Mijn kleine boefjes zijn inmiddels alweer 2,5 jaar en 7 maanden oud. Wat vliegt de tijd! Hoewel ik mij mentaal helemaal senang voel, is dat lichamelijk een ander verhaal. Ik ben snel buiten adem en voor mijn lengte zeker 11 kilo te zwaar. Confronterend maar waar. Die zwangerschapskilo’s plakken er dit keer 2x zo zwaar aan en wat is het lastig om ze kwijt te raken. Daarom dacht ik laat ik eens met een soort blog reeks/challenge beginnen waarbij ik voor mezelf een stok achter de deur heb (hup aan de slag!) en jou kan meenemen in mijn plannen om weer een fitte(re) mindful mama te worden. Dit is update #1! Nieuwsgierig geworden?

Twee totaal verschillende zwangerschappen.

Het was een complete verrassing om in verwachting te zijn van Lana. We hadden de deur naar het ouderschap gesloten en toen ik toch een positieve test in handen had waren we euforisch! Een wonder! De hele zwangerschap ervaarde we als een prachtige blije roze wolk. De bevalling was pittig en het herstel zwaar. Maar al vrij snel had ik weer een normaal gewicht (61 kg) en was ik vooral bezig met fitter worden. Met Lyam was de zwangerschap wederom een enorme verrassing. Dit keer omdat ik net was gestopt met borstvoeding met behulp van Dostinex en mijn hormoonhuishouding een puinhoop was. Dostinex is namelijk een middel wat normaal gesproken voorgeschreven wordt wanneer je direct na de bevalling geen borstvoeding wilt geven (bijvoorbeeld wanneer je je kindje hebt verloren). Het is eigenlijk helemaal niet bedoeld als middel om te stoppen met borstvoeding wanneer je dit al 14 maanden volledig geeft. Laat staan dat je het medicijn 2x mag gebruiken. Het heeft namelijk als bijwerking dat een stukje van je hersenen worden verdoofd waardoor je je zwaarmoedig en depressief kunt voelen. Ik had helaas last van alle mogelijke bijwerkingen en was een schimp van mezelf. Ik had er daarom echt niet op gerekend dat ik juist op dit moment opnieuw in verwachting kon raken. Maar toch gebeurde het. Wederom een wonder! En natuurlijk voelde we ons euforisch dat Lana grote zus zou worden! Alleen kon ik die roze wolk niet vinden. Ik was vooral bezig met alles wat verkeerd kon gaan (wat in mijn omgeving op dat moment ook veel voorkwam) en was doodsbang dat ik er niet bekwaam voor zou zijn. Dit omdat ik zelf enig kind ben (Roy ook trouwens) en ik nooit een voorbeeld heb gezien van een mooie broer/zus connectie.

Gelukkig werd de wolk weer roze.

De bevalling van Lyam was bijna perfect! En het verliezen van de placenta zorgde ervoor dat mijn grijze wolk als sneeuw voor de zon verdween en ik mij direct weer happy voelde. Want WAUW wat een prachtige kindjes hebben wij! En ik kan nu met volle zelfvertrouwen zeggen; ook wanneer je enig kind bent kun je een fantastische mindful mama (en papa!) zijn van 2 kindjes (en meer – al is dit laatste geen hint 😉 ).

Wat ik hetzelfde deed, maar wat nu anders gaat…

Waar ik tijdens de zwangerschap van Lana vooral cravede naar junkfood in de vorm van patatjes en vegan burgers, cravede ik tijdens de zwangerschap van Lyam vooral naar zoet. Taart, toetjes, koekjes, frisdrank (oe la la, Fanta!) en meer. Ik heb mij geprobeerd in te houden, maar vooral omdat ik niet lekker in mijn vel zat, was dit onwijs lastig. En na de geboorte van Lyam veranderde die behoefte niet maar werd het alleen maar meer (één van de ‘nadelen’ die ik ervaar tijdens het geven van borstvoeding). Ik viel daarom van mijn vegan wolk omdat ik niet de dingen kon vinden, waar mijn lichaam om vroeg. Vreemd genoeg zorgt dit vega(n) zijn ervoor dat ik zachter ben voor mezelf en mijn omgeving. Ik ervaar minder boosheid tegen de wereld en ben minder bezig met al het onrecht. Wat trouwens niet wil zeggen dat ik hier blij mee ben. Want echt trots op mezelf, dat ben ik niet meer. En de hele mix van onder andere een hormoonhuishouding die niet meer 100% goed zat, korte nachten en de ‘terugval’ van vegan naar vega heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen een enorme knauw heeft gekregen.

Help! Ik heb overgewicht!

En nu zit ik dus op het punt dat ik voor de eerste keer in mijn leven echt overgewicht heb. Ik ben namelijk maar 161 cm lang en weeg op dit moment 69 kilo. En dat gewicht zit voornamelijk op mijn buik, waardoor ik opnieuw zwanger (of beter gezegd nog steeds) zwanger lijk. Ook merk ik dat mijn conditie gewoon helemaal niet op pijl is en er zijn wat kwaaltjes waar ik last van heb. Zo heb ik regelmatig last van mijn voeten, rug en schouders. En durf ik niet meer in een bikini (of badpak) rond te lopen. En dat terwijl ik dol ben op zwemmen en watersporten beoefenen.

Plannen voor de komende tijd.

Ik heb de afgelopen maanden tientallen mindful mama en persoonlijke ontwikkelingsboeken verslonden die gaan over afvallen, hoe je het sporten na je bevalling opnieuw kunt oppakken, mindful eten, kookboeken en meer. Alleen ben ik er nog niet aan toegekomen om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Lieve kleine Lyam is namelijk best wel een nachtbraker en wordt in de nacht gemiddeld tussen de 3 en 7 keer wakker voor een voeding. Hierdoor voel ik mij best wel moe en ben ik al blij als ik een mindful mama voor de kindjes kan zijn, alle ballen hoog kan houden en de deadlines voor mijn blog haal. Sporten schiet er namelijk bij in; daar gun ik mezelf geen tijd voor, laat staan voor selfcare.

Om de vicieuze cirkel waar ik nu in zit, daarom te verbreken wil ik beginnen met Lyam te helpen om door te slapen (daar zijn wij al heel druk mee bezig). Ook wil ik stoppen met snoepen. Daarom ben ik begonnen met een 3 Dagen Detox Sapkuur van Dr. Blend inclusief Pretox en Aftertox.

Benieuwd hoe je kunt detoxen terwijl je borstvoeding geeft? Ik schreef er een blog artikel over.

Mocht je trouwens ook willen detoxen met Dr. Blend, gebruik dan de code Forgood35 voor 35% korting 😀 .

Maar de focus ligt vooral op; zelfliefde.

Het is hoog tijd voor selfcare en om tijd voor mezelf vrij te maken. Zorgen dat ik weer blij ben met mezelf en wanneer ik in de spiegel kijk, mij niet focus op alles waar ik niet blij mee ben. Want alles wat je aandacht geeft groeit. En ik wil niets liever dan een mindful mama zijn die zich fit en gezond voelt. Voor mezelf maar ook (en vooral) voor mijn kinderen.

To be continued…

Nu vind ik het heel lastig om tijd voor mezelf vrij te maken. En juist daarom start ik met deze blogreeks. Over precies een maand deel ik een nieuwe update met je. Een soort van stok achter de deur voor mezelf (want nu moet ik wel). Ik hoop dat ik hierin met je kan delen dat Lyam doorslaapt en dat ik een ritme heb gevonden met sporten, wat ik doe qua beweging, dat ik 7 kilo ben afgevallen en dat ik mij weer helemaal fit voel. Ook hoop ik met je te kunnen delen wat ik aan selfcare heb gedaan. Tussendoor zal ik wat vaker blog artikelen met je delen die gaan over gezondheid, zelfliefde en een goede mindset. Dus… To be continued! Op donderdag 8 december deel ik update #2 met je.


Wat doe jij om je fit te voelen? En heb je tips voor mij? Alles is welkom! Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

23 Comments

 1. Ga lekker lange wandelingen maken. Dat deed ik althans om fit te blijven. Moet zeggen dat ik het nu op een laag pitje heb gezet en moet mezelf er ook weer toe zetten.

  Succes met je detox kuur, hopelijk bevalt het je!

  • Super lief, dankjewel!
   Lopen en lekker veel buiten zijn, doen we inderdaad volop. Ik zou het hardlopen wel weer willen gaan oppakken. Wordt je daar ook blij van ?

 2. Jeetje ik was een beetje in shock dat je met 69 kilo al overgewicht hebt. Maar jij hebt heel andere lengte natuurlijk. Keek even naar je BMI en inderdaad. Knap dat je er zo voor wilt gaan ondanks dat je twee kleintjes hebt. Ik zou zeggen: zet ‘m opppp!!

  • Super lief je reactie, dankjewel! Als je nog tips hebt; alles is welkom

 3. Lindaschrijfthetop Reply

  Herkenbaar, ook al zijn mijn kids nu pubers. Ik ben bewust voor de feestdagen begonnen met minderen en ben aan Keto dieet gegaan.

  • Wat goed van je! Is er een bepaald doel wat je wilt behalen? Keto, maar dan wel vega(n), vindt ik ook super interessant !

 4. Wat moedig dat je dit deelt.
  Ik denk dat het heel goed is om naar zelfliefde te kijken. En zelfliefde is ook dat je jezelf niet straft voor wat je anders had kunnen doen, want dat leidt weer tot meer ongezond gedrag. Straffen werkt averechts.
  Ook jezelf pas goed vinden bij een bepaalt gewicht, is een vorm van straf en maakt het moeilijker om een doel te halen.
  Dit soort uitdagingen hebben we allemaal op verschillende gebieden.
  Veel succes!

  • Wat een onwijs mooie, lieve en inspirerende reactie! Dankjewel! Je woorden zijn ‘spot on’. Het is ook echt iets waar ik aan moet gaan werken.

 5. Mooie en open blog Claire, We zijn even lang of nou ja kort haha. Ik ben onlangs ruim 11,5 kg afgevallen. Door heel gezond te eten, niet koolhydraatvrij, maar wel koolhydraatarm. Weinig vlees (maar dat eet jij sowieso niet) en daarnaast heel veel kilometers wandelen, werken aan mijn trauma’s (van o.a. de couveusetijd) en nog meer. Gaat bij mij heel goed, ik vind het heerlijk, voel me echt stukken beter. Veel succes Claire!

  • Wauw, wat onwijs knap van je lieve Valerie!! En wat inspirerend!! Dankjewel voor het delen!

 6. Ik heb geen tips voor je, zit zelf op het moment op een all low energie level, randje burn-out. Maar ik weet wel dat het belangrijk is om geduldig te zijn, het komt allemaal goed, rustig aan bouwen, lief zijn voor jezelf, dat zijn de dingen die tellen.

  • Oh nee, wat heftig en vervelend om te horen. Dikke knuffels voor je. Ik hoop dat je je snel beter voelt.

 7. Wat goed dat je zo met jezelf aan de slag gaat! En wat ik doe om fit te blijven? Ik doe workouts vanuit huis, in plaats van in de sportschool omdat zo de drempel veel lager is. Ook vind ik lang wandelen heel fijn 🙂

 8. Petje af hoor dat je meer tijd voor jezelf vrij wilt maken. Ik vind dat al lastig, maar met 2 kleine kinderen zal het helemaal niet gemakkelijk zijn. Ik merk zelf altijd dat ik erg sterk reageer op koolhydraten, dus dat probeer ik zoveel mogelijk te minderen en daarbij volg ik dan de recepten van The New Food, misschien ook iets voor jou om fitter te worden?

 9. Super lief, dankjewel! En ja, het valt absoluut niet mee. Ik ben ook echt een emotie eter. Vega(n) keto vind ik super interessant! Ik ga gelijk eens kijken. Dankjewel voor de tip!

 10. Pingback: Soul Healing & Reading van Higher Spirit Academy incl. WIN!

 11. Pingback: Is het een goed idee om dit jaar te switchen van zorgverzekering?

 12. Pingback: Omdat je naast moeder nog zoveel meer bent (inclusief WIN!)

 13. Pingback: Update #2: Een fitte(re) mindful mama worden. - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: