Morgen is het alweer december, de maand van de feestdagen, lekker eten en heel veel snoepen. Een goed moment dus om de snoepjes van YumEarth te testen! Naast veganistisch zijn alle YumEarth producten glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij, pindavrij, notenvrij, schaaldiervrij, eivrij, vetrij en bevatten ze geen GGO’s en geen High Fructose Corn Syrup. Maar wel echte fruitextracten, Vitamine C en uitsluitend natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Klinkt goed! Maar hoe zit het met de smaak? Ik heb het voor je getest.

YumEarth is in de Verenigde Staten opgericht door Rob & Sergio, 2 vaders van jonge kinderen. Zij waren op zoek naar een verantwoord alternatief voor al het reguliere snoepgoed dat nog vaak kunstmatige kleur- en smaakstoffen bevat, evenals een aantal allergenen en dierlijke ingrediënten. Omdat ze dat alternatief niet konden vinden, hebben ze besloten om zelf biologisch snoepgoed te gaan maken met eerlijke, planeetvriendelijke ingrediënten van duurzame familiebedrijven. De producten van YumEarth zijn verkrijgbaar via de website van BetterCandy en diverse winkels in het land. Ik heb drie producten voor jullie uitgetest: YumEarth Organics organic fruit snacks, YumEarth Organics sour pops en YumEarth Organics organic Candy Drops Freshest Fruit.

YumEarth Organics organic fruit snacks
In dit zakje Fruit Snacks zitten vier verschillende smaken: Banana, Cherry, Peach en Strawberry, in totaal 28 gram, 13 stuks. Planeetvriendelijke ingrediënten: bruine rijst glucosestroop, rietsuiker, pectine, citroenzuur, ascorbinezuur (Vitamine C), natuurlijke smaakstoffen (banaan, kers, aardbei, perzik), sapconcentraten (wortel, appel, pompoen, radijs, zwarte bes, wortel, hibiscus).

Wat vindt ik ervan?
Zodra je het zakje openmaakt komt de heerlijke zoete geur van banaan, kers, aardbei en perzik je tegemoet. De geur is zo intens en aanwezig, dat het water je direct in de mond loopt. Heerlijk! Daarna begin je met het proeven van een snoepje, nog één en nog één. Voordat ik er erg in had, was het zakje al halfleeg en was ik bijna vergeten dat ik hier een review over wilde schrijven. Oeps 😀 ! Deze heerlijke biologische zachte fruitsnoepjes van YumEarth Organics zijn een echte aanrader voor iedere zoetekauw. Perfect ook voor kinderen omdat het gewoon een lief en verantwoord snoepje is. De verpakking is erg mooi en kleurrijk, eenvoudig om mee te nemen en de snoepjes zelf zien er ook smakelijk uit. Als ik al een puntje van kritiek zou leveren is dat alleen op de inhoud: ik wil er meer!

YumEarth Organics sour pops
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn deze pops niet zuurder dan de andere varianten. In deze zak zitten de smaken Sour Apple Tart, Very Very Cherry, Strawberry Smash en Googly Grape, in totaal 85 gram oftewel 14 stuks. Planeetvriendelijke ingrediënten: bruine rijst glucosestroop, rietsuiker, citroenzuur, ascorbinezuur (Vitamine C), natuurlijke smaakstoffen (appel, kers, aardbei, druif), sapconcentraten (zwarte wortel, zwarte bes, appel, wortel, pompoen).

Wat vindt ik ervan?
Dit is waar YumEarth Organics bekend om staat: haar magisch lekkere lolly’s! Na alle positieve reviews, die ik wereldwijd voorbij zag komen, was ik hier ook het meest nieuwsgierig naar. Wat ergens wel opmerkelijk is aangezien ik alleen fan ben van salmiak lolly’s en alles wat zuur is vermijd. Na de test begrijp ik direct waarom. Ik blijf loyaal aan mijn salmiak lolly’s omdat zuur gewoonweg mijn ding niet is. Smaken verschillen. Daarom heb ik de lolly’s laten testen door iemand die dol is op zuur en zij begon direct te stralen! Een must taste dus als je dol bent op smaakvolle zure lolly’s of zoals Phil Lempert, TODAY Show food editor zegt ‘’The BEST LOLLIPOP I’ve ever tasted.’’

YumEarth Organics organic Candy Drops Freshest Fruit
In deze zak zitten de smaken Pomegranate Pucker, Lucky Lime, Wet-Face Watermelon en Mango Tango, in totaal 93,5 gram. Planeetvriendelijke ingrediënten: bruine rijst glucosestroop, rietsuiker, citroenzuur, natuurlijke smaakstoffen (granaatappel, limoen, watermeloen, mango), sapconcentraten (zwarte wortel, zwarte bes, appel, wortel, pompoen).

Wat vindt ik ervan?
Wat een lieve verpakking en traktatie voor het oog! Deze snoepjes zien er zo vrolijk en gezellig uit. Perfect ook als strooisnoepgoed. Qua smaak, goed nieuws voor alle liefhebbers van zuur, van deze biologische fruitzuurtjes zul je heel vrolijk worden!

Mijn eindoordeel:
Ik vindt YumEarth Organics een heel mooi merk. Qua verpakking is het een lust voor het oog en het verhaal klopt. Dit zijn van die dingen die je onopvallend kunt voorschotelen aan omnivoren, die direct overstappen nadat ze het hebben geproefd. De smaak is namelijk vele malen beter en intenser dan van bijvoorbeeld merken als RedBand die met een hoop E-nummers en dierlijke ingrediënten (WHY?) werkt. Ik heb mijn snoeppot die op tafel staat, gevuld met deze heerlijke snoepjes en kan niet wachten tot de volgende omnivoor die bij ons langs komt, een snoepje pakt. It are the little things in life 😀 . Al met al dus gewoon een dikke 10 voor het merk YumEarth Organics wat te koop is bij BetterCandy.

Nu met 10% korting!
Nieuwsgierig geworden? Goed nieuws! Als je de kortingscode CLAIRESMISSION gebruikt op de website van BetterCandy ontvang je 10% korting op je aankoop. Graag gedaan ❤.


Wat zijn jouw favoriete snoepjes?


[  Ik heb deze producten gratis ontvangen in ruil voor het schrijven van een review.  ]

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: