De Soundmixshow, Surpriseshow, Mini- Playbackshow en Snuitje. Ik droomde er als kind van om in één van de programma’s terecht te komen van Henny Huisman of in ieder geval even te mogen knuffelen met Snuitje. Wie niet? Henny Huisman was voor mij de eerste persoon die liet zien dat je succes en zichtbaarheid ook voor de juiste dingen kunt inzetten (liefde & gerechtigheid voor dieren). Naast het succes, liet Henny ook in moeilijke tijden zien dat eerlijkheid altijd loont. Het is een eer en ik ben ontzettend dankbaar dat ik juist hem als eerste mag interviewen voor CLAIRESMISSION.COM. Heel veel leesplezier!

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten?
Gek genoeg een volle agenda, dat je een goede reden hebt om je bed uit te komen. Ik haat stiltes en luieren. Bezig blijven is mijn advies, dat geeft energie.

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van hem of haar hebt geleerd? Mijn onlangs overleden vriend, Frits Löhnen. Hij was altijd hetzelfde en dezelfde, sterk in het midden, altijd een luisterend oor, een echt fijn en eerlijk mens. Ik heb van hem geleerd altijd jezelf te zijn. Hij was be-re-sterk, tilde mij op alsof ik een veertje was.

Mijn belangrijkste levensles?
Mijn belangrijkste levensles is dat ik altijd mijn eigen gevoel achterna ben gegaan, ‘hoed u dus voor adviseurs’ want jij moet het doen/willen/kunnen!

Wanneer en waarom ben je vegetarisch geworden? Hoe heeft jouw reis eruit gezien, waar liep je tegenaan en wat kun je aanbevelen of juist niet? Ik ben vegetariër geworden door die Frits Löhnen, 35 jaar geleden, hij was toen al zover. Hij dacht allang na over zogenaamde E-nummers in voeding. Je wordt een verstandiger mens die veel meer nadenkt over het leven.

Wat is jouw roeping en hoe heb je deze gevonden?
Mijn roeping is om te entertainen, mensen te vermaken. Het hoeft geen gulle lach te zijn of liggend op de grond van het lachen, maar dat je naar mij en mijn programma’s kijkt met een glimlach, dat vindt ik prachtig.

Je hebt bij verschillende artiesten aan het begin van hun carrière gestaan, hun succesvol gemaakt. Op wat voor manier hebben zij hun dankbaarheid aan jou getoond? Op wie ben je het trotste en waarom?
De dankbaarheid is niet zo groot hoor en dat hoeft ook niet. Ze hebben mij gebruikt als opstap en verder moeten ze het allemaal zelf doen. Gerard Joling is verreweg de meest ‘dankbare’ als je het toch zo noemen wilt. Hij is en blijft een schat van een man en zal altijd langskomen of bellen met iets bijzonders maar ook bij ziek en zeer. Ook Jacques d’Ancona is een lieverd die altijd klaarstaat, kaartjes stuurt en nooit verjaardagen vergeet.

Samen met Willem Groeneveld heb je het ideeën- en formatbedrijf STAMROV Fools & Friends opgericht. Er liggen een aantal Real Life Formats, grote Spelshows en Talentenshows klaar voor productie. Het is alleen wachten op de juiste timing. Hoe zorg je ervoor dat je positief blijft en de hoop niet opgeeft?
Dat is inderdaad best heel lastig, vooral omdat er links en rechts veel van ons gepikt is. We hebben, zeker in het begin, overal verteld over onze ideeën. Dan vinden ze het wel leuk maar niet interessant. Tot dat je het, in een iets ander vat gegoten, voorbij ziet komen. Soms nog niet eens in een ander vat maar met zelfs dezelfde naam. Er komt een moment dat ze niet om ons heen kunnen. Dat is geen bluf want ooit ben ik met het idee van de Playbackshow ook overal weggehoond met de boodschap dat het vooral niks was. Maar het is internationaal in 22 landen verkocht en in Amerika van coast to coast uitgezonden. Maar hier in Nederland heeft men de mentaliteit van, ‘die Huisman denkt zeker dat hij weer zo’n succes programma bedacht heeft’. En dat hebben we inderdaad, leuk hé? Maar ik zeg er helemaal niets over.

Waar droom je van?
Van gezond oud worden en genieten van mijn 6 kleinkinderen, die zijn mijn alles!

Stel, je mag 3 wensen doen. Welke zouden dit zijn en waarom?
Ik ben al zo’n bofkont. Ik heb geen wensen. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Eigenlijk een zondagskind terwijl ik echt op een maandag ben geboren. Mijn wieg een ladekast was, ik in de badkamer van mijn oma stond, omdat mijn ouders daar inwoonden en geen huis hadden.

Ben je gelukkig?
Ik ben zeer gelukkig maar doe er ook veel voor. Hoe raar dit ook klinkt. Ik heb 18 jaar voor de Nationale Postcode Loterij miljoenen mogen uitdelen en ik was vaak nog gelukkiger dan de mensen die het ontvingen. Soms kwam het zo mooi en goed terecht dat ik er blij van werd. Maar ook als het in ‘verkeerde handen’ terechtkwam, vond ik het heerlijk omdat juist dat laat zien hoe eerlijk de loterij is. Hij valt gewoon ergens en als je dan meegedaan hebt is er veel geld omhanden. Je moet alleen wel mee doen en niet roepen ‘ik doe niet mee want ik win toch nooit iets’.

Wat is jouw definitie van succes?
Dat je iets bedenkt en maakt waar miljoenen mensen dan van genieten met natuurlijk een glimlach op hun gezicht!

Gedeeld: mijn favoriete gebed
Ik ben een groot Maria-fan, de moeder van Jezus. Ik heb ooit voor in de Mariakapel te Heiloo (bij het 100 jarig bestaan, was vroeger al een bedevaartsplaatsje inclusief bron) de Avé Maria Contest bedacht. Op die avond was het drukker in de kerk dan met Kerstmis. Het ‘wees gegroet Maria’ is mooi en duidelijk in al haar simpelheid.

* Foto: Uit privé collectie gemaakt door Rein Sluik. Op de foto staat Henny Huisman samen met zijn 2 meiden (Nikki & Lobke) en zijn vrouw (Lia).

** PS: Heb je ook een vraag voor Henny of wil je iets met ons delen? Laat hieronder dan een reactie achter.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: