Als er iets is dat ik dit jaar al geleerd heb is dat er eindeloos veel manieren zijn om extra geld te verdienen en om geld te besparen. Over dat laatste gaat dit blog artikel. Want er zijn 7 dingen waar wij dit jaar al behoorlijk wat geld mee hebben bespaart. Benieuwd welke dingen dit zijn en/of er ook een bruikbare tip voor jou tussen zit? Lees dan snel verder 😀 .

Tip 1: Breng al je inkomsten en uitgaven in kaart.

Natuurlijk weet je hoeveel geld je verdient. Maar weet je ook hoeveel er maandelijks uit gaat qua vaste lasten en variabele uitgaven? Wij hebben dat dit jaar voor de eerste keer op een rijtje gezet in een Excel bestand en dat was stiekem even slikken maar ook super leerzaam! Je ziet namelijk direct waar je verbeterpunten liggen en welke veranderingen je kunt maken om ervoor te zorgen dat je maandelijks meer geld kunt gaan besparen.

Tip 2: Vergelijk je abonnementen.

Eén van onze grootste inzichten was op het gebied van abonnementen. Ik ben ontzettend trouw en loyaal. Ook als het aankomt op mijn abonnementen. En vergelijken doe ik eigenlijk nooit. Dat is heel erg zonde want dit zijn juist de dingen waar je heel erg goed geld mee kunt besparen! Wij ontdekte verschillende tools waarmee je eenvoudig je abonnementen kunt vergelijken. Waaronder Prijsvergelijken; dit is een behulpzame tool voor het besparen op internet en/of mobiele abonnementen. En het werkt super eenvoudig! Je klikt bijvoorbeeld op internet vergelijken, vult dan je postcode en huisnummer in, het gewenste internetpakket, klik op zoeken en tadaaaa; je ziet direct de lijst met mogelijkheden en kosten.

Tip 3: Maak sparen leuk! Creëer spaardoelen.

Wij waren altijd bezig met het bedrag wat we op onze spaarrekening zouden willen hebben. Maar pas toen we ervoor kozen om onze dromen echt op te schrijven en vorm te geven; begon het qua geld te stromen. Hierdoor hebben wij ervoor kunnen zorgen dat we onze camperreis een jaar hebben kunnen vervroegen. Wanneer dit artikel online komt, zijn we dan ook onderweg van Spanje naar Portugal toe 😀 . Dat hadden we nooit kunnen realiseren als we onze spaardoelen niet gecreëerd hadden. En het fijne aan het hebben van spaardoelen is dat je ook een reden hebt om geld te besparen (om je dromen te realiseren).

Tip 4: Neem je eigen eten en drinken mee wanneer je pad gaat.

Haha! Deze tip is heel Hollands! En als je mij goed kent, dan zit je nu waarschijnlijk met geschrokken ogen naar het beeldscherm te kijken. Ik ben namelijk iemand die ALTIJD buitenshuis eet. Ik vind het ook gezellig; even een terrasje doen of naar een restaurant gaan. Maar het is geen goedkope hobby. En door tegenwoordig regelmatig eigen eten en drinken mee te nemen, hebben we al honderden euro’s kunnen besparen.

Tip 5: Zorg dat je altijd een leftover maaltijd in de vriezer hebt.

Geen zin om te koken? Mij overkomt het minimaal 1x per week. Vaak was dit een reden voor ons om eten te bestellen. Maar sinds ik ervoor zorg dat er altijd een goddelijke leftover maaltijd in de vriezer ligt die alleen maar opgewarmd hoeft te worden, is dat niet meer nodig. En stiekem; vinden wij dat ook veel lekkerder.

Tip 6: Koop geen nieuwe kleding meer maar gebruik Vinted.

Ik moet toegeven dat ik er voor Roy echt niet kan slagen maar voor mezelf en de kindjes is Vinted echt HEAVEN! We hebben al honderden (misschien wel meer!) euro’s bespaard door hier kleding te kopen. En wat zo leuk is, is dat het ook veel beter voor het milieu is omdat kleding op deze manier veel langer mee gaat. En (extra tip!) ook als je extra geld wilt verdienen is Vinted heel erg leuk.

Tip 7: Doe eens mee aan win acties, wie weet win je!

Op Claire’s Mission en Op avontuur met kids deel ik regelmatig leuke win acties. Maar er zijn er iedere week nog zoveel meer! Ook van collega bloggers! En wist je dat je hier heel eenvoudig van op de hoogte kunt blijven? Er zijn namelijk speciale Facebook win actie groepen waar je eenvoudig lid van kan worden en waar ook collega bloggers regelmatig leuke win acties delen waar je vrijblijvend aan mee kan doen. Wie weet! Win je nog eens wat!


Hoe bespaar jij geld? Heb je nog meer tips? Deel ze gerust in een reactie! Ik ben super benieuwd 😀 !


7 Comments

  1. Wat een goede tips! Geld besparen wordt tegenwoordig bijna een vereiste met alle prijzen die de pan uitrijzen haha. Leuk artikel met goede tips!

  2. Wat een fijne tips Claire! Eigenlijk doe ik al die dingen al, behalve gebruik maken van Vinted. Misschien toch ook maar eens kijken. Misschien ook nog een tip om je verzekeringen eens na te lopen en te kijken of je geen dubbele hebt lopen en of je ze wel allemaal echt nodig hebt.

  3. Wat een leuke tips! Ik neem inderdaad vaak eten mee als ik met mijn zoon ergens heen ga. Maar dat is meer uit nood vanuit financieel opzicht dan dat ik het echt zelf wil. Maar zo kan ik in elk geval wel af en toe ergens heen met mijn zoon.

  4. Winacties heb ik opgegeven, vroeger deed ik dit wel eens, maar won nooit wat. Mijn ouders hebben echter altijd geluk, die hebben al zo veel toffe dingen gewonnen, zoals een pony, computer, fitbit en een barbecue.. om maar wat te noemen.

  5. Linda schrijft 't op Reply

    Wat een goede tips, zo kun je op een simpele manier geld besparen.

  6. Wat een fijne tips. Een aantal pas ik al toe. Een andere kleine bespaar tip: als je vaak een to go koffie haalt bij de Kiosk en je jouw eigen beker meeneemt, dan krijg je ook wat korting

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: