Strala Yoga staat voor het bewegen met gemak, moeilijke dingen makkelijk maken. Het resultaat is een stralend gezond, vrij, creatief, sterk, verbonden en gelukkig leven. Strala is bedacht door Tara Stiles, op basis van haar achtergrond in de klassieke ballet en choreografie. Een bewegende meditatie die een stralend helder, gezond, gelukkig en een verbonden lichaam & geest oplevert. Wie wil dat nou niet? Ik hoefde dan ook geen seconde na te denken over deze Strala Yoga Workshop gegeven door yogini Nanda Lofvers. Hier wil ik bij zijn! Benieuwd naar mijn ervaring?

Gisteren was het dan zover. Van 10:00 uur tot 12:00 uur werd de Strala Yoga Workshop (voor komende data klik hier)  gegeven bij Flash Studio in Laren. Allereerst… De uitnodiging:

‘Moving with ease’, dat is wat Tara Stiles, de bedenkster van Strala Yoga, voor ogen heeft met deze hippe manier van yoga geven. Down to earth, ontdaan van poespas, yoga op moderne muziek. De beweging is langzaam, maar krachtig en constant. Door de houdingen in elkaar over te laten lopen, creëer je een flow waarbij je beweegt op je adem. Je komt in contact met je lijf en maakt bewegingen die je goed doen voelen. Door je bewust te worden van de beweging ‘mindfull yoga’ wil Strala yogini Nanda Lofvers je laten ervaren wat de betekenis en gedachte achter strala is: ‘FEEL HAPPY, BE HAPPY’.

De workshop
Al direct bij binnenkomst viel mij op hoe hoog de opkomst was. De zaal lag gewoon vol. Hoe gaaf! Nanda startte de workshop door het inspirerende verhaal van Tara Stiles met ons te delen. Daarvandaan nam zij ons mee op reis door een eerste yoga-flow (flowing meditation). Vervolgens liet zij ons zien hoe correcties helend en prettig kunnen worden ervaren, door 3 deelnemers een pose aan te laten nemen waar wij als groep liefdevolle feedback op mochten leveren. Daarna was het tijd voor een korte break compleet in Strala style. Met heerlijke gedroogde abrikozen, pruimen en druiven inclusief thee en water. Na deze break liet Nanda ons zien hoe gevorderde Strala eruit ziet en voelt. Deze intensieve flow werd daarna afgebouwd naar heupopeners, liefdevolle poses en een heerlijke eindontspanning.

img_0212

img_0229

img_0245

img_0268

De reacties van andere deelnemers waren waanzinnig goed. Veel deelnemers volgde al pilates lessen bij Flash Studio in Laren. Reacties die zij gaven waren: lief, ontspannend, fijn, onder de indruk, wanneer kunnen wij lessen volgen.

Yogini Nanda Lofvers
Als je al onder de indruk bent van Tara Stiles haar verhaal, dan ga je helemaal onder de indruk zijn van Nanda haar verhaal (luister ook naar het gesprek wat ik met haar had @Strictly Business). Naast Miss Universe en Mrs. World Fitness was Nanda als omroepster één van de gezichten van het commerciële Veronica en de personal assistant van onder andere Robert Jensen en Ivo Niehe. Tot het moment dat in 2004 haar wereld op zijn kop werd gezet. Haar hele verhaal lees je hier. Nanda is door Tara Stiles opgeleid in Strala Yoga en heeft haar zegen gekregen om de allereerste Strala Yoga Kids studio te openen. Nanda haar energie is oprecht, warm en puur. Ze creëert een omgeving waar iedereen zich thuis en geborgen kan voelen. Al voor deze workshop heb ik zowel Strala als Hot Yoga lessen bij Nanda gevolgd. Haar stem is zo uniek, bijzonder en speciaal. Al binnen 3 woorden brengt ze je in een staat van zen, een trance waarbij je alleen nog je eigen adem voelt. Haar lessen draaien dan ook niet om ‘mooie poses’ aan te nemen, maar om voelen. Voelen wat een beweging doet met je lijf, adem en geest. Leren te luisteren naar je lijf, houden van jezelf, goed te zorgen voor jezelf zodat je ook beter voor andere kunt zorgen. Nanda leert je te stralen van binnenuit. Voor mij zijn de lessen van Nanda de holy grail binnen yoga en meditatie.

Locatie
Wanneer je dol bent op oude gebouwen inclusief dito vloeren en foto’s, dan kun je je hart ophalen bij Flash Studio in Laren. Voor iedereen die erg veel horrorfilms heeft gezien (guilty as charged): be prepared! Dit is een locatie waarbij je direct al je energie weg voelt glippen en je nekhaartjes omhoog gaan staan. De oude vloeren, kraken onder iedere beweging die je maakt. De spiegel die is afgeschermd door een gordijn, doet je afvragen wat voor geheimen eronder verstopt zitten. De oude zwartwit foto van jonge ballerina’s die hier ooit danste, lijken je bij iedere beweging aan te staren. Alles is aan onderhoud en liefde toe, de muren, vloer, sanitaire voorziening. Godzijdank is daar Nanda met haar fijne en warme energie, die ervoor zorgt dat alles in balans wordt gebracht. Zoals ik al zei; ik ben een groot fan van Nanda. Ik zal zeker naar haar lessen blijven gaan bij Squash & Wellness in Bussum en Health Center Fit in Blaricum. Laren sla ik voortaan echter over. Ik blijf het een wonder vinden dat ik daar überhaupt naar binnen durfde te gaan…

Eindoordeel
Ik kan niet anders dan deze Strala Yoga Workshop een dikke vette 10 te geven. Ik ben enorm fan van Nanda en iedere les dankbaar dat ik er onderdeel van uit heb mogen maken. Of je nu in de knoop zit, super gelukkig bent, gestrest of ontspannen. Iedereen zou een yoga les bij Nanda mee moeten maken. Ongeacht leeftijd of fysieke staat.  Voor meer informatie over Minds2Move klik hier en over Nanda klik hier. Ga voor je eerste kennismaking rechtstreeks naar Squash & Wellness in Bussum en/of Health Center Fit in Blaricum toe. Zodra je dit ervaren hebt, neem dan deel aan deze Strala Yoga Workshop bij Flash Studio in Laren. Ik ben super benieuwd hoe jouw ervaring zal zijn. Laat je het mij weten 😀 ?

Namasté ♥!


[ Ik heb deze workshop gratis mogen ervaren in ruil voor het schrijven van een review. ]

3 Comments

  1. Wauw, klinkt fantastisch! Ik ken deze stijl van yoga niet. Ben zelf opgeleid in hatha (mix met anusara yoga) maar na jouw enthousiaste verhaal zou ik ook graag eens een Strala yoga sessie proberen! En mooi geschreven stuk Claire! Liefs

    • Claire van Vrijberghe de Conignh Reply

      Hi Iris, wat een lieve reactie ik wordt er helemaal blij van 😀 ! Heb je zin om een keer mee te gaan? Fijne dag! Liefs

  2. Pingback: Strala Yoga Kids Event in Bussum -

Write A Comment

Solve : *
26 − 17 =


Pin It
%d bloggers liken dit: