Het is officieel! Ik ben gisteren 34 jaar geworden. Daarnaast is Lyam begonnen met staan en zijn eerste stapjes aan het zetten én de kleine man heeft officieel een tandje. Woehoeee! Daarnaast gaat het super goed met Lana en ook met Roy gaat alles super. Genoeg redenen om blij te zijn dus! En dat ben ik ook. Ik kom langzaam beter in mijn vel te zitten, ben weer begonnen met mijn lijf te voelen en mijn andere grote liefde is terug in mijn leven. Benieuwd hoe het gaat met mijn plannen om een fitte(re) mindful mama te worden? Ik deel het met je in dit blog artikel!

Mijn andere grote liefde…

YES! Eindelijk! Ik heb het yoga beoefenen weer opgepakt! In eerste instantie had ik mij aangemeld bij een yoga school voor 2 lessen per week. Maar dat bleek iets te optimistisch te zijn. Een uur yoga doen + een half uur onderweg zijn, is vrijwel onmogelijk om in te plannen. Want naast dat ik natuurlijk alle dagen voor de kleintjes zorg, gaat het ook super goed met mijn blogs (waar ik super dankbaar voor ben!) en werk ik daar nu toch minimaal 30 uur per week aan (tussen het huishouden door en het verzorgen van de kinderen, leuke dingen doen en meer). En dat is best pittig. Maar gelukkig heb ik een goede manier gevonden om alles in balans te houden! Yoga beoefen ik nu thuis, dagelijks voor minimaal een kwartier of halfuurtje. Gelukkig vinden onze kleintjes het super leuk om mee te doen of om gewoon even te kijken.

Hoe het sporten gaat.

De laatste Bodytec die ik gedaan heb is alweer even geleden. Dit komt eerlijk gezegd omdat er iets gebeurd was wat ik niet zo prettig vond. Het vest dat ik aankreeg was wat korter en mijn buik piepte er vrolijk onderuit waardoor ik echt zo’n muffintop had. VRESELIJK! Ik had het wel aangegeven en het vest zelfs uitgetrokken, maar ik kon geen andere krijgen omdat deze volgens de trainster allemaal te lang zouden zijn? Het gaf mij een heel naar gevoel. Toen Jaimy met spoed naar de dierenarts moest voor een operatie (er zat een tumor in zijn mond) net op het moment dat ik een Bodytec les gepland had (en ik te laat was om te cancelen), zag ik het als een teken om niet meer te gaan. Maar of dat terecht is en een goed idee? Daar ben ik nog niet over uit. Want ik wil en moet nog steeds van die kilo’s af…

Eten bracht (en brengt) mij comfort.

De afgelopen maanden waren ongelofelijk intens en heftig. In eten vond ik een soort van troost, comfort en voldoening. En die knop omzetten ondanks dat ik het hebben van overgewicht doodeng vindt, was bijna onmogelijk. Volledig vastgeroest in gewoontes en patronen. Maar ik heb het boek Love Your Body – Het Oh Wauw Effect uit (volgende week deel ik hier een blog artikel over inclusief een win actie) en dat heeft zoveel veranderingen teweeg gebracht! Daar vertel ik binnenkort meer over. Maar wat ik nu alvast wil delen is dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik uit die vicieuze cirkel aan het raken ben. Want de afgelopen maanden had ik het gevoel dat ik maar niet vooruit kwam. Niet met mijn goede intenties om beter voor mezelf te zorgen, gezonder te eten, mezelf lief te hebben, af te vallen en een fitte(re) mindful mama te worden. Roy en ik praten heel veel met elkaar, gaan regelmatig op date en ik maak nu tijd voor mezelf vrij. Wanneer ik in de spiegel kijk voel ik niet alleen maar afgunst meer, maar wordt ik weer blij van mijn gezicht en ziel wanneer ik in mijn ogen kijk. Dat is een mooi begin.

Hoe nu verder…

Ik heb enorm veel plannen en ideeën om een fitte(re) mindful mama te worden. Maar als ik de afgelopen maand iets heb geleerd (ook omdat Jaimy plotseling niet helemaal gezond meer blijkt te zijn) is dat we echt moeten genieten van iedere dag. Ik probeer daarom de dag te starten met een selfcare journal en een to do list met dingen die ik die dag wil doen. Daar zet ik bijvoorbeeld ook yoga op en dingen die ik met liefde voor mezelf kan doen. Het is tijd om te genieten en vol voor het leven te gaan. Hopelijk zorgt dit ervoor dat ik letterlijk de kilo’s van mij af laat glijden. We zullen zien 😀 ! Of er volgende maand weer een update is, weet ik daarom nog niet. Misschien dat het wel een maandje later is of dat ik tussendoor gewoon met je blijf delen hoe het gaat. Anyhow, to be continued…


En dit was ‘m! Update #4! Hoe ben jij het jaar begonnen? En hoe voel je je? Zit je lekker in je vel, voel je je fit en gelukkig of is er ruimte voor verbetering? Deel het gerust in een reactie. Ik lees mee en beantwoord alles met liefde.


15 Comments

 1. Gefeliciteerd! En goed dat je lekker bezig blijft en aan jezelf werkt. Yoga is heel goed voor je, en je zult elke dag vooruitgang merken, je bent super goed bezig en je mag trots zijn op jezelf!

 2. Linda schrijft 't op Reply

  Je bent goed bezig! En je doet het toch! Moeder zijn, een baan en het huishouden . Dat is een van de pittigste Jobs die er zijn.

 3. Frederique Reply

  Bij mij is er ruimte voor verbetering maar ik ben er rustig aan mee bezig. Wat betreft jouw sporten, waarom ga je niet naar een andere sportschool? Gewoon lekker op je eigen tempo en zonder (kort/lang) vest? 🙂

  • Wat goed van je! Je hebt ook gelijk. Maar het zijn iedere keer weer drempels en telkens als iets niet lukt, wordt die drempel ook weer hoger… Herken je dat?

 4. Gelukkige verjaardag. Fijn dat yoga zo helpt. Zelf wandel ik. Alhoewel het nu eerder korte wandelingen zijn.

  • Dankjewel! En wat fijn! Wandelen is ook heerlijk vooral nu de zon weer begint te schijnen.

  • Via Yoga Online! Absoluut een aanrader. Je hebt heel veel keuze en betaald €7,50 per maand. Dat heb je er met 1 les al ruim uit.

 5. Soms komt het leven zelf inderdaad tussenbeide en kun je je plannen niet helemaal uitvoeren zoals je wilde. Maar wel fijn dat je weer met yoga bent begonnen denk ik. Dat is toch iets rustgevends doorgaans.

 6. Superdapper! Een fulltime bedrijf zo te horen, alles bij elkaar ✍️.
  En had je geen 34 gegeven, dacht 28…

  Heel herkenbaar dat comfort eten, ik voelde me in januari net een volgepropte eekhoorn. Maar vond dat ik eruit zag als een baby olifant haha.
  Ben ook weer met yoga begonnen en stap vaker op de fiets. (En eet minder chocolade, dat helpt).

  • Vrouw, wat hou ik toch van jou! Super lief, dankjewel! Ik ga je binnenkort even een berichtje sturen. Misschien dat we samen iets kunnen gaan ondernemen. Lijkt mij super gezellig!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: