Heb je jezelf weleens betrapt op een uitspraak of gedachten waarin vegans niet sterk zijn of te weinig eiwitten binnen krijgen? Dit interview laat al je vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maak kennis met powerlifter, sterke vrouw en veganist; Sanne Visser! Zij deelt met je hoe haar dieet eruit ziet en hoe het haar meer kracht heeft gegeven dan dat ze ooit had durven dromen… Heel veel leesplezier!

 

 

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten? Wat zijn jouw rituelen?

Dat ik gezond ben en ik een vader heb die mij door dik en dun steunt. Nadat mijn moeder vorig jaar overleed, is onze band onbewust sterker geworden. Ik streef naar het beste en wil hem trots maken. Daarnaast ben ik 5 keer per week in de sportschool te vinden, dat geeft mij enorm veel energie. Ik merk dat ik mensen motiveer, dit geeft mij een goed gevoel.

 

 

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft jouw reis eruit gezien, waar liep je tegenaan en wat kun je aanbevelen of juist niet?

In september 2015 ben ik van de één op andere dag geswitcht naar een veganistisch dieet, met hier en daar nog wat verbeter puntjes. In het begin wist ik echt niet hoe ik aan mijn eiwitten moest komen, waardoor ik nog whey eiwit shakes dronken maar dit veranderde al snel. De reden dat ik veganistisch werd is omdat ik allerlei rare klachten had (o.a. hormonaal) en via internet kwam ik er achter dat voeding een medicijn kan zijn. Na veel onderzoek gedaan te hebben, besloot ik in één keer alles eruit te gooien en zag ik verder wel hoe dat voor mij ging werken. Je moet vooral discipline hebben en weten waarom je het doet. In het begin geef je sneller toe aan mensen als ze zeggen; ahhh toe, we gaan uiteten en er is niets wat jij kunt eten. Maak even een uitzondering.

 

Pas daar mee op, want als je dit te vaak toelaat verlies je het vertrouwen in jezelf en zullen je naasten je niet serieus nemen. Afijn in het begin is het allemaal nog nieuw en moet je nog veel ontdekken; straf jezelf dus niet meteen, ieder mens maakt fouten maar ken wel je grenzen.

 

 

Hoe ziet boodschappen doen er voor jou uit?

Ik vind boodschappen doen wel een pretje! Ik ontdek regelmatig nieuwe producten die ik kan gebruiken en ik test veel uit. Een aantal standaard producten die altijd in mijn mandje belanden zijn; pindakaas (love it!), bospeen (verslaafd, iedere dag minimaal 400gram), spinazie, Albert Heijn verse vega burger (DE vegan burger die het meest op de echte lijkt), dadels, aardappels, alpro go on kwark (hoog in eiwit), verse frambozen en blauwe bessen, cola zero vanille (ja ook als vegan heb je daar wel eens zin in!).

 

 

Heeft jouw keuze voor het veganisme ook invloed gehad op het leven van de mensen en dieren om je heen?

Ik merk dat meer mensen er voor open staan omdat ze weten dat ik aan zware krachtsport doe en grote prestatie lever dus geven ze het al sneller een kans omdat er altijd nog een taboe heerst: je hebt vlees nodig om sterk te zijn – nee dat heb je dus niet: kijk naar mij!

 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van hem of haar hebt geleerd?

Mijn moeder! Zij is altijd een doorzetter geweest en sloeg zich overal doorheen. Door haar blijf ik doorgaan omdat ik weet dat ze nog altijd toekijkt.

 

 

Hoe is het powerliften op je pad gekomen en wat betekent het voor je?

Ik raakte in 2010, via een vriendin, in contact met een sportschool. Ik hing daar aan wat apparaten maar dat ging mij al snel vervelen. Via internet kwam ik uit op een bodybuilding forum waar ook powerlifting besproken werd. Het klonk als iets wat ik altijd al had willen doen en ik gaf mij op voor een powerlifting training in Papendal. Daar begon het allemaal! Van 2010 tot 2014 heb ik vol voor powerlifting getraind waarvan 2 jaar met een coach, Henk Keizer. Helaas kreeg ik last van een dipje (na een hele slechte wedstrijd) waardoor ik een tijdje rust had genomen. Geen pretje! Ik heb alles toen weer snel opgepakt en sindsdien ben ik sterker dan ooit. Ik was ondertussen al vegan geworden, alles heb ik weer opgebouwd met mijn nieuwe levensstijl.

 

 

Hoe zorg je ervoor dat je je vrouwelijkheid niet verliest. Heb je een speciaal programma of zijn er zaken waar je extra of minder aandacht aan besteed?

Het is heel simpel; geen anabolen steroïde gebruiken. Als vrouw zijnde maak je simpelweg niet heel snel spiermassa aan of je moet toevallig aanleg hebben. Je kunt je lichaam op diverse manieren trainen en het is net wat jou doel is. Iedereen heeft zijn eigen mening over wat nog wel of niet vrouwelijk is.

 

 

Heb je een speciaal dieet (naast vegan zijn)?

Ja! Ik let er op dat ik voldoende eiwit, koolhydraten en vetten binnen krijg. Daarbij let ik op mijn vitamine en mineralen. Ik slik B12, Omega 3 algenolie en vitamine D. Het is overigens geen strikt dieet; als ik zin heb in vegan ijs, chips of vegan snoep – dan eet ik dat.

 

 

Wat zou je fulltime willen gaan doen als geld geen rol zou spelen?

Mensen gratis vegan eten laten proeven zodat ze (hopelijk) de keuze maken om minder dierlijke producten te eten. Ook zou ik graag in een dierenasiel willen werken, zodat de dieren meer aandacht krijgen (het blijft een gevangenis in mijn ogen).

 

 

Heb je tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een vegetarische of veganistische lifestyle?

Eet niet te weinig! Veel mensen zijn op een of andere manier bang geworden om te eten door allerlei rare sprookjes en goeroe hypes. Maar als je te weinig eet, is je lichaam niet in staat om gezond te blijven. Vooral als je erbij wilt gaan sporten; je lichaam zal geen vooruitgang boeken. Zoals een auto zonder brandstof. Heel simpel.

 

 

Waar droom je over? Zijn er samenwerkingen waar je op zoek naar bent of open voor staat?

Ik droom over mijn eigen sportschool! Mensen helpen hun dromen te bereiken, sterker worden, samen naar wedstrijd toe werken. Ik sta zeker open voor samenwerkingen, 2 weten meer dan 1.

 

 

Stel je mag 3 wensen doen. Welke zouden dit zijn en waarom?

Maandelijks een leuk bedrag op mijn bankrekening zodat ik mij daar geen zorgen over hoef te maken. Eigenlijk is dit mijn enigste wens. Ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar het maakt het leven wel makkelijker. Vanuit daar zou ik de rest van mijn wensen waarmaken waaronder dus het hebben van mijn eigen sportschool.

 

 

Ben je gelukkig?

Al had je deze vraag vorig jaar gesteld had ik direct nee geantwoord. Na het verlies van mijn moeder en het verbreken van mijn relatie was ik even de weg kwijt. Maar ik heb zoveel vooruitgang geboekt dit jaar en er komen zoveel mooie dingen aan dat ik momenteel een gelukkiger mens ben dan dat ik eerst was.

 

 

Wat is jouw definitie van succes?

Succes is wanneer je van jezelf houd, fijne mensen om je heen hebt waarmee je dingen kunt delen. Ik denk dat je ook over succes kan spreken wanneer je dingen kunt laten gaan als het nodig is en er niet over door blijft gaan.

 

Gedeeld: een uitnodiging om samen te gaan trainen.

Ik train sinds 3 weken bij een nieuwe sportschool in Castricum en ik moet zeggen; zo’n toffe gym heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb daar een platform en officiële powerlifting spullen. Ook is er ruimte om de sterkste man (vrouw ;)) onderdelen te trainen. Wil je een keer trainen met mij? Dat kan! Neem even contact met mij op via Facebook of Instagram.

 

[separator]

3 Comments

  1. Een sportschool in Castricum? Wat leuk, ik woon in Castricum en ik kan wel wat sportadvies gebruiken! Ik ga even contact met je opnemen Sanne!

  2. Marleen Zoë Reply

    Oh! Wat een geweldige inspiratie. Ik houd meer van andere sporten, maar ieder zijn eigen ding. Ik herken heel erg dat punt waarin veel mensen henzelf uithongeren omdat ze denken dat ze daarvan afvallen :’). Ik heb hiervoor drie jaar als professioneel fotografe gewerkt in de mode. Al die modellen spreken over minder eten, meer afvallen en veel sporten. En ik hield mijn schouders daarvoor op.
    Anyway, hele mooie comeback voor de mensen die echt geloven dat vlees nodig is om meer spiermassa te maken. Had er laatst weer zo een. Hij ging naar de sportschool en wilde wat meer spiermassa kweken en at daarnaast alleen maar kip. Ik moet daar best wel mezelf voor inhouden om zulke mensen niet meteen af te schrikken. Het was overigens wel een aardige jongen, jammer van zijn keuze met vlees.

    Groetjes <3

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: