Over een klein maandje vieren we alweer de 1ste verjaardag van ons meisje. Wat is de tijd voorbij gevlogen en wat een mijlpaal! Al maanden ben ik bezig met hoe we haar verjaardag spectaculair kunnen vieren. En ook al zijn er een paar dingen die roet in het eten gooien (zoals corona), ik heb alles inmiddels behoorlijk uitgestippeld en gepland. In dit blog artikel deel ik meer over hoe wij Lana haar 1ste verjaardag duurzaam en minimalistisch willen gaan vieren. Heel veel leesplezier!

4 dagen feest!

Ik had zo gehoopt dat de wereld er anders uit zou zien en dat we niet te maken zouden hebben met een ‘éénpersoons-maatregel’. Sinds de uitbraak van het virus zitten we in thuisquarantaine en doen we niet anders dan de regels braaf opvolgen. Omdat ons meisje tijdens de eerste golf geboren is, hebben we geen kraamfeest gehouden of andere spectaculaire dingen gedaan. En omdat een eerste verjaardag zo’n mijlpaal is, hebben we besloten om haar 4 dagen feest te geven. Zodat ze kan knuffelen met haar oma, overgrootmoeder, opa, vriendinnetje , ‘oom’ en ‘tante’. Binnen de regels (soort van).

Onze ‘1 cadeautjes regel…’

Wij willen ons meisje niet teveel omringen met speelgoed, knuffels en meer. Hoe klein ze is, we merken al aan haar dat ze enorm gevoelig is voor prikkels. Daarom hebben we aan iedereen gevraagd om 1 cadeautje te kopen en als er nog budget over is, om dit over te maken op Lana’s spaarrekening. Dit is een spaarrekening van ASN BANK die ik een paar maanden geleden geopend heb. Het geld komt pas vrij wanneer Lana 18 jaar oud is of dat ze kan aantonen dat ze het geld voor een opleiding wil gaan gebruiken. Ik vind dat zo mooi! We kunnen nu dan ook naar hartenlust sparen.

Qua cadeaus hebben we ook iedereen gericht gevraagd om iets. Zo zijn we allemaal dol op duurzaam en houten speelgoed. Vorige week is Lana begonnen met zelfstandig lopen (zo gaaf!), dus we hebben ons oog laten vallen op een geweldige houten loopwagen. Ook worden wij heel blij van een babyschommel met in het bijzonder een houten schommel. Daarnaast hebben we gevraagd om een houten regenboog en willen we zelf een loopfietsje voor haar kopen.

Op zoek naar meer inspiratie voor een cadeau voor een meisje van 1 jaar? Lees dan ook dit blog artikel van Linda.

Slingers, versieringen en meer.

Ik heb super lang gezocht naar duurzame kinderversiering voor een 1ste verjaardag, maar ik kon het helaas niet vinden (mocht je op zoek zijn naar een gat in de markt; graag gedaan 😀 ). Voor de slingers maken we daarom een ‘niet duurzame’ uitzondering. Ik heb een pakketje gekocht waar een vlaggenlijn in zit, een slinger, 6 ballonen (alleen voor binnenshuis), serpentine en nog wat dingen.

Daarnaast heb ik een hele mooie stoffen roze verjaardagskroon gekocht met een aantal extra cijfers waardoor we er 6 jaar plezier van kunnen hebben! Nu al blij mee!

Verder houden we het klein en minimalistisch.

Vegan taart!

En natuurlijk mag de vegan taart niet ontbreken! Wij hebben ervoor gekozen om geen cakesmash te doen. Het past om verschillende redenen niet bij ons. Maar… Dat betekent niet dat de taart mag ontbreken! Ik ben van plan om een prachtig aardbeien taartje te laten maken, waarbij de basis vanille cake is die gevuld wordt met een zacht zoete aardbeien crème. Op de bovenkant nog wat verse aardbeien en het geheel wordt gedecoreerd met gevriesdroogd aardbeienkruim. Echt een plaatje! Hopelijk smaakt het net zo lekker als dat ik in gedachten heb. Ik kan niet wachten!

Dit taartje lijkt er een beetje op.

Wat gaan we doen?

Ik heb op Pinterest een inspiratie bord gemaakt waar ik heel blij van wordt. De perfecte 1ste verjaardag voor ons meisje vier ik het liefste buiten in de natuur. Waar we een schattige tipi neerzetten gevuld met kussens en dekentjes waar ze heerlijk in kan spelen. Taart erbij, gezellig samenzijn. Picture perfect! Maar precies dat was Roy’s reactie ‘’het lijkt meer op een fotoshoot setting dan iets waar ze in de praktijk van kan genieten’’. Dus… Dat gaat het waarschijnlijk niet worden, haha! Haar verjaardag fotograferen ga ik zelf doen. Bezoek ontvangen we thuis en we willen met haar vriendinnetje, ‘oom’ en ‘tante’ lekker buiten gaan picknicken. Kleedjes mee, kussentjes… Krijg ik toch nog een beetje mijn zin 😛 …  

Wil je een kaartje sturen voor Lana haar verjaardag op 12 april?

Wij zijn allemaal dol op post! Als je Lana blij wil maken met een verjaardagkaartje, mail mij dan gerust. Dan stuur ik je direct ons adres. We waarderen het enorm! Dankjewel! ❤

PS: Ben je op zoek naar meer inspiratie? Heleen schreef een blog artikel over versiering voor kinderverjaardag maken en Joyce deelt in dit artikel heel veel tips voor een geslaagd kinderfeestje.


Hoe zou jij een 1ste verjaardag duurzaam en minimalistisch vieren?


12 Comments

 1. Wauw, wat hebben jullie hier goed over nagedacht! Best wel herkenbaar ook, hihi. Die houten regenboog is echt een aanrader, daar is Ella heel blij mee! En ook wij deden geen cakesmash, dat is echt niet ons ding. Ik heb overigens wel stoffen vlaggetjes gevonden, ik meen bij Hema? Een beetje neutrale kleuren, dat vond ik ook wel fijn! Heel veel plezier gewenst alvast met deze bijzondere mijlpaal. Jullie hadden het ongetwijfeld graag anders gevierd, maar hoe dan ook: hieperdepiep hoera, Lana is (bijna) 1 jaar!

 2. Wat een leuke ideeën! Dat wordt vast een leuk feestje! Wij gaven onze kinderen ook een loopfietsje voor hun eerste verjaardag en daar hebben ze nu nog steeds plezier van. Het heeft Julia ook flink geholpen met het balans leren houden want eenmaal op een grote fiets, fietste ze zo weg!

 3. 1 jaar al weer. de tijd vliegt! wat een gave taart trouwens

 4. Hi Claire, jeetje ja. Geboren tijdens de eerste golf en dan nu dit. Ik ben inmiddels op een punt aangekomen dat ik het écht heel erg zat ben (maar ja, met mij de hele wereld). Ook wij houden ons netjes aan de regels. Maar die van een persoon per dag op bezoek heeft ervoor gezorgd dat ik mijn schoonouders sinds Kerst niet meer heb gezien (want ja, mijn man is hun kind en dus heeft hij het meeste ‘recht’ om bij hen op bezoek te gaan).
  Mooi dat je een duurzame eerste verjaardag van Lana gaat vieren. Ik denk er zelf over om batik slingers te laten maken door iemand die ik via IG heb leren kennen. Dat kan met je eigen batik stof of met batik van haar. De prijs verandert dan natuurlijk wel. Op zich vind ik dat een mooie duurzame oplossing (maar ik kan mij voorstellen dat het weer niet ideaal is voor een kinderverjaardag).
  Oh en ik wil Lana wel een kaartje sturen hoor. Mail je mij met het adres?

  • Hi lieve Rory,

   Super herkenbaar! Het duurt nu ook allemaal zo lang hé?
   En wat verdrietig dat je je schoonouders al zolang niet hebt gezien.

   Wel een geweldig idee om batik slingers te maken! We hebben hier ook een hele stapel met batiks waar we nu eigenlijk niets mee doen.
   Super benieuwd naar het eindresultaat.

   En super lief dat je een kaartje wil sturen! Ik mail je gelijk.

   Dikke knuffel en liefs

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: