Voor je gezin wil je het allerbeste en dat betekent ook een passende zorgverzekering. En nu alles om ons heen alleen maar duurder lijkt te worden, leek het mij een goed moment om eens uit te zoeken met de ZorgKiezer of je geld kunt besparen op je zorgverzekering. Want hoe zit het met een gezinsverzekering, welke verzekeringsmaatschappijen scoren hoog qua duurzaamheid en welke is jaarlijks het goedkoopste? Al mijn bevindingen deel ik met je in dit blog artikel.

Zorgverzekering vergelijken met de ZorgKiezer.

Ik kwam terecht op de website ZorgKiezer.nl. En dat is echt een aanrader! Als er namelijk iets is wat ik niet leuk vind en waar ik zo min mogelijk tijd in wil stoppen dan is het in het uitzoeken welke verzekering goed en voordelig is. Op deze website kun je alles in één oogopslag vinden. Het enige wat je hoeft te doen is je geboortedatum, geslacht en postcode in te vullen. Daarna kun je ervoor kiezen om ook de gegevens van je gezin in te vullen. Vervolgens klik je op ‘vergelijk en kies’ en doet de ZorgKiezer de rest van het werk.

In één oogopslag zichtbaar welke verzekering bij jou past.

Vervolgens krijg je een overzichtelijke lijst te zien met welke zorgverzekering het beste bij je past en of er een wachttijd is. Ook zie je welke zorgverzekering de beste prijs/kwaliteit heeft, kun je de reviews van klanten lezen en er wordt een score gegeven qua duurzaamheid. Een heel mooi compleet overzicht dus!

Wat ik heb ontdekt.

Ik ben behoorlijk trouw als het aankomt op plekken waar ik verzekeringen en abonnementen heb afgesloten. Maar ik moet eerlijk toegeven dat dit ook komt omdat ik het niet leuk vindt om uit te zoeken of het ergens anders beter kan. Maar door het gebruik van de ZorgKiezer heb ik geleerd dat als we switchen naar een gezinszorgverzekering, we maandelijks €10 kunnen besparen. Dit is €120 op jaarbasis! Niet verkeerd! Dat betekent wel dat we ons moeten verzekeren bij Menzis. Helaas niet de duurzaamste optie. Al is het qua dekking wel gelijkwaardig met FBTO, waar ik op dit moment verzekerd ben en zijn de reviews van klanten enorm goed.

Wist je dat Ohra, Ditzo en de Nationale Nederlanden de 3 meest duurzame zorgverzekeraars zijn? Wanneer je trouwens naar een duurzame zorgverzekering wilt switchen als gezin dan betaal je maandelijks minimaal €6 meer dan wanneer je kiest voor een goedkopere zorgverzekering. Qua dekking is er geen verschil.

Bespaar tot €300 per jaar door nu te switchen!

Met de ZorgKiezer kun je gratis checken of het voordeliger is om te switchen van zorgverzekering. In sommige gevallen betekent dit dat je jaarlijks €300 kunt besparen. WOW! Bovendien kun je, wanneer je switcht, kiezen uit twee cadeaus; gratis 3 maanden online sporten bij The Lazy Gym of een gratis Oral-B tandenborstel. Super leuk! Ik vind het nog best wel lastig kiezen. Want kies je voor een nieuwe tandenborstel (nooit verkeerd) of om iedere dag toegang te hebben tot 15 minuten workouts (bodyweight, kettlebell, hoelahoep) en onbeperkt challenges? Beide passen heel goed bij mijn plan om een fitte(re) mindful mama te worden.

Wat wij gaan doen.

Wij zijn heel erg te spreken over de ZorgKiezer en gaan gebruik maken van het aanbod om te switchen. Een bedrag van €120 per jaar is niet verkeerd (en misschien bespaar jij nog wel meer!). Vooral in deze tijd. Qua cadeau heb ik gekozen voor… The Lazy Gym! Ik ben namelijk super benieuwd naar de hoelahoep oefeningen en challenges. Super fijn ook dat de workouts 15 minuten duren! Ik ben super benieuwd en kan niet wachten om te beginnen.


Ben jij al bekend met de ZorgKiezer en overweeg jij om dit jaar te switchen qua zorgverzekering? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


8 Comments

  1. Lindaschrijfthetop Reply

    Ik moet eerlijk bekennen dat het uitkiezen van zorgverzekeringen niet mijn dingetjes is, deze schuif ik door naar manlief.

  2. Wat een interessant vergelijking. Ikzelf ben al mijn volledig leven bij dezelfde verzekering. Maandelijks ga ik bij de chiropractor maar mijn zorgverzekering komt maar tussen voor een paar sessies. Ik zou ook wel graag weten of er andere zorgverzekeringen zijn die meerdere sessies terugbetalen.

  3. Net als jij stel ik mezelf die vraag ook. Ik ben ook aan het oriënteren of ik zal blijven of juist niet. Ik kan op zich geloof ik 150 euro of zo goedkoper uit zijn. Is dat de overstap waard? Ik ben er nog niet helemaal uit.

  4. Ik kende deze website nog niet. Ik ben er eigenlijk momenteel niet zo mee bezig. Op dit moment zijn er andere prioriteiten.

  5. Hey da’s een slimme site! Ik check het ook niet ieder jaar, maar zo om de paar jaar, loont wel inderdaad. Ik vraag me wel af wie/wat bepaalt hoe duurzaam zo’n verzekeringsmaatschappij is. Of is het stomweg greenwashing?

  6. Ik zit al jaren bij Dsw en daar ben ik zeer tevreden mee. Nooit problemen mee. Ik ben qua verzekeringen ook merktrouw

  7. Ja ik ga switchten, ben me aan het oriënteren maar ik ben helemaal niet tevreden met die ik nu heb.

  8. Interessant, ik was nog niet bekend met zorgkiezer en ik ben benieuwd hoe gekeken wordt of een zorgverzekering duurzaam is. Want hoe kan een bank die in olie investeerd, nou een duurzame zorgverzekering hebben bijvoorbeeld?

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: