Al weken geeft Lana kusjes op mijn buik en nu weten we waarom.. Haar wens is uitgekomen! In de lente van 2022 verwachten we haar broertje of zusje. We zijn ongelofelijk blij en dankbaar dat Lana grote zus mag worden! Al moet ik toegeven dat deze zwangerschap niet helemaal zorgeloos begon… In dit blog artikel deel ik alles met je.

Stiekem wist ik het al weken, maar toch kon ik de uitslag van de test niet geloven.

We gingen lunchen bij een leuk restaurantje om de hoek en het water liep mij in de mond bij het zien van alle super zoete desserts. Brownies, American Pancakes met ijs en andere traktaties… Yummmm! Toen ik het met Roy deelde wist hij het al ‘’lieverd, je bent toch niet zwanger?’’ vroeg hij met een lach en knipoog. Het was 3 weken voordat we de test konden doen en vanaf dat moment veranderde alles. Mijn smaak, ik was regelmatig moe, stemmingswisselingen, misselijk… Daardoor riep ik eigenlijk al vrij snel dat ik zwangerschap vitamines wilde gaan slikken, maar toch kozen we ervoor om eerst even te wachten tot het moment dat we konden gaan testen. Want zwanger worden van Lana was al een absoluut wonder! Was het überhaupt mogelijk om zo snel weer zwanger te worden? Want Lana is pas 17 maanden oud en ik ben echt net gestopt met borstvoeding te geven (wat ook nog best wel een hel was door het medicijn dat ik daarvoor slikte).

Dus we wachten braaf tot de dag dat ik ongesteld moest worden (iets wat ik braaf heb bijgehouden met mijn Fitbit) om een zwangerschapstest te doen. En… POSITIEF! Hoewel we het allebei aan voelde komen, waren we toch super verbaasd en best wel een beetje geschrokken. Lana wordt een grote zus!

Slik! We zijn pas 2-3 weken zwanger.

Toen we van Lana in verwachting waren, kwamen we erachter toen ze 7 weekjes oud was en haar hartje klopte. Magisch! En zo fijn, zorgeloos ook! Dit keer kwamen we er bizar vroeg achter. Niet alleen hebben we al 3 weken moeten wachten om eindelijk te kunnen testen, maar toen ik de verloskundige belde, kreeg ik ook te horen dat we nog 6 weken moesten wachten voordat we langs mochten komen voor een echo en intake. Slik. Dit is andere koek. Helemaal omdat ik opeens overal om mij heen verhalen hoorde en las van vrouwen die een miskraam hadden gekregen of waarbij het kindje stil ter wereld is gekomen. Hartverscheurend. En omdat ik met iedereen zo meeleefde, ‘knapte’ mijn eigen zorgeloze bubbel. Ik was op van de zenuwen en doodsbang dat het mis zou gaan of dat het mis gaat.

Eindelijk, de eerste echo en het hartje klopt!

Nog nooit eerder ben ik zo zenuwachtig geweest als de dag dat we onze eerste afspraak bij de verloskundige hadden. Gelukkig kregen we direct een echo en zagen we het hartje direct kloppen. Wat een opluchting! We hadden Lana met ons mee genomen en toen ze het hartje hoorde kloppen, begon ze direct te lachen en in haar handjes te klappen. Zo onwijs lief!

Ook deelde ik mijn zorgen met de verloskundige. Zij gaf aan dat het bij een tweede zwangerschap, heel normaal is om je meer zorgen te maken.

Adem in en adem uit…

Op dit moment is het prachtige kleine wondertje in mijn buik bijna 12 weekjes oud. Hoewel de eerste weken vooral uit slapeloze nachten bestonden en heel veel zorgen, merk ik dat ik nu eindelijk in een rustige flow terecht aan het komen ben. Ik voel onze kleine ‘Bubba’ namelijk al bewegen en dat geeft zoveel rust 😀 ! Ook mag ik absoluut niet klagen over hoe ik mij dit eerste trimester heb gevoeld. Want hoewel ik zeker misselijk ben geweest, heb ik dit lang niet zo heftig ervaren als met Lana. Wel ben ik erg moe en merk ik dat mijn buik veeeeel sneller groeit. Daar moest ik vooral in het begin behoorlijk aan wennen. Maar inmiddels omarm ik het volledig. Want wat zijn we dankbaar dat we dit opnieuw mogen meemaken en ik opnieuw een wonder in mijn buik mag laten groeien én dat Lana grote zus mag gaan worden!


Heb jij een broer of grote zus? Of twee kindjes en meer? En heb je tips 😀 ?

14 Comments

 1. Lindaschrijftop Reply

  Wat een mooi nieuws, er is een nieuw wondertje opkomst. Ik kan me voorstellen dat je blij bent, omdat je het nu mag vertellen.

 2. Ik ben zo blij voor jullie, gun het je zo! Hopelijk heb je een hele fijne zwangerschap en ik ben heel benieuwd hoe het straks is met kleintjes!!

 3. Frederique Reply

  Ah zo leuk, van harte gefeliciteerd! Ik heb er drie maar ze zijn al ouder, de jongste is 14. Geen tips behalve altijd je moederhart en intuïtie volgen!

 4. Wat leuk! Proficiat, geniet ervan☺️het is voor mij alweer bijna 14 jaar geleden dat ik zwanger was van mijn tweede kindje

 5. Wat een leuk nieuws! Ik kan me voorstellen dat het dan als een verrassing komt. Gefeliciteerd!

 6. Fantastisch, wat ben ik blij voor jullie Claire. En heel herkenbaar van het zo spannend vinden, alleen had ik dat bij mijn eerste (en enige) kindje. Ik heb toen best op eieren gelopen, met name omdat het voor ons – om andere redenen – heel precair was. Wat goed dat je geruststelling kon vinden hierin en wat fijn dat het allemaal goed gaat. Gefeliciteerd!!!

 7. Zo leuk, Claire! En ik ben blij dat je je nu weer wat beter voelt en echt kunt gaan genieten!

 8. Pingback: Een terugblik op 2021 & goede voornemens voor 2022 - Claire's Mission

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: