Toen Viking contact met mij opnam met de vraag of ik mee wilde doen aan #VikingInternationalPenPals hoefde ik geen moment na te denken; ‘Natuurlijk!’. Ik schrijf al jaren brieven en kaarten voor mensen over de hele wereld met Postcrossing. Het geeft onwijs veel voldoening om te doen en het is ook onwijs leuk om post te ontvangen van iemand die je niet kent. Viking heeft mij gematched aan een hele leuke blogger én ik ontving een onwijs leuk pakket zodat ik de mooiste brieven kan schrijven op deze bijzondere World Letter Writing Day. Benieuwd? Lees dan snel verder 😀 !

 

Viking’s World Letter Writing Day pakket

‘’To write is human, to receive a letter: Devine!’’ – Susan Lendroth

 

Op 1 september vieren mensen wereldwijd World Letter Writing Day. Een bijzondere dag die is opgericht door Richard Simpkin om mensen weer bewust te maken van het geschreven woord in de vorm van een brief en/of kaart. En hoe onwijs leuk is het om vandaag de dag een brief of kaart te ontvangen van iemand die je wel of juist helemaal niet kent 😀 ! Om deze dag te vieren heeft Viking een speciaal pakket samengesteld. Dit zat er allemaal in mijn pakket:

 

 • Gepersonaliseerd briefpapier (waar ik helemaal verliefd op ben geworden ♥).
 • Enveloppen.
 • Kalligrafeerpen in de vorm van een kunststof veer met inktpotje.
 • Fineliner handwriting pen.
 • Gekleurde stiften.
 • Stempels en een stempeldoos.
 • Washi tape.
 • Gepersonaliseerde wassen stempel.
 • Postzegels.

 

 

 

Julia Lotz van missfoxyreads.de

En de blogger met wie Viking mij heeft gematched is… Julia Lotz van missfoxyreads.de! Onwijs leuk! Ik kende Julia nog niet, maar haar blog ga ik zeker volgen. Julia woont in Duitsland en schrijft mooie artikelen over boeken (haar grote passie). Easy peasy voor mij, want ook ik ben een enorme boekenworm. De brief was dan ook al snel af. 😀

 

 

For Julia: If you’re reading this, I was just telling everyone how awesome you’re blog is and how cool it is that reading and writing about books is your passion. I totally get that 😀 . It was awesome that Viking linked us together. I had a lot of fun writing you a letter.

 

 

 

Wie ik vandaag nog meer een brief stuur.

Ik heb een beetje ruzie gekregen met de kalligrafeerpen in de vorm van een veer met inktpotje. Het ziet er onwijs lief en leuk uit! Alleen… Zitten mijn hele handen onder de zwarte inkt dat er onmogelijk af lijkt te gaan! Hahaha #writerstroubles 😛 . Maar ik ben onwijs blij met de fineliner handwriting pen, het gepersonaliseerde briefpapier en de prachtige wassen stempel. Ik had echt het gevoel dat ik weer even terug de tijd in ging terwijl ik de was boven een waxinekaarsje aan het smelten was en dit langzaam op de envelop liet druppelen en vervolgens mijn stempel erin drukte. En wat ben ik verliefd op de stempel en hoe Viking het gepersonaliseerd heeft! Niet alleen staat mijn voorletter erin, maar ook is mijn lievelingsgetal (lucky number 7) erin verwerkt. Zo mooi! Ik kon dan ook niet anders dan trots een brief schrijven aan mijn oma en moeder. Ik ben onwijs benieuwd wat ze er van vinden!

 

 

 

Postcrossing, ideaal om nieuwe vrienden te maken.

Ik ben zo blij en dankbaar dat Viking aandacht wil schenken aan hoe leuk en mooi het is om andere mensen een brief/kaart te versturen. Het geeft mij ook al jaren enorm veel voldoening. Ook heb ik enorm mooie vriendschappen mogen opbouwen met penpals. In 2010 heb ik zelfs een penvriendin waar ik jaren mee schreef in real life ontmoet. Ze ging vanuit Hong Kong een aantal weken op vakantie in Europa en heeft een paar dagen bij mij gelogeerd toen ze in Nederland was. Een onwijs mooie en bijzondere ontmoeting! Steeds vaker hoor ik mensen om mij heen zich afvragen hoe ze nieuwe mensen en vrienden kunnen ontmoeten. Postcrossing is voor mij één van die manieren. Ik ontmoet er mensen waar ik eenmalig een kaart naar stuur, scholen wereldwijd die willen snuffelen aan andere culturen (zo heb ik pasgeleden een basisschool in Rusland kunnen laten zien waarom dieren net zo belangrijk zijn als mensen en waarom ik vegan ben) en zijn er mensen met wie ik al jaren schrijf (we wisselen soms zelfs cadeautjes uit). Anyhow, mocht je nieuwsgierig zijn geworden; https://www.postcrossing.com/. Het is gratis (geen sponsoring).

 

 

Last but certainly not least… Liefde voor Viking

Voor dit project heb ik heel veel contact gehad met Saskia van Viking. En het mag best gezegd worden; wat een onwijs fijn en lief mens is zij! De communicatie is altijd vol liefde en enthousiasme. Ik word daar heel erg blij van. Al vanaf de allereerste dag dat ik begonnen ben met ondernemen op 5 december 2011, shop ik al mijn kantoorartikelen bij Viking. Van papier, inktcartridges, ordners tot aan grote artikelen zoals printers, een bureaustoel en whiteboard. Ik ben altijd super tevreden geweest over de levering, prijs/kwaliteit van het product en de betalingsmogelijkheden. Dit is geen sponsoring, maar gewoon wat liefde omdat het kan.

 

 

Enthousiast geworden maar geen idee waar je over moet schrijven?

Ik ben begonnen met Postcrossing omdat een vriendin, die ik leerde kennen tijdens vrijwilligerswerk bij de Dierenbescherming, het ook deed. In het begin heeft het mij best wel wat gepieker opgeleverd. Want waar schrijf je over wanneer je iemand nog helemaal niet kent? Nu ik een paar jaar verder en wat ervaring rijker ben, heb ik wat onderwerpen verzameld. Dit is wat ik zelf vaak deel;

 • Ik vraag altijd hoe het met iemand gaat.
 • Ik vraag altijd door op hobby’s of passies die iemand heeft. Julia is bijvoorbeeld dol op boeken, dus heb ik haar gevraagd wat haar favoriete boek is als ze er maar één mag kiezen.
 • Ik vertel altijd wat over mijzelf. Wie ik ben, hoe oud, waarvandaan en wat ik belangrijk vindt in het leven. Ook vertel ik soms wat over mijn hobby’s.
 • Ik kies altijd een kaart uit met een afbeelding waar ik de ontvanger blij mee maak (denk en hoop ik). Soms vertel ik dan ook waarom ik juist deze kaart heb uitgezocht.
 • Wanneer ik heel veel raakvlakken in iemands profiel zien (we houden bijvoorbeeld beide heel veel van dieren) dan vraag ik eigenlijk altijd of iemand het leuk vindt om vaker kaarten/brieven uit te wisselen.

En dat is eigenlijk alles 😀 . Je zult zien, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker en leuker het wordt.

 

 

 

[separator]

Wie ga jij vandaag met World Letter Writing Day een kaart of brief sturen?

[separator]

 

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: