Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Vooral in de tuin, wat mij betreft. Bijen, vlinders, vogels en andere dieren; wij verwelkomen ze altijd graag. Maar er zijn ook dieren die je liever niet in grote getallen in je tuin hebt. Vooral wanneer je je tuin ook kindvriendelijk wilt houden. Maar hoe los je dit op een liefdevolle manier op? Daar heeft één van onze gastbloggers dit blog artikel over geschreven.

Als je een mooie tuin hebt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een gezonde en bloeiende omgeving. Helaas kunnen ongedierte en plagen roet in het eten gooien en je mooie tuin veranderen in een chaos. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om je tuin te beschermen.

Houd je tuin schoon en opgeruimd.

Een van de meest effectieve manieren om ongedierte uit je tuin te houden, is het schoon en opgeruimd houden van je tuin. Verwijder alle dode planten, bladeren en takken regelmatig. Deze materialen kunnen een broedplaats worden voor ongedierte en plagen. Zorg er ook voor dat er geen waterplassen in je tuin blijven staan, want dit kan een perfecte omgeving zijn voor muggen en andere insecten.

Maak gebruik van natuurlijke oplossingen.

Er zijn veel natuurlijke oplossingen die je kunt gebruiken om ongedierte uit je tuin te houden. Zo kun je bijvoorbeeld knoflook, ui, chilipeper en azijn gebruiken om slakken, luizen en andere plagen te weren. En wist je dat er ook etherische oliën zijn waarmee je ongedierte op afstand kunt houden? Zo zijn kakkerlakken geen fan van eucalyptusolie, maak je muizen en muggen niet blij met pepermuntolie en kun je muggen maar ook vliegen en vlooien op afstand houden door het gebruik van rozemarijnolie. Heb je daarnaast last van mierenhopen? Dan kan citroenolie, pepermuntolie of sinaasappelolie wonderen verrichten. En voordat ik het vergeet wist je dat je tekenbeten kan voorkomen met tea tree olie? Stuk voor stuk wondermiddelen dus! Je kunt het gebruiken door een plantenspray te vullen met water, een paar druppels olie toe te voegen en te sprayen.

Kom je niet verder met natuurlijke oplossingen? Dan is het tijd voor plan b.

Bedwantsen, kakkerlakken, eikenprocessierupsen… Je zit er niet op te wachten en soms wanneer natuurlijke oplossingen niet helpen, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. In dit geval kun je het beste een lokale ongediertebestrijding, bijvoorbeeld ongediertebestrijding Amstelveen, inschakelen. Deze experts hebben de kennis en ervaring om ongedierte snel en efficiënt te verwijderen, zonder schade aan te brengen aan bijvoorbeeld je tuin (of huis). Ze kunnen je ook adviseren over hoe je je tuin kunt beschermen tegen toekomstige plagen.

Verwijder wespennesten veilig.

Als je een wespennest in je tuin hebt ontdekt, is het belangrijk om deze veilig en snel te verwijderen voor jezelf maar ook voor de rest van je gezin. Zelf een wespennest verwijderen kan erg gevaarlijk zijn, vooral als je allergisch bent voor wespensteken. Ook hierbij kan het heel fijn zijn om een professional in te schakelen. Deze experts zijn er voor opgeleid en kunnen het binnen een mum van tijd in orde maken.

Tot slot…

Het beschermen van je tuin tegen ongedierte kan een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Door je tuin schoon te houden, natuurlijke oplossingen te gebruiken en lokale ongediertebestrijding in te schakelen wanneer dat nodig is, kun je ervoor zorgen dat je tuin gezond en bloeiend blijft. Vergeet niet dat het verwijderen van een wespennest altijd gevaarlijk kan zijn, dus schakel altijd een professional in om dit veilig en snel te doen.


Heb jij een tuin? En hoe zorg je ervoor dat ongewenst bezoek niet op visite komt? Deel je tips en tricks gerust onder dit gastblog artikel.


Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: