3 minuten in een cabine staan van -110 graden in… Bikini. Ik deed het gisteren bij Freezlab in Amsterdam. Ik had namelijk in mijn HealthBox (review komt binnenkort online) een gratis cadeaubon ontvangen. Na het lezen van alle gezondheidsvoordelen en ervaringen van anderen was ik overtuigd. Maar… Pakte dat ook goed uit? Met knikkende knieën ging ik gisteren freezen. Benieuwd naar mijn ervaring inclusief foto’s?

First of all… Dit zijn de 12 gezondheidsvoordelen van cryotherapie:

 • Activeert het immuunsysteem
 • Stimuleert de doorbloeding
 • Vermindert pijn
 • Bestrijdt depressie door vrijgekomen endorfine en serotonine
 • Vermindert jeuk
 • Vermindert spasmen
 • Versnelt het herstel na een operatie
 • Doodt virussen in het bloed
 • Werkt ontgiftend
 • Herstelt de hormoonbalans
 • Geeft een energieboost
 • Stimuleert de aanmaak van collageen

Impressive, right? 😀

Mijn ervaring.

Ik ben dol op de mystieke sfeer die heerst bij het Olympisch Stadion. Ieder steentje van iedere muur verteld een bijzonder verhaal. Een verhaal dat boordevol passie zit, inspanning, teleurstelling, blijdschap, opluchting en geschiedenis (willen) schrijven. De locatie van Freezlab vindt ik dan ook fenomenaal. Al direct bij binnenkomst wordt dit gevoel verder versterkt. Door de prachtige inrichting krijg je direct het gevoel van een oase of eigenlijk gewoonweg een instant wellness belevenis. Het personeel is vriendelijk en geeft je een gevoel van veiligheid. Precies wat ik nodig had, want brrrrrrrrrr, met iedere stap sloeg de twijfel, of ik dit wel echt moest gaan doen, toe. Het is namelijk niet niks -110 graden…

Na het aanmelden en in ontvangst nemen van de slofjes + sokken (deze zijn zó leuk!). Is het tijd voor een bloeddruk test. Ik heb een perfecte score van…

Hoera! Direct daarna is het tijd voor het omkleden. Ik trek een zwart bikinibroekje aan en een Onzie Chic bra van YogaHabits die ik aan het uittesten ben. Daarna is het tijd om naar beneden toe te gaan. Hier kom ik tot de ontdekking dat er 3 mannen zijn die ook ingepland staan op hetzelfde tijdstip als dat ik gereserveerd heb. Super fijn! Dit betekend namelijk dat ik samen met hun de ‘vriezer’ in mag. Twee mannen zijn samen en hebben die dag daarvoor voor het eerst kennis gemaakt met Freezlab. Ze zijn van plan om nu 5 dagen per week te gaan freezen. Ze merken dat ze energieker zijn en vinden het hele proces erg fijn voor hun lijf voelen. De andere man is een groot fan van Freezlab. Hij gaat 3x per dag á 5 dagen per week. Hij verteld later in de ‘vriezer’ dat hij dit doet voor zijn reuma. Er zijn landen waaronder Japan die dit al eeuwenlang doen als vorm van medicatie. Erg interessant. Anyway… Zo ga ik de vriezer in samen met de drie mannen (foto is gemaakt na afloop):

Na het aan doen van de handschoentjes, haarband en het mondkapje gaat de deur van de eerste vriezer open. Hier is de temperatuur -60 graden. Pfffffffff al binnen 3 seconden heb ik spijt dat ik hier aan begonnen ben. Ik spreek het hardop uit en de mannen lachen en beloven mij dat het goed gaat komen. Ik voel net een vlaag van opluchting als er wordt omgeroepen dat het tijd is voor de 2de vriezer. De deur gaat open en BAM! Wooooooooooooooow dit is F*CKING KOUD! Ik begin direct te bewegen (benieuwd hoe mijn dansjes eruit hebben gezien). Mijn overlevingsstand gaat aan en ik hug mezelf nog harder. Na 2 minuten begin ik mezelf af te vragen hoe ik het beste op zoek kan gaan naar warmte. Het had geen seconde langer moeten duren of ik had de mannen aangevallen in een groepshug. Toen werd omgeroepen dat de tijd erop zat rende ik naar buiten toe. De mannen lachte hartelijk en vermaakt. Direct werd mij gevraagd of ze mij morgen weer zien. Mijn antwoord? – Die deel ik zo met je 😉 .

Na het freezen sprak ik nog even met een ontzettende aardige man die werkt bij Freezlab. Hij vertelde dat hij dagelijks voor het werk even gaat freezen. Zijn omgeving geeft hem steeds vaker complimentjes. Mensen vinden hem er fit, gezond en vitaler uit zien. Super mooi! Na mijn foto moment duik ik direct de kleedkamers in (best stom achteraf had ik gewoon even moeten gaan springen op de trampoline). Ik heb het freaking koud en ben echt toe aan mijn eigen kleding.

Zodra ik ben aangekleed, ren ik naar beneden toe en sla ik een heerlijk glaasje infused water naar binnen en huppel naar buiten, de zon tegemoet.

De rest van de dag ben ik lui en moe maar ik doe wel ontzettend veel. Zo heb ik een High intensity interval training (HIIT) van een uur voor mezelf gecreëerd die vol zit met buikspieroefeningen, cardio, arm- en beenspieroefeningen. Als ik daarna denk heerlijk op de bank te ploffen trekt vriendlief mij mee naar buiten toe waarbij we gaan wandelen en op bezoek gaan bij een themepark (de review komt deze week online).

Het doet dus wel degelijk iets met je, dat freezen…

Eind conclusie.

Ik vind mensen die freezen onwijs stoer! Mijn voorkeur gaat alleen uit naar warmte en hitte. Weg puffen in een sauna omdat het zo heet is. Hot yoga. Ja, daar word ik blij van. Toch begrijp ik wel waarom mensen dit dagelijks of 3x per dag doen. Je wordt er namelijk wel degelijk sterker van. Vooral voor sporters is dit mega interessant. Voor alleen al de ervaring zeg ik: DOEN! Op de vraag: ‘’ben je er morgen weer?’’ antwoordde ik gisteren, ‘’vraag het mij morgen opnieuw’’. Vandaag is mijn antwoord, wie weet op een dag maar nu nog niet. Er zijn eerst nog heel veel andere mogelijkheden en tools die ik wil gaan ontdekken om een #fitgirl te worden. Adviezen en tips zijn nog steeds welkom trouwens 😉 . Dus overall gaaf ik deze ervaring een dikke vette 9. Ik vind Freezlab fantastisch en als ik zou gaan freezen dan zal ik dat ook zeker hier doen.

Wat zijn jouw ervaringen met cryotherapie? Is freezen ook iets voor jou?

PS: Benieuwd naar meer ervaringen wat betreft afslanken via vetbevriezing? Annelies Wolters-Dorsman schreef er ook een heel interessant blog artikel over. Ben je daarnaast ook al bekend met de Wim Hof methode?

6 Comments

 1. Stoer hoor! Ookal is het maar drie minuten, denk ik niet dat het iets voor mij is. Misschien tijdens een van mijn hitte aanvallen, maar de rest van de dag? Nope! Toch best knap dat de mannen minstens 5 keer per week gaan!

  • Hahaha! Jaaaaaa hitte aanvallen! Daar had ik nog niet eens bij stil gestaan. In de zomer een do-over dus. 😀 Ik heb ook onwijs veel bewondering voor mensen die regelmatig freezen. Kan mij bijna niet voorstellen dat het went… Fijne dag! Liefs! x

 2. Wat tof dat je dit hebt gedaan! Mij lijkt het vreselijk, ben normaal al zo’n koukleum hahaha. Wat heb je een mooi lichaam trouwens! Ik vind je al een echte fitgirl 😉

Write A Comment

Solve : *
6 × 21 =


Pin It
%d bloggers liken dit: