Amudra Marjan en haar man zijn Breatharian. Ze hebben hun huis verkocht, al hun spullen geminimaliseerd en leven nu op een oud zeilend visserschip. Vrij van een hypotheek en de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. In dit interview deelt Marjan hoe haar leven er uit ziet, hoe haar man en zij leven van prana (geen voedsel of drinken), wat hun missie is en nog veel meer. Laat je inspireren door haar wijze woorden, mooie gedachten en liefdevolle wensen.

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten? Wat zijn jouw rituelen?

Wat mij energie geeft is het leven en uitdragen van mijn missie : het bewustwordingsproces van anderen te bevorderen. En dat doe ik door het geven van lezingen en evenementen samen met mijn partner. Alles wat wij geven is er op gebaseerd dat het je uit je hoofd naar je hart brengt, dus naar voelen in plaats van weten. En daardoor opent het bewustzijn zich vanzelf. Ik heb eigenlijk geen rituelen, ik voel wat er op welk moment goed is voor mij en dat is elke dag weer anders.

Samen met je man ben je Breatharian. Wat houdt dit precies in?

Breatharianism houdt in dat je lichaam geen eten meer nodig heeft om het te voeden, wij worden gevoed door prana.

Een paar boekentips voor wanneer je nog meer wilt leren over een leven als Breatharian:

Jullie leven van Prana. Wat is dit en hoe werkt het in de praktijk?

Wij hebben een omschakeling gemaakt in de energieproductie van het lichaam. Dit door middel van een speciaal proces dat we nu ook in 8 daagse retreats geven. Dit betekent dat ons lichaam zijn voeding vanuit Prana haalt, dit is levensenergie die overal aanwezig is en dat vooral via de ademhaling binnen komt. Dit zorgt ervoor dat ons immuunsysteem optimaal werkt omdat er geen noodzaak meer is voor het immuunsysteem om verkeerde stoffen die in ons lichaam terechtkomen met eten te moeten opruimen. Dus een betere gezondheid, meer energie (geen pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel), minder slapen doordat je lichaam sneller herstelt,  meer tijd over (geen boodschappen doen, koken e.d.) en een grote innerlijke rust. Mijn partner eet en drinkt helemaal niet en ik drink overdag wat thee (om toch een soort van pauze te hebben) en eet ongeveer 1x per week iets bij sociale gelegenheden. Ik vind het zelf ook nog steeds wonderlijk hoe het werkt hoor, maar het laat je wel zien dat alles wat we geleerd hebben en wat we weten niet altijd de waarheid is, het opent meteen een hele nieuwe visie op de wereld.

Wat is de reden dat jullie breatharian leven? En wat zijn de mooiste inzichten die jullie hebben gekregen sinds jullie deze lifestyle hebben geadopteerd?

De reden dat we Breatharian zijn geworden is een roeping op zielsniveau, we zijn geen zweverige types hoor maar het was zooo voelbaar dat dit onze volgende stap zou zijn. En op het laatst gaf ons lichaam duidelijk aan dat het geen enkel voedsel meer wilde hebben, we konden zelfs niet meer tegen groente, dus zo zie je maar als het de bedoeling is in dit leven en je maakt de keuze niet zelf dan doet je lichaam het wel. De mooiste inzichten zijn dat niets is wat het lijkt in deze wereld, we kijken nu naar alles anders, meer open en veel simpeler denk ik. Wij mensen kunnen alles zo ingewikkeld maken maar eigenlijk is alles heel simpel. Door de enorme innerlijke rust die er is ontstaan zijn de triggers die we allemaal hebben subtieler geworden, je kan het gemakkelijker naast je neerleggen. En in de stilte na elke uitademing is er weer die totale rust in lichaam en geest. Daarnaast wordt je je bewust van wat voor invloed eten heeft in onze maatschappij, alles draait om eten! Heel bizar hoe goed we dat nu zien. Misschien is het ook leuk om te vertellen dat wij onze bezittingen meer dan 2 jaar geleden hebben geminimaliseerd, ons huis verkocht en een oud zeilend visserschip hebben gekocht om op te wonen. Het is heerlijk om de vrijheid elke dag weer te voelen zonder hypotheek en niet vast te zitten aan een plaats. Ik weet dat veel mensen dit ook wel willen, maar allerlei excuses hebben om het niet te doen. Het hebben van kinderen is hier geen excuus voor, je geeft ze juist heel veel om ze te leren wat vrijheid is en geen gehechtheid te hebben aan spullen. Er is tegenwoordig toch geen zekerheid meer in onze maatschappij, daarom is het zo mooi om mee te bewegen in alles wat zich aandient zonder angst.

Hoe heeft jullie reis eruit gezien en hoe is prana in jullie leven gekomen?

Zo’n 17 jaar geleden is er een grote shift geweest in ons leven (we zijn trouwens al 30 jaar bij elkaar!). Van een heel uiterlijk leven dat bestond uit bodybuilding (ik heb miss Fitness wedstrijden gedaan), kledingwinkels en een groot huis ineens door een spirituele opening naar een leven vanuit het hart. Je snapt dat dit nogal een proces is geweest maar wij zijn er erg dankbaar voor. 10 jaar geleden hoorden we voor het eerst van het leven van prana en mijn partner voelde meteen dat dit zijn volgende stap was, hij werd er meteen enorm door geraakt. Ik ben het toen gaan onderzoeken want ik wilde er eerst alles over weten. Ik heb een achtergrond op het orthomoleculaire therapeutische vlak dus mijn kennis van voeding, vitamines en alles wat je lichaam nodig heeft is enorm. Ik heb ook 10 jaar een voedingspraktijk gehad. Het was voor mij moeilijk om alles wat ik ooit geleerd had over het menselijk lichaam en voeding los te laten, maar op den duur ontstond het vertrouwen en de overgave ook bij mij. 

Hebben jullie het nirwana bereikt?

Tja, wat is het nirwana? Als we het woord verlichting nemen, leggen wij dit uit als een gebeurtenis die je echt bij jezelf brengt, dus het contact met je eigen pure zelf. Dit is altijd een levensveranderend moment dat gepaard gaat met veel emotie. Mijn partner had dat moment 17 jaar geleden en bij mij gebeurde dit vorig jaar. De tweede stap in verlichting gaat nog verder, voor ons is dat samensmelting met Bron en dat is bij ons vorig jaar ook gebeurt. Het betekent een totale overgave aan Bron / Source of wat voor benaming je daar ook aan geeft. Volledige overgave en “weten”(dus niet geloven want dat doe je met je hoofd!) dat Bron ons in alles voedt, lichamelijk, spiritueel en ook in werk, huisvesting en verdiensten. Het woord Nirwana komt natuurlijk uit het Boeddhisme en dit is voor ons oud weten en vanuit oude energie, hier in het westen kunnen we nooit “triggerloos” leven maar je kunt wel de staat bereiken dat je hoofd de triggers niet meer oppakt en er dus geen verhaal meer van maakt. Ik denk dat we dat wel bereikt hebben.

 

Heb je tips voor iedereen die na het lezen van dit interview als breatharian zou willen gaan leven?

Lees eerst alle info op onze website en kom naar een lezing. Het is namelijk belangrijk dat je het op de juiste manier aanpakt en dat betekent niet zoals velen denken steeds minder eten! Want dan ga je je lichaam opeten en wordt het zwak! Slechts 30 % van het hele proces is de dryfast en 70% het weghalen van oude beperkende overtuigingen, gedachtes en patronen.

Ben je gelukkig?

Ik kan oprecht zeggen dat ik heel gelukkig ben met mezelf, mijn leven en de mensen erin. Ik denk dat het juiste woord dankbaarheid is voor alles wat ik kan en mag doen in dit leven.

Gedeeld: Mijn belangrijkste les.

Ik wil jullie meegeven dat het leven niet moeilijk hoeft te zijn. Bekijk het eens op een simpele manier, zie in alles het licht in plaats van het donker. Alles heeft ook een mooie kant, ons hoofd maakt er een verhaal van, ga naar je hart en bekijk alles op zielsniveau. SAT NAM! (mijn waarheid ziet jouw waarheid)

 

 

2 Comments

  1. Prachtig!
    Echt inspirerende mensen.

    Bedankt voor het delen Claire.

  2. Jacqueline Reply

    Jammer dat vlak na het interview bleek dat Amudra vreemdging en haar man achter haar bedrog moest komen. Toch niet zo verlicht, denk ik dan.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: