Het gevoel dat je hebt als je net uit de stoel bij de kapper komt, kennen we allemaal wel. Je haar voelt weer zijdezacht aan en tot in de puntjes verzorgd. Dat zou je toch elke dag wel willen? Onze gastblogger wel! En daarom deelt ze deze vijf tips met je!

Gebruik een goede shampoo

Shampoo verwijdert onder andere talg, vet en zweet, waardoor je haar en hoofdhuid weer schoon worden. Maar om je haar zit van nature een beschermlaagje dat je wilt behouden. Deze zorgt namelijk voor glans. Dat is precies wat een goede shampoo doet: het verwijdert wél het vuil, maar houdt het laagje intact. Let daarom goed op de ingrediënten bij een shampoo. Een te heftige shampoo kan namelijk ook dat natuurlijke vetlaagje wegwassen met dof haar als resultaat.

Was het niet te vaak

Je bent al heel goed bezig als je de juiste shampoo gebruikt. De volgende uitdaging is om het niet te vaak te wassen. Hoe vaak jij je haren moet wassen hangt natuurlijk van meerdere elementen af. Zo hebben je haartype en lifestyle veel invloed op de conditie van je haar. Als je heel veel sport wordt het bijvoorbeeld eerder vet doordat je zweet. Dan is het natuurlijk ook prima om het te wassen, maar als je je haren te vaak wast kan het sneller beschadigd raken. De kans dat je de natuurlijke, gezonde voedingsstoffen uit het haar wast, wordt dan namelijk groter.

Wacht met borstelen

Een van de meest gemaakte fouten is om je haren te borstelen terwijl het nog nat is. Kijk hier echt mee uit. Nat haar is namelijk een stuk elastischer en kwetsbaarder dan droog haar. Als je het dus nat gaat kammen of borstelen, breekt het eerder af. Het beste is om je haar te kammen voordat je gaat douchen en daarna nog een keer als het weer opgedroogd is. Douche je ‘s avonds? Ga dan ook zeker niet met nat haar naar bed. De wrijving met je kussen is sowieso al niet heel goed, laat staan met nat haar. Extra tip: ga voor een satijnen kussensloop. Dit vermindert wrijving.

Experimenteer met supplementen

Heb je wel eens een haarsupplement geprobeerd? Het kan helpen om het haar gezond te houden. De foligain haargroei capsules combineren natuurlijke vitaminen en mineralen om haaruitval tegen te gaan en de groei van gezond en dik haar te bevorderen. Last van kalende plekken? Dan is het de moeite waard om het middel Minoxidil eens te proberen. Het is bewezen dat het de haardichtheid verbetert en haaruitval vermindert.

Vermijd hitte

Een van de grootste boosdoeners voor je haren is toch wel hitte. Dan hebben we het zowel over hete stylingsapparaten als de zon. Hitte droogt je haar uit, waardoor het sneller afbreekt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Probeer daarom blootstelling aan de zon te vermijden door een hoedje of pet te dragen en föhn je haar het liefst op de koude stand. En mocht je toch een hete krul- of stijltang gebruiken, breng dan altijd eerst een hittebeschermend product aan.


Heb je genoten van dit gastblog artikel? En ga jij graag naar de kapper toe? Heb je daarnaast ook een eigen ritueel om je haren te verzorgen en welke producten gebruik je graag? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


8 Comments

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Ik gebruik een keer per week een haarmasker, dat werkt erg goed.

  2. Bedankt voor de tips tegen haaruitval, ik heb door mijn hormoon aandoening pcos veel last van haaruitval dus ik ga zeker eens kijken naar deze tips.

  3. Ik ga zelden naar de kapper. Gebruik nooit stylingsapparaten of föhn, heb een satijnen kussensloop, gebruik conditioner, maskers en speciale serums.

  4. Sinds een jaar of twee behandel ik mijn haar volgens de Curly Girl methode. Daarmee gebruik ik zoveel mogelijk producten die GC proof zijn en daarmee ook nog eens afgestemd zijn op mijn type haar. Niet te veel wassen is inderdaad een goed begin. Gebruik een masker (Dat bij je haar hoort) en gebruik geen al te warme stylingsapparaten. Het was even schakelen maar heb er veel meer krullen en en gezonder haar voor terug gekregen.

  5. Ik heb veel, dik en droog haar. Ik was het 2x per week en ga om de paar maanden naar de kapper. Ik gebruik goede producten en gebruik altijd een primer en heatprotector voordat ik mijn haren ga stylen.

  6. Nooit geweten dat het niet goed voor je haar is als je het direct borstelt na het wassen, ik zal dat eens gaan uitproberen, want nu kam ik mijn haar altijd direct na het douchen.

  7. Ik borstel mijn haren wel heel voorzichtig als het nat is, maar dan met een speciale borstel (bamboe) van ZENZ Organic. Voor de rest probeer ik mijn haren te vlechten of in een knot te doen als ik slaap, en dan gebruik ik elastiekjes die je haar niet beschadigen. Inderdaad niet te vaak wassen (ik ben inmiddels bij eens in de drie dagen beland) en goede producten gebruiken. Maar dat laatste is subjectief natuurlijk.

  8. Ik ben echt heel lui als het gaat om haarverzorging. Ik was en kwam het. En zo af en toe fohn ik het

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: