Perfect timing! Vandaag op de Dag van het Boek en Dag van de Engelse Taal, deel ik met trots een review over het boek ‘100 ways to save your ass in English’ van Buffi Duberman aka Buffi The Accent Slayer aka Nederlands bekendste en meest geliefde taalcoach. En… Ik mag een exemplaar van haar boek weg geven! Benieuwd naar 100 manieren om je Engels te verbeteren voor elke business situatie?

 

Alleen maar liefde.

I ♥ Buffi Duberman! Een tijd geleden schreef ik al in een blog dat ik enorm graag met haar zou willen samenwerken. Ik droom namelijk van het hebben van een Amerikaans Engels accent. Nu is het boek ‘100 ways to save your ass in English’ natuurlijk een hele mooie eerste stap. Het smaakt wel direct naar meer want oh boy wat is Buffi toch een geweldige vrouw! Haar energie is zo verfrissend puur, happy en confronterend op een goede manier. Laten we beginnen met wat liefde:

 

 

 

We zijn allemaal één.

Ik heb niets met politiek laat staan met de SP. Toch heeft Jan Marijnissen mijn hart veroverd in het voorwoord van dit boek. Wat een leuke man! Wat ik enorm bewonder aan Buffi haar energie is dat zij het vermogen heeft om een eenheid te creëren. Iedereen die zij heeft mogen helpen met zijn/haar Engels is verenigd omdat zij Buffi kennen. Geen verkeerd netwerk om je in te bevinden 😀 . Wist je dat Buffi o.a. werkt met Wouter Hamel, Racoon, Jacqueline Govaert, Tim Knol, Within Temptation en daarnaast official TEDx speaker coach is én kandidaten van The Voice + Idols + X-Factor + Starmaker + So You Wanna Be A Pop Star heeft gecoached? Just saying… Daarnaast doneert zij ook een gedeelte van de verkoop van haar boek aan educatiemateriaal voor vluchtelingen in Nederland. Iets wat haar enorm aan het hart gaat.

 

 

 

100 manieren.

‘’I hope this book makes a difference in how you feel when you communicate in English. I loved writing this book. Well, most of the time. Sometimes I wanted to lick broken glass instead of writing, but still. You and your English needs are worth suffering for. That’s how much I love you.

 

Now let the ass-saving begin.

 

Buffi Duberman’’

 

Section One.

In het eerste gedeelte van het boek worden ‘The 30 most embarrassing mistakes in English’ besproken ‘And how not to make them’. Zet jezelf schrap voor de slappe lach en een aantal pijnlijk herkenbare punten (voor mij tenminste). Vooral qua uitspraak. Vreemd genoeg spreek ik altijd perfect Engels wanneer we op vakantie zijn maar in Nederland… Pfffff… Dan kan het ontzettend hakkelig zijn. Godzijdank staan er enorm veel fijne oefeningen in dit boek. Bijvoorbeeld nr. 16:

 

 

 

Section Two.

Let’s get down to business, yo. Tijd voor deel 2! Ademen, dat is een belangrijke les. Herken je dat ook, wanneer iemand op je af stormt die alleen Engels praat, dat je hart even stopt en het lijkt of je hersens vliegensvlug bewegen? Bij mij breekt het angstzweet in zo’n situatie dan altijd uit. Want wat als ik niet de juiste woorden kan vinden? Het is zo stom om dan op ‘zijn Nederlands’ met handen en voeten duidelijk te moeten maken wat je bedoelt. Gelukkig is Buffi er 😀 ! Dit deel geeft je alle tools in handen om vol zelfvertrouwen in het Engels zaken te kunnen gaan doen. Van het uitbreiden van je vocubulary tot aan presenteren, onderhandelen, discussiëren, telefonie skills, netwerken, reizen en nog veel meer. Een musthave! Echt.

 

One lesson a day keeps the shame away!

Na het lezen van dit boek houd je vlekkeloze presentaties in het Engels, zal je met meer zelfvertrouwen zakelijke deals kunnen sluiten, en weet je jezelf te redden als je iets onverwachts overkomt tijdens je (zaken)reis. Let Buffi help you save your ass again!

 

 

Dit boek is een musthave. Ik kan het iedereen aanraden en zal voortaan boekenkasten bekijken om te zien of het er al in staat. Buffi is echt een heldin! Haar humor zorgt ervoor dat je continu in de slappe lach schiet maar je ook geborgen voelt in je kwetsbaarheid. Want eerlijk is eerlijk. Niets is zo eng als je te moeten uitdrukken in een taal waar je je niet zelfverzekerd in voelt. Door het lezen van het boek en alle tips voel ik nog meer aantrekkingskracht om deel te nemen aan Buffi’s VIP-cursus Zakelijke Communicatie Engels. Ik weet namelijk zeker dat mijn Engels er super op vooruit zou kunnen gaan en ik meer zelfvertrouwen krijg om het gewoon te gaan doen.

 

Win, win, win!

Word je bloednerveus als je in het Engels een presentatie moet houden? Zie je elke keer weer als een berg op tegen internationale netwerk-events? En vindt je dat het nu echt eens tijd wordt om je woordenschat in het Engels te vergroten? I feel you. En daarom… Goed nieuws! Ik mag van Buffi 1 exemplaar van ‘100 ways to save your ass in English’ weg geven. Wil je hier kans op maken? Laat dan een reactie achter onder deze post en stuur een mail naar info@clairesmission.com met je adres. A.s. woensdag maak ik de winnaar op Facebook bekend.

 

PS: Wil je nog meer kans maken om te winnen? Like en deel dan ook de Facebook post, Tweet en/of Instagram post.

Perfect timing! Vandaag op de Dag van het Boek en Dag van de Engelse Taal, deel ik met trots een review over het boek ‘100 ways to save your ass in English’ van @buffiduberman aka Buffi The Accent Slayer aka Nederlands bekendste en meest geliefde taalcoach. En… Ik mag een exemplaar van haar boek weg geven! Benieuwd naar 100 manieren om je Engels te verbeteren voor elke business situatie? Zie link in bio 🎉. #english #boekenwurm #bookstagram #books #book #boek #engels #buffiduberman #blog #bloglife #bloggerlife #bloggers #bloggergirl #bloggervibes #thenetherlands #thankful #alleenmaarliefde #winners #win #girlboss #giveaway #veganpower #language #taal #business #businesswoman #business #entrepreneur #ondernemer #ondernemen

Een bericht gedeeld door Claire (@clairesmission) op

 

Meer Buffi Duberman.

Wil je meer te weten komen over Buffi? Neem dan een kijkje op haar website, volg op haar Facebook, Twitter of Instagram.

 

 

Hoe goed is jouw Engels?

 

[ Deze review bevat affiliate links. ]

 

WIL JE MIJ LATEN WETEN WAT JE VAN DIT BLOG ARTIKEL VINDT? STUUR MIJ DAN GERUST EEN BERICHTJE EN VOLG MIJ OP...
 • Reply

  Jinske

  23 04 2017

  Hi Claire,

  Dat boek zou ik heel graag winnen! Over 3 weken sta ik voor het eerst op een tradeshow in Londen. En hoewel mijn Engels echt niet slecht is, vind ik het toch wel spannend! Kan ik wel de juiste woorden vinden bij al die native English speakers? Dit boek gaat me vast helpen!

  Groetjes Jinske

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Hi Jinske,

   Wauw wat spannend en onwijs leuk! Goed dat je gereageerd hebt! Ik maak de winnaar a.s. woensdag bekend. To be continued..

   Nog een heel fijn weekend!

   Liefs! x

 • Reply

  Eva

  23 04 2017

  Oeh! Wat klinkt dit fijn!
  Dit boek wil ik heel graag winnen! 🙂

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Wat fijn om te horen en super leuk dat je mee doet 😀 ! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Nog een heel fijn weekend! Liefs! x

 • Reply

  Arantja

  23 04 2017

  OMG Yes please! Ik ken haar via via en heb niets dan praises over haar gehoord! Na je eerste alinea dacht ik al: hoe kom ik aan haar boek!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Hahaha geweldig! Ik had je reactie geschreven kunnen hebben. Love it! Super leuk dat je mee doet 😀 ! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Nog een heel fijn weekend! Liefs! x

 • Reply

  Angelina

  23 04 2017

  Altijd leuk om een gok te wagen! En helemaal als er wat te lezen en leren valt! Groeten, Angelina

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Mooi verwoord en super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Nog een heel fijn weekend! Liefs! x

 • Reply

  Thera

  23 04 2017

  Leuke winactie!Ik ben al Engels docent en daarom geïnteresseerd in dit boek, kan altijd zelf bijleren en lijkt me ook leuk om te gebruiken in de les!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Wauw dat is een match made in heaven dus. Heel gaaf en super leuk dat je mee doet 😀 ! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Nog een heel fijn weekend! Liefs! x

 • Reply

  Ferna

  23 04 2017

  Wat een timing. Ik wil mijn Engels graag opfrissen, omdat ik af en toe internationale studenten mag coachen én ik deze zomer door Schotland ga toeren. Of ik me daar ga redden met mooi Engels weet ik trouwens niet ;’)

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   23 04 2017

   Wauw wat gaaf Ferna!! Is het de eerste keer dat je naar Schotland gaat? Het staat in mijn top 5 van bestemmingen waar ik heen wil. Inderdaad, perfect timing 😀 ! Super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Nog een heel fijn weekend! Liefs! x

 • Reply

  Natalie Lottering

  23 04 2017

  Hier word ik heel blij van Claire.
  Als zzp-er kan ik dit boek goed gebruiken om uitdagingen aan te gaan die ik nu nog voorzichtig probeer te vermijden. Wat meer zelfvertrouwen in mijn beheersing in Engels zou geweldig zijn. Daar is Buffi wel de juiste persoon voor. Ik hoor het graag.

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   24 04 2017

   Wat fijn om te horen Natalie en super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Fijne dag! Liefs! x

 • Reply

  Haydée

  23 04 2017

  Vroeger durfde ik niet zo goed in het Engels spreken, omdat ik bang was dat mensen mijn accent slecht zouden vinden. Door mijn job moet ik vaak in het Engels presenteren, en door veel andere mensen in het Engels te horen spreken wiens moedertaal niet Engels is, maak ik me er veel minder druk over. Iedereen probeert zichzelf zo goed mogelijk duidelijk te maken, denk ik maar. Maar als ik dan een ‘native speaker’ hoor, wens ik altijd dat mijn accent ook zo mooi was. Maar begin daar maar eens aan… 😀 Dit boek is dus de ideale uitkomst!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   24 04 2017

   Super herkenbaar 😀 ! In het boek staan ook een aantal fijne tips en tricks die kunnen helpen met het upgraden van ieder accent. Super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Fijne dag! Liefs! x

 • Reply

  Klaartje

  23 04 2017

  Jaaaa, dit boek lijkt mij heel handig en dus wil ik het graag lezen!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   24 04 2017

   Hahaha! Super leuk je enthousiasme Klaartje en fijn dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Fijne dag! Liefs! x

 • Reply

  Werner Brocken

  23 04 2017

  Lijkt me een grappig boek Claire, en dan ook nog met een voorwoord van Jan Marijnissen. Kan wat mij betreft niet beter!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   24 04 2017

   Dat is het zeker 😀 ! Super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Fijne dag! Liefs!

 • Reply

  Theo Peeters

  24 04 2017

  Haa Claire,
  Nu de wereld steeds internationaler wordt is het heel belangrijk dat we de Engelse taal perfect beheersen. Het maakt converseren makkelijker. En je hebt veel meer zelfvertrouwen als je dat goed hebt geoefend. Het wordt dan natuurlijk ipv gemaakt. Toen ik de review las dacht ik “dit boek.moet ik hebben” . Lijkt me buitengewoon boeiend en vooral.praktisch.
  Veel succes!!

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   24 04 2017

   Wat een prachtige reactie Theo 😀 , dankjewel! Dat de wereld steeds internationaler wordt is zeker een feit. Super leuk dat je mee doet! Fingers crossed, woensdag maak ik de winnaar bekend. Fijne dag! Liefs!

 • Reply

  Theo Peeters

  24 04 2017

  Dank!
  Uiteraard gedeeld op Facebook en geteisterd over dit boek. En morgen nog een post op Instagram.
  Ik geloof heel sterk in een “leven lang leren” en in generatieleren. Ouderen kunnen veel.van jongeren leren en andersom. En dat geldt ook voor dit boek.
  En iedereen heel veel succes! Pak je kansen als ze voorbij komen maar zorg wel voor goede bagage. Is goed Engels spreken mede met behulp van dit boek.

 • Reply

  Marleen Zoë

  25 04 2017

  Hi, Ook ik wil graag kans maken op dit leuke boek. Ik ga dit jaar Engels studeren dus mijn interesse is groot. Mijn vriend spreekt zelf geen Nederlands dus we praten elke dag Engels en soms dan merk ik dat onze communicatie niet altijd soepel loopt, daarom moet het boek mijn ass saven. Hopelijk ben ik nog op tijd.

  I love your blog <3

  • Reply

   Claire van Vrijberghe de Coningh

   26 04 2017

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie Marleen! Je bent nog ruim op tijd. Ik maak de winnaar vanmiddag bekend. Super leuk dat je mee doet! Fingers crossed.. Tot straks! Liefs! x

 • Reply

  Claire van Vrijberghe de Coningh

  26 04 2017

  Bedankt allemaal voor jullie super lieve, leuke en warme reacties!! Het liefste zou ik jullie allemaal op ‘100 ways to save your ass in English’ van Buffi Duberman willen trakteren. Maar.. Ik mag alleen maar exemplaar weggeven. De winnaar van dit exemplaar is… Jinske Verpalen. Van harte gefeliciteerd! Alvast heel veel plezier met het boek en heel veel succes met de tradeshow in Londen. Liefs! x

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *