Het is alweer een maand geleden dat ik de allereerste update met je deelde. En wat ontving ik een hoop liefdevolle reacties onder het blog artikel en op social media! Super lief! Ik ben jullie zo dankbaar! Nu zou ik dolgraag met je willen delen dat ik 11 kilo ben afgevallen en mij super fit voel. Maar dat is helaas niet het geval. Wel heb ik een aantal stappen in de goede richting gezet en ben ik volledig in de wondere wereld van selfcare gedoken. In dit blog artikel deel ik met je welke stappen ik heb gezet om mij fit te voelen en wat ik nog voor het einde van dit jaar zou willen bereiken. En heb je tips? Deel ze dan gerust 😀 !

Niet fit voelen en daardoor minder eetlust.

Bijna drie weken geleden kreeg ik pijn in mijn keel en een dag later begon ik met hoesten. Gelukkig testte ik negatief op corona, maar jeetje, wat een gemeen virus is dit! Inmiddels heeft het hele gezin het alweer twee weken flink te pakken en heeft Lana daarbovenop een keelontsteking gekregen en Lyam een oorontsteking. Hartverscheurend. Zo sneu! Vooral wanneer je kleintjes zich niet fit voelen. Dit alles zorgt ervoor dat ik een stuk minder eetlust heb (maar nog wel snoep want comfortfood). Het resultaat? – 2 kilo. Natuurlijk niet de goede manier om af te vallen, maar ik hoop wel dat ik het minder eten vast kan houden wanneer ik weer helemaal beter ben en ook kan mindere met snoepen. Duim je mee?

Sporten en bewegen; de plannen zijn er!

Qua sporten en bewegen staan er super (!) leuke dingen klaar. Alleen ontbreekt het mij op dit moment nog aan energie. Maar direct zodra ik meer energie heb ga ik aan de slag met Funky Fit Zone. Dit is een gezondheidsplatform in een 80’s jasje waar je terecht kunt voor workouts, dansfitness, yoga, pilates en inspiratiesessies. Het is vooral heel erg gericht op je fit voelen en lekker bewegen. Dat past perfect bij mij! Ik kan dan ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan. En… Ik ga er een uitgebreid blog artikel over schrijven met mijn ervaringen. To be continued dus… Daarnaast wil ik met de kleintjes de dagelijkse yoga sessies weer oppakken (wij zijn fan van Cosmic Kids Yoga) en heb ik eindelijk weer een yogini gevonden waar ik blij van wordt. Afke Reijenga. Ze is gespecialiseerd in onder andere tantra en ik vind haar meer dan interessant.

Een tantra opleiding en Sacred Self-Love Journey.

Gesproken over tantra… Ik volg op dit moment de Online training Tantra van Happinez en ik vind het helemaal fantastisch! Ik ga er nog een uitgebreid blog artikel over schrijven. Daarnaast ben ik ook een samenwerking aangegaan met Emmelie & Landa van Sacred School. Zij hebben een heel mooi online programma gemaakt dat de Sacred Self-Love Journey heet. Dé manier om naar het Universum een signaal uit te zenden dat je klaar bent voor meer zelfliefde. Ik ben echt net begonnen, dus ik kan er nog niet heel veel over vertellen. Maar ik ga ook hier binnenkort een uitgebreid blog artikel over schrijven.

Selfcare blijft voor mij een werkwoord.

Naast de opleidingen en sportplannen, ben ik ook op andere vlakken druk bezig met selfcare. Zo heb ik heel veel nieuwe interviews in de planning staan en andere inspirerende blog artikelen. Ook probeer ik het afvallen nu los te laten en vooral beter in mijn vel te zitten (en mij weer fit te voelen). En daar hoort ook gewoon nieuwe kleding bij, mooie make-up, lekkere verzorgingsproducten en meer. Stuk voor stuk dingen die ik mezelf al een paar jaar niet meer heb gegund omdat ik altijd roep dat ik eerst moet afvallen. Dat dit de beloning is die ik dan verdien. De waarheid is dat ik nog even een drempel over moet omdat ik nog steeds die drang voel om eerst iets te presteren, maar ik hoop in de derde update met je te kunnen delen dat dit gelukt is.

En… Hoe slaapt Lyam?

In de eerste update deelde ik al met je dat het mijn grootste focus heeft om Lyam door te laten slapen. En voordat we allemaal snipverkouden werden, was ik super goed op weg met de kleine man in zijn eigen bedje te leggen voor een dutje. Maar nu hij zo hoest en verstopt zit, voelt het voor mij veel veiliger om samen te slapen. Hopelijk kunnen we de draad gemakkelijk weer oppakken zodra wij ons allemaal fit voelen. Maar… Ik heb ook hulp ingeschakeld! Als extra stok achter de deur. Zo heb ik contact met een aantal experts en hun gevraagd om hun tips en tricks te delen. Dat is inmiddels al een hele mooie lijst geworden die ik volgende week donderdag met je ga delen in de vorm van een super uitgebreid blog artikel.

Het is niet alleen maar zonneschijn…

Wanneer ik de eerste update opnieuw lees en de doelen die ik gesteld heb, dan ben ik eerlijk gezegd wel teleurgesteld in mezelf. Lyam slaapt nog niet door, ik heb geen ritme gevonden met sporten. ik ben maar 2 kilo afgevallen (niet 7) en voel mij verre van fit. Maar ik heb wel heel veel stappen gezet qua selfcare en ook qua blog artikelen staat er heel veel moois en inspirerends op de planning.

Voor nu ligt de focus op verzachten en mij weer fit voelen. Ik wil mijn vrouwelijkheid weer omarmen en opnieuw leren houden van mijn eigen spiegelbeeld. Dan komt het afvallen vanzelf wel. Hoop ik…

Op donderdag 6 januari deel ik de derde update met je. In de tussentijd komt er ook nog (traditiegetrouw) een terugblik en goede voornemens blog artikel online. Best een spannende tijd dus. Want ik wil niets liever dan resultaten boeken en knallen. Maar dat zorgt er tegelijkertijd voor dat ik niet heel lief voor mezelf ben. Zal ik de komende maand de balans kunnen vinden?


Hoe gaat het met jou? Voel je je fit? Ben je blij met je eigen spiegelbeeld? En wat doe je aan selfcare? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?

10 Comments

  1. Deze week voel ik me niet zo fit, maar dat komt omdat het veel te druk is en er allemaal gedoe met afspraken is. Ik kon zelfs niet gaan hardlopen. Vanochtend gelukkig wel weer, en dan voel ik me meteen beter.

    Ik snap dus heel goed dat jij bewegen ook belangrijk vindt.

  2. Leuk om je update te lezen. Succes met je doelen bereiken. Ik ben best blij met mijn spiegelbeeld (al mag vanwege gezondheidsredenen wel een paar kilootjes af)

  3. Claire wat zie je er goed uit op die foto. Goed dat je bezig bent met zelfcare. Ik probeer dat ook te doen. Maar soms ben ik er te moe voor. Ik doe mijn best dat is ook al iets.

  4. Ha, ik ben totaal niet fit. Zit in een burn-out. Zo, die staat zwart op wit. Ook dat is een enorme stap, want ik heb het lange tijd niet willen accepteren. En zowel voor jou, als voor mij, als voor iedereen is elke stap er eentje om trots op te zijn vind ik.

  5. Nienke | Mama met een wolkje Reply

    Je straalt op de foto! Dus wat dat betreft ben je echt goede stappen aan het zetten 🙂 En wees niet te hard voor jezelf, je bent nu al onwijs goed bezig met kleine stapjes zetten op meerdere fronten, dat telt ook aardig op. Enneh, ik ben erg benieuwd naar je ervaring met Funky Fit Zone, het klinkt heerlijk!

  6. Pingback: Dit zijn de verschillende yoga vormen (incl. WIN ACTIE)

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: