Wie droomt er niet van het maken van een eigen magazine? Yvonne Ufkes maakte haar droom waar. Afgelopen zondag lanceerde zij haar Vegan Glossy. Ben je benieuwd naar het magazine en wie Yvonne is? Lees dan snel verder. In dit interview deelt zij onder andere hoe het proces van idee naar magazine eruit zag. En… Ze geeft 3 Vega Lifestyle magazines weg! 😀

 

Wat geeft jou energie? Hoe verwerk je dit in dagelijkse activiteiten? Wat zijn jouw rituelen?

Eigenlijk zijn er meerdere dingen waar ik energie van kan krijgen.  Zo kan ik veel energie krijgen van mijn kinderen door lekker met ze bezig te zijn. Of juist door lekker een half uurtje hard te lopen. En van mijn magazine krijg ik ook enorm veel energie.

 

 

Ik kom het liefst zo laat mogelijk uit mijn bed, ik moet dus altijd racen om de schooltassen van de kids klaar te maken. Gelukkig kleden de kinderen zichzelf om.  Dan breng ik ze naar school toe. Thuis gaat dan gelijk de laptop aan en bekijk ik alle e-mails, maak ik een lekker ontbijtje klaar en ga ik aan de slag.

 

 

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft jouw reis eruit gezien, waar liep je tegenaan en wat kun je aanbevelen of juist niet?

Op mijn 15de ben ik vegetariër geworden. Gelukkig steunden mijn moeder mij hierin door het vlees apart te bakken. Twee jaar geleden werd mijn vleesetende vriendin van de één op de andere dag veganist. Ja hoor, dacht ik toen. Maar ik werd wel nieuwsgierig en sloot mij aan bij de Facebook groepen Vegan Groningen en Vegan Nederland. Ondertussen was ik ook een vega foodblog gestart en ik maakte steeds meer vegan gerechten. Na een poosje van alles gevolgd te hebben in de Facebook groepen, werd ik geprikkeld om de laatste stap te maken en volledig vegan te worden.

 

 

Waar ik soms tegenaan loop is waar de meeste vegans tegenaan lopen. Namelijk mensen uit mijn omgeving, die zijn helaas vaak erg kortzichtig en begrijpen niet waarom ik geen dierlijke producten meer wil eten en gebruiken. Zo krijg ik vaak de vraag ‘’waarom ontneem jij jezelf zoveel?’’. Met mijn magazine hoop ik deze vooroordelen uit de wereld te helpen.

 

 

Hoe ziet boodschappen doen er voor jou uit?

In het begin is het zoeken, maar na een poosje heb je een aantal vaste producten gevonden. Helaas is alleen niet alles bij de supermarkt verkrijgbaar. Voor bepaalde producten ga ik daarom naar de Ekoplaza of naar een event. Eerder ging ik hiervoor naar de VeganSuper, maar die is er helaas niet meer.

 

 

Heeft jouw keuze voor het veganisme ook invloed gehad op het leven van de mensen en dieren om je heen?

Ik was al 23 jaar vegetariër voordat ik vegan werd, mensen waren dus al gewend dat ik anders eet. Voor mijn gezin zijn dingen anders geworden. Ik kook vaker vegan voor het hele gezin. Eerder kookte ik apart. Nu maak ik graag vegan schotels zoals curries, lasagnes en.. Dat eten ze gewoon mee. En mijn jongste zoon wil ook niets dierlijks meer.

 

Je blogt op Vegafoodblog.nl en Vegalifestyle.nl. Hoe is het idee hiervoor ontstaan en kun je er wat meer over vertellen?

Jaren geleden werkte ik als visagiste en tijdens mijn zwangerschap van onze derde zoon wilde ik iets anders. Toen is mijn beautyblog ontstaan, dit vond ik zo leuk om te doen, maar na een jaar miste ik toch iets… Ik startte daarom ook nog met een mama blog.

 

 

Op een beurs was ik in gesprek met twee grote ondernemers die graag met mij wilde samenwerken. Alleen wilde ze pas samenwerken als ik mijn recepten en food items op een apart blog zou gaan plaatsen. Onderweg in de auto belde ik toen met mijn man dat hij Vegafoodblog moest registreren en de volgende dag was mijn foodblog online. Binnen een maand was ik toen al ongemerkt bijna helemaal vegan en mijn recepten waren toen ook allemaal vegan.

 

 

Vegalifestyle.nl is pas geleden ontstaan. Er kriebelde nog iets. Ik miste een magazine om lekker op de bank te lezen. Een magazine die aansluit bij mijn levensstijl. Het starten van een eigen magazine is altijd al een droom van mij geweest en daar hoort natuurlijk ook weer goede website bij.

 

 

En je hebt afgelopen zondag je Vegan Glossy gelanceerd. Vertel! Hoe was het feest en hoe is het ontvangen?

De lancering was echt super leuk, gaaf en reuze spannend. Weken heb ik naar deze grote dag toegeleefd en afgelopen zondag (18 maart) was het eindelijk zover. De hele middag ben ik onder andere samen met Jantien van der Meer bezig geweest met de hapjes en alles klaar te zetten. Tegen een uur of vijf kwamen de eerste gasten binnendruppelen. En tegen kwart voor zes heb ik mijn welkomstwoord gehouden. Dit vond ik super spannend, maar toen ik er eenmaal stond, kon ik niets anders doen dan er onwijs van genieten. Al deze mensen waren hier gewoon voor mij en de lancering. Na mijn woord heeft Janneke van der Meulen nog een super leuke lezing gegeven. Na haar lezing was het dan echt zover; de officiële lancering. Samen met de redactie leden die aanwezig waren heb ik de magazines gelanceerd en de dames het eerste magazine overhandigd. En toen was het groot feest, met heerlijke hapjes. Ik kijk terug op een hele leuke en fijne dag en een super toffe lancering.

 

 

Kun je wat meer vertellen over het proces waar je in hebt gezeten voor Vega Lifestyle Magazine? Hoe is het idee ontstaan en hoe heb je het werkelijkheid gemaakt?

Het maken van mijn eigen magazine spookte al jaren door mijn hoofd heen. Vlak voor de zomervakantie was ik met een vriendin in gesprek over dromen waar durven maken. Ik vertelde toen dat ik heel graag een eigen magazine wilde maken. Tijdens dit gesprek kwam ik er achter dat het perfect zou zijn om er een vegan magazine van te maken. De volgende dag werkte ik dit idee helemaal uit. Dit keer wist ik precies wat ik wilde en voor wie ik het magazine wilde maken. Voor iedereen die geen of minder vlees wil eten en wil stoppen met dierlijke producten te gebruiken.

 

 

Na het uitwerken van mijn idee, had ik iemand nodig die mijn ideeën kon uitwerken. Ik had namelijk geen idee hoe ik een magazine moest gaan maken. Gelukkig wist Marijke dit precies, zij was dus mijn volgende stap. Marijke en ik zaten samen aan mijn keukentafel en hebben mijn idee besproken. De weken daarop gingen we samen aan de slag om een proefmagazine van 8 pagina’s te maken. Ondertussen was ik bezig met het maken van een nieuwe website. Dit proces duurde een paar weken. En toen stond er een magazine waar ik heel blij van werd. Ondertussen had ik via Facebook en op events al laten vallen dat ik bezig was met het maken van dit magazine en voordat ik het wist had ik een super gave redactie bij elkaar.

 

 

Na een paar weken had ik een leuke website en een mooi proefmagazine van 8 pagina’s om aan adverteerders te kunnen laten zien. Weken ben ik met het magazine en mijn verhaal van hot naar her geweest en heb ik veel adverteerders gesproken. Vele waren enthousiast na het zien van mijn magazine en het horen van mijn verhaal. Sommige zeiden direct; ‘’ja, we gaan adverteren!’’. Uiteindelijk zijn er maar een paar die ook daadwerkelijk adverteren. Ze vinden het natuurlijk super spannend zo’n eerste magazine, ze weten niet hoe het magazine eruit gaat zien en wie ik ben. Ze hebben nu vast spijt, nu ze zien wat voor mooi magazine het geworden is. En voor de lancering zijn er gewoon al 500 verkocht! Nederland is er dus klaar voor…

 

 

 

Wat is het ultieme doel dat je met het magazine wilt behalen?

Met mijn magazine hoop ik mijn steentje aan een mooiere en betere wereld te kunnen bijdragen. Op verschillende manieren;

 

 • Het magazine is erg toegankelijk ook voor niet vega’s. Het magazine is in vier groepen ingedeeld; beauty, lezen, inspiratie en food.  Zo kan je in het eerste magazine bijvoorbeeld alles lezen over eiwitten, hoe je kunt bakken en koken zonder ei, wat smeer je eigenlijk allemaal op je huid etc..
 • En het is een mooi en kleurrijke glossy geworden. Dit maakt je meteen helemaal vrolijke en blij.

 

 

Heb je tips voor mensen die graag vanuit het idealisme willen gaan ondernemen en hier van willen kunnen leven?

Dit vind ik lastig. Kijk goed of er markt voor is en of je het zo groen mogelijk kan produceren.

 

 

Wie is jouw grootste voorbeeld en wat is de belangrijkste les die je van hem of haar hebt geleerd?

Ik heb niet echt een voorbeeld. Van verschillende mensen om mij heen leer ik veel.

 

 

Heb je tips, do’s en don’ts voor mensen die graag willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Ja, allereerst super dat je deze stap wilt gaan maken! Voor de één is deze stap heel makkelijk voor de ander iets lastiger. Kijk goed wat bij je past. Stap voor stap of van de één op de andere dag volledig plantaardig. Er zijn veel websites met goede informatie en leuke blogs met o.a. heerlijke recepten. Op Facebook heb je verschillende groepen voor vegans, hier kan je veel van leren ook door zelf vragen te stellen.

 

  

Waar droom je over? Zijn er samenwerkingen waar je op zoek naar bent of open voor staat?

Mijn droom begint nu werkelijkheid te worden. Het magazine komt nu 4 keer per jaar uit. Maar ik zou graag een kerstspecial willen maken dit jaar als extra editie. En in de toekomst zou ik iedere maand een magazine willen uitbrengen. Het zou dus geweldig zijn als het magazine goed verkoopt en er voor de volgende edities nog een paar adverteerders bij komen. Ik droom dus van groei met het magazine.

 

 

Stel je mag 3 wensen doen. Welke zouden dit zijn en waarom?

Als ik drie wensen mocht doen voor de wereld, dan wens ik dat er eindelijk vrede zal zijn, geen criminaliteit en honger meer. Een plantaardige wereld, geen leed meer voor de dieren.

 

 

En voor mijzelf wens ik dat ik geen rekening met geld hoef te houden, dat ik kan doen met mijn magazine wat ik wil. Dat betekend o.a. dus een dikker magazine, iedere maand uitkomen, specials maken.

 

 

En hoe cliché ook, gezondheid en een fijne toekomst voor mijn kids (en al mijn dierbaren).

 

 

En dan zijn mijn wensen alweer op. Dat ging snel…

 

 

Ben je gelukkig?

Ja (meestal wel).

 

 

Wat is jouw definitie van succes?

Dat is een lastige vraag. Voor mijn magazine is succes nu dat het goed verkoopt en dat er leuke reacties op komen. En er een tweede magazine en een derde en een.. gaat komen. Als moeder betekent succes dat mijn kinderen blij en gelukkig zijn en ze sterk in het leven staan.

 

 

Gedeeld: maak kans op één van de drie gratis Vega Lifestyle Magazines!

Speciaal voor de lezers en volgers van Claire’s Mission, wil ik 3 Vega Lifestyle Magazines weggeven. Dus wil je hier kans op maken? Laat dan onder dit interview een reactie achter en stuur een mail naar Claire (info@clairesmission.com) met het adres waar ik het magazine naar toe mag sturen. A.s. maandag maken wij de 3 winnaars bekend 😀 !

 

 

 

[separator]

 

5 Comments

 1. Leuk interview! Ik vind het maar knap dat je van een droom werkelijkheid kan maken! Super leuk dat het Yvonne gelukt is. Ik ben erg benieuwd naar het blad en ik vind de opzet met vier verschillende onderwerpen slim bedacht.
  Gaat dit magazine ook in de winkel verschijnen, want hij is nu digitaal te verkrijgen neem ik aan?
  Ik hoop dat ik de eerste editie mag ontvangen en als ik hem uit heb gelezen ga ik hem uitlenen aan mijn nog niet vegan vrienden hehehe 😛

  • Hi Emma,

   Bedankt voor je leuke reactie.

   Ja ik ben voor vier onderwerpen gegaan, omdat ik alleen recepten maar saai vond en de bereik je de mensen nog niet. Ik wilde meer dan dat. En nu staan er leuke en goede artikelen in. Ook voor niet vegans.

   Ja hij is nu online. Momenteel al te koop bij Vega-Life in Amsterdam
   Ik heb nog meerdere afspraken bij verkooppunten. Deze willen het magazine eerst zien.
   Ook ga ik op diverse events staan. 2 mei braderie in Assen, hier is een vegan straat. 13 mei in de puddingfabriek in Groningen. En ik ben voor nog een paar gevraagd.

   Hopelijk snel dus op meerdere verkooppunten.

 2. WAt SUUUUPER tof!!! Lijkt me echt een droom die uitkomst voor jou! En natuurlijk ook voor de lezers ik ben super benieuwd naar het magazine en zou heeeeel graag een mogen ontvangen dikke kus, Charlotte

 3. Bedankt voor je lieve reactie. Ja zeker een droom die uitkomt

 4. Barbara Tscharnidling Reply

  Hallo Yvonne,
  Als hoofredacteur van VEGAN magazine, het ledenblad van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, ben ik reuze benieuwd naar de inhoud van jouw magazine!
  Ik aas dan ook op een exemplaar

  Groet!
  Barbara

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: