb ik zelf heel veel research gedaan en ontwikkel ik de maaltijden zelf. Ook laat ik iedere maaltijd checken door een kinderdiëtist, met specialisatie in plantaardige voeding. Alle maaltijden zijn namelijk 100% vegan, en dan is het belangrijk dat je ook zonder dierlijke ingrediënten let op bijvoorbeeld de eiwit inname. Er wordt ook erg goed gekeken naar combinaties van ingrediënten. Na de eerste 6 maanden raakt de ijzervoorraad van je baby op en besteden we daar dus veel  aandacht aan. Wanneer we een ijzerrijk ingrediënt gebruiken, dan gaat dit meestal gepaard met een ingrediënt waar veel vitamine C in zit om de opname van ijzer te vergroten. Het kan dus lijken dat de ingrediënten random worden gekozen maar we kijken echt naar de voedingswaarde, combinaties van vitamines & mineralen en natuurlijk ook naar variatie & smaak.

Verder zijn al onze maaltijden vrij van de allergrootste allergenen, gluten, (koe)melk, pinda’s & noten, soja & schaaldieren. En zoals ik eerder al noemde zijn ook alle maaltijden 100% vegan en onbewerkt.

Welke verschillende boxen zijn er en wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn 2 verschillende Dissh boxen. Zo hebben we een ‘Dol op groenten box 120 gram per maaltijd’. Deze box is geschikt voor baby’s van 6 en 7 maanden oud. Deze maaltijden bevatten, groenten, zetmelen, gezonde vetten en kruiden. Hier zitten geen granen in.  En we hebben de ‘Alles is lekker box 150 gram per maaltijd’. Deze maaltijden bevatten, groenten, zetmelen, peulvruchten, granen, goede vetten & kruiden. Deze box is geschikt voor baby’s vanaf 8 maanden tot… nou tot ze heel oud zijn. Mijn kinderen (7 en 4 jaar) eten het regelmatig als gezond tussendoortje of als side dish wanneer we bijvoorbeeld pizza eten. Zo krijgen ze toch nog groenten binnen. En ik doe regelmatig een zakje door mijn salade die ik dus heel makkelijk upgrade naar een gezonde maaltijdsalade.

Iedere box is te bestellen met 16, 20 of 24 maaltijden en bevat altijd 5 verschillende smaakvariaties. Gevarieerd eten is belangrijk en tegelijkertijd is het bij de allerkleinsten ook belangrijk smaken vaker aan te bieden zodat ze eraan kunnen wennen.

Veranderen de maaltijden ook regelmatig?

Momenteel zijn we nieuwe recepturen aan het ontwikkelen en verwacht ik dat we deze de komende maanden zullen gaan rouleren met de al bestaande varianten.

Hoe combineer je het moederschap met ondernemen?

Hier ben ik nog zoekende in. De lancering van mijn bedrijf was tijdens de corona. De lockdowns met 2 kleine kinderen 24/7 in huis was denk ik net als voor velen een enorme uitdaging, vooral als je net start. Daarnaast kom ik uit een situatie dat ik 4 jaar niet heb kunnen werken vanwege mijn burn out dus ook, het hele fenomeen werken was eigenlijk weer nieuw voor mij. Tijdens die 4 jaar heb ik veel vrienden, kennissen zien groeien in wat ze doen en dat heeft mij geleerd om situaties waarin jezelf zit te accepteren in plaats van medelijden te hebben met jezelf, want dat helpt je helemaal niet voorruit. Graag zou ik meer tijd aan mijn onderneming willen besteden dan ik nu doe/kan. Maar het is wat het is. Het koken van de maaltijden doe ik in een professionele keuken en op die dagen is mijn man er voor de kinderen na schooltijd. De overige dagen werk ik wanneer de kinderen op school zijn en nu sinds kort gaan ze ook weer 2 dagen naar de buitenschoolse opvang. En 1 á 2 dagen in de week geniet ik in de middagen extra veel van de aanwezigheid van de kinderen en ben ik dankbaar dat dat kan.

Wat zijn voor jou belangrijke dingen die je meegeeft in de opvoeding van je kinderen en wat voor voorbeeld wil je voor hun zijn?

Het allerbelangrijkste vind ik dat wij als ouders hen een veilige omgeving kunnen bieden waarin ze kunnen leren te zijn wie ze willen zijn. live and let live. Het maakt het leven zoveel makkelijker en mooier. Ik hoop dat zij dat ook zullen ervaren en dit zich eigen kunnen maken.

Onze dochter heeft mijn burn out en (gezondheids)struggles van heel dichtbij meegemaakt. In die periode vond ik het echt heel lastig dat ik er niet voor haar kon zijn zoals ik had gewild. Tegelijkertijd hebben onze kinderen ervaren dat door elkaar als gezin te steunen je heel veel kunt overbruggen. En ook dat je met wilskracht (alle uitzonderingen daar gelaten) weer heel veel goed kunt maken en uiteindelijk zelfs in mijn situatie je onderneming kunt starten. Ik vind dit echt zeer waardevol om ze mee te kunnen geven. Want wie weet wat het leven hun gaat brengen?!

Waar droom je over? Zijn er samenwerkingen waar je op zoek naar bent of open voor staat?

Ik droom ervan dat er in de toekomst eigenlijk alleen nog maar eerlijke, echte en gezonde voeding bestaat, vooral als het gaat om de baby’s, peuters en kinderen. En natuurlijk droom ik ervan dat ons aandeel hier groot in is. Ik wil zoveel mogelijk ouders bereiken en laten ervaren dat ze niet meer tussen makkelijk en gezond hoeven te kiezen. Met onze maaltijden kunnen ze dit gewoon in hun vriezer hebben.

Momenteel lopen er al wat samenwerkingen met andere webshops waarbij wij hun assortiment uitbreiden met onze maaltijden en zij ons een platform bieden om meer jonge ouders te kunnen helpen. Ook zijn wij achter de schermen e al enige tijd bezig met een samenwerking waar ik helaas nog niet veel over kan vertellen. Maar leuk wordt het wel! Die samenwerking gaat ons in ieder geval een goed zetje in de richting geven om zoveel mogelijk ouders te bereiken om onze missie te evenaren.

En zolang er een raakvlak is met onze missies en we elkaar kunnen versterken sta ik altijd open voor leuke, creatieve samenwerkingen.

Ben je gelukkig?

Ja, ik ben gelukkig. Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik mijn (wils)kracht en gezondheid weer grotendeels terug heb. Een purpose heb in het leven en de zin heb ernaar toe te werken. Gaat mijn leven dan over rozengeur en maneschijn? Nee, absoluut niet. Er zijn nog een hoop dingen waar ik op persoonlijk vlak en binnen mijn onderneming in moet groeien. Ook zijn er nog heel veel uitdagingen die ik moet overbruggen. Maar dit maakt mij zeker niet minder gelukkig, het geeft mij juist meer joy. Weten dat er nog zoveel is om uit het leven te halen en mijn dagen nog waardevoller te maken. En zeker weten dat ik ook wel eens een baaldag heb, maar ook daarvan heb ik geleerd om die te nemen zoals ze komen. Als het even kan met een dekentje op de bank. Om er daarna gewoon weer voor te gaan.

Wat is jouw definitie van succes?

Succes is voor mij als ik met Dissh een positieve impact kan hebben op onze samenleving. Ik wil ervoor zorgen dat ik voor mijn bedrijf een gezonde continuïteit kan waarborgen zodat ik niet alleen onze missie kan blijven uitdragen maar ook meer kan teruggeven aan onze samenleving. Ik geloof dat er meer armoede is in Nederland dan dat we ons beseffen of soms ook willen weten. Wanneer ik door middel van Dissh ruimte, in tijd en financiële zin weet te creëren om ook hier een bijdrage aan te leveren dan is dat voor mij een definitie van succes.

Gedeeld: WIN! Een ‘Alles is lekker – box’ met 16 maaltijden!

Ik wil graag één lezer blij maken met een ‘Alles is lekker – box’ waar 16 makkelijke, verse & voedzame maaltijden voor je baby of peuter in zitten. Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit interview waarin je een geldig mailadres gebruikt of stuur Claire een mail (info@clairesmission.com) met je adres. Volgende week donderdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

PS’: Nog meer kans maken? Volg Hande en Dissh dan ook op Instagram.

Update 03-06-2021: Leuk nieuws, de winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen! Heel veel plezier van de box!


Is er een vraag die jij graag aan Hande zou willen stellen? En… Mogen we je blij maken met de ‘Alles is lekker – box’? 😀

17 Comments

 1. Frederique Reply

  Wat een goed initiatief, zeker nodig ook. Ik wens haar veel succes met haar onderneming. Het is echt niet makkelijk om na een burn out from scratch alles op te zetten en succesvol te maken. Chapeau!

  • Lien Crabeels Reply

   Wauw wat ben ik dankbaar dat dit bestaat! Dit moet ik zeker eens uitproberen voor ons lief zoontje, Marcel, die 6,5 maand is en een wereld vol plantaardig lekkers ontdekt.
   Succes met je Dissh onderneming

  • Wat een goed concept en altijd mooi om te zien dat van je passie je werk maken écht kan als je je maar hard genoeg inzet!

 2. Patricia Bouthisma Reply

  Wat een mooi concept is dit zeg. Ik maak graag kans op deze mooie prijs. Ik ben echt benieuwd naar deze maaltijden. We vinden het erg belangrijk wat onze kinderen binnen krijgen. Mijn vrouw en ik vinden het ook soms lastig om gezonde, gebalanceerde en Vegan maaltijden op tafel te zetten. Dit zou echt een uitkomst kunnen zijn.
  Wat ik nog graag van Hande zou willen weten is hoe ze de toekomst van Dissh voor zicht ziet, wat zijn de toekomst plannen en eventuele dromen wat betreft Dish.

  • Ik ben helaas geen leuke prinses, mààr ik hou wel ontzettend van lekker eten, dus daarom zou ik enorm graag de Alles is lekker – box willen uitproberen! Hopelijk heb ik dan de smaak te pakken 🙂

   Lief Fenny

 3. Per toeval ben ik Dissh en dit artikel tegen gekomen! Het lijkt me fantastisch om deze gezonde recepten uit te proberen met mijn 17 maanden oude dochter! Als fulltime werkende mom zou ik dit geweldig vinden!

 4. Respect. Met alles wat er is gebeurd en dan in coronatijd doorpakken. Dat lijkt mij zeker niet eenvoudig. Ik heb destijds ervoor gekozen om thuis te blijven en toch zelf de maaltijden te maken (via een koker/stomer) maar makkelijk was het niet. Ook omdat ik zelf een burn-out heb ervaren – voor mijn zwangerschap overigens – en ik inderdaad met een pasgeboren baby enorm weinig tijd overhield. Toch ben ik langzaam maar zeker ook voor ons steeds gezonder gaan koken. Toevallig ook in coronatijd heb ik zelf het koken helemaal opgepakt. Gezonder, gevarieerder en veel verse groentes.
  Jouw initiatief klinkt hartstikke goed en ik denk zeker dat je daar heel veel mensen heel gelukkig mee gaat maken. Ik vraag mij dan wel altijd af hoe het zit met conserveringsmiddelen. Of heb ik daar toevallig overheen gelezen?

 5. Anneliese de Waal Reply

  Ben er erg benieuwd naar, zou het graag willen proberen Groetjes Anneliese de Waal

 6. Ben blij dat ik steeds meer weer mijn levensritme voor corona kan herpakken, ik begin weer steeds meer te sporten en daar hoort uiteraard ook gezonde voeding bij.

 7. Zou deze voeding graag voor mijn peuter en baby willen proberen. Fingers crossed

Write A Comment

Solve : *
26 + 18 =


Pin It