Kun je wijn drinken en tegelijkertijd de wereld verbeteren? Het antwoord is ‘ja en of’! In dit blog artikel vertel ik meer over Neleman die de mooiste vegan en biologische wijnen maakt. Ook laat ik je het verschil zien tussen vegan en niet vegan wijn. En… Ik heb ook nog fantastisch nieuws! Ik mag namelijk één lezer blij maken met een shoptegoed van maar liefst €50,- dat je mag besteden in de webshop van Neleman! Woehoeee!

Wanneer is wijn vegan en wanneer niet?

Al eeuwenlang worden er producten zoals eiwitten, caseïne, gelatine en visslijm gebruikt om wijn te klaren. Een proces wat nodig is om wijn niet meer troebel te maken en ervoor te zorgen dat het in flessen in schappen gelegd kan worden. Brrrr! En de grootste horror komt nog; het is wettelijk nog niet verplicht om dit te vermelden op het etiket. Hierdoor lijkt het alsof alle wijn vegan is (want woehoeeee gemaakt van druiven) maar helaas is dit vaak helemaal niet het geval. Maar gelukkig is er ook goed nieuws; want er is wel degelijk vegan wijn verkrijgbaar! De wijn met een vegan label wordt namelijk met de nieuwste technieken geklaard. Zo worden de wijnvaten bewaard op koude temperaturen en worden er plantaardige middelen gebruikt zoals bentoniet (dit is een kleiachtige mineraal dat vaak wordt gebruikt bij biologische wijnen). Daarnaast worden er bij veganistische wijn ook geen dieren gebruikt tijdens het productieproces, zoals het ploegen van het land of het dragen van wijnmanden.

Over Neleman.

Neleman wijn is biologische wijn die zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en toevoegingen wordt gemaakt. Ook worden alle wijnen geklaard met een plantaardig eiwit, verkregen uit erwten. En… Op alle flessen straalt het vegan keurmerk je tegemoet. Hoe gaaf!

Good wine to save the world!

Wat Neleman daarnaast heel uniek maakt is dat ze er alles aan doen om duurzaam te zijn en de wereld mooier te maken. Zo planten ze bij elke 173 flessen wijn die ze maken een boom in het Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Dit helpt de CO2 uitstoot te verminderen, het vergroot de biodiversiteit en herstelt het lokale landschap in de meer natuurlijke staat. Daarnaast gebruikt Neleman alleen (natuur)kurk om de flessen af te sluiten en worden alle kurken ook weer ingezameld voor hergebruik. Ook is Neleman zuinig op haar unieke druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. Ze zetten zich daarom actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang. En ook aan het design is gedacht! Zo wordt er alleen gekozen voor jonge kunstenaars, vormgevers en designers bij het ontwerp van de etiketten, verpakkingen en de inrichting van de Neleman store.

Oe la la, wat een keuze!

Speciaal voor dit blog artikel kreeg ik van Neleman shoptegoed en mocht ik losgaan in de webshop. En jeetje wat een keuze! Rood, wit, rosé, bubbels, mooie accessoires en meer. Je kunt zelfs een wijnpakket bestellen waaraan een online wijnproeverij is gekoppeld. Hoe gaaf is dat! Ik koos uiteindelijk voor het Neleman Wijnpakket Derrick en ik ontving als verrassing ook nog een Neleman Mini Tasting Box (woehoeee voor bloggers privileges).

Neleman Wijnpakket Derrick

Een unieke serie wijnen met nog uniekere wijnlabels. Elke D is even uniek als een vingerafdruk! D staat voor Droom: Dat alles anders kan zijn. En D staat voor Derrick, de naamgever van deze wijnen. Betaalbare luxe voor elke wijnliefhebber. Derrick wijnen zijn gemaakt uit respect voor lokale druiven, speciaal voor wijnliefhebbers.

IN HET PAKKET:

Derrick Cava brut (1 fles): Elegante en stevige bubbel met fruitig aroma van citrus en bloemen. Droog en tegelijk heel fruitig, met lange afdronk.

Derrick Chardonnay/Macabeo (2 flessen): Zuivere romige witte wijn met hints van ananas, amandelen, vanille en het boterachtige van het eikenhout.

Derrick Tempranillo Rosé (1 fles) : Wat een fruitige rosé! Verleidelijk, fris en subtiel met heerlijk lange afdronk. 

Derrick Tempranillo (1 fles): Prachtige kersenrode kleur en hints van pruim, gedroogde vijg, vanille en tabak. Mooie ronde tannines zorgen voor lange soepele afdronk. 

Derrick Garnacha (1 fles): Licht, zacht en rond, met aromas van rode bessen, aardbei en ander bosfruit. 

Neleman Mini Tasting Box

Thuis wijn proeven met Neleman! Dat kan met onze nieuwe Neleman Mini Tasting Box. Zes verschillende biologische en vegan topwijnen in klein formaat in een schitterende box. Je krijgt bij dit pakket een kelnersmes cadeau t.w.v. 8.75!

Een wijnproeverij waarvoor je niet de deur uit hoeft! Met deze Mini Tasting Box kun je jouw eigen thuisproeverij organiseren, of meedoen met een van onze online tastings. Na bestelling van je pakket kun je je aanmelden en via Facebook Live meekijken en luisteren naar alle info over deze wijnen. Interactie via de chat, dus je kunt ook vragen stellen! Hopelijk zien we elkaar binnenkort weer real live bij een proeverij op locatie.

Onze ervaring.

Wat een beeldschone verpakking en mooie etiketten! En hoe leuk dat er bij ieder wijnpakket een cadeau zit! Wij vinden het geweldig dat Neleman er alles aan doet om de wereld te verbeteren door het verkopen van wijn. Zelf drink ik bijna geen alcohol, maar af en toe een lekker wijntje bij het eten, een rosé tijdens een warme zomeravond en een bubbel om goed nieuws te vieren; ja dat kan ik wel waarderen. Voorlopig raak ik nog geen alcohol aan omdat ik nog borstvoeding geef, maar zodra dit stopt gaan we het direct vieren met de Derrick Cava brut of Derrick Tempranillo Rosé. Ik weet nu al zeker dat dat heeeeerlijk gaat smaken 😀 !

Enthousiast geworden? Goed nieuws! WIN €50,- shoptegoed!

Van Neleman mag ik één lezer blij maken met €50,- shoptegoed om het leven te vieren. Woehoeee hoe leuk is dat! Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan even een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres (of stuur even een mail naar info@clairesmission.com met als onderwerp ‘win actie Neleman’). Ik ben super benieuwd welk(e) product(en) je gaat uitkiezen!

Update 14-04-2021: Bedankt voor al jullie onwijs leuke, lieve en soms zelfs ontroerende reacties! Wij waarderen het enorm! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail ontvangen.


Ga jij voor een Neleman wijnpakket of heb je andere wijnen op het oog? 😀


61 Comments

 1. Frederique Reply

  Oeh dat klinkt wel erg goed. In tegenstelling tot vlisslijm iew! Ik vind het wel apart dat het wettelijk niet verplicht is om het te vermelden op het etiket, ik dacht dat alles er op moest staan…Ik doe mee voor het wijnpakket 🙂

 2. Ben dol op vegan wijn dus doe graag mee voor het shop tegoed.

 3. Mirjam Meeder Reply

  Binnenkort bijkletsen. Wijn van Neleman zou een mooie gift erbij zijn.
  Goed geschreven en leuke winactie.

 4. Felice Veenman Reply

  Mnalief en ik drinken graag een glaasje wijn. En het liefst een goed glas! Gelukkig heeft manlief een heel goede wijnneus. Biologische wijnen zijn vaak erg goed, vegan wil ik ook wel eens proberen, dus ik doe graag mee met je actie

  • Wat een handig artikel. Ik zoek altijd vegan en biologische wijnen uit. Deze ken ik nog niet en wil ik graag proeven. Ik doe dus ook graag mee met de ‘winactie Neleman’

 5. Wat een super leuke winactie! Ik zou wel een pakket willen winnen voor mijn broer die vegan is en naar Frankrijk gaat emigreren!

 6. Felice Veenman Reply

  toch even een kritisch nootje…de kurkeik schijnt zowat ten onder te gaan door de rvaag naar kurk. Dus zelfs met terug inleveren van de kurk vraag ik me af of het verstandig is echte kurk te gebruiken

 7. Ik ben zelf niet zo’n wijndrinker, maar voor visite haal ik het weleens in huis. Ik koos dan meestal wel voor biologische wijn of een wijnfles met fairtrade label, maar over vegan wijn had ik nog helemaal niet nagedacht! Deze flessen zien er ook nog eens mooi uit. Vooral die met die quotes op het etiket!

 8. Die Neleman Mini Tasting Box lijkt me geweldig! Heerlijk voor een proeverij thuis, nu we nog even niet naar het terras mogen.

 9. Wat een interessant blog weer! Wist helemaal niet dat wijnen ook geklaard werden. Wat goed dat Neleman zoveel doet voor de natuur en het milieu 🙂

 10. Ik zal kiezen voor een wijnpakket met een combinatie van wijnen voor een heerlijke feestdiner om te vieren dat het weer mag.

 11. Gemma Van der vegt Reply

  Ik ben dol op wijn ! Wat een leuke etiketten ook!

 12. Mirjam Hellingman Reply

  Ik maak heel graag kans op het shoptegoed om een heerlijk fles vegan Derrick Tempranillo Rosé te kunnen bestellen. Wat zou ik daar van kunnen genieten!

 13. Linda tromp Reply

  Heel graag een wijn combi genoeg te vieren en in te halen als het weer mag

 14. Jacqueline de W Reply

  Wooh wat een heerlijke wijn lijkt me dit dat wordt genieten.

 15. Gek op wijn! Ben dan ook erg benieuwd naar deze. Ik loot graag mee!

 16. JCM Gietelink Reply

  Heerlijk! Doe mij maar de rose .
  Kloek kloek….ik moet bij deze actie snel Martien Meiland voor zijn anders is het weg.

 17. Ik kies eigenlijk altijd lekker shiraz rode wijnen voornamelijk uit Australië, ik hou van de meer zwaardere soorten. Mocht ik de gelukkige zijn zou ik graag een NELEMAN AWARD WINNING RODE WIJNEN PAKKET willen proberen. Eens uit mijn comfort zone van Australische wijnen komen en eens wat nieuws uitproberen is een perfect excuus om lekker in de tuin te zitten met een glaasje wijn en een goed boek 😉

 18. Danielle Munnik Reply

  Super leuk als verrassing voor de trouwdag van mijn vriendinnen! Ze zijn grote wijndrinkers en nu kunnen ze ontdekken dat dat veel beter vegan kan!

 19. Vegan bubbels hoe leuk, die wil ik graag proberen. Kunnen we op verjaardagen weer eens met heel de familie toosten, dat lukte sinds de overstap naar Vegan de laatste jaren niet meer.

 20. Dina Neutel Reply

  Lekkkerrrrrrrrrr. Wij zijn gek op wijnen en willen wel een proefpakket.

 21. Ik drink zelf niet, maar ik weet dat ik mijn moeder super blij zou maken met het Neleman pakket. Ook heel gaaf om weg te geven, door die super leuke etiketten :D!

 22. Debby Koeman Reply

  Er gaat niets boven een goed glas wijn in het lentezonnetje! Deze biologische wijnen met mooi ontworpen etiketten spreken me ontzettend aan.

 23. Superleuke actie! Ik zou heeeel graag als ik win een mooi moederdagpakket samenstellen voor mijn lieve moeder. <3

 24. let try it !!!…JA IK ZOU HET GRAAG WILLEN PROEVEN EN BEIDE PAKKETTEN WEL AARDIG OM TE MOGEN WINNE N.MAAR IK GA VOOR DE LENTE EN DE BUBBELS VAN HET Neleman Mini Tasting Box Pakket

  Proost allen en veel win en drijk plezier en natuur op naar een groene en gezonde wereld

 25. Zeker nu ook in Frankrijk Parkinson als beroepsziekte wordt gezien bij wijnboeren, blijkt hoe belangrijk duurzaamheid en biologisch telen is. Niet alleen voor de aarde ook voor onszelf. Ik probeer zo veel mogelijk biologisch en fairtrade te consumeren maar ken Neleman wijnen nog niet. Maar ik zou het graag proberen!

 26. Ik maak heel graag kans op het shoptegoed! Ik zou er het Fruitig en Fris Rosé pakket mee bestellen, heerlijk voor als we weer buiten in het zonnetje kunnen zitten… ☀️

 27. Jacqueline Pallett Reply

  Oeh, dit zou mijn (vegan) schoondochter Roxanna geweldig vinden! Zij is altijd op zoek naar goede vegan producten.

 28. neeltje van der stap Reply

  ohhhh een lekker roseetje op mijn zonnige terrasje !!

 29. Inge Bergsma-Kiezebrink Reply

  Wat een leuke winactie! Het proefpakket lijkt me heel interessant om eens te proberen.

 30. Ik ben erg nieuwsgierig naar vegan wijn. En laat me dan ook erg graag verrassen.

 31. wat een leuke aktie. daar wordt je vrolijk van! ik doe graag mee

 32. Wat gaaf! Een mooi concept met prachtige flesjes. Als frontliniemedewerker die groots culinair liefhebber is, kan ik wel een boost gebruiken.. Verantwoord genieten van een mooie wijn kan ik zeker weten waarderen. In het buitenland bezoek ik graag kleine producenten, waardoor ik me aan de massaproductie onttrek. Een dergelijk duurzame productie die hier beschreven wordt heb ik echter nog nooit gezien! Zin om zulke wijntjes koud te leggen én meteen een mooi moment om te proosten op het 5 jaar samen zijn met m’n vriend (die een goede wijn ook erg kan waarderen!). Duimen!

 33. Lekker! En ook nog eens biologisch! Voor de zomer zou ik met het tegoed witte wijn uitzoeken!

 34. Mijn favoriete wijnmerk! Ik vind de macabeo en de cava echt heerlijk. Zonnetje erbij, op het terras.. 🙂

 35. elisabeth maria martina mols Reply

  wat een feestelijk gebaar verras ons maar met dit heerlijke exemplaar prachtig kado voor ons huwelijk van 45 jaar #duimenmaar

 36. wilmsen anita Reply

  Nu we geen terrasjes mogen doen, drink ik wel graag thuis een wijntje

 37. Ooooh wat top!
  Mijn zus heeft laatst de ‘Just fucking good wine’ wijnen gedronken en vond ze heerlijk!
  Nu ben ik ook wel heeeel benieuwd naar deze vegan wijnen. Super goed dat ze zo bezig zijn met de wereld een stukje beter maken 🙂

 38. Wow!! Het Neleman Award Winning Rode Wijnen pakket lijkt me geweldig!!

 39. Ik hou van rood, wit ,rosé, bubbels….. Welke wijn ik drink, is afhankelijk van de gelegenheid, het weer en mijn stemming. Het shoptegoed is super om nieuwe wijnen te ontdekken.

 40. Fenny Hemmen Reply

  Het lieven vieren doe ik iedere dag! zeker omdat het leven zo kostbaar is, dit heb ik nog meer gemerkt nadat ik een open-hart-operatie kreeg…. Vier het leven en het liefste met een goed glas wijn 😉

 41. Ben een wijnliefhebber dus met dit wijntegoed weet ik wel raad.

 42. Zo’n tasting box lijkt me wel wat, verschillende soorten proeven en genieten.

 43. Oeeeeh geweldig!!! Ik ben benieuwd naar de Derrick Tempranillo Rosé

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: