Marleen Schrijvers heeft niet alleen een succesvolle vegan webshop maar ze heeft dit jaar ook haar Your Foodprint lunchroom geopend in Gouda. Hoe gaaf! Ze is nog super jong maar nu al een waanzinnig inspirerende idealistische ondernemer. In dit interview kun je verder kennismaken met haar en… Ze heeft een onwijs leuke goodiebag voor je samengesteld met vegan producten uit haar assortiment. Wil je hier kans op maken? Lees dan snel verder, enjoy 😀 !

 

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten? Wat zijn jouw rituelen?

Als ik wakker word heb ik eigenlijk meteen energie en heb ik gelijk zin om aan de dag te beginnen. Het is zo fijn om een eigen bedrijf te hebben dat zo dicht bij jezelf ligt, dan voelt het ook niet als werk. Ik ben dus elke dag wel bezig met de veganistische lifestyle.

 

 

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft jouw reis eruit gezien, waar liep je tegenaan en wat kun je aanbevelen of juist niet?

Ik ben inmiddels zo’n 3 jaar veganist geloof ik, ik tel het eigenlijk niet. Daaruit is Your Foodprint ontstaan. Ik woon zelf in een klein dorp, waar erg weinig op veganistisch gebied te vinden is. Mijn reis begon dus eigenlijk met het op zoek gaan naar veganistische producten. Ik ontdekte dat het daar in kleine steden en dorpen nog aan ontbreekt. Toen was het idee voor Your Foodprint ontstaan. Ik ben veganist geworden na het zien van de documentaire Cowspiracy, wat ik zo interessant vond dat ik ook andere documentaires ben gaan kijken (waaronder What The Health, Racing Extinction, Fork Over Knives). Ik wilde eigenlijk beginnen met het een week te proberen maar daar ben ik nooit mee gestopt. Er ging een wereld voor mij open, wat mij zo goed beviel.

 

 

Hoe ziet boodschappen doen er voor jou uit?

Veel proeven en proberen van de vegan producten uit mijn webshop en winkel in Gouda. Nieuwe producten bij groothandels in binnen- en buitenland ontdekken en snuffelen in de supermarkten.

 

 

Heeft jouw keuze voor het veganisme ook invloed gehad op het leven van de mensen en dieren om je heen?

Jazeker, mijn moeder (nu 90% veganist) en vader zijn vegetarisch geworden. Ook mijn broer en een goede vriendin zijn vegetarisch gaan eten. Terwijl ik deze levensstijl eigenlijk nooit aan iemand opdraag, waardoor ik het extra bijzonder vind dat ik toch indirect invloed uitoefen op de mensen om mij heen.

 

 

Je bent de oprichter van Your Foodprint. Hoe is het idee hiervoor ontstaan?

Al vanaf het begin van Your Foodprint, toen het alleen nog een vegan webshop was, leek het mij al tof om ook een fysieke winkel te hebben. Toen de webshop ruim een jaar bestond en het goed draaide, durfde ik de stap te maken om het daadwerkelijk te doen. Ik wilde de winkel, waar nu ook keukenaccessoires en duurzame (cadeau)artikelen te vinden zijn, heel graag combineren met een biologische lunchroom met plantaardige keuzes op het menu. Zodat de mensen ook echt kunnen ervaren hoe heerlijk de plantaardige keuken is. Uit mijn onderzoek is gebleken dat het nog aan dergelijke initiatieven ontbrak in de middelgrote steden en Gouda vind ik sowieso een hele leuke stad waar het nog ontbrak aan een vegan plek.

 

Je bent begonnen met een webshop en daarna heb je ook een Your Foodprint Lunchroom geopend. Super gaaf! Kun je iets meer vertellen over het proces van droom naar doel en hoe je dit hebt gerealiseerd?

Ik heb heel goed onderzoek gedaan naar het idee, zodoende kwam ik op dit concept (combinatie van een winkel met lunchroom) in Gouda uit. Door middel van crowdfunding heb ik het benodigde bedrag bij elkaar gehaald, waardoor ik meteen te weten kwam of er genoeg animo voor was voor in Gouda. Dit was een heel leuk proces, waar ik ontzettend veel van heb geleerd en heel enthousiaste reacties op heb mogen ontvangen. Ik ben ontzettend blij dat er mensen zijn die in het idee geloven en daar aan hebben willen bijdragen, zonder hen was het mij nooit gelukt.

Heb je tips voor andere die ook een droom hebben en het kapitaal (of een gedeelte hiervan) willen ophalen door middel van crowdfunding?

Zorg ervoor dat je goed onderzoek hebt gedaan en dat je een goed verhaal hebt. Een sterke video, waarin je jouw idee uitlegt, is heel belangrijk. Ik heb de video zelf gemaakt, maar je kunt het ook door een professioneel bedrijf laten doen. Het is ook erg belangrijk dat jouw verhaal bij de juiste mensen onder de aandacht komt. Crowdfunden is hard werken en biedt geen garantie, maar het geeft je extra veel voldoening als het uiteindelijk lukt.

 

 

Wat is het allerlekkerste gerecht wat je op je lunchroom kaart hebt staan?

Lastig! Maar dan ga ik toch voor het broodje met vegan zalm. Deze maak ik van gerookte wortel, waardoor het echt doet denken aan gerookte zalm, met een hele lekkere plantaardige kruiden-roomkaas. Er wordt ook erg enthousiast op gereageerd.

 

 

En… Je gaat binnenkort een bloggersevent organiseren. Super leuk! Kun je hier iets meer over vertellen?

Jazeker, op woensdagochtend 28 maart organiseer ik van 10:00 – 12:00 uur een event om iedereen kennis te laten maken met Your Foodprint. Er komt een heel tof programma, waarbij hopelijk ook een spreker ons komt vergezellen. De aanwezigen krijgen ook een aantal vegan hapjes en smoothies te proeven die we serveren in de lunchroom. Ben je ook een blogger of vloggers en lijkt het je leuk om aanwezig te zijn? Stuur dan even een mail naar info@yourfoodprint.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Heb je tips voor mensen die graag vanuit het idealisme willen gaan ondernemen en hier van willen kunnen leven?

Ook hier geldt, het is hard werken, dat is het ondernemen sowieso. Maar het geeft heel veel voldoening als je onderneming dichtbij je ideaal ligt en je onderneemt vanuit je hart met veel persoonlijke motivatie. Denk altijd grootser en probeer te blijven groeien.

 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van hem of haar hebt geleerd?

Ik heb erg veel aan de mensen om mij heen. Als ik ergens tegenaan loop of een lastige beslissing moet maken, kan ik altijd bij hen terecht. Ik ben altijd erg blij met de hulp, tips, visies, meningen en adviezen.

 

 

Heb je tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Mijn tip is eigenlijk om het gewoon te gaan proberen. Het geeft zoveel voldoening, zowel op persoonlijk gebied (je gezondheid) als het wereldaspect, namelijk het milieu, de aarde en de dieren. Ik ben juist veel afwisselender en lekkerder gaan eten, omdat er een wereld aan mogelijkheden open is gegaan. Veganistisch eten heb ik nooit als beperkend gezien, maar het blijkt juist een heel veelzijdige keuken te zijn.

 

 

Waar droom je over? Zijn er samenwerkingen waar je op zoek naar bent of open voor staat?

Jazeker, ik zou het heel tof vinden als Your Foodprint echt een begrip wordt, waardoor het veganisme voor iedereen toegankelijk wordt. Ik sta zeker open voor allerlei samenwerkingen.

 

 

Stel je mag 3 wensen doen. Welke zouden dit zijn en waarom?

Eigenlijk heb ik al genoeg aan 1 wens, namelijk dat ik nog jarenlang bezig mag zijn met Your Foodprint.

 

 

Ben je gelukkig?

Jazeker, ik zeg het niet snel maar ik ben heel trots op mijzelf wat ik al heb neergezet met Your Foodprint. Ook heb ik een hele lieve vriend die geheel achter mij staat, wat enorm fijn is. Ook mijn familie en vrienden zeggen regelmatig hoe trots ze zijn, daar probeer ik dan even bij stil te staan.

 

 

Wat is jouw definitie van succes?

Succes is voor mij met je droom iets realiseren en daar van kunnen zeggen dat er echt iets staat. Bedenk voor jezelf wat je eruit wilt halen, is dat voldoening, een uitlaatklep, samenwerkingen of geld? Heb je dat bereikt, dan ben je naar mijn idee succesvol.

 

 

Gedeeld: Win een goed gevulde Your Foodprint goodiebag!

Ik zou het heel tof vinden om de mensen die Your Foodprint aanspreekt te ontmoeten in Gouda. De winkel met lunchroom is gevestigd in de Lange Tiendeweg op nummer 44, waar ik altijd voor je klaarsta.

 

 

En… Om alvast kennis te maken met Your Foodprint geef ik één goodiebag, gevuld met vegan producten uit het assortiment cadeau! Wil je graag kans maken op deze prijs? Laat dan onder dit interview een reactie achter en stuur Claire een mail (info@clairesmission.com) met je adres. Aanstaande maandag maak ik op de Facebook pagina van Your Foodprint de winnaar bekend. 😀

 

 

 

 

[separator]

 

 

18 Comments

 1. Wat leuk!! Gouda ligt voor mij niet echt om de hoek, maar als ik er eens ben ga ik zeker langs!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Emma!

   Jammer dat Gouda niet zo dichtbij is voor je. Maar harstikke leuk dat je wel een keer langskomt als je in de buurt van Gouda bent! Het is sowieso een hartstikke leuk stad om een keer te bezoeken 🙂
   Hopelijk tot snel een keer!

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 2. Ha wat leuk om te lezen! Als gouwenaar moet ik nodig eens langs de langetiendeweg gaan fietsen. Ben erg benieuwd!

  Groetjes annemieke

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Annemieke,

   Wat leuk om te lezen dat je een Gouwenaar bent! Ja, kom zeker een keer langs de Lange Tiendeweg! 🙂 Je bent altijd welkom.

   Groetjes,

   Marleen van Your Foodprint

 3. Suzan van der Meulen Reply

  Ik ga zeker een keer een dagje Gouda doen binnenkort. Leuk zeg!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Suzan,

   Leuk dat je een keer een uitje naar Gouda gaat maken! De stad is zeker een bezoekje waard, vind ik zelf 🙂 Tot gauw hopelijk!

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 4. Caroline Ligtenberg Reply

  Ik kom zeker een keer langs Marleen. Gouda ligt niet naast de deur, maar ik kom er vaker vanwege mijn zoon die er woont en werkt. Ik zal hem en zijn vriendin alvast langs sturen als ze al niet geweest zijn. Ze zijn ook ondernemers en vinden alle start-ups in Gouda interessant.

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Caroline,

   Wat leuk zeg dat je een keer naar Gouda komt :)! Helemaal handig inderdaad als je het kunt combineren met een bezoekje aan je zoon. Hij en zijn vriendin zijn natuurlijk ook van harte welkom! Leuk dat ze start-ups leuk vinden om te bezoeken 🙂

   Tot gauw!

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 5. O, wat gaaf! Een hele goede reden om Gouda weer eens te bezoeken. Heel veel succes!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Jantine,

   Dankjewel! Ik heb hartstikke veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan! Kom zeker een keertje naar Gouda, het is een heel gezellige en leuke stad om te bezoeken. Wie weet tot snel!

   Groetjes en een fijne dag!
   Marleen van Your Foodprint

 6. Leuk interview! Gouda heeft een speciaal plekje in mijn hart. Mijn oma kwam er vandaan en wanneer ik als kind bij haar in Boskoop logeerde gingen we altijd een middag winkelen in Gouda. Ze lag ook lange tijd daar in het ziekenhuis. Vanuit Rotterdam is het goed te doen, dus ik wil graag nog eens terug. En nu heb ik een extra reden, ik ga zeker proberen om met een vriendin een keer naar de lunchroom te komen!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Eveline,

   Ik kan mij goed voorstellen dat Gouda om die reden erg speciaal is voor je en dat je er mooie herinneringen aan hebt. Vanuit Rotterdam is het inderdaad goed te doen! Ik zou het heel leuk vinden als je een keer langs komt met een vriendin, gezellig!
   Tot dan! 🙂

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 7. Super fijn dat je je winkel en lunchroom in gouda bent begonnen.
  Voor mij heerlijk dichtbij!
  Ben al op de dag van opening geweest, zag er allemaal top uit.
  Kom snel een keer lunchen.

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Ilse,

   We hebben al even contact gehad, maar wat leuk dat je al bent langs geweest en om te horen dat je het er leuk uit vindt zien. Gezellig dat je een keer komt lunchen 🙂 Tot dan!

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 8. Antje van Bellen Reply

  Leuk interview! Wij komen heel graag nogmaals langs en ik loop ook trots met mijn leuke linnen tas. Helemaal fijn dat Gouda een veganistische plek erbij heeft!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Antje,

   Wat leuk zeg om te horen dat je zo blij bent met je tas! Ik ben ook heel blij met de winkel/lunchroom! Tot de volgende keer 🙂 Je bent altijd van harte welkom.

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

 9. Superleuk om zo’n leuk, positief en persoonlijk interview van je te mogen lezen!! Een vegan webshop en een lunchroom. Wat een geweldige combinatie!! Ik juich het ondernemerschap een warm hart toe, zeker met deze mate van creativiteit. En, je initiatief getuigt van passie overtuiging en idealisme, maar vooral ook lef. Daar houd ik van. Ik zeg dit omdat er reeds een grote groep mensen is die hun footprint al jaren geleden heeft verkleind, die zijn denk ik juist op zoek naar nieuwe producten, zien graag inspirerende recepten en steeds meer plaatsen waar men plantaardig kan eten. Maar, er is nog een grotere groep die nog nooit of deels in aanraking is geweest met het veganisme, en daar is zoveel winst te halen!! Je neemt een “risico”, maar ook weer niet. Mijn inziens is de vegan lifestyle de toekomst, een kentering die tijd kost. Maar dan moeten de mogelijkheden om vegan te leven wel groeien. En dan doel ik op het beter verkrijgbaar krijgen van producten, maar ook het uitbreiden van eetgelegenheden. De groep mensen die met deze levensstijl kennismaakt groeit en groeit, de economie en consumentenmarkt groeit gestaag mee maar jij als ondernemer kan het verschil maken! Jij spreekt mensen face to face, mensen ervaren in jouw lunchroom de gastvrijheid en maken kennis met heerlijke gerechten. Door te bestellen in de webshop kun je thuis ook (h)eerlijke gerechten maken en, misschien heeft de klant met sommige producten waar jij mee kookt al eens kennisgemaakt in jouw lunchroom. Kortom, een geweldig innovatief idee wat mensen zeker aanspreekt, daar ben ik van overtuigd. Ik wens je alle plezier en succes met het verder uitbouwen van jouw droom!!

  • Marleen | Your Foodprint Reply

   Hoi Jolanda,

   Wat ontzettend leuk dat je zo enthousiast bent en het een mooi interview vindt. Ik ben ook erg blij wat Claire er van heeft gemaakt. Ik wordt ook erg blij om te lezen dat je Your Foodprint een goed concept vindt en het initiatief zo waardeert. Ik zie het veganisme ook als de toekomst en ik probeer op deze manier de levesstijl voor iedereen toegankelijk te maken. Als je een keer in de buurt van Gouda bent, dan zou ik het heel leuk vinden als je even langskomt :).
   Dankjewel, ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur!

   Groetjes,
   Marleen van Your Foodprint

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: