Houden van jezelf, hoe moeilijk kan het zijn… Toch? Het is ook voor mij een struggle waar ik regelmatig tegenaan loop. Maar sinds ik moeder ben, probeer ik met aandacht liefdevol voor mezelf te zijn. Want, en misschien wel helemaal omdat ik een dochter heb, ik wil het goede voorbeeld geven. Ik werd dan ook onwijs blij toen ik de nieuwe duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller zag. In dit blog artikel vertel ik er meer over en… Om het leven te vieren (en omdat het bijna Moederdag is) geef ik een giftcard weg t.w.v. €50! Mag ik jou hier blij mee maken?

Project zelfliefde.

Toen ik een paar maanden geleden de documentaire, Eerlijke foto, van Miljuschka op Videoland zag, schrok ik enorm van de beelden van de moeder en dochter. Mocht je het gemist hebben.. In het kort: de dochter stond voor de spiegel en vertelde wat zij allemaal niet mooi vond aan haar eigen lichaam. Dit was een exacte kopie van hoe haar moeder altijd over zichzelf praat. Hartverscheurend. Maar ook heel erg confronterend. Want dit wil je natuurlijk niet meegeven aan je kind. Vooral in een tijd waarin social media super gewoon en alledaags is. Filters binnen 10 seconden op een foto geplakt kunnen worden en plastische chirurgie bijna net zo normaal is als boodschappen doen. Ik denk dat het belangrijker dan ooit tevoren is dat kinderen een positief zelfbeeld hebben zodat ze de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet kunnen gaan. Dus van alle initiatieven, groot en klein (voor kinderen, tieners en volwassenen), die hieraan bijdragen wordt ik blij. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik fan ben van de duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller en ook de reden dat ik voor mezelf ben gestart met ‘project zelfliefde’.

Slik… Ik ben een kledingmaat gegroeid.

Wanneer ik mezelf het allermooiste ooit heb gevoeld? Dat is zonder twijfel, toen ik zwanger was van Lana. Wat een magische tijd! Alles klopte, waar ik zacht werd en waar ik aankwam. En ik was met alles meer dan oké. Ik heb zelfs geen moment op de weegschaal gestaan en heb geen flauw idee wat ik tijdens de zwangerschap ben aangekomen. Maar toen kwamen de weken na de bevalling. En waar ik stiekem had verwacht dat ik de kilo’s in één keer kwijt zou kunnen raken, bleek het in de praktijk toch anders te gaan. Want ik werd overvallen door een hongergevoel die ik nog nooit eerder had ervaren. Ik kreeg cravings naar taart, koek, vegan junkfood en allerlei soorten eten; ik had 24/7 honger. En in plaats van af te vallen, kwam ik aan. Gelukkig is het voordeel van borstvoeding geven dat je ook weer heel veel calorieën verbrand, waardoor ik gelukkig maar één kledingmaat gegroeid bent. Maar het was wel even slikken.

F*ck de kilo’s, richt je aandacht op je gezondheid.

Maar na het zien van de documentaire, Eerlijke foto, ging er wel een knop om. In plaats van mij te focussen op afvallen en alles in de spiegel te benoemen waar ik niet blij mee ben, besloot ik mezelf te overladen met liefde. Want vanaf de start mag ik ons meisje laten groeien op mijn eigen melk, draag ik haar soms wel de hele dag mee op mijn heupen (die nu heel praktisch ook iets groter zijn) en komt ze tot rust met haar hoofdje tegen mijn borst aan. Mijn lichaam is haar thuis, was haar huis. En het is mijn taak om het zo gezond mogelijk te houden zodat ik niet alleen een fitte en aanwezige moeder kan zijn, maar straks ook een actieve en geweldige oma en overgroot oma mag zijn. En daarom overlaad ik mezelf nu dagelijks met welgemeende complimenten wanneer ik voor de spiegel sta. Bewonder ik alles wat er mag zijn en merk ik ook positieve veranderingen op. Aan afvallen doe ik niet, maar ik maak wel bewust keuzes die mijn gezondheid verbeteren.

Waarom ik zo blij wordt van de duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller.

Heerlijke zachte materialen, vrolijke kleurtjes, kleding die zacht om je lichaam heen valt en duurzame lingerie die al je mooie features accentueert. Het zijn stuk voor stuk redenen waarom ik onwijs blij wordt van de duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller. Ook vind ik het echt een cadeautje dat er nu modellen zijn die alle vrouwelijke lichamen omarmen. Want hoe mooi ik het ook vind om een kledingstuk bij een lang model met een maatje XS te zien, ik heb er nu veel meer aan om te zien hoe iets staat bij een vrouw met zachte vormen, die maat M draagt en een cup C heeft. Zo wordt je geen enkel moment verleid om niet positief over jezelf te denken.   

Een paar van mijn favoriete…

Nu ben ik, speciaal voor Moederdag, enorm getrakteerd door Hunkemöller en heb ik een paar prachtige outfits mogen uitzoeken. Ik kon het natuurlijk niet laten om los te gaan en heel veel moois uit te zoeken uit de P.O.P. (Power of Positivity) collectie, een collectie die zelfliefde en diversiteit omarmt, net zoals een bewuste levensstijl. Ik heb uit deze collectie gekozen voor de joggingbroek en shorts Snuggle Me (de kleur roze is zooooooo mooi!), T-shirt Spill the Tea, Trui Snuggle Me in prachtig fuchsia en ook qua lingerie ben ik weer een paar duurzame items rijker. Woehoeee! Dankjewel Hunkemöller!

WIN! €50 shoptegoed!

Ben je inmiddels ook helemaal enthousiast geworden over de duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk een giftcard t.w.v. €50 voor je bewaard. Mag ik je hier blij mee maken? Laat dan onder dit blog artikel een reactie achter (mailen mag ook naar info@clairesmission.com). Deel bijvoorbeeld wat zelfliefde voor jou betekent of welke items je wilt gaan kopen. Volgende week donderdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail met daarin de giftcard.

Update 13-05-2021: Bedankt voor al jullie onwijs lieve, warme en mooie reacties!! De winnares heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen met de giftcard. Veel plezier ervan! 😀


Wordt jij ook zo blij van deze nieuwe collectie van de Hunkemöller? En.. Mag ik jou blij maken met de giftcard?


38 Comments

 1. Wauw, wat een mooie woorden en wat ben je bewust bezig met wat voor voorbeeld je voor Lana wilt zijn! Ik ben ook echt anders naar mezelf gaan kijken, of eigenlijk vooral minder naar mezelf gaan kijken, sinds ik moeder ben. Het is toch veel belangrijker dat Ella een gezellige moeder heeft die lekker in haar vel zit, dan eentje die strak in het vel zit ‘omdat het zo zou horen’? Ik hoop straks mijn beide dochters dan ook heel veel liefde voor zichzelf mee te geven en ik hoop dat zij nooit zo kritisch naar zichzelf zullen kijken als ik jarenlang gedaan heb! En natuurlijk doe ik heel graag mee aan je geweldige winactie. Ik zou wel een heerlijk comfortabel setje voor na de bevalling van onze tweede dochter willen uitzoeken, om mezelf ook dan weer comfortabel en mooi te voelen, als mama van twee!

 2. Wat een mooi, eerlijk verhaal n.a.v. inderdaad hartverscheurende beelden in die docu. En wat een mooi shift van denken in kilo’s naar denken aan gezondheid. Wat mag Lana trots zijn op haar moeder. De collectie, en zeker ook de naam, spreekt me enorm aan. Bij mij is project zelfliefde een zaadje dat nog niet is ontkiemd. Omdat ik niet kan zitten, staan en lopen, lig ik 24/7 op bed. Ik kijk zelden in de spiegel omdat ik er dan speciaal om moet vragen (voor mijn bed geen spiegel aub). Het gaat mij dus niet om wat ik lelijk vind aan mijn lijf maar omdat mijn lijf niet kan wat ik wil. Hm, long story short 🙂 Toffe winactie! In de POP-collectie zie ik allemaal items die goed aansluiten en lekker zitten. De kleuren een tikje buiten mijn comfortzone maar daardoor wel heel tof!

  • Lieve Jessie, bedankt voor je onwijs lieve reactie! En jeetje, wat heftig. Heb je veel lieve mensen om je heen die voor je kunnen zorgen en met wie je kunt praten? Mocht je een keer op zoek zijn naar een luisterend oor; je mag mij altijd mailen (info@clairesmission.com). Super leuk in ieder geval dat je mee doet! ❤

   • Lisanne Bons Reply

    Ik heb mezelf jaren niet goed verzorgd met als gevolg dat ik er ziek van werd. En aangezien ik alleen ben met mijn dochter kwam het besef dat als ik niet beter voor mezelf ging zorgen ik helemaal niet voor haar kon zorgen. Dus nu zet ik mezelf (meer) op 1. Dit was heel erg wennen maar het gaat steeds beter. Het revalideren is gelukkig goed gegaan maar ik ben in 2 weken tijd 2 kledingmaten kwijt dus ik kan zeker wel wat nieuwe lingerie gebruiken.

  • Vivian Bauptit Reply

   Wat heb je dit mooi geschreven mijn diëtist zegt ook dat het niet gaat om de kilo’s die je verliest maar dat je goed let op je gezondheid. Ik ben zelf helaas aangekomen en m’n bh’s zijn nu alweer een beetje te klein en gescheurd dus kan wel een nieuwe bh gebruiken . Zelf liefde voor mij is ook echt een momentje hebben die echt voor jou alleen is als de kids op bed liggen bijvoorbeeld. Gewoon lekker mijn tijdschrift of een boek lezen met een lekkere kop pickwick sterrenmunt thee erbij en genieten maar en natuurlijk lekker films kijken met manlief als de kids op bed liggen. Super leuke winactie dit!

 3. Ik heb altijd al “een maatje meer” gehad en nu komen de corona kilo’s daarbovenop. En dat vind ik dikke prima! Dit zorgt er wel voor dat mijn maten een beetje veranderd zijn en ik dus wel toe ben aan een nieuwe bh. Die zou ik dan ook graag kopen met de cadeaubon! En een lekker huispakkie om het laatste deel van het schooljaar in te overleven. Ruim een jaar studeren vanuit huis hakt er wel in, maar heeft zo zijn voordelen: “zoom-outfits”.

 4. Wat een toffe collectie is dit van de Hunkemöller zeg! Ik wil graag een gokje wagen 🙂 Kan wel wat nieuwe items gebruiken (iets met gaten overal in, oeps).

 5. wat een mooie collectie. ik zou graag winnen en nieuwe lingerie uitzoeken of een lekker huispak

 6. Wat een mooie collectie heb je uitgekozen, ik ben ook dol op de kleur roze. Ik ben een paar jaar geleden gestart met koolhydraatarm eten en voel me hier zoveel beter door, ik heb bergen energie en zit goed in mijn vel. Het is niet zo dat ik niks eet, ik laat alleen producten staan.

 7. Frederique Reply

  Ah leuk, ik doe heeeeeeel graag mee! Er moet eens een scheiding gemaakt worden tussen ‘lichaamsgewicht’ enerzijds en ‘geluk’ anderzijds. Ik ben heel stabiel qua gewicht. Sterker nog, ik had tussen mijn 14e en mijn 40ste constant hetzelfde gewicht en ja, ook dezelfde vormen. En dat met drie kids en de hele reutemeteut. Na mijn 40ste veranderde het vrij plotseling. En ja, daar schrok ik van. Ik was dat gewoon niet van mijn eigen lijf gewend, herkende mezelf niet. Maar al gauw vond ik daar ook weer mezelf in terug. Als je maar goed in je vel voelt, dan straal je dat uit en dat is schoonheid. Jezelf goed voelen in je vel. Ongeacht gewicht, leeftijd of wat dan ook.

 8. Wauw wat heb je dit mooi geschreven. Ik weet als geen ander hoe belangrijk je gezondheid is. Ik ben helaas van een maatje 34 naar een 46 gegaan. Deels door mijn gezondheid en ik hoop dat als die weer beter gaat ik ook wat kilo’s kan kwijtraken. Maar zo niet dan vind ik mijn gezondheid toch echt veel belangrijker.

 9. Mirjam Hellingman Reply

  Heel goed geschreven. Ik ben een paar jaar gelden wat kilo’s afgevallen en ging van veel te zwaar naar te zwaar. Ik wandel elke dag en let op mijn eten, maar mijn gewicht blijft sindsdien ongeveer hetzelfde. Belangrijk is dat ik gewoon goed voor mezelf blijf zorgen en mezelf accepteer zoals ik ben, dat is zelfliefde Ik vind het ook goed dat hier aandacht voor is. Niet iedereen moet of kan maatje XS hebben. Van de cadeaubon zou ik graag wat mooie lingerie komen. Ikzelf en partner ook weer blij!

 10. Wat een gave winactie! Ik doe graag mee! En ben ook wel toe aan wat nieuws, heel eerlijk gezegd, maar denk altijd eerst aan de kinderen. Met de cadeaubon zou ik eens wat voor mezelf kunnen kopen. Lijkt me heerlijk!

 11. Wat een mooi geschreven blog! Zolang je maar gezond bent.. je lichaam haten heeft geen zin, je lichaam zorgt voor zoveel goede dingen. Je mooie kindje, lopen, bewegen etc. Wees blij met je lijf <3

 12. Wat een mooi stuk heb je geschreven over schoonheid <3 En wat goed dat Hunkemoller deze collectie heeft ontworpen

 13. Jacqueline van de Manakker Reply

  Zelfliefde is voor mij, accepteren dat ik een maatje meer hebben en toch kunnen genieten als ik me mooi heb verzorgd

 14. Marloes De vetten Reply

  Ondanks dat mijn gewicht is toegenomen, ben ik blij met mijn eigen body. En met Hunkemöller. Ik koop hier altijd mijn lingerie. Ze geven goed advies en wisselen steeds van assortiment.

 15. Ik doe graag mee. Zelfliefde betekend voor mij, heel simpel, de acceptatie van jezelf. Want daar begint het bij. En als de basis niet goed is, lukt de rest ook niet. En eigenlijk zou het ook heel simpel moeten zijn, helaas ligt het niet altijd zo.

 16. Zelfliefde is voor mij goed voor jezelf zorgen. Voor je lijf, door gezond te eten en voldoende te bewegen en voor je hoofd, door lief te zijn voor jezelf en jezelf een compliment te durven geven als er iets is gelukt. Door niet in te de spiegel te kijken en alleen maar te zien wat verbetert kan worden, maar door te kijken en te zeggen je mag er zijn.
  En zelfliefde gaat altijd een stukje beter als je ook kleding draagt waar je je goed in voelt en zelfvertrouwen in uit kan stralen. En laat ik daarom dan heel graag mee doen aan deze leuke actie.

 17. Grete Karina Reply

  Ik ben zeker ook helemaal enthousiast geworden over de duurzame body positivity collectie van de Hunkemöller en loot graag mee!
  Zelfliefde betekent voor mij accepteren dat ik ouder wordt en dat dat is te zien en juist waardevol kan zijn.
  En ook niet blijven zeuren over dat buikje, maar het aanpakken of juist omarmen.
  Ik vind de Hoge brazilian Bae uit de collectie erg mooi en fijn corrigerend voor als je een maatje meer hebt.

 18. Wat een fijne blog om te lezen. Voor het sporten gebruik ik heel veel kleding van de hunkemuller. Dit is erg fijne sportkleding ! Ik zou het shoptegoed daarom graag besteden aan een nieuw sportsetje! Ik heb je ook gemaild 🙂

 19. Je begrijpt vast dat ik niet mee doe met de winactie 😉 maar wel wil ik zeggen dat je jezelf heel goed uit in dit artikel. En dat iedereen zijn/haar aandacht mag leggen waarop dat nodig wordt geacht.

 20. Mooi geschreven blog! Ik doe graag mee, juist nu we als gezin in quarantaine hebben gezeten met positieve corona testen is dit wel even een opkikkertje in deze vervelende tijden. Ik zou dus ook kiezen voor een sportsetje of de positivity lijn <3 Ik duim!

 21. Anita te Gussinklo Reply

  Wat een mooie blog heb je hierover geschreven, helaas ook voor mij herkenbaar.
  Lijkt me heerlijk om een nieuw setje te shoppen bij Hunkemoller, prachtige collectie

 22. Zelfliefde is hier wel een dingetje. Een fijne winactie. Ik ga je mailen!

 23. Zelfliefde is voor mij tijd maken voor mezelf. Ik ren mijzelf continue voorbij in mijn drukke bestaan; dat moet èn mag anders! Ik zou een mooie, fijne bh uitkiezen, want ook daar heb ik geen tijd voor gemaakt…

 24. Tot voor kort was er bij mij sprake van zeer weinig zelfliefde. Door hier bewust aan te werken middels een hierop gericht werkboek, ben ik een stuk liever voor mijzelf! Onder andere door mijn lijf gezond voedsel te gunnen, sta ik een stuk energieker in het leven! Ik word vrolijk van roze, daarom zal ik zeker met roze items uit de Hunkemöller stappen; een mooie, naar goede bh bijvoorbeeld. Want ook dàt is zelfliefde!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: