Lunchtijd! Een goed moment om het te hebben over heerlijk eten en fijn gezelschap in een relaxte setting. Gisteren was ik samen met vriendinnetje Deisy Amelsbeek, te vinden bij Spirit Restaurant in Amsterdam. Benieuwd naar de plek, het eten (niet geheel onbelangrijk) en onze gesprekken?

Spirit Restaurant zit in Amsterdam op de hoek van de Czaar Peterstraat en de Cruquiuskade in een ruim pand met ruime openingstijden. Je kunt er terecht van maandag t/m zondag van 8.00 tot 23.00 uur voor koffie, thee, een sapje, een drankje, taart of andere tussendoortjes. Tussen 8.00 tot 11.00 uur staat er een ontbijtbuffet. Lunchen en dineren kan van 11.00 tot 22.00 uur.

Na een fijn plekje gevonden te hebben is het direct tijd voor eten. We are hungry! Het buffet ziet er goddelijk uit. Overal liggen kaartjes waarop staat of het glutenvrij is, vegan, vegetarisch en welke ingrediënten erin zitten. Heerlijk! Voor iedereen is er wel wat wils te krijgen. Ik kan geen genoeg krijgen van alle prachtige gerechten. Ik schep dan ook een bord vol op. Ergens op de kaart las ik iets over 100 gr. voor €2,95. Dat zit wel goed, dacht ik…

Bij de kassa aangekomen is het tijd om onze borden op de weegschaal te zetten. Kennelijk moet mijn bord op dieet want als ik de prijs hoor is het behoorlijk slikken. Inclusief een flesje kokoswater betaal ik maar liefst (houdt je hart vast) €21,12. BAM!

Oké eerlijk is eerlijk, het eten is goddelijk! Alles is op smaak, heerlijk licht verteerbaar en ik ben blij met de hoeveelheid die ik heb opgeschept. Stiekem lust ik zelfs nog wel wat meer (vreetzak, oeps, I know). Maar die prijs… Die zit mij niet lekker.

Na een heerlijke cappuccino met soja melk ben ik van de schrik bekomen en zijn Deisy en ik zo diep in gesprek dat ik de prijs alweer vergeten ben. Na dit goddelijke perentaartje (snik de red velvet is nog niet geveganized) ben ik echt weer bijgekomen.

Oeeee en nu het tipje van de sluier… Binnenkort deelt Deisy waar zij in maart mee van start gaat. Het wordt zo ontzettend gaaf!! Ik ben nu al super trots op haar en het is uiteraard een eer dat ik haar mag supporten om de beste versie van zichzelf te worden. Volg Deisy’s blog en haar Facebook om als eerste op de hoogte te zijn.

Mijn eindoordeel:
Ik houd van Amsterdam. Spirit Restaurant is een fijne plek op een mooie locatie. Het is licht, sexy, organic en fris. Het eten is fantastisch. De prijs niet (tenzij je een minder grote eetlust hebt, uiteraard). Ik geef het daarom een 7,5. We gaan zeker nog een keer, wel zorgen we voor minder trek zodat onze portemonnee ook nog verliefd op ons blijft. O ja, mijn gezelschap krijgt natuurlijk een dikke 10! ♥

[separator]

Heb je al eens gegeten bij Spirit Restaurant? En… Wat is jouw duurste lunch ooit?

[separator]

6 Comments

 1. Wow die prijs! Gewoon 20 euro voor een vol bord haha. Maar herkenbaar want toen ik in New York was lunchte ik bij Whole Foods. Voor een bakje vegan sushi, kleine salade en een sapje betaalde ik ook zo 25 dollar. Ik schrok me kapot toen ik bij de kassa stond haha.

  • Wow, dat is ook onwijs duur! Super herkenbaar, ik heb ook zoiets meegemaakt bij Whole Foods in Londen. Zo zonde hé. Het zou zo fijn zijn als het eten juist veel goedkoper is zodat het voor veel mensen aantrekkelijk is. Maar ach, eerlijk is eerlijk, betalen doen we toch wel :-D. Wat vindt je trouwens van Whole Foods New York? Liefs!

 2. Hi. Ja ik was twee keer in Rotterdam bij Spirit. En idd ik schrok ook van de prijs en als ik er weer heen ga zoek ik me zorgvuldig uit wat ik wil. Niet dat ik iets opschep wat ik eigenlijk toch niet zo graag wil.
  Maar idd alles is zo lekker…. vooral de cocos bosbessen koek.. omg..
  Was er maar zo iets in Limburg… al was dat niet goed voor mn bankrekening en mn figuur..

  X Susanne.

  • Pffff gelukkig!! Ik had echt het gevoel dat het aan mij en mijn eetlust ligt. Haha! Jaaaa lekker is het zeker. Goddelijk zelfs. Als het een lievere prijs was, zou ik wekelijks gaan. Hahaha precies wat je zegt.. ‘al was dat niet goed voor mn bankrekening en mn figuur’. Fijn weekend! Liefs! x

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: