Ik ben dol op boeken en lezen. Altijd al geweest ook! En ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik deze liefde nu door kan geven aan onze kinderen. Maar wat als je helemaal geen fan van boeken en lezen bent? Onze gastblogger struggelt er regelmatig mee en wilde nu weleens een boek uitlezen. En dat is gelukt! In dit gastblog artikel deelt ze haar tips & tricks.

De winter is waarschijnlijk het gezelligste seizoen van het jaar.

Dat is ook niet zo gek met de vele feestdagen, al dat lekkere eten, mooie familiemomenten en gezellige decoraties. Toch zit je in de winter wel vaak binnen. Daardoor heb je, in sommige gevallen, nét wat andere hobby’s nodig dan in de zomer. Juist daarom kan het heerlijk zijn om er een boek of verhaal bij te pakken. Als je dit gastblog artikel hebt geopend, dan wil je waarschijnlijk erg graag gaan lezen, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aanpakt. Misschien heb je al regelmatig een boek aangeschaft zonder deze ooit uit te lezen. Gelukkig zijn er manieren om jezelf er wel toe te zetten en een boek volledig uit te lezen. Wil jij onze tips ontdekken? Lees dan vooral verder!

Ontdek wat je leuk vindt

Beginnen met lezen zou nog wel eens jouw goede voornemen voor 2023 kunnen zijn. Het heeft veel voordelen: het verruimt onze denkwijze, het is goed tegen de stress (net zoals mediteren en yoga beoefenen) en het kan je concentratie verbeteren. Dit zijn allemaal redenen waarom je toch echt moet gaan lezen, maar wat is hier de eerste stap in? Onze tip is om te gaan ontdekken wat jij echt leuk vindt. Misschien ga je graag voor een spannende thriller of een mooie roman. Het kan ook zo zijn dat je interesse meer ligt bij informatieve boeken of boeken die jou helpen om de beste versie van jezelf te worden. Misschien vind jij erotische verhalen lezen wel erg leuk en interessant. Het maakt allemaal niet uit, zolang jij maar iets ontdekt wat je geboeid genoeg houdt om door te blijven lezen. Probeer vooral niet om vast te blijven zitten in je eigen gedachtepatroon: experimenteer een beetje met de verschillende verhalen en boeken. 

Bladzijde naar bladzijde

Als je net begint met lezen, kan het moeilijk zijn om je er meteen goed op te focussen. Daarom kan het helpen om doelen voor jezelf te stellen. Zo weet je precies wat je ongeveer per dag wilt lezen. Dat kan helpen om je er ook echt aan te houden. Daarnaast is dit de makkelijkste manier om een patroon in je systeem te krijgen. Het duurt gemiddeld 66 dagen voordat je jezelf een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Op het moment dat je deze methode gaat toepassen is het dus wel van belang dat je doelen stelt die je ook echt kunt halen. Anders dan wordt de drempel te hoog en ga je het lezen misschien uit- of afstellen. Stel een duidelijk doel voor jezelf. Een voorbeeld van een doel is: ‘ik ga elke avond, voordat ik ga slapen, tien bladzijden lezen van boek X’. Op deze manier maak je je doelstelling makkelijk en duidelijk. Op het moment dat de gewoonte er lekker in zit, kun je natuurlijk gaan opbouwen.

Tot slot…

Wij hopen dat je met deze tips boeken kunt gaan verslinden en van lezen je nieuwe hobby kunt gaan maken! En vergeet niet; het duurt gemiddeld 66 dagen voordat je jezelf een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd.


Heb je genoten van dit gastblog artikel? En ben jij dol op lezen? Welke boeken verslind jij (of zou je willen gaan verslinden)? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


3 Comments

  1. Linda schrijft ' t op Reply

    Waargebeurde verhalen en thrillers lees ik vooral in de winter

  2. Vooral belangrijk om er plezier in te hebben. Begin niet met al te dikke boeken. Dan lijkt het eindeloos te duren.
    Het lezen is echt een hobby van mij geworden sinds ik van school af ben. Geen verplichting en alleen lezen wat ik leuk vind. Ik kan mij een leven zonder boeken niet voorstellen haha.

  3. Ik ben dol op lezen. Momenteel lees ik iets minder, omdat ik druk bezig ben met school. Ben nu een boek over Dior aan het lezen en daarna wil ik Oscar Wilde lezen

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: