Ik zal het nooit vergeten. Toen Roy en ik net samen gingen wonen, nu alweer 12 jaar geleden, we ervoor kozen om de mooiste en vooral goedkoopste raamdecoratie aan te schaffen. We woonden in een gigantisch appartement boven het winkelcentrum in Vathorst (Amersfoort) met ramen meters breed en hoog. Schitterend! Maar ook ongelofelijk duur als je het moet gaan decoreren. Maar inmiddels is de keuze zoveel groter dan het toen was. En wist je dat je tegenwoordig zelfs milieubewuste keuzes kunt maken op het gebied van raamdecoratie? Wie daar alles vanaf weet is één van onze gastbloggers. Zij schreef dit inspirerende gastblog artikel gevuld met ideeën, tips en tricks. Heel veel leesplezier!

Als het gaat om het kiezen van raamdecoratie, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Het is niet alleen belangrijk om iets te kiezen dat er goed uitziet en past bij de stijl van je huis, maar ook bij de wensen die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan verduisterend, licht doorlatend of bijvoorbeeld met of zonder hor om insecten zoals muggen buiten te houden. En dat kan tegenwoordig gelukkig ook duurzaam en milieubewust zodat je er jaren plezier van kunt hebben zonder dat het ten kosten is gegaan van het milieu. Benieuwd naar de vele opties die op de markt zijn die duurzaam en milieuvriendelijk zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel deel ik enkele van de beste opties voor raamdecoratie die niet alleen geweldig zijn voor je huis, maar ook voor het milieu.

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke raamdecoratie die past bij bijna ieder interieur. Het is er in verschillende formaten, geschikt voor verschillende ruimtes. En wist je dat bamboe  een snelgroeiende plant is die gemakkelijk te kweken is en minder water nodig heeft dan andere soorten planten? Daarnaast is bamboe ook een duurzaam materiaal omdat het snel en gemakkelijk kan worden vervangen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën op maat zijn een klassieke optie voor raamdecoratie. Deze tijdloze jaloezieën zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn een duurzame keuze omdat ze lang meegaan. Daarnaast kan het hout dat gebruikt wordt voor deze jaloezieën ook afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie is een moderne en praktische optie voor raamdecoratie. Deze folie is ontworpen om schadelijke uv-stralen van de zon buiten te houden, waardoor het interieur van je huis wordt beschermd tegen verkleuring en schade. Daarnaast helpt deze folie ook om je huis koeler te houden tijdens warme zomerdagen, wat resulteert in minder gebruik van airconditioning.

Gerecyclede raamdecoratie

Gerecyclede raamdecoratie is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Deze decoratie is gemaakt van gerecyclede materialen, zoals plastic flessen, oude kleding en andere afgedankte materialen. Door te kiezen voor gerecyclede raamdecoratie, help je niet alleen het milieu door afval te verminderen, maar geef je ook nieuw leven aan materialen die anders misschien in een stortplaats zouden belanden.

Tot slot…

Er zijn veel opties op de markt als het gaat om milieubewuste raamdecoratie. Of je nu kiest voor bamboe jaloezieën, rolgordijn op maat, zonwerende raamfolie of gerecyclede raamdecoratie, je kunt er zeker van zijn dat je een duurzame en milieuvriendelijke keuze maakt. Door bewust te zijn van de keuzes die je maakt, kun je niet alleen bijdragen aan het behoud van het milieu, maar ook genieten van een prachtig ingericht huis.


Welke duurzame en milieubewuste opties op het gebied van raamdecoratie spreken jou aan? En heb je genoten van dit gastblog artikel? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

2 Comments

  1. Ik zou normaal voor houten jaloezieën gaan, maar mijn collega heeft in haar nieuwe woning bamboe en dat vind ik ook zeker wel wat hebben, dus hou ik in gedachten.

  2. Dat zijn inderdaad veel duurzame keuzes. Ik heb luxaflex, geen idee van welk materiaal

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: