Roy en ik grappen wel eens tegen elkaar hoe leuk het ons lijkt om een huis te ‘flippen’. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je een huis snel opknapt met geringe kosten én, nog belangrijker, weer met winst verkoopt? En wat als je eigenlijk helemaal niet zo handig bent..? Ik ging op onderzoek uit en in dit artikel deel ik 5 how to’s waarmee je een woning direct meer waard kunt maken.

Tip 1: maak de woning duurzaam

Eén van de beste investeringen die je voor een woning kunt maken is in zonnepanelen ook omdat er een subsidie zonnepanelen is. Want van duurzame energie worden mensen blij. Niet alleen voor het milieu maar ook omdat je minder of geen stroom van een elektriciteitsleverancier hoeft af te nemen waardoor je vrij snel geld bespaard. Dit geldt trouwens ook voor het goed isoleren van een woning. Maar wist je dat naast deze 2 dingen ook het vervangen van dakpannen een hele duurzame keuze is? Vooral wanneer je kiest voor een keramische dakpan, ben je duurzaam bezig. Dit omdat dit type dakpan een aanzienlijk langere levensduur heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij kosten dakpannen vervangen.

Cheryl geeft in een blog artikel ook een paar inspirerende veilig huis tips.

Tip 2: creëer ruimte

Hoe meer vierkante meters (en hoe beter de locatie); hoe waardevoller een huis is. Maar wanneer het niet mogelijk is om meer vierkante meters aan een huis toe te voegen, zijn er altijd nog andere dingen die je kunt doen om meer ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een dakkapel, het ombouwen van de garage naar een extra slaapkamer, het plaatsen van een extra toilet of badkamer en een carport. En wanneer je wel de ruimte hebt; een uitbouw creëren voor bijvoorbeeld een serre of een grotere keuken maakt een woning vaak ook waardevoller. Gelukkig zijn dit stuk voor stuk klussen die je niet zelf hoeft te doen. Op de website van offerteadviseur.nl vindt je vakspecialisten die bij iedere klus kunnen helpen. Ideaal voor mensen, die net zoals ik, 2 linkerhanden hebben maar wel willen verbouwen (of ‘flippen’).

Tip 3: verfris en verf

Een likje verf op de muren of een leuk behangetje; het doet wonderen voor een huis en het is maar een kleine investering. Daarnaast is het ook altijd waardevol om iets te doen aan achterstallig onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan de kozijnen die een opknapbeurt kunnen gebruiken. Het vervangen van enkelglas naar dubbelglas, een mooie vloer.. Daarnaast is het goed om te weten dat mensen een nieuwe woning altijd bezichtigen met al hun zintuigen. Het is dan ook een goed idee om de woning lekker te poetsen.

Tip 4: deze 2 ruimtes hoef je niet perse te vervangen

Ik word altijd heel erg blij van een nieuwe badkamer en keuken. Maar wist je dat dit dé 2 ruimtes in een huis zijn die je beter niet kunt vervangen? Dit omdat het vaak ruimtes zijn die nieuwe bewoners zelf uitkiezen. Dus als er een fijne neutrale badkamer en keuken in zit; poets het schoon en laat het daarbij. Dat scheelt weer, toch? 😀

Tip 5: zorg voor een mooi plaatje

Een mooie neutrale inrichting en een goed verzorgde tuin; ik word er blij van. En wist je dat juist deze 2 factoren ervoor zorgen dat een huis aan kan voelen als een thuis? En dat wil je natuurlijk uitstralen wanneer je foto’s maakt van de woning wanneer je deze voor meer geld wilt verkopen. Ook een mooie en goed verzorgde gevel doet wonderen.

En dit waren ze dan! Mijn 5 how to’s om je woning meer geld waard te maken.


Lijkt het jou leuk om een huis te ‘flippen’? En wat zijn jouw tips om een woning in waarde toe te laten nemen? Ik ben super benieuwd!

10 Comments

 1. Lindaschrijfthetop Reply

  Super handige tips aangezien wij over 2 jaar willen verhuizen.

 2. Gea Scholtens Reply

  Wij zijn nu ook druk met dingen te verven in huis. Ook zo nu en dan ff wat nieuwe meubels.

 3. Handige tips! De huizenmarkt zit momenteel niet echt mee, maar als het verbetert, ben ik zeker van plan om snel te verhuizen.

 4. Leuk blog met handige tips! Wij hebben ook net verbouwd, maar ik stond er bij de taxatie wel van te kijken dat vaste kasten nu niet meer meegeteld worden in meters.. laten we er nu juist een paar hebben laten maken..

 5. Dit zou niets voor mij zijn: ik ben niet zo heel handig met dit soor dingen

 6. Dat klopt wel van keuken en badkamer, toen wij onze woning verkochten is het eerste dat de kopers deden een geheel nieuwe keuken erin laten zetten.

 7. Volledig mee eens. Deze punten maken echt wel een verschil uit.
  Ooit zag ik een tv-reportage over tips om je huis snel verkocht te krijgen.
  Daar lieten ze weten dat cake bakken en koffie zetten ‘voor’ de komst van de bezoekers een goed effect kan hebben op de verkoop. De geur van cake en koffie zorgt voor een huiselijke sfeer waar de bezoekers zich onmiddellijk bij op hun gemak voelen.

 8. Pingback: Je huis verduurzamen? Ga het dak op! - Claire's Mission

 9. Pingback: Beginnen aan een verbouwing? Volg deze stappen!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: