Al maanden slapen we op een slaapbank. Niet bepaald comfortabel en fijn, maar wel lekker praktisch. Toen we bij mijn schoonvader introkken om als mantelzorger voor hem te zorgen, moesten we helaas afscheid nemen van ons zo geliefde boxspring. Toen ik dit vertelde aan Club 9, twijfelde zij geen moment; ‘’jullie krijgen een matras van ons!’’. In deze review zie je de metamorfose van onze bedbank, vertel ik je meer over Club 9, hun recycling ambitie en unieke abonnementsvorm, onze ervaringen en nog veel meer. Enjoy! 😀

Wat is Club 9?

’Een matras heeft heel wat te verduren. En hoelang slapen we er eigenlijk op? Wachten we niet veel te lang met het aanschaffen van een nieuwe?’’ Deze vragen hielden de oprichters bezig. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen achter de niet zo frisse waarheid. Wist je dat er bijvoorbeeld schimmels op je matras kunnen groeien? Dit en meer feiten kun je hier vinden.

Voor de oprichters was deze informatie ook nieuw, ze schrokken er zo van dat ze Club 9 oprichten. Voor minder dan tien euro per maand levert Club 9 iedere 5 jaar een matras en halen je oude matras op. Daarnaast is het hun ambitie om geen afval meer te creëren en streven ze naar 100% recycling. Hoe mooi!

Een Club 9 matras.

Het Club 9 matras is 25 cm dik en heeft drie verschillende comfortlagen waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van je slaaphouding selecteer je de roze (speciaal gemaakt voor de rugslaper), blauwe (speciaal gemaakt voor de draaier) of gele (speciaal gemaakt voor de buikslaper), 4 cm dikke comfortlaag.

De basis van het matras bestaat uit een unieke Hybridefoam en Firmfoam laag voor de beste ondersteuning. Verder is het matras afgewerkt met een unieke tijk die zorgt voor de beste ventilatie en voorzien van een anti-slip onderzijde.

Club 9 heeft een groot aanbod in verschillende maten, zowel één als tweepersoons matrassen. Breedtematen van 70 cm t/m 180 cm en lengte maten van 200 en 210 cm.

Daarnaast mag je van Club 9 het matras echt gaan ervaren door 100 nachten te gaan proefslapen. ‘’Het komt nauwelijks voor, maar stel het bevalt niet. Dan regelen we dat gewoon. We halen het matras gratis op en de tot dan toe betaalde maanden betalen terug. 100% gegarandeerd.’’

Iedere 5 jaar een nieuw matras.

Volgens Club 9 kan niemand garanderen dat de kwaliteit van een matras na 5 jaar nog top is. Vandaar dat zij een abonnementsvorm hebben bedacht die dit probleem op lost. Door op tijd je matras te vervangen blijft de kwaliteit behouden en slaap je een stuk gezonder. Dit zijn de 4 beste redenen waarom je matras binnen 5 jaar vervangen moet worden.

 • Kans op vocht is 100%

‘’Na 5 jaar heeft je matras zo’n 450 liter vocht moeten verwerken. Zonder dat je daar iets speciaals voor hoeft te doen. Vocht betekent schimmels.’’

 • Huidschilfers

‘’Was afvallen maar zo makkelijk. Je verliest namelijk kilo’s per jaar met gewoon slapen. Helaas geen vetrolletjes maar vieze huidschilfers. Voeding voor bacteriën!’’

 • Schimmels

‘’Na 5 jaar is de kans groot dat er schimmels groeien in je matras. Niet goed voor je gezondheid.’’

 • Gezondheid

‘’Dit alles zorgt ervoor dat je klachten krijgt. Doorzakken, vochtplekken, geurtjes, bacteriën, schimmels, noem maar op. Als je niet tijdig je matras vervangt gaat de oorspronkelijke kwaliteit vanzelf achteruit.’’

Recycling.

Club 9 streeft ernaar om het complete matras te recyclen. Op dit moment zijn ze met diverse proeven bezig t.b.v. een natuurlijke afbraak van de verschillende materialen in de matrassen. Ik ben zo benieuwd naar hun ontdekkingen! Club 9 is trouwens niet van plan om het oude matras opnieuw te gaan gebruiken als matras. Ze zijn puur opzoek naar een goede manier om hun oude matrassen goed af te breken en naar mogelijke andere vormen qua recycling.

Onze ervaringen met Club 9 en wat wij ervan vinden.

Ik ben helemaal verliefd op de onwijs mooie huisstijl van Club 9! Het is zo lekker fris, vrolijk, sprankelend en vernieuwend. Ik word daar zo blij van! Daarnaast is het geweldig dat er eindelijk een bedrijf aan de slag gaat met het recyclen van matrassen. Dat kunnen wij niet anders dan enorm aanmoedigen 😀 !

Toen ik contact opnam met Club 9, was het direct liefde. De klantenservice is lekker to the point,  snel en vriendelijk. Wij hadden niet durven dromen dat er een luxe matras voor onze bedbank van 140×200 cm gemaakt kon worden. Maar toen we hoorde dat dit geen probleem was, sprongen we een gat in de lucht. Wij hebben gekozen voor de blauwe comfortlaag die speciaal gemaakt is voor de ‘draaier’. Deze extra laag zorgt voor een betere ondersteuning en comfort. Iets wat we absoluut niet hebben met onze harde en niet zo fijne (maar wel praktische) bedbank.

Alleen de levering van ons matras duurde erg lang. Misschien dat het door de wat gekke maat kwam? Uiteindelijk heeft de levering van ons matras bijna 2 maanden geduurd. Maar toen het binnen kwam, was het ook echt een cadeautje!

Het matras is ingepakt in een onwijs mooie doos en helemaal vacuüm gezogen. Wanneer je het openmaakt, het matras op bed legt en het plastic voorzichtig los knipt, zuigt het zich direct vol met lucht. Je mag er dan 8 uur lang niet op liggen. Maar na die 8 uur is het ook echt HEMELS.

Het matras is zo heerlijk zacht, fluffy en stevig tegelijkertijd! Alsof je geknuffeld wordt door wolkjes. Onbeschrijfelijk fijn. Het is het beste matras wat wij ooit gehad hebben!

Persoonlijk vinden wij het geen enkel probleem dat het Club 9 logo zichtbaar is (ook door ons hoeslaken heen). Maar als je deze wilt bedekken, dan is onze tip om een antraciet kleurige of zwarte hoeslaken te gebruiken.

Wij zijn heel blij met Club 9 en ons heerlijke matras! Een echte aanrader!


Wil jij kans maken op 5 jaar GRATIS fris slapen op een Club 9 matras? Doe dan hier de test en ontdek hoe vies jouw matras op dit moment is.

6 Comments

 1. Charlotte Van Vrijberghe de Coningh Reply

  Mooie review Claire, hou het in gedachte!

 2. Dus jij krijgt een matras in ruil voor een goede review, prima.
  Daarnaast heb je geen idee hoe dit matras is gemaakt. Aangezien op de website niets te vinden is over de specificaties van het matras zullen ze niet trots zijn op de gebruikte materialen. Het schuim zal een zeer lage HR waarde hebben, behandeld zijn met chemische middeltjes en de lagen zullen Niet op waterbasis zijn verlijmd (anders pronken ze daar wel mee aangezien het stukken beter is voor het milieu). Door een verlijming op waterbasis is de ventilatie van het matras al vele malen beter, waardoor schimmels minder kans hebben en een matras dus langer meegaat dan 5 jaar. En eigenlijk heeft club9 naar 2,5 jaar al geen vertrouwen meer in hun product omdat je vanaf dan vastzit tot de 5 jaar verstreken is.

  Een matras voor een dergelijke prijs (want uiteindelijk betaal je 600 euro) gaat overigens zeker 10 jaar mee en een duurzaam geproduceerd matras wat minstens 2 x langer meegaat lijkt me minder belastend voor het milieu. Denk eens aan de productie van zo’n 5-jaarmatras, je bent verplicht elke 5 jaar een nieuw matras te nemen.
  Verder heeft club 9 nog geen idee of het haalbaar is om het matras 100% te recyclen. Het is puur en alleen een ambitie.
  Er zijn gewoon bedrijven in Nederland die matrassen 100% kunnen recyclen (bijvoorbeeld Retour Matras). Dit is echter vele malen duurder dan verbranden, wat bij de meeste oude matrassen wordt gedaan. En dit is voor een matras-startup als club9 natuurlijk veel aantrekkelijker.
  Ook is het raar dat je niet eens een matras op maat kan kiezen, en dan bedoel ik niet de afmetingen. Iemand van 100 kg ligt op exact hetzelfde matras als iemand van 50 kg. Qua ondersteuning kan dit natuurlijk nooit kloppen maar dat heeft verder niets met het ‘vegan slapen’ te maken.

  Als je dat laatste echt wil, dan zou ik investeren in een duurzaam matras. Een Nederlands bedrijf wat dat wel belangrijk vindt en dat ook echt naleeft is bijvoorbeeld Royal Health Foam. Als je daar een deal mee had dan was je review over ‘vegan slapen’ wat geloofwaardiger.

  • Dag JVDB,

   Bedankt voor je reactie! Ik vind het een enorme eer om te zien hoeveel tijd en aandacht je hier aan besteed hebt. Dus nogmaals bedankt!

   Ik ben persoonlijk vegan voor de dieren. Club 9 heeft aangegeven dat hun product 100% diervriendelijk en vegan is. Ik ben niet voldoende op de hoogte van het duurzame karakter. Dat is absoluut nog een verbeterslag die ik persoonlijk kan maken (duurzamer leven en een zero waste lifestyle eigen maken). Dus hartelijk dank voor de inspiratie en het voorbeeld dat je geeft!

   Inmiddels zijn wij verhuisd en hebben wij een boxspring gekocht. Het matras hebben wij weggegeven aan mijn schoonvader die er nu heerlijk op slaapt.

 3. Ik zou er niet aan beginnen, het is goedkoper om matras te kopen via ikea. Daarnaast maken medewerkers onderling grappen over klanten. Maar in mijn gezicht doen ze zo chique. Dm me en ik stuur je bewijzen. Zou hier niet aan beginnen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: