Traditiegetrouw deel ik ook dit jaar mijn terugblik op het afgelopen jaar met je en mijn goede voornemens. Al is het wel met een gebroken hart. Want vorige week maandag hebben we onze lieve mooie Lily Lotus moeten laten inslapen. Hoewel ik intens dankbaar ben voor de 12 prachtige jaren die we samen gehad hebben, mis ik haar enorm. Maar het was niet alleen een jaar van verdriet. Want de geboorte van Lyam was een absoluut hoogtepunt, ook vulde we het jaar met heel veel quality time en heb ik ontzettend veel geleerd. In dit blog artikel deel ik alles met je; de ups-and-downs inclusief de lessen die ik geleerd heb. Namens ons hele gezin wensen we jou alvast een hele liefdevolle jaarwisseling toe en een mindful mooi 2023! ♥

Zwanger, bevallen en een gezin van 6 zijn.

Ons gezin. Dat is ons hoogtepunt van dit jaar. Hoewel ik de zwangerschap van Lyam en de bevalling als heel pittig heb ervaren, is het sinds zijn komst pure rijkdom. Hij is zo lief, mooi en zacht, verbindend, stoer en sterk! Een heerlijk kind! Net zoals onze lieve mooie Lana. Om zijn komst en Lana haar 2de verjaardag te vieren gaven we dit jaar een groot feest voor vrienden en familie. Daar kijken we met heel veel liefde op terug (ondanks dat er van die groep mensen weinig meer over is).

Naar het ziekenhuis met de kindjes.

Ik heb enorm veel tijd, liefde en aandacht geïnvesteerd in de relaties die we hebben met vrienden en familie. En de mensen die echt dicht bij ons staan zoals mijn moeder, schoonvader en oma zijn nooit van onze zijde geweken. Daar ben ik super dankbaar voor! Want ook toen we het nieuws kregen dat we met onze kleintjes naar het ziekenhuis moesten, waren ze er voor ons. Bij Lana hebben we dit jaar ontdekt dat ze een extra rib/anders gevormde rib heeft. Wat het precies is weet de arts niet. Het is iets wat we in de gaten moeten houden maar waar we ons nu geen zorgen over hoeven te maken. Met Lyam is dat helaas een ander verhaal. Eén van zijn balletjes daalt niet vanzelf in. Daarvoor moet hij binnenkort geopereerd worden in het AMC. Ik vind het doodeng en zie er vreselijk tegenop.

Voor de eerste keer in 11 jaar tijd; een week alleen thuis (met kindjes).

Sinds Roy en ik samen zijn, ben ik drie keer zonder hem op reis gegaan (samen met mijn moeder en voor een studiereis met TUI). Alle keren bleef hij thuis en paste op de hondjes. Toen de gelegenheid zich voordeed voor hem om dit jaar een zakenreis te maken naar Venetië, moedigde ik hem dan ook direct aan om dit vooral te doen! Want wat een mooi en gaaf avontuur! Zo gezegd zo gedaan en bleef ik een week alleen thuis met de kindjes. Gelukkig kwam mijn mama een paar dagen langs en paste mijn schoonvader op de hondjes. Maar wauw, deze week heeft in veel opzichten mijn leven veranderd en 10 jaar ouder gemaakt. Want een baby en peuter die slecht slapen, aandacht willen en een hond die doodziek wordt en noodgedwongen naar huis toekomt (Lily kon niet meer lopen van de pijn), dat is meer dan intens. Daarbovenop kreeg ik de teleurstelling en het inzicht dat ik er naast mijn dierbaarste kring echt alleen voor sta. Ik hoorde namelijk van niemand verder iets. Geen appje met ‘’hoe gaat het met je?’’, ‘’kan ik iets voor je doen?’’ of ‘’zal ik langskomen?’’. En dat terwijl ik altijd voor iedereen klaarsta. Dag en nacht.

Tijd om naar binnen te keren inclusief project selfcare.

En dat leverde mij een enorm waardevol en mooi inzicht op. Ik heb jarenlang erkenning, vriendschap en liefde buiten mezelf gezocht. En dat terwijl ik zelf mijn beste vriendin en soulmate kan zijn. Mag zijn. Daarom ben ik begonnen met de blog reeks ‘Een fitte(re) mindful mama worden’. En schrijf ik momenteel heel veel over selfcare, zingeving en persoonlijke ontwikkeling. In de hoop ook om mezelf terug te vinden en dat moment weer te vinden dat ik voor de spiegel sta en denk ‘’WAUW, wat een mooi mens ben jij!’’

Afscheid nemen van onze lieve mooie Lily Lotus.

Mijn lieve mooie hondenkind. Waar moet ik beginnen? Er zijn er maar weinig die zo diep in mijn hart zitten dan als dit meisje doet. Dat maakt het verdriet en gemis ook zo zwaar. Toen Roy in Italië was en Lily doodziek werd, ging ik er vanuit dat dit het was. Dat merkte en voelde ik aan alles. De dierenarts gaf alleen aan dat ze nog sterk genoeg was en we dingen konden proberen. Pijnstillers en spierversterkende injecties. En inderdaad het heeft ons extra tijd gegeven. Er was zelfs een moment dat de dierenarts zei dat we nog lang geen afscheid hoefde te nemen, Lily de komende jaren wel bij ons zou blijven. We durfde haar zelfs een paar nachtjes uit logeren te brengen bij mijn schoonvader zodat we samen met ons gezin en mijn moeder en haar vriend naar Disneyland Parijs konden gaan. Ze heeft het daar ook fantastisch gehad! Gelukkig! Maar een aantal dagen voordat we haar hebben laten gaan begon alles te veranderen. Haar eetlust verminderde, ze week niet van mijn zijde en probeerde mij duidelijk te maken dat haar tijd gekomen was. Iedere dag werd slechter. Ze gaf heel veel over, at haar brokjes niet meer, kon het vaak niet meer ophouden tot ze buiten was en op een gegeven moment was haar joy weg. Maar er waren ook momenten van hoop. Zo at ze met smaak het natvoer op dat ik speciaal voor haar kocht, genoot ze van iedere wandeling en zelfs op haar laatste dag kwispelde ze ons haar goedemorgen wens. Die laatste dag was heel bijzonder. Alsof ze alles geregisseerd heeft. Dat verhaal schreef ik voor onszelf ook op ter herinnering en deelde ik vorige week met je.

Goede voornemens 2023.

Waar ik het momenteel heel zwaar mee heb zijn alle eerste keren zonder Lily. En nu is het de eerste jaarwisseling zonder haar maar ook de eerste jaarwisseling voor Lyam. Dat voelt zo ontzettend dubbel en zwaar. Maar natuurlijk ben ik het mijn gezin en mezelf verplicht om door te gaan. Het leven te vieren. En daar hoort Lily ook bij. Ze zit in ons hart en is daarom altijd dichtbij. Iedere dag weer.

Dit zijn dan ook mijn goede voornemens voor dit jaar.

Opnieuw verliefd op mezelf worden.

Ik heb de eerste kleine stappen gezet, maar ik heb nog een lange weg te gaan. En daar wil ik in 2023 alle tijd voornemen. Dit jaar laat ik dan ook in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Zo wil de Online training Tantra van Happinez en de Sacred Self-Love Journey afmaken. Ook wil ik echt gaan afvallen, weer yoga gaan beoefenen en tijd voor mezelf maken. Verder ben ik zoekende.

Foto albums maken.

Alles kan zomaar veranderd zijn. Dat is één van mijn grootste lessen die ik meeneem uit 2022. Vanaf nu wil ik dan ook echt de tijd nemen om onze herinneringen te bundelen in foto albums. Daar kan een mens er nooit genoeg van hebben.

Verantwoord omgaan met geld en sparen.

Wij willen dit jaar heel graag gaan verhuizen maar ook een mooie reis maken. En daar is geld voor nodig. Met behulp van money mindset coach Melina hoop ik dat we dit jaar inzichtelijk kunnen maken waar onze lekken zitten en mogelijkheden. Daarom ga ik op 9 januari The Money Course volgen. Dit is een online programma waarin je in 6 weken tijd anders leert denken en omgaan met geld. Ik ben super benieuwd! Ik ga mijn ervaring (en het resultaat) met je delen in een blog artikel. To be continued dus…

Bloggen en een online programma lanceren.

2022 was een prachtig blog jaar. Ik bruiste van de inspiratie en energie. En heb heel veel artikelen kunnen schrijven waar ik trots op ben en lezers (hopelijk ook jou!) blij mogen maken met een mooi shoptegoed, product of dienst. Ook is het gelukt om een goed inkomen te genereren met bloggen. En daar ben ik best trots op! Ook blog ik nu regelmatig voor andere bloggers en daar wil ik in 2023 ook zeker mee verder gaan. Daarnaast is er nog iets anders dat op mijn wensenlijstje staat en waar ik op dit moment druk mee bezig ben. Ik ga in het nieuwe jaar namelijk mijn eerste online programma lanceren. Een online Kintsugi workshop. Het wordt magisch en ik kan niet wachten om het met je te delen! En… Er komt een tweede blog 😀 !


En dit was ‘m! Traditiegetrouw mijn terugblik op het afgelopen jaar en goede voornemens voor het nieuwe jaar. Hoe kijk jij terug op 2022 en wat zijn jouw wensen en goede voornemens voor 2023? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?   


21 Comments

 1. Charlotte Van Vrijberghe de Coningh Reply

  Supertrots op jullie❤️ en het mooie gezin, waar wij gelukkig deel vanuit maken. Wij staan altijd voor jullie klaar in voor en tegenspoed. All the love your way❤️

  • Dankjewel mama! Je bent in alle opzichten een engel! We houden van jou!

 2. Linda schrijft 't op Reply

  Dat is een bevlogen jaar geweest met mooie momenten maar ook afscheid moeten nemen van je trouwe hond. Op naar een nieuw jaar, fijne jaarwisseling!

  • Ook voor jou en al je dierbare een hele fijne jaarwisseling gewenst! ❤

 3. Vooral je voornemen om fotoalbums bij te houden vind ik een hele goede. Een vriendin van mij heeft dat echt gedaan: voor elk jaar een album! Ik heb het helaas niet gedaan, en vind dat best heel jammer. Juist door het bij te houden blijft het goed te doen.

  • Heel herkenbaar! Ik wou dat ik van alle jaren fotoalbums had. Maar gelukkig kunnen we er altijd mee starten ❤. Fijne jaarwisseling!

 4. Lieve Claire,
  Het leven op zich is een reis, die boeiend kan zijn, soms oncomfortabel, maar altijd leidt tot nieuwe inzichten. Dat lees ik duidelijk in jouw terugblik. En daar lees ik ook dat die inzichten je steeds verder brengen. Dat is prachtig, want daarmee toon je je intelligentie en veerkracht. Je kindjes hebben mede daardoor een prachtige moeder aan je.
  Veel liefs!
  Machteld

  PS: Ik heb zoveel gehad aan je Kintsugi-meditatiemiddag van zo’n 2 jaar geleden!!

  • Lieve Machteld,
   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! Het raakt mij enorm. Dankje, dankje, dankjewel! En wat fijn om te horen dat de Kintsugi workshop je zoveel heeft gebracht. Ik laat het je weten zodra ik klaar ben met het online programma. Voor nu een hele fijne en mooie jaarwisseling! Dat 2023 een prachtig jaar voor je mag worden waarin je mooiste dromen werkelijkheid worden. Dikke knuffels en heel veel liefs! ❤

 5. Oh mijn hart breekt door te lezen over je hond. Die van ons is pas 1,5 maar ik moet er echt nog niet aan denken om ooit zonder hem te moeten zijn. Ik kan me het verlies heel goed voorstellen.

  • Vooral niet bij stilstaan en iedere dag lekker genieten! De tijd vliegt zo hard. Maar ik begrijp je angst. Mylo is echt een schatje! Geef hem maar een dikke knuffel, ook van mij.

 6. Wat een mooie goeden voornemens heb je. En wat een wisselend jaar van een prachtige baby tot afscheid nemen van jullie geliefde hond. Ik hoop dat 2023 je veel moois mag gaan brengen

 7. Klinkt als een wisselend jaar inderdaad! Heel veel sterkte gewenst met het gemist van je lieve hond. Beste wensen in 2023!

 8. Ik vind het grappig dat zowel de naam van je dochter als van je zoon op mijn namenlijst stond toen ik zwanger was. Ik snap dat je de operatie spannend vindt, veel sterkte ermee alvast. En natuurlijk ook met het gemis van Lily Lotus. En sja, die teleurstelling en het alleen ervoor staan, die vind ik pijnlijk herkenbaar. Daar doe je helaas weinig aan. Op naar een mooi 2023!

  • Dat is inderdaad grappig en wat bijzonder!! Hoe heten je kinderen? Op je lijst met Franse namen stond toevallig ook al mijn naam en die van mijn moeder. Anyhow lieve Frederique, ik wens je een prachtig 2023! Dat het je alles mag brengen waar je van droomt. Dikke knuffel!

 9. Wat een bewogen jaar & sterkte met het gemis van Lily. Helaas afgelopen jaar ook ons hondje moeten laten gaan op 17 jarige leeftijd. Goed dat je voor jezelf kiest!

  • Super lief, dankjewel En oh nee, wat vreselijk! Nog gecondoleerd en heel veel sterkte! Dikke knuffel

 10. Wat leuk om je terugblik te lezen. Wat moet het verschrikkelijk zijn geweest om afscheid van je hond te moeten nemen. Ik moet er niet aan denken als het bij ons zo ver is… heel veel sterkte. Voor het komende jaar heb je mooie doelen op papier gezet.

  • Super lief, dankjewel! Ja het was en is enorm verdrietig. We missen haar iedere dag. Maar sta er vooral niet bij stil! Leef en geniet samen! En vergeet niet om elkaar iedere dag te knuffelen. Liefs!

 11. In alle opzichten een jaar vol emoties, de geboorte van jullie zoontje, maar ook het verlies van je hond… sterkte daarmee! En ja, je plannen voor dit jaar klinken veelbelovend en maken mij in ieder geval heel nieuwsgierig naar je blogs hierover!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: