Een paar jaar lang stond alles in het teken van onze kids. Maar daar hebben we recent verandering in gebracht; Roy en ik plannen nu steeds vaker weer een date in! Even een momentje samen waarin we kunnen genieten van elkaars gezelschap zonder een lief stemmetje dat ons onderbreekt met ‘’mama/papa..’’ Dat was best even wennen maar inmiddels is het ook een cadeautje! Omdat ik zelf opzoek was naar inspiratie heb ik in dit blog artikel 12 date ideeën (speciaal voor ouders) verzameld die wij zelf ook op onze bucketlist hebben staan. Enjoy 😀 !

Een (ochtend/middag)dagje genieten in een wellnessresort.

Wat wij zo fijn vinden aan het bezoeken van een wellnessresort is dat je echt gedwongen wordt om te ontspannen en in het moment te zijn. Hierdoor ontstaat zoveel ruimte! Ruimte voor goede gesprekken, om echt weer te genieten van elkaars aanwezigheid, elkaar te zien zonder omhulsels en te genieten van elkaars aanrakingen. En daarnaast is lekker zwemmen en genieten van verschillende baden sowieso goed voor lichaam en geest.

Samen dansen.

Ik wil heel graag een keer naar Odessa Amsterdam toe om samen met Roy te gaan genieten van Ecstatic dance. Dat lijkt mij zo magisch! Sowieso is dansen altijd een goed idee. Het samen zijn, genieten van elkaars aanwezigheid, elkaars lichamen die één worden op de muziek… Ik hunker ernaar! Naar een festival of concert gaan telt trouwens ook 😀 .

Eerste date herbeleven.

Dit is er één die nog op onze bucketlist staat. Want hoe leuk en romantisch is het om je eerste date (of weekendje weg) samen te herbeleven en ondertussen samen herinneringen op te halen? Wellicht heb je zelfs nog dezelfde outfit in de kast hangen die je aan kunt trekken of kun je iets vinden dat erop lijkt? Weet je daarnaast nog naar welke muziek jullie luisterde, wat voor parfum je droeg en waar jullie over kletste? Verzamel alle herinneringen zodat jullie je eerste date ultiem kunnen herbeleven.

Samen de natuur in.

Niets is zo fijn en geestverruimend dan om in de natuur te zijn. Ga lekker naar het strand (aanrader: Noordwijk!) of het bos. Trek je goede wandelschoenen aan en ga samen op pad zonder plan of doel. Zo ontstaan de mooiste gesprekken. En je kunt onderweg ook nog activiteiten ondernemen, zoals samen mediteren, picknicken, met bomen knuffelen, pootje baden, lunchen of iets anders.

Een creatieve workshop volgen.

Ik ben dol op lekker samen fröbelen. En wat ik er extra leuk aan vindt is dat je samen iets tastbaars aan het creëren bent van de tijd die je met elkaar doorbrengt. Het is alweer even geleden dat wij het hebben gedaan. Maar het samen maken van een kokodame vond ik een enorm succes!

Handen vasthouden tijdens het floaten.

Dit is er één die nog op mijn wensenlijstje staat; handen vasthouden tijdens het floaten. Want wist je dat er ook in Nederland float centrums zijn waar je samen in een cabine kunt liggen? Hoe gaaf is dat! Het lijkt mij een hele bijzondere ervaring.

Samen naar een seksshop.

Wanneer je een lange tijd samen bent (en je kids hebt) dan vergeet je weleens om samen te spelen en lekker gek te doen. Om de boel een beetje op te spicen, kan het super leuk zijn om samen naar een seksshop te gaan. Lekker lachen en gek doen mag! Maar het samen hebben over nieuwe verlangens of fantasieën kan ook op een fijne serieuze manier. Want hebben jullie het samen weleens gehad over BDSM bondage of andere speeltjes die een orgasme intenser kunnen maken zoals bijvoorbeeld een vaginapomp? Het zijn waarschijnlijk geen dingen waar je dagelijks mee bezig bent en juist daarom kan het je op een fijne manier weer met elkaar verbinden en de jeugdigheid en vlinders opnieuw in je relatie terug brengen.

Een kookworkshop volgen.

Samen nieuwe dingen leren is altijd leuk (en memorabel!). heb je weleens gedacht aan het samen volgen van een kookworkshop? Het staat bovenaan ons wensenlijstje. Al zijn we er nog niet helemaal over uit welke keuken het gaat worden. Manlief wil namelijk vooral nieuwe technieken leren en ik wordt blij van iedere keuken met vegan recepten. Daarom hebben we afgesproken dat we elkaar om de beurt een keer gaan verrassen.

Terug naar huis.

De kids naar oma en opa of de oppas gebracht? Dan kan samen terug naar huis toe gaan ook een goed idee zijn. Wij hebben het er weleens gekscherend over gehad! Even lekker ontspullen, opruimen, de boel netjes maken en daarna een dutje doen klinkt voor ons zo verkeerd nog niet. Haha!

Samen uitgebreid lunchen of brunchen.

Wij zijn dol op lekker eten. Voor ons is buiten de deur lunchen of brunchen dan ook altijd een feestje. Je kunt heerlijk ongestoord met elkaar kletsen terwijl er ondertussen voor je gezorgd wordt. Geen moment zonder een lekker drankje en als je trek krijgt, hoef je alleen maar te bestellen en de rest wordt voor je gedaan. Hoe fijn is dat!

Elkaar bodypainten.

Wanneer is de laatste keer geweest dat je écht naar je partner gekeken hebt? Van de kruin tot aan de tenen? En wanneer is de laatste keer geweest dat je handen zijn/haar hele lichaam gestreeld hebben? Wanneer je niet direct antwoord met ‘gisteren of vorige week’ dan kan bodypainten een onwijs leuk idee zijn voor een date samen. Een goed excuus om elkaar letterlijk weer even van top tot teen te versieren 😉 .

Toerist in eigen land.

Wij persoonlijk moeten er niet aan denken om zonder onze kids op vakantie te gaan. Maar toch hunker je er weleens naar om ook samen op avontuur te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Daarom staat deze op ons lijstje. Binnenkort gaan we namelijk een mooie plaats uitzoeken in Nederland waar we nog nooit geweest zijn en waar we samen leuke activiteiten kunnen ondernemen. Of we alles vooraf gaan plannen, dat weten we nog niet. Want gewoon gaan en dan zien waar je terecht komt, maakt zo’n uitje ook wel heel speciaal.


Wanneer is de laatste keer geweest dat jullie op date zijn gegaan en wat hebben jullie toen gedaan? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?


6 Comments

  1. Mijn man en ik gaan elke zondag samen naar dansles. Dat doen we al jaren en het werkt perfect. Zo hebben we elke week een date : )

  2. Linda schrijft 't op Reply

    We gaan bewust regelmatig naar een wellness resort en soms zelfs een weekendje

  3. Frederique Reply

    Ik ben in 2012 gescheiden en ben sindsdien niet meer op date geweest. Ik word zo’n soort van oude kattenvrouw 🙂

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: