Twee weken geleden vond ik het hoogtijd om mijn website weer even van een update te voorzien. Maar dat liep anders dan dat ik had verwacht. Mijn website crashte en ik verloor al mijn blog artikelen van de afgelopen 3 maanden (meer dan 40 reviews + interviews + gastblog artikelen) en meer dan duizend reacties (nog het ergste van alles). De moed zakte in mijn schoenen. Hoe ga ik verder? Is dit het einde van mijn blog?

Misschien is dit een teken; laat ik offline gaan.

Sinds de geboorte van Lana struggle ik met mijn online leven. Ik wil er het liefste 24/7 voor haar zijn, maar bloggen (vooral wanneer je het fulltime doet) vraagt ook om aandacht. Ik speelde weleens met de gedachte om offline te gaan en ook even uit te checken op social media. Stiekem voelde deze crash dan ook als een kans die ik anders niet zo snel had aangegrepen. Dus haalde ik mijn website offline, plaatste ik mijn Facebook groep in handen van een aantal medebeheerders en besloot ik om iedere dag niet langer dan 5 minuten op social media te zitten.

Het resultaat? Ik werd een leukere moeder en partner.

De afgelopen maanden frustreerde het mij steeds vaker dat het bloggen er altijd even snel tussendoor moest. Ik miste het om mezelf te verliezen in het schrijven, weg te dromen en mijn handen over het toetsenbord te laten glijden terwijl de wereld om mij heen langzaam verdwijnt. En dat zorgde ervoor dat ik soms ook een beetje kortaf of geïrriteerd was tegenover Roy (die onwijs druk is met zijn werk en echt de motor is van ons gezin – ik ben zoooooooooooooo trots op hem!) en dat ik niet altijd in het moment was voor Lana. Zo zat ik regelmatig op mijn telefoon om mails te checken of mijn social media te updaten, terwijl zij met mij wilde spelen of wanneer we buiten aan het wandelen waren.

Nu dat ‘moeten’ opeens wegviel, viel er ook in alle opzichten een last van mijn schouders af. Ik werd vrolijker, leefde weer helemaal in het moment en voelde mij in alle opzichten een fijner mens.

Maar hoe ga ik dat doen met mijn inkomen?

In de afgelopen 4 jaar is mijn blog altijd een constante geweest. Niet alleen qua hobby en wat ik onwijs leuk vindt om te doen, maar ook qua inkomen. Want met bloggen verdien ik mijn kost. Nu mijn website offline was, werd ik gedwongen om na te denken over een andere inkomstenstroom. Ga ik opnieuw in loondienst werken? En waar? Wanneer? En hoe gaan we dat doen met Lana? Want ik vind het werkelijk heerlijk om een ‘huismoeder’ te zijn en dag in dag uit met mijn meisje te zijn. Wil ik dat wel opgeven? En het antwoord op die vraag is voor mij heel duidelijk; NEE. Ik wil bij Lana kunnen zijn en haar niet noodgedwongen naar een kinderopvang toe moeten brengen.

Dus… Tijd voor een nieuwe start!

Na 2 weken rust, heb ik besloten mijn blog te reanimeren en er weer vol voor te gaan. Het was teveel werk om alle blog artikelen opnieuw online te zetten, maar ik heb de hoogtepunten er weer opgezet. Helaas ontbreken wel alle prachtige reacties (met heel veel pijn in mijn hart). Maar ik probeer vanaf dit punt vooral vooruit te kijken en niet teveel meer terug te blikken. Want… Er staat onwijs veel te gebeuren! Helaas kan ik nog niet alles met je delen. Maar wat ik wel kan delen is dat ik weer bruis van de ideeën, er een paar mooie nieuwe samenwerkingen klaar staan en… Oeee, over een paar weken deel ik met je wat ik heeeeeel graag wil delen! 😀

Maar wel in balans.

Er gaan wel een paar dingen veranderen. Zo wil ik af van de druk van het moeten bloggen en online zijn. De afgelopen maanden deelde ik 4 blog artikelen per week met je en ook op social media was ik dagelijks meerdere uren per dag te vinden. Dat gaat vanaf nu echt veranderen. Ik heb op dit moment geen idee hoe vaak ik een blog artikel online ga zetten en of dit wekelijks wordt of een andere vorm krijgt. Wat ik wel weet is dat alle blog artikelen die ik vanaf nu online zet, artikelen zullen zijn die met heel veel liefde geschreven zijn. Soms is dit een betaalde samenwerking of een toffe win actie en een andere keer iets anders. Ik ga minderen met de interviews en gastblog artikelen. Ook op social media ben ik met mate. Schrijven (en mijn mail beantwoorden) doe ik nu alleen in de avonden, wanneer Lana een dutje doet of in de weekenden. Ik hoop dat ik daarmee alles in balans kan houden. En in de tussentijd ga ik verder nadenken over welke koers ik met mijn blog wil varen. Want stoppen, daar moet ik niet aan denken. Daar vind ik bloggen nog veel te leuk voor 😀 .


En… Heb je mij gemist de afgelopen 2 weken? Zijn er daarnaast blog artikelen die je graag zou willen lezen de komende tijd?   

10 Comments

 1. O nee! Ik miste je al de afgelopen weken en zag inderdaad dat je blog under construction was. Wat fijn dat je er nu weer bent, heel veel succes met het vinden van de balans, vind ik zelf soms ook moeilijk. Heel herkenbaar dus. Blij dat je er weer bent!

 2. Lindaschrijfthetop Reply

  Het is me zeker opgevallen dat je er even niet meer was. Ook al had ik wel je bericht hier over gelezen. Na mijn burn-out heb ik ook mijn balans moeten zoeken. Ik ben met alles 3 uurtjes per dag bezig en wil ook niet meer. Maar het is ook mijn bij inkomen. Ik wil geen moetjes.

 3. Ik vond het al vreemd dat ik geen blogs meer zag verschijnen op social media.
  Man dat even tegenkomen moet echt wel even serieus vloeken zijn.
  Wel goed dat je dit alles bekeek in een positief daglicht en even ging bezinnen.
  Misschien even goed om terug te denken aan je start al blogger, die prille liefde voor het schrijven.
  En ook om te schrijven over zaken die je energie geven.
  Ik ben ontzettend blij dat je terug bent!

 4. Mirjam Hart Reply

  Wat zuur Claire! Hopelijk vind je snel een nieuwe balans die goed voelt

 5. Argh, wat erg dat je al je artikelen kwijtraakte zeg. Dat is echt wel een nachtmerrie voor bloggers. Maar mooi zoals je het hebt kunnen gebruiken als moment voor bezinning.

 6. Mieke Beerlage Reply

  Wat goed dat je het toch weer oppakt. Dit lijkt me inderdaad heel goed te combineren met de kleine.

 7. Wat vervelend als je zoiets waar je zo hard aan gewerkt hebt ineens verliest. Je hebt hierdoor wel even tijd gehad om erover na te denken en er met frisse moed weer tegenaan te gaan.

 8. Oh nee, wat afschuwelijk! Ik vind updates altijd al zo spannend. Toch klinkt het – zoals je het omschrijft – als iets dat misschien toch wel op het juiste moment is gebeurd en de dingen ook wat meer in perspectief brengt. Want ik herken helemaal wat je schrijft. Ik denk dat veel bloggers of andere online ondernemers precies tegen hetzelfde aanlopen. Het is een kwestie van een balans vinden en dat is niet altijd even makkelijk. Onlangs kreeg ik weer de melding dat ik 5 uur (VIJF UUR!) op een dag op mijn telefoon bezig ben. Echt belachelijk en te gek. Daar ga ik ook wat aan doen. Ontzettend rot van de artikelen die je kwijt bent, maar dit is echte overmacht.

 9. No, no, no. Wat vervelend. Dat is toch echt het ergste wat je als blogger zou kunnen overkomen. Gelukkig ga je door en ik ben benieuwd naar je nieuwe plannen!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: