Volgende maand wordt Lyam alweer 1 jaar oud. Bizar hoe snel de tijd gaat! En tegelijkertijd ook super leuk; want er is weer een reden voor feest! Toen ik een mail ontving van één van onze gastbloggers met daarin dit blog artikel; gevuld met tips en ideeën voor het vieren van een eerste verjaardag, sprong ik dan ook direct een gat in de lucht. Want hoe leuk en fijn! Viert jouw kleintje binnenkort ook haar of zijn eerste verjaardag? Lees dan snel verder en laat je inspireren 😀 .

Hoera! Je kleintje wordt één jaar! Reden voor een eerste feestje. De verjaardag van een klein kindje, gaat net even anders dan die van een volwassene. We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat de eerste verjaardag van jouw kleintje gegarandeerd een succes wordt!

Leuke versiering voor een eerste verjaardag

Zonder versiering geen feestje, zelfs niet als het je allereerste verjaardag is. Besteed daarom genoeg tijd en aandacht aan het kiezen van leuke versiering. Word je kleintje enthousiast van ballonnen en slingers? Zorg dan dat van beiden voldoende aanwezig is.

Je kunt ervoor kiezen om ballonnen en slingers in een bepaalde kleur te kiezen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om versiering uit een bepaald thema te kiezen. Denk hierbij aan unicorn versiering, Baby Shark, draken- of zeemeermin versiering. 

Maak een speelplaats voor de kinderen

Het is prettig om alle kinderen bij elkaar te houden, zodat ze lekker met elkaar kunnen spelen. Daarnaast kun je de kleintjes goed in de gaten houden, wanneer ze allemaal op dezelfde plek spelen. Maak daarom een leuke speelplaats. Leg voldoende speeltjes neer op een groot kleed, waarbij de favoriete speeltjes van de jarige natuurlijk niet mogen ontbreken!

Komen er kinderen van verschillende leeftijden? Maak dan ook een kleurtafel, zodat ook de oudere kinderen zich goed kunnen vermaken. 

De leukste traktaties 

Waar een verjaardag gevierd wordt, mogen traktaties natuurlijk niet ontbreken. Maak leuke uitdeelzakjes met lekkers en bijvoorbeeld een zeemeermin traktatie voor de oudere kinderen. Denk hierbij aan een bellenblaas of een sleutelhanger. Voor de allerkleinsten kun je babykoekjes, een uitdeelboekje of rozijnen in een zakje doen. 

Vind je een uitdeelzakje te klein? Er zijn ook feestboxen verkrijgbaar. Dit zijn kartonnen doosjes die je in elkaar vouwt tot een feestbox. Feestboxen zijn in allerlei kleuren en thema’s verkrijgbaar. Hierdoor is er voor elk kinderfeestje wel een geschikte feestbox te vinden. 

Het juiste tijdstip en genodigde gasten

Kinderen hebben middagdutjes nodig. Wees daarom voorzichtig met het kiezen van een tijdstip. Idealiter is dit voor of na het middagdutje. Is jouw kleintje op zijn gezelligst na een middagdutje? Dan is dit het ideale tijdstip. Wanneer jouw kindje in de ochtend op zijn vrolijkst is, is de ochtend een perfect tijdstip. Laat het feestje niet al te lang duren. Zo weet je zeker dat je kindje op tijd in bed ligt voor zijn of haar volgende slaapje. 

Nodig alleen gasten uit waar je kindje bekend mee is. Hiermee voorkom je dat je kleintje schrikt of overprikkeld raakt door alle nieuwe indrukken. 

Tot slot…

Doe vooral dingen waar jullie hele gezin blij van wordt. Nodig de mensen uit die jullie liefhebben en bedenk vooraf wat jullie willen doen qua cadeaus. Hebben jullie bijvoorbeeld een wensenlijstje of is iedereen vrij om te geven wat hij/zij wilt? En, nog een tip, wist je dat er ook manieren zijn om een eerste verjaardag minimalistisch en duurzaam te vieren? Zo is er voor iedereen iets wils en kun je ook een eerste verjaardag perfect maken voor jouw kindje.


Heb je genoten van dit gastblog artikel? En hoe hebben jullie de eerste verjaardag van jullie kleintje gevierd? Of wanneer is hij/zij jarig? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


1 Comment

  1. Frederique Reply

    Ah memories, de eerste verjaardag van mijn dochter (die nu 21 is!) was in Disneyland Parijs. Ze had geen flauw idee wat er was maar ze genoot volop van de sfeer en het samenzijn. Ik heb een hele reeks aan lachende foto’s met van die sprankelende oogjes en een hele grote feesthoed op van die dag 🙂

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: