Affiliate marketing; alweer 6 jaar lang doe ik het er een beetje bij. Maar hoe je er nu echt een succes van kunt maken en er maandelijks een hoog passief inkomen mee kunt genereren als blogger… Dat was mij een raadsel! Daarom volgde ik een opleiding bij de Making Sense of Affiliate Marketing school. Benieuwd wat ik geleerd heb en of deze cursus een aanrader is? Ik deel het met je in dit blog artikel.

First things first… Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing belonen adverteerders hun partners voor de gegenereerde verkopen of leads. Voor mij als blogger is dit super interessant omdat het heel eenvoudig is om een affiliate link (of linkjes) in een blog artikel, nieuwsbrief of op social media te plaatsen. Daarnaast kan ik jullie er soms heel blij mee maken omdat ik van sommige adverteerders een mooie korting mag geven (deze code is dan ook gekoppeld aan mijn account) en aan de zijkant van mijn website tref je een paar banners aan die doorlinken naar adverteerders. Voor adverteerders is affiliate marketing een geweldige manier om producten of diensten te promoten omdat ze alleen voor conversie betalen zodra er een verkoop heeft plaatsgevonden of wanneer ze een lead hebben ontvangen. En zo wordt iedereen er beter van 😀 !

Hoe affiliate marketing werkt.

Je schrijft je in voor een programma en vervolgens kun je affiliate linkjes maken en vaak ook materialen downloaden zoals banners en meer. Wanneer je deze op je website plaatst en iemand op je affiliate linkje klikt en iets koopt of zich ergens voor inschrijft, dan ontvang je een commissie. De hoogte van deze commissie varieert per adverteerder en programma. Ook de uitbetaling wisselt. Zo zijn er programma’s die maandelijks uitbetalen, wekelijks of wanneer je een bepaalt bedrag behaalt hebt. Vaak ontvang je de betaling direct op je rekening soms ook via PayPal

Dit zijn een aantal voorbeelden van affiliate linkjes;

https://linkpizza.com/nl/?ref=54154

https://partner.hema.nl/c?c=25436&m=12&a=276374&r=&u=%2F

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=43757&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2F&name=Bol.com

https://tidd.ly/3y0f6MG

https://www.nameit.com/nl-nl/home?clickref=1101lwbfvYS3&utm_source=clairerichardsonvvdc&utm_medium=affiliate&utm_campaign=brand-1100l5793-NL-partnerize

In iedere URL zie je een bepaalde code staan. Deze code is gekoppeld aan het partnerprogramma waar je ingeschreven staat en uniek voor jouw account. Wanneer iemand op je affiliatielink klikt, wordt er een ‘cookie’ opgeslagen om hun aankopen via jouw affiliatielink bij te houden. In deze cookie wordt informatie zoals je partner-ID, het IP-adres van de klant, de datum waarop ze op je partnerlink hebben geklikt en meer opgeslagen. Hierdoor kunnen partnerprogramma’s bijhouden waar klikken en conversies vandaan komen.

Zo kom je aan affiliate linkjes.

Er zijn bijna geen webshops die niet met affiliate marketing werken. Google eens op je favoriete merk en zet daarachter affiliate programma. Vaak kom je dan al direct op de goede pagina terecht en zie je direct bij welk programma je ingeschreven moet staan.

Mijn 4 favoriete programma’s zijn Bol.com, Awin, LinkPizza en TradeTracker.

Met Bol.com werk ik sinds de start van mijn blog samen. Vooral voor het krijgen van linkjes van boeken. Al is de webshop inmiddels zooooo uitgebreid dat je er ook cosmetica kan vinden en nog veel meer. Daarnaast zijn Awin, LinkPizza en TradeTracker de 3 grootste affiliate platforms in Nederland. Zodra je je inschrijft gaat er een wereld van je open. Er staan namelijk honderden webshops op waar je je bij kunt aansluiten.

Waarom ik heb gekozen voor een opleiding bij de Making Sense of Affiliate Marketing school.

Ik vond affiliate marketing altijd ingewikkeld en ik had niet het idee dat het mijn tijd waard zou zijn. In de 6 jaar tijd dat ik blog heb ik er maximaal €1500 mee verdient en dat was eigenlijk alleen via bol.com. Toen Roy de website Making Sense of Cents tegenkwam van Michelle, was hij direct onder de indruk. Michelle reist samen met haar man en dochtertje de wereld over en dat doen ze dankzij de inkomsten van haar blog. In de 11 jaar tijd dat zij blogt heeft ze ruim $5.000.000 verdient en maandelijks bereikt ze ruim 300.000 lezers. Dat zijn nog eens cijfers! Behalve dat ik onder de indruk ben van wat zij bereikt heeft, vind ik haar ook een heel leuk mens en haar blog is echt een feestje om te lezen. Ik haal er erg veel inspiratie uit! Toen ik zag dat ze een Affiliate Marketing course heeft gemaakt was ik dan ook direct enthousiast en besloot ik mij aan te melden. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Niet alleen omdat ik onwijs veel geleerd heb, maar ook omdat Michelle altijd bereikbaar is via de mail en haar Facebook groep. Echt een aanrader!

Welke affiliate marketing lessen ik heb geleerd.

Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen! Ik heb namelijk heel veel gehad aan de Affiliate Marketing course van Michelle. Zo weet ik nu hoe affiliate linkjes echt werken en hoe je er geld mee kunt verdienen. Zo heb ik mijn affiliate inkomsten binnen 4 weken kunnen verviervoudigen! Ik heb nog een lange weg te gaan als ik het vergelijk met Michelle, maar het begin is er!

Wil je meer weten over wat ik en andere bloggers verdienen? Ik deelde er vorige week een blog artikel over; Geld verdienen met je blog; dit zijn mijn tips & tricks!

Daarnaast heb ik ook een paar praktische lessen geleerd over hoe je bijvoorbeeld toegelaten kunt worden tot een affiliate programma, wat voor blog artikelen converteren, het belang van Pinterest en het hebben van een nieuwsbrief, hoe je affiliate marketing succesvol op social media kunt toepassen en de dingen die je absoluut niet moet doen. Ook deelt Michelle hoe zij ruim $500.000 heeft verdiend met één affiliate product. Super leerzaam!

De Affiliate Marketing course is Engelstalig en onwijs goed te volgen. Ik betaalde er slechts $197 (dit bedrag kun je trouwens ook in 2 keer betalen) en het fijne is dat je een 100% succes garantie krijgt. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Ook heeft Michelle een gratis e-book waarin ze 26 tips deelt hoe zij van $0 naar $50.000 per maand is gegaan met affiliate marketing. Ook een aanrader! Je kunt het e-book hier gratis downloaden.


Werk jij al met affiliate marketing? En zo ja, wat zijn jouw tips en tricks? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie 😀 ?


22 Comments

 1. Wauw ik denk dat heel veel mensen dromen van zo’n goed lopen blog als die van Michelle. Ik vind het interessant om te lezen hoe jij bezig bent met het verbeteren van je blog en er meer inkomsten mee te generen ik hoop dat je net zoals Michelle wordt

 2. Nicole Orriëns Reply

  Ja, maar net als jij verdien ik er eigenlijk niet zoveel mee. Mijn beste affiliate programma is bol.com. Daarnaast heb ik Linkpizza die automatisch links verandert in affiliate links, wat ik dan wel weer lekker makkelijk vind. Maar als inkomstenbron zijn affiliate inkomsten bij mij echt maar heel klein.

  Dus ik ben onder de indruk dat je het hebt kunnen verviervoudigen! Geweldig!

  • Dankjewel voor je super lieve reactie! En heel herkenbaar hoor! Bij mij begint het nu pas te groeien.

 3. Linda schrijft ' t op Reply

  Ik werk samen met Bol.com. maar je hebt me weer geïnspireerd met dit blog, ik ga denk ik mijn horizon verbreden

 4. Linda Meester Reply

  Verhelderend artikel ik heb er geen tips bij anders dan blijven publiceren op je blog om te kunnen groeien

 5. Fijn om te horen dat je er zoveel aan hebt gehad! Sommige partners kende ik nog niet en ga ik zeker even naar kijken. Zelf verdien ik niet zo heel veel met affiliate

 6. Mandy Eggens Reply

  Super interessant! Ik zou dat ook graag willen alleen ik heb er verder niet zo veel verstand van.. misschien moet ik mij er eens in gaan verdiepen. Dankjewel voor deze blog!

 7. Yes, naast samenwerkingen is het ook heel slim om affiliate linkjes in goed scorende content te plaatsen voor wat extra inkomsten.

 8. Die cursus heb ik ook een hele tijd op het oog gehad, maar heb uiteindelijk voor een andere gekozen. Maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig nieuws uitgehaald wat ik nog niet wist. Nu ik lees wat jij uit deze cursus hebt gehaald, moet ik ‘m misschien toch nog eens gaan volgen dan.

 9. Ik gebruik al jaren het Bol.com affiliate programma omdat ik dit gewoon heel makkelijk vind. Ik verdien er niet superveel mee, toch niet in vergelijking met advertorials, maar het is wel een leuk extraatje.

 10. Wat een interessante blog! Ik gebruik tot nu toe alleen bol.com. linkpizza kom ik niet zo goed uit. Ik ga me eens verdiepen in de rest.

 11. Ik gebruik af en toe affiliatelinks en onder aan de meeste blogs een banner, gerelateerd aan het blog. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het weinig oplevert. Daarom denk ik er ook weleens over om alle banners weg te halen. Maar goed, al met al is het een leuk zakcentje waardoor ik geen kosten heb aan ons blog.

 12. Ik werk ook op deze manier, maar je moet er echt wel veel lezers cq volgers voor hebben wil je er zoveel aan verdienen. Vooral een lange adem denk ik dan maar….

 13. Wow wat goed om dit te lezen. Ik merk dat op mijn blog make-up en taarten verkocht worden dmv affliate marketing.

 14. Ik maak gebruik van affiliate marketing, maar zou er graag meer mee willen verdienen.

 15. Interessant artikel. Dit wist ik niet over affiliatie marketing. Zelf gebruik ik dit nog niet. Misschien wel in de toekomst.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: