Jaren geleden zag ik haar voor het eerst voorbij komen in mijn tijdlijn, naakt, liggend in een bad gevuld met gras. Suzanne Poot is in veel opzichten een game changer. In dit interview deelt zij onder andere haar goede voornemens, wat haar bestseller haar heeft gebracht, wat Amerika voor haar betekent en Suzanne geeft 2 cadeaus weg. Wil je Suzanne beter leren kennen, weten waarom ik haar geweldig vind en ben je benieuwd naar de cadeaus die ze voor jou heeft ingepakt? Lees dan snel verder. Enjoy! 

 

 

Wat zijn je goede voornemens voor dit jaar?

Er zijn een aantal dingen die ik zeker ga doen dit jaar en dat is:

 • Iedere dag minimaal 1 ½ uur de natuur in met mijn honden.
 • Vaker met vrienden afspreken want het afgelopen jaar lag mijn focus erg bij mijn werk en alhoewel ik daar veel plezier in heb, merkte ik dat de balans wat weg was.
 • Zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn missie/werk.

Hier voeg ik graag iets aan toe, want afgelopen jaar stelde iemand mij deze vraag:
“Jouw tijd hier op aarde wordt steeds korter, wat ga je doen met de rest van leven?” Vanaf dat moment ben ik mijn prioriteiten anders gaan leggen en doe ik bijna alleen nog maar wat ik echt belangrijk en leuk vind.

 

 

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten? Wat zijn jouw rituelen?

Een verse greenjuice geeft mij bergen energie en een wandeling in de natuur. Hier maak ik iedere dag tijd voor.

 

 

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft jouw reis eruit gezien, waar liep je tegenaan en wat kun je aanbevelen of juist niet?

Toen ik in 2011 bij ’s werelds meest vooraanstaande natuurlijke gezondheidsinstituut was, leerde en ervaarde ik wat plantaardige voeding inhoud, wat het met je lichaam doet en hoeveel baat wij hier als mens bij hebben. Ik kwam daar nadat ik jaren had getobd met mijn gezondheid en ik op zoek was naar antwoorden. Ik wilde leren van mensen die ervaring hadden en bij een instituut wat al 60 jaar bestaat zat dat wel goed.

 

Ik volgde een heel programma en niet eerder voelde ik mij zo goed, zowel lichamelijk als geestelijk! Ik ontmoette daar diverse mensen met ernstige ziektes die ook zoveel baat hadden bij deze leef-en eetstijl – geheel natuurlijk en plantaardig. Dat was het moment waarop ik wist wat ik moest doen: deze kennis en mijn ervaring met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom heb ik mijn boek Rauw, naakt en gezond geschreven, ben ik een webshop gestart, geef ik lezingen, coach ik mensen 1-op-1 en heb ik mijn online programma ‘Master your health and happiness’ gemaakt.

 

 

Hoe ziet boodschappen doen er voor jou uit?

Boodschappen doen gaat snel bij mij, aangezien ik veel schappen oversla 😉 . Ten eerste hebben wij een bio box die iedere week aan huis gebracht wordt. Deze box zit vol met biologische – veelal streekproducten. Daarnaast ga ik 1-2x per week naar de groene winkel of estafette. In mijn karretje vind je onder andere: bio groente en fruit, kokosyoghurt, zaden, noten, kiemgroente, vegan chocolade, kookiecat koekjes en bijvoorbeeld falafelballetjes.

 

 

Heeft jouw keuze voor het veganisme ook invloed gehad op het leven van de mensen en dieren om je heen?

Ja, ik denk dat of we er nu wel of niet bewust van zijn, we altijd mensen inspireren, gewoon door zelf te doen! Ik vertel mijn verhaal regelmatig, maar alleen als men ernaar vraagt of natuurlijk tijdens lezingen. In het begin “predikte” ik vaak, probeerde mensen (of ze het nu wilde of niet) te overtuigen, maar daar ben ik mee gestopt nadat ik mensen een soort van bij mij weg joeg 😉 . Wat mij nu echt blij maakt, is dat als ik een lezing geef, of gewoon aan iemand mijn verhaal vertel, ik bij die ander een kwartje zie vallen ♥.

 

 

Wanneer en waarom begon jouw zoektocht naar gezondheid en geluk?

Rond mijn 30ste had ik veel klachten, zat laag in mijn energie en ik voelde mij gewoon slecht. Volgens artsen was er niets mis met mij, maar ik wist dat ik iets niet goed deed. Er moest iets veranderen. Ik ben toen gaan lezen en leren. Toen ik de boeken: 100 jaar medische leugens, The China Study en LifeForce las, vielen er zoveel kwartjes bij mij, er was toen geen weg meer terug. Dat was de start van alles wat ik nu doe en waar ik voor sta.

 

 

Wat betekent Amerika voor jou, wat heb je daar geleerd?

Mijn bezoek aan het Hippocrates Health Institute is mijn mooiste cadeau ooit aan mezelf geweest. De eerste keer was in 2011. Het heeft mijn leven compleet veranderd en ik ben nog iedere dag  dankbaar dat ik daarheen ben gegaan. Daarna ben ik er nog 2x geweest, daar de opleiding gevolgd en totaal 3 maanden verbleven. Jezelf onderdompelen in ’s werelds meest gezonde, puur plantaardige voeding, natuurlijke leefstijl, kennis opdoen, je gezondheid – lichamelijk en geestelijk – zoveel mogelijk in eigen hand nemen, stap voor stap jezelf ECHT goed gaan voelen en bergen energie krijgen, dat gun ik iedereen!

 

 

Hoe was het om de bestseller Rauw, Naakt en Gezond te schrijven en publiceren? Wat heeft het je gebracht?

Toen ik de 1ste keer terug kwam uit de USA wist ik wat ik moest doen. Ik wilde mijn verhaal met zoveel mogelijk mensen delen. Maar hoe? Toen ontstond het idee voor een boek.
Ik heb contact gezocht met mensen die hier verstand van hadden en heb onder andere schrijfles gehad. Het was best lastig, maar ook ontzettend leuk en ik heb veel geleerd. Plus dat ik door het schrijven mijn hele ervaring nogmaals beleefde. Tevens ontdekte ik dat ik schrijven erg leuk vond. Ik had dit proces voor geen goud willen missen! Verder had ik maar één doel voor ogen: als ik maar een persoon met mijn verhaal kon inspireren, dan was ik blij. Nu is hij ook in het Engels vertaald, in zo’n 15 landen te koop en regelmatig krijg ik mails van lezers dat het hen inspireert. Dat maakt mij ontzettend blij en dankbaar.

 

Je hebt ook een Rauw, Naakt en Gezond webshop. Kun je hier wat meer over vertellen?

Ja, de webshop is eigenlijk ontstaan doordat mensen vroegen waar ik mijn producten vandaan haalde en wat ik at (of bijvoorbeeld welke supplementen ik nam).
Nu is www.rauwnaaktengezond.nl een webshop met 400 prachtige producten, allemaal passende in een natuurlijke, plantaardige “Hippocrates” leefstijl. Ik ben er mega trots op en alle producten zijn door mijzelf getest of ik gebruik ze zelf. Het motto is: Met liefde voor jezelf en moeder natuur.

 

Wat maakt jou als health coach uniek en welke mensen coach je graag?

Ik deel mijn kennis en ervaring vanuit dit instituut en ik coach graag mensen die voor plantaardig en natuurlijk willen gaan. Mensen die hun gezondheid in eigen hand willen nemen en die hier echt stappen in willen zetten. Of mensen die graag plantaardig willen eten en niet goed weten hoe.

 

 

Deze maand ga je weer van start met Master your Health and Happiness. Kun je ons wat meer vertellen over dit online programma?  

Ja! Het is zo’n waardevol, leuk en inspirerend programma geworden, waarin ik mensen stap voor stap mee op reis neem in deze leef- en eetstijl. Het is een online programma van 8 weken, bestaande uit 8 modules met elk een prachtig opgemaakt werkboek, diverse filmpjes, 3 recepten e-books, diverse inspiratie-quotes en nog veel meer. We gaan onder andere detoxen, je leert alles over 5 sterren voeding, do’s en don’ts en je ontdekt de wetten van de natuur. Na 8 weken heb je bergen kennis en inspiratie opgedaan waar je heel je leven wat aan hebt. Want hoe gaaf is het om met voeding, leefstijl en mindset je gezondheid zoveel mogelijk in eigen hand te nemen en jezelf steeds fitter te voelen?! En tevens draag je bij aan een mooiere wereld met minder dierenleed ♥.

 

 

Wat is de fijnste reactie die je ooit van een klant hebt ontvangen?

Dat zijn er meerdere maar er is er één die mij het meest aangegrepen heeft. Vorig jaar kreeg ik mail van een man van rond de 70 jaar. Hij had kanker, was opgegeven door de westerse geneeskunde en had nog maar een paar maanden te leven. Via via had hij mijn boek in handen gekregen, raakte geïnspireerd en boekte direct een reis naar dit instituut. Hij ging er als een wrak heen, volgde het hele programma daar en na 21 dagen voelde hij zich super goed en energierijk! Plus zijn bloedwaardes waren verbeterd. Hij bedankte mij omdat ik volgens hem zijn leven had gered. Dat was een moment dat ik met tranen in mijn ogen zat…

 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van hem of haar hebt geleerd?

Een van mijn grote voorbeelden zijn Anna Maria en Brian Clement, de mensen die het instituut leiden. Het zijn niet alleen warme, liefdevolle mensen maar hebben tevens ontzettend veel kennis en ervaring. Plus zij weten als geen ander dat plantaardige voeding, een goede leefstijl en vooral een juiste mindset je leven kan redden. En niet alleen dat van ons, maar ook van moeder aarde en natuurlijk de dieren. Alles is met elkaar verbonden en alles is energie.

 

 

Wat zou je fulltime willen gaan doen als geld geen rol zou spelen?

Aan een warm en liefdevol gezondheidsinstituut deelnemen, dan wel leiding geven. Een plek waar mens, plantaardige biologische voeding en liefde voor elkaar, de natuur en de dieren centraal staat. Een plaats waar liefdevol wordt gesproken en waar mensen heen gaan om op te laden, niets moet – alles mag en puur zichzelf kunnen zijn – met een opvang voor dieren.

 

 

Heb je tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

 1. Begin vandaag, morgen komt nooit.
 2. Schrijf voor jezelf op waarom je dit wilt en wat je doel is.
 3. Wees lief voor jezelf. Onthoud dat we niet altijd alles in één keer kunnen doen maar probeer elke dag wat (bij) te leren.
 4. Eet elke dag sowieso een grote, lekkere biologische salade met kiemgroente en drink elke dag een greenjuice/slowjuicesap. Dit is een super start voor een goede plantaardige wijze van eten waarmee je gelijk je gezondheid een boost geeft!
 5. Doe mee met mijn online programma: Master your health and happiness en/of lees mijn boek Rauw, naakt en gezond.

 

 

Waar droom je over? Zijn er samenwerkingen waar je op zoek naar bent of open voor staat?

Ik sta altijd open voor samenwerkingen met liefdevolle mensen met dezelfde missie of gevoel.

 

 

Stel je mag 3 wensen doen. Welke zouden dit zijn en waarom?

 1. Iedereen gaat liefdevol en met compassie met elkaar en met dieren om.
 2. Ieder mens heeft te eten en onderdak.
 3. We zorgen goed voor moeder natuur en denken in het belang van het grote geheel.

 

Ben je gelukkig?

Ja.
Vroeger at ik altijd maar wat, lette niet echt op terwijl voeding zeker invloed heeft op mijn mentale en lichamelijke welzijn. Met alles wat ik heb geleerd en ervaren, heb ik daar nu (veel meer!) grip op.

 

Ook zocht ik mijn geluk vaak “ergens” in, buiten mezelf en had ik regelmatig een gevoel van: waarom ben ik hier eigenlijk? Dat is ook veranderd want het is voor mij duidelijk geworden waarom ik hier nu ben en wat ik te doen heb PLUS dat gelukkig voelen voor mij meer een mindset is, een gevoel wat ik zelf op kan roepen. Dat neemt niet weg dat ik trouwens ook heel blij kan worden van een paar mooie nieuwe vegan schoenen hoor 😉 .

 

Wat is jouw definitie van succes?

Als datgene wat ik doe mij vervulling geeft en positief bijdraagt aan het grotere geheel = liefdevol, gezond en puur – voor mens, dier en natuur.

 

 

Gedeeld: Cadeautjes

Speciaal voor de volgers van Claires Mission heb ik mooie cadeaus.

 

 

Cadeau 1:

Ik verloot 2 gratis deelnames voor mijn 8 weekse online programma: Master your health and happiness. Mail jouw reden waarom je mee wilt doen uiterlijk 25 januari naar: myhh@suzannepoot.nl (De winnaar krijgt 26 januari bericht).

 

Cadeau 2:
Ontvang Euro 50,- korting op deelname aan de Master your health and happiness.
Je investering is nu geen €169,- maar €119,- . Aanmelden kan tot uiterlijk 25 januari via www.suzannepoot.nl/myhh. De speciale kortingscode is:  clairesmission

 

 

 

PS: Ook wanneer je je direct aanmeldt, ding je mee naar gratis deelname en krijg je je geld terug als je wint.

 

 

PPS: Dank je lieve Claire voor deze mooie vragen. Ik wens dat je veel mensen met Claire’s Mission mag bereiken ♥.

[separator]

 

 

3 Comments

 1. Giulia Califano Reply

  Wat een prachtig interview! Heel inspirerend wat je doet, Suzanne! Van het instituut had ik nog nooit gehoord maar het klinkt als een droomplek. Ik ga het snel opzoeken! Keep up the good work <3

 2. Ha Suzanne,
  Graag doe ik mee met je webinar op 23 -01-2019
  Dit naar aanleiding van je lezing afgelopen zondag tijdend de medie wietmarkt te Hoorn.
  2 jaar geleden geopereerd aan borstkanker en kreeg 16 bestralingen.
  Als extra cadeautje de hormoon tablet tamoxifan.
  Dit is de aanleiding voor mijn belangstelling voor de mediwiet.
  Na jou lezing ook voor jou gezonde voeding.
  Vergeet nog te zeggen dat ik add heb en wel weet dat voeding daar ook invloed op heeft.
  Graag wil ik je webinar volgen en overweeg ik je online cursus te doen.
  Een jaar geleden kreeg ik nog een cadeau dit was mijn echtscheiding.
  Begin wel wakker te worden dat het nu toch echt anders moet.
  Kun je me vertellen hoe laat je webinar morgen te volgen is?
  Vast bedankt.
  Warme groet,
  Maud

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: