Hoeraaaaa! Je bent in verwachting! Een magische tijd is aangebroken! En een ideaal moment om ook alvast inspiratie op te doen voor het maken van een mooi geboortekaartje. Want de keuze is reuze! Maar waar moet je nu op letten, welke gegevens mogen er niet ontbreken en welke mogelijkheden zijn er? En waarom is het een goed idee om niet te wachten tot je kraamtijd maar nu alvast een begin te maken? Dit en meer deel ik met je in dit blog artikel. Heel veel leesplezier!

Begin al tijdens je zwangerschap.

Er komt ongelofelijk veel op je af wanneer je in verwachting bent. Niet alleen ben je bezig met een heel mensje te laten groeien, een babykamer te ontwerpen, een vluchtkoffer klaar te zetten en meer, maar dit is ook het perfecte moment om inspiratie op te doen voor geboortekaartjes. En dat kan ik iedereen aanraden! Je kunt heel gemakkelijk op Pinterest een bord maken, waarop je allerlei geboortekaartjes pint die jullie aanspreken. Ook kun je alvast je favoriete geboortekaartjes voor een meisje en voor een jongen klaarzetten. Door alvast wat voorwerk te doen, wordt het straks een stuk eenvoudiger om te kiezen. En voordat ik het vergeet! Het is ook een enorme time saver om alvast jullie adressenlijst klaar te zetten. Dan hoeven jullie je daar straks niet meer mee bezig te houden zodra jullie kleine spruit geboren is.

De keuze is reuze!

Je zult al direct zien dat de keuze reuze is! Van geboortekaartjes met foto en zonder foto, kleurrijk, ingetogen, uitbundig, minimalistisch, gedrukt op hout of eenvoudig.. Er is voor iedereen wat moois en passends te vinden! Ik vond het toen ik nog in verwachting was, al best wel een uitdaging om een keuze te maken. Wel wist ik dat ik graag iets met oceaandieren wilde en met een foto + een persoonlijke tekst. Ik heb zelf de voorselectie gedaan en daarna met Roy zijn wensen besproken. Voor onze kindjes geboren waren, hadden we ongeveer 10 mogelijke kaartjes klaar staan. Dat werkte voor ons perfect! Ook omdat het kaartje moet passen bij de persoonlijkheid van je kindje (en jullie als ouders uiteraard).

Welke gegevens niet mogen ontbreken op een geboortekaartje (een handige checklist!).

Er zijn een aantal gegevens die echt niet mogen ontbreken op een geboortekaartje. Denk hierbij aan;

 • De naam van jullie baby (voluit geschreven met achternaam).
 • Geslacht.
 • Geboortedatum en tijd.
 • Jullie adres en telefoonnummer(s).
 • Een persoonlijke tekst.
 • Of jullie bezoek willen ontvangen, ja of nee, wanneer en hoe (hebben jullie trouwens weleens aan een kraamfeest gedacht? Ideaal! Wij hebben dit na de geboorte van Lyam gedaan en kunnen het iedereen aanraden!)
 • De namen van de ouders, eventuele broers/zussen en huisdieren.

En daarnaast zijn er ook een paar opties waar je wel of niet uit kunt kiezen. Zoals;

 • Het gewicht en de lengte van jullie baby.
 • Eventuele wensen qua cadeautjes.

Tip: laat een proefdruk maken!

Is jullie kaartje helemaal af? Wat goed! Laat dan voor de zekerheid even een proefdruk maken. Wanneer je een langere tijd achter je scherm hebt gezeten of net bevallen bent, dan ben je gewoon niet helemaal scherp. En kun je weleens over bepaalde spelfouten heen kijken. Bovendien is het heel fijn om een kaartje in handen te hebben. Zodat je kunt voelen of je blij wordt van het papier, de bedrukking, tekst, het ontwerp en meer. En, goed om te weten, een proefdruk wordt vrijwel altijd als gratis service verleent (en je hebt het binnen een paar dagen al in huis)! Echt een aanrader dus!


En dit was ‘m alweer! Ik ben super benieuwd naar het ontwerp van jullie geboortekaartje! Waar worden jullie blij van en waar hebben jullie voor gekozen? Laat je het weten in een reactie? 😀


4 Comments

 1. Oh wat een prachtig plaatje van die baby slapend op de maan! Dat vind ik meteen al heel mooi als geboortekaartje. De checklist is erg handig. Een goede naam uitkiezen is toch wel heel belangrijk : )

 2. Lindaschrijfthetop Reply

  Wat een schattige foto van de baby op de maan, wij hadden een beertje wat je vroeger veel zag in een prentenboek op de kaart

 3. Wat een handige tips zijn dit. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk qua kaartjes. Niet alleen met afbeeldingen, maar ook met papiersoorten, dat je soms door de bomen het bos niet mer ziet

 4. Voor mij dochter hebben we een vrij klassiek geboortekaart laten maken in Frankrijk, waar we toen woonden. Mijn zoons kregen geboortekaarten met een tekening van hun oudere broer/zus, dus veel persoonlijker maar minder mooi want gewoon uit de kleurenprinter 🙂
  Ik vond allebei leuk. Ik heb voor ieder kind een kinderboek en daar heb ik ook hun geboortekaart in bewaard.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: