Ik sta inmiddels alweer 12 jaar als ondernemer ingeschreven bij de KvK en als er iets is waar ik nooit op bezuinigd heb dan is het een mooie website. Want het is toch je visitekaartje en uithangbord. Maar hoe ziet een professionele website er eigenlijk uit en aan welke eisen moet het voldoen? Dat en meer deelt één van onze gastbloggers in dit gastblog artikel.

Een professionele website is van onschatbare waarde voor je bedrijf of organisatie, maar het ontwerpen en ontwikkelen ervan kan een intimiderend proces lijken. Van het kiezen van een webdesigner tot het bepalen van je doelen en vereisten, het ontwikkelen van een ontwerpconcept en het implementeren van webhosting.

We helpen je graag op weg naar een succesvolle website en een succesvolle onderneming. In dit artikel delen we daarom wat een professionele website precies is, wat de voordelen zijn van een professionele website en wat je kunt verwachten wanneer je een website laat maken.

Wat is een professionele website?

Een professionele website is een website die is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan hoge normen van functionaliteit, uitstraling, gebruiksvriendelijkheid en prestaties. Het heeft doorgaans een aantrekkelijk en samenhangend design, een goede navigatie, snelle laadtijden en een hoogwaardige inhoud.

In tegenstelling tot amateuristische websites, zijn professionele websites gebouwd met de nieuwste technologieën en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de bezoekers. Ze bieden ook een betere ervaring op verschillende apparaten en platforms. Een professionele website is dan ook onmisbaar voor een succesvolle onderneming.

De voordelen van een professionele website.

Een professionele website biedt tal van voordelen voor bedrijven en organisaties. Een website laten maken helpt je bezoekers te navigeren door een gebruiksvriendelijke website en helpt je met een goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Daarnaast verhoogt een professionele website de geloofwaardigheid en het vertrouwen bij zowel bestaande klanten als potentiële klanten.

Door je website regelmatig te verbeteren en aan te passen aan de behoefte van je bedrijf en de bezoekers van je website draag je bij aan het succes van je eigen bedrijf.

Het proces van het laten maken van een website.

Het proces van het laten maken van een website omvat verschillende stappen en kan variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en wensen. Over het algemeen omvat het proces van het maken van een website het selecteren van een webdesigner, het bespreken van je doelstellingen en het ontwikkelen van een ontwerpconcept. Daarnaast wordt de website gebouwd en wordt er webhosting en een SEO-plan geïmplementeerd.

Tijdens elke stap van het proces word je op de hoogte gehouden door de webdesigner en word je regelmatig om feedback gevraagd. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Tot slot…

Een professionele website laten maken is een delicate klus en moet dan ook uitbesteed worden aan een ervaren webdesigner. Kijk daarom altijd naar de ervaring en expertise op het gebied van webontwikkeling van de desbetreffende webdesigner.  

Wel kan het handig zijn om zelf alvast wat huiswerk te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan;

  • Wat zijn je wensen qua huisstijl? Wat vindt je wel mooi en wat niet? Heb je een paar voorbeelden qua websites die je mooi en inspirerend vindt?
  • Welke functies moet een website allemaal hebben? Wil je bijvoorbeeld ook een webshop of een blog?
  • Wat wil je bereiken met je website?
  • Wie is je doelgroep?
  • Zou je de website zelf willen kunnen onderhouden en wat heb je hiervoor nodig?

Heb jij ook een professionele website? En hoe heeft het proces eruit gezien? Wij zijn super benieuwd! Deel het gerust in een reactie.


3 Comments

  1. Ik blog simpel via blogger, hoofdzakelijk omdat mijn blog puur mijn hobby is en ik niet de kennis heb van een echte website

  2. Ik heb alles zelf gedaan, en vind mijn blogs nu professioneel ogen. Eén van mijn belangrijkste aandachtspunten is toch wel laadsnelheid. Dus niet teveel focussen op looks maar vooral op snelheid.

  3. Ik ben daar zelf totaal niet handig in, maar heb een paar jaar geleden een wordpress thema gekocht en dat bevalt mij op zich erg goed, hoewel ik nog wel weer wat dingetjes moet finetunen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: