Knuffelen, voeden, verschonen en laten slapen; dingen die we stuk voor stuk met liefde voor onze baby doen. Maar zijn er ook andere dingen die je samen met je baby kunt ondernemen? Zoals leuke spelletjes en mindful baby activiteiten? En of! In dit blog artikel deel ik onze favoriete met je. Heel veel leesplezier!

Liedjes zingen en samen dansen.

Wij zijn er dol op; lekker samen zingen en dansen! Ook met onze kindjes. Toen ik in verwachting was van Lana, heb ik een Spotify lijst gemaakt die gevuld is met liedjes waar een bijzondere herinnering en betekenis achter zit. Waaronder een liedje waar Roy en ik onze eerste dans op hebben gedaan, de liedjes tijdens onze bruiloft, liedjes met een mooie betekenis en meer. Deze lijst groeit nog steeds en vullen we regelmatig aan met liedjes die nu ook een bijzondere betekenis hebben en (het allerbelangrijkste) waar wij blij en gelukkig van worden. En deze lijst zetten we iedere dag aan voor minimaal een kwartier. We zingen allemaal luidkeels mee, laten los en dansen er samen op. Het is iedere keer weer een feestje! Ik kan het iedereen aanraden!

Lekker naar buiten toe; samen opzoek naar wonderen.

Niets is zo fijn als lekker samen naar buiten toe te gaan met je kindje. Het is dan ook één van onze favoriete mindful baby activiteiten. Want wonderen zijn altijd dichtbij. Een mooi blad, de wind, bomen, een poes, slakje en ga zo maar verder. Lana en Lyam vinden het keer op keer weer een feest om onderweg te zijn. Er zijn ook zoveel mogelijkheden! Van het bos tot aan het strand en van het park tot aan het winkelcentrum.

Baby Bootcamp.

Op de website van 24 Baby staat een geweldig blog artikel waarin heel veel baby spelletjes worden gedeeld voor 0 tot 12 maanden. Super leuk om inspiratie op te doen en je eigen baby bootcamp te creëren! Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een circuit waarbij je vliegend tapijtje kunt spelen, een stapel kleding neerlegt met verschillende texturen waar je baby letterlijk in kan duiken en een houten pollepel met een pan om samen muziek mee te maken. Je kunt iedere keer weer variëren en nieuwe dingen bedenken en neerzetten. Plezier gegarandeerd! 😀    

Samen boekjes lezen.

Als er iets is waar wij geen genoeg van kunnen krijgen dan is het wel van boekjes. Ik heb er inmiddels tientallen blog artikelen over geschreven (je kunt de boeken tips hier vinden) en ook over het belang van voorlezen raak ik niet uitgepraat. Want het is zo goed voor je kindje! Voor de spraakontwikkeling en woordenschat, maar ook voor je binding samen! Het is dan ook onderdeel van ons slaapritueel. En ook gedurende de dag komen de boekjes regelmatig tevoorschijn. Van mooie prentenboeken tot aan babyboeken, peuterboeken en stoffenboekjes, muziekboeken en meer. Van boeken kun je nooit genoeg hebben 😀 !

Samen spelen met speelgoed.

Het fijne aan speelgoed is dat je kindje ook zichzelf/haarzelf even kan vermaken. Maar wist je dat samen spelen met speelgoed ook een groot feest is? Je kunt daarmee je kindje ook helpen om zijn of haar verbeeldingskracht en fantasie te vergroten. Zo bouwen wij heel graag samen met Duplo en houten blokjes. En ook de eerste keer samen knutselen is een groot feest en kan ik iedereen aanraden.

Als je trouwens op zoek bent naar iets nieuws, neem dan ook eens een kijkje op de website van VidaXL. Ze hebben ook voor baby’s en peuters een groot en veelzijdig assortiment.

Waterpret.

Lana en Lyam zijn net zoal wij echte waterratjes. Samen zwemmen, douchen en in bad; het is altijd een groot feest. Voor een baby kun je het extra bijzonder maken door er echt de tijd voor te nemen en alles opnieuw te ervaren alsof het voor jou ook de eerste keer is. Het geluid van kletterend water, het creëren van zachte golven in bad, het effect van een speelgoedje in het water etc. je kunt spelen met water al snel wonderlijk bijzonder maken.

Tijd voor een… Massage!

En na alle waterpret is het tijd voor een massage! Bij ons maakt het trouwens ook onderdeel uit van het slaapritueel. Ik vind het zoiets magisch! Even de tijd nemen voor wat huid op huid contact, je kindje opnieuw laten landen in zijn of haar lichaam na een dag gevuld met prikkels en mindful baby activiteiten. Zo fijn! Ik gebruik trouwens het liefste een fijne babyolie.


En dit waren ze! Onze favoriete mindful baby activiteiten! Heb je nog aanvullingen? En wat doen jullie graag samen? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


6 Comments

  1. Lindaschrijfthetop Reply

    Ik vond samen een prentenboek lezen of een dagje naar de kinderboerderij erg leuk.

  2. Wat een leuke activiteiten zijn dit. Ik werd altijd door mijn moeder voorgelezen en mijn vader verzon verhaaltjes ter plekke als ik naar bed ging

    • Wat een mooie herinnering! Bijzonder hé hoe je daar als volwassene ook nog steeds met liefde op terug kan kijken ❤

  3. Hele leuke tips! Ik vind vooral de massage echt een goed en mindful idee. Zou het zelf zeker ook doen als ik een baby zou hebben.

  4. wat een heerlijke tips. Ik masseerde mijn dochtertje ook graag toen ze baby was. Dat vond ze echt heerlijk!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: