Even snel een Tweet plaatsen, hoe ziet mijn Facebook tijdlijn eruit en welke discussies worden er vandaag weer gevoerd? I have to admit, ik kan geen dag meer zonder social media. Eigenlijk geen uur meer, uhhh, kwartier, ja. Ik ben zo iemand die je een berichtje stuurt en waar je binnen een uur een reactie van ontvangt. Wat dat betreft heb ik één knop en dat is aan. Het fijne is dan ook dat ik met mijn iPhone niets hoef te missen. Twitter, Facebook, LinkedIn, WhatsApp, telefoontjes en zelfs sms’jes (jawel ook die ontvang ik nog) heb ik een apart deuntje gegeven. Dus ook als mijn telefoon ergens in mijn tas ligt, weet ik nog steeds wat ik mis. Handig! Ja! Ook ’s nachts ligt mijn telefoon naast mij, vol geluid aan zodat ik ook in mijn dromen weet wie van mijn favoriete Amerikaanse tweeps een geniale brain fart heeft gehad.

Twee weken geleden zag ik een nieuwe advertentie voorbij komen van NoPhone. Een super tof merk dat ik volg sinds ik de oprichters zag pitchen bij Shark Tank. Ik lag dubbel en toen ik uitgelachen was, zette het mij aan het denken.

Eerst even dé pitch waar het mee begon en de advertentie:

Ja, die komt best even binnen hé? Dit was het eerste wat in mij opkwam en wat ik daarom twitterde (jawel, ik had zowaar een brain fart):

Zoals zo vaak met Twitter en Facebook werd de Tweet gespot door één van de oprichters. Direct ontving ik een super leuk en enthousiast bericht met de vraag of ik de NoPhone original wilde reviewen. ‘’Jaaaaaaaaaa natuurlijk!!!’’ was mijn eerste reactie. Diezelfde week ontving ik mijn exemplaar en dit is hem dan, mijn eigen exemplaar:

  

Nu betekent reviewen natuurlijk dat ik er niet alleen een gezellig blog over schrijf en wat foto’s maak. Nee, ik ga het ook werkelijk uittesten. Deze test begon super enthousiast. Want hé, hoe moeilijk kan het zijn even een dagje geen telefoon?

BAM! Standje uit dus. Slik.

Na een uur kreeg ik al afkick verschijnselen. Het is best fijn dat je de NoPhone dan even vast kunt houden, al wordt het wel heel confronterend als je het gevoel hebt dat je gebeld wordt en je vanuit automatisme de NoPhone op pakt omdat je op wilt nemen. Ha! Blunder! Gelukkig weet niemand het… 😛

Oké eerlijk is eerlijk. Mijn telefoon staat alleen op stil tijdens een afspraak en 1-op-1 gesprek. Dan wil ik geen afleiding en mijn gesprekspartner al mijn aandacht geven. Wat dat betreft voelde mijn NoPhone dag als één lange afspraak. Dit klinkt ook fout hé? Ja. Tja. Ik kan het ook gewoon niet mooier maker dan dat het is. NoPhone creëert bewustzijn op het gebied van onthechting van de huidige maatschappij en bewustzijn m.b.t verslaving aan de smartphone. Na mijn NoPhone dag ben ik bewust geworden van het feit dat ik verslaafd ben geworden aan alle prikkels die ik 24/7 binnen kan krijgen met dank aan mijn iPhone en haar geweldige bereikbaarheid. Zodra ik een dag ‘onbereikbaar’ ben, blijft er zoveel tijd over en kom ik eindelijk toe aan alle dingen waar ik het anders ‘te druk’ voor heb. Dat vond ik behoorlijk confronterend maar ook een enorme verlichting. Ik kan gewoon doen wat ik wil doen als ik mijn telefoon links laat liggen!

Mijn goede voornemen voor 2017 is dan ook om mijn telefoon vaker op standje uit te zetten zodat ik tijd heb voor het lezen van een boek en dingen kan doen waar ik heel veel energie van krijg. Zoals get togethers organiseren voor de Claire’s Mission Squad. Heb jij je al aangemeld trouwens? >>>

Mijn eindoordeel:
Ik ben fan van NoPhone en waar zij voor staan. Ik vindt dat ze een geweldige aanpak hebben gekozen om een serieus probleem aan te pakken. Met een lach maak je indruk. Altijd. Om die reden geef ik deze NoPhone original een dikke 10. Het is een perfect relatiegeschenk en een enorm waardevol cadeau om weg te geven. Ik heb mijn test exemplaar daarom weer mooi ingepakt en in mijn tas gedaan. Zodra ik een afspraak heb en iemand zijn/haar telefoon pakt om het op te nemen of een appje te lezen, zal ik dit exemplaar langzaam naar voren schuiven. Ik ben nu al benieuwd naar de reactie! 😀


En… Hoe zit het met jou? Ben jij verslaafd aan je telefoon?


[  Ik heb dit product gratis ontvangen in ruil voor het schrijven van een review.  ]

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: