Het creëren, scheppen en terugbrengen naar niets; het spelen met zand is een mindful bezigheid waar je Lana voor wakker mag maken. En ook ik ben fan! Toen ik de producten van Your Little Family zag was het dan ook liefde op het eerste gezicht. In dit blog artikel vertel ik alles over het sensorisch speelgoed dat wij ontvingen. Van een houten speelbak, kinetisch zand, speelrijst, schepjes en meer… En ik heb super leuk nieuws! Ik mag namelijk een shoptegoed t.w.v. €50 weggeven! Mag ik jou hier blij mee maken?

Wat is sensorisch spelen?

Bij sensorisch spel gebruik je al je zintuigen; je ogen, oren, neus, handen en soms ook je mond. Je doet dit door verschillende texturen en vormen aan te bieden die bijvoorbeeld zacht, plakkerig, hard of koud aanvoelen. Je kunt hierbij ook denken aan verschillende kleuren, geluiden en smaken maar dat hoeft niet. Eigenlijk mag alles maar hoeft niets en is het de bedoeling dat je fantasie de vrije loop kan gaan. Dat je niet hoeft te letten op vies worden/schoon blijven. Het enige wat je als ouder hoeft te doen is het aan te bieden in een bak, met een aantal natuurlijke materialen zoals zand, water, rijst, schepjes, kommetjes ed. Hierdoor is het geschikt voor alle leeftijden (vanaf het moment dat je kindje niet meer alles in de mond stopt). En het leuke is dat sensorisch spelen ook heel veel voordelen heeft! Zo is het super goed voor onder andere de fijne en grove motoriek van je kindje, zelfstandig leren spelen, sociaal emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, hand-oogcoördinatie, probleemoplossend denken, creativiteit, werkt het ontprikkelend en is het super mindful. Perfect dus; ook voor na een drukke dag!

De producten van Your Little Family.

Wat ik zo leuk vindt aan Your Little Family is dat alles handgemaakt is en die liefde voel en zie je in alles! Het is een kleine onderneming die doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En dat in 2021 is ontstaan doordat er heel veel vraag ontstond naar de houten poppetjes die Bouktje met de hand maakte en deelde op Instagram. Inmiddels is het allang geen hobby meer maar een mooi bedrijf dat de mooiste handgemaakte producten verkoopt waaronder sensorisch speelgoed. En wij hebben het geluk om een aantal van deze prachtige items ontvangen te hebben in ruil voor dit blog artikel. En ik mag ook nog een shoptegoed weggeven t.w.v. €50! Hoe leuk! Onderaan dit artikel lees je hoe je hier kans op kunt maken. Maar eerst… dit zijn de producten die wij ontvangen hebben en wat wij ervan vinden!

Set houten speelbak + deksel + kinetisch zand

Met deze set kan je meteen beginnen met spelen. De set bestaat uit een houten speelbak, een deksel en een zak kinetisch zand. Ook is er uiteraard de mogelijkheid om de bak te laten graveren. Om de bak goed te vullen raden wij 2 tot 3 zakken zand aan. Afmetingen bak 35x55x8 cm.

Wat wij ervan vinden…

Wij hebben de houten speelbak gegraveerd ontvangen met de namen van onze kleintjes (Lana & Lyam) en WAUW wat is dit mooi gedaan! Hier gaan we een leven lang plezier van hebben. Zelfs wanneer de kinderen niet meer met zand willen spelen, dan kunnen we de bak altijd nog gebruiken als herinneringendoos. Ik moet er nog lang niet aan denken, want de tijd gaat al zo snel, maar deze bak is ons nu al zooooo dierbaar! En het zand is magisch! Het voelt heerlijk zacht aan, als een combinatie van zand en klei. Qua body is het inderdaad wel fijn om er 2 of 3 zakken in te doen. Eén zak is net te weinig.

Lana aan het spelen.

Speelrijst

Speelrijst wordt door kinderen in de houten speelbak gebruikt. Ze vinden het fijn om het door hun handen te laten glijden maar ook om het in bakjes te scheppen of mooie vormen mee te maken.

De speelrijst is in zes verschillende kleuren te bestellen roze, geel, oranje, paars, groen en blauw. In een zakje zit 250 gram.

Wat wij ervan vinden…

Wij hebben het zand gemixt met 2 zakken speelrijst in de kleuren roze en blauw. Dit ziet er super mooi en vrolijk uit! Ook qua texturen is deze mix een feest. Lana krijgt er geen genoeg van.

Waterparels

Deze leuke balletjes worden waterparels, orbeez of waterbeads genoemd. Wij vinden het woord waterparels het leukste. Deze waterparels zijn super leuk voor sensorisch spelen.…

Wat wij ervan vinden…

Deze waterparels zijn echt MAGISCH! De kleur, textuur en vorm; alles nodigt uit tot spelen. En ook ik vind het gevoel heerlijk. Een enorme aanrader (namens ons allemaal 😉 )!

waterparels

Schepje groot, schepje klein, houten herfst stempels en kommetje

Wat een mooie kwaliteit hebben al deze items! Je ziet en voelt de liefde. En ieder item is hier een enorme hit. Wat trouwens ook heel fijn is aan de stempels is dat ze door de hoogte super eenvoudig vastgehouden kunnen worden. En het kommetje heeft dé perfecte afmeting! Alleen maar liefde dus!

En ik heb ook nog super leuk nieuws! Win een shoptegoed t.w.v. €50!

Wij zijn enorm fan geworden van Your Little Family en de prachtige handgemaakte producten die zij verkoopt. Ik ben dan ook super blij en dankbaar dat ik dit met je mag delen! Ik mag van Bouktje namelijk één lezer blij maken met een shoptegoed t.w.v. €50! Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen welke items je graag wilt gaan kopen met dit shoptegoed? Uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. De winnaar ontvangt volgende week dinsdag een persoonlijke mail met daarin het shoptegoed.

Update 03-01-2023: Nog de allerbeste wensen! En bedankt voor al jullie lieve, enthousiaste en super leuke reacties! Het was nog heel lastig om een winnaar uit te kiezen maar.. Het is gelukt! De winnaar heeft zojuist een persoonlijke mail met daarin het shoptegoed ontvangen.


Wat is jouw ervaring met sensorisch speelgoed? En ben je ook zo’n fan (geworden) van Your Little Family? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? Dan maak je automatisch kans op het shoptegoed t.w.v. €50 😀 !

68 Comments

 1. Stephanie Kroon Reply

  Super leuk dat je hier over geschreven hebt! Wij hebben al het zand maar zouden ook graag de stempels en de gekleurde rijst willen uitproberen!!

  • Annemieke Van de Vorst Reply

   Super leuk voor kinderen om op die manier te spelen en te ontdekken maar ook lekker te ontprikkelen

  • Cindel bantjes Reply

   Wat leuk zeg! ik ken dit speelgoer merk helemaal niet. Dus als ik het shop tegoed zou winnen, koop ik gelijk de set met houtenbak + deksel en zand. Hierbij zou ik dan ook nog een setje stempels met dierenprit bijhalen. Super leuk voor mijn dochter (6) en daar kan ze dan ook lekker met mijn nichtje (2) mee spelen. Genoeg ruimte om samen te spelen met zo een grote bak, en geen rommel dat is toch win win! 😀

 2. Lindaschrijfthetop Reply

  De zandbak op de kinderdagverblijf waar ik werkte was altijd het meest gewilde speelgoed

 3. Ik kende het helemaal nog niet maar ik denk dat dit heel fijn speelgoed is voor onze kleinkinderen

 4. Ik ken het speelzand, maar de waterparels lijken me fantastisch speelgoed! Mijn kleinzoon zou het geweldig vinden!

  • Wat een geweldige actie. Zelf moet ik eerlijk zijn dat ik jullie nog niet ken.
   Maar wat hebben jullie leuke spulletjes.
   Onze kleine man is helemaal gek op het kinetische zand.
   Alleen hebben wij dit gisteren weg moeten gooien tot groot verdriet van de kleine.
   Het stonk heel erg en gaf heel erg af.
   Daarom willen wij dit graag proberen.
   En ik denk dat hij het rijst en waterparels ook fantastisch gaat vinden.
   Hij praat nog niet en daar is hij druk mee aan het oefenen, maar vind het heel fijn om dingen met zijn handjes te voelen.
   En heel zo lekker te laten ontspannen, Duimen maar

 5. Ik doe graag mee, ken het kinetisch zand al wel, maar los op tafel wordt het altijd een troep, zo’n mooie kist lijkt me wel wat ;)…

  • Wij kennen het nog niet, maar dit ziet er uit alsof mijn meiden dit geweldig vinden.

 6. Marja Legius Reply

  Dit is perfect speelgoed voor mijn kleindochtertje dat hoogsensitief is

 7. Kinetisch zand! Mijn zoontje heeft geel zand voor zijn verjaardag gehad, hij vindt het prachtig, maar het geeft gigantisch af! Nu is alles geel en mag hij er niet meer mee spelen van ons

  • Geweldig dit, ben helemaal enthousiast geworden dus ja…. doe graag mee!

 8. Ik doe heel graag mee. Ik wil meer sensorisch spel integreren binnen mijn gezin waarin meerdere gezinsleden autisme en adhd hebben.

 9. Anita te Gussinklo Reply

  Ik heb hier (nog) geen ervaring mee.
  Het lijstje ontzettend leuk om dit eens uit te proberen met mijn oppasmeisjes

 10. Oehh wauw mijn dochter zag de waterparels en was gelijk enthousiast! Ze is een echte “voeler” en dit sprak haar enorm aan. Wat een leuke webshop!
  Magisch zand hebben we al eens ervaren bij een familielid en dat staat ook op het verlanglijstje voor haar verjaardag 🙂

 11. Wat zou ik graag een speelbak en speelrijst kopen voor de zoons van mijn collega. Elke kind zou met sensorisch speelgoed moeten kunnen spelen

 12. Ahhh dit zand is geweldig voor de clienten van onze groep en ga zeker mee doen want wat een kans zeg je zou het maar winnen. Want de waterparels zijn ook fantastisch en nu deden we veel met scheerschuim maar dit zou echt waanzinnig zijn

 13. Prachtig speelgoed, ik doe graag mee. Zelf zou ik gaan voor de stempels en houten schepjes o.a., zo’n bak hebben we en dat is inderdaad een grote hit hier.

 14. Ik me goed voorstellen dat kinderen dit geweldig vinden om mee te spelen, al die kleuren en texturen

 15. De waterparels lijken me ontzettend leuk voor mijn dochtertjes. En als ik geluk heb zou ik ook zo’n mooie zoutlamp kiezen voor in hun kamertje. Ze hebben zoveel leuke spulletjes !! Moeilijk kiezen hoor 😉

 16. Heerlijk zo met basics te laten fantaseren en creëren. Scheppen en fruiten met een mix van zand, rijst en de waterparels. Zandtovenaars in spé?

 17. Ik doe graag mee aan de Winactie en zou voor mijn zoontjes kiezen voor de waterparels. Dat worden uren speelplezier!!

 18. Ik loot graag mee.
  Ik ken het niet.
  waterparels lijkt mij leuk voor de kinderen

 19. ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en voor hun is dit ideaal “speelgoed” Voor hun zou ik dit wel willen winnen!

 20. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar ben wel benieuwd ik doe graag mee

 21. Leuke recensie, ik wist helemaal niet dat zoiets bestond. Handig dat het voor de kinderen ‘gewoon’ leuk is om mee te spelen, maar dat ze er nog zoveel meer door leren en ervaren! En ik doe graag mee, voor ons gezin zou echt de houtenspeelbak met zand echt super zijn. Dan zijn ze lekker met hun handen bezig…

 22. sandra van der heijden Reply

  Super toffe review, word er helemaal enthousiast en nieuwsgierig van! Ding heel graag mee naar deze toffe prijs voor zowel onze zoontjes van 2 en 4 als voor de kids van mijn werk( gehandicapten zorg).

 23. Wilmsen Anita Reply

  Ik doe graag mee voor mijn kleindochter. Ik laat haar dan zelf kiezen wat ze graag heeft

 24. Ik doe mee, weet nog niet welke items ik met dit shoptegoed ga kopen is afhankelijk van wat mijn nichtje wil hebben!

 25. Ik wil meedoen voor mijn meiden.
  Ik weet zeker dat het speellijst hier goed van pas gaat komen.

 26. Ik doe graag mee, superleuke spullen, leuk shoppen met een shoptegoed.

 27. Sietse van der Bij Reply

  Ik loot graag mee. De combinatie van de speelbak en speelzand lijkt me helemaal super voor de kleintjes hier in huis.

 28. Ik ken het niet maar de waterparels hebben we volgens mij allen plezier van

 29. O ja super ik werk er elke dag mee op ons kinderdagverblijf en de kids vinden het super. Rijst is echt ook favoriet ook gewoon houten ringen wet wat haakjes zijn een hit. Geen plastic speelgoed bij ons

 30. Mijn zusje heeft een genetische afwijking en daardoor een achterstand en grote prikkelgevoeligheid. Sensorisch speelgoed helpt haar bij ontwikkeling. Vooral het voelen erg belangrijk

 31. Sepp heeft een zandbak buiten in de tuin, maar daarvoor moet het eerst weer beter weer worden.

  Sensorisch speelgoed hebben we nog niet in huis, maar daar zal hij vast en zeker heel blij mee zijn. Kunnen we samen urenlang hiermee spelen en van alles uitproberen.

 32. Wat een super leuke actie is dit, en helemaal om zo mijn kleinzoon te kunnen verrassen met een prachtig cadeau waarmee hij zijn eigen fantasie en creativiteit kan gebruiken. Hij is er al een klein beetje mee bekend op het kinderdagverblijf en vind het geweldig leuk om hiermee bezig te zijn!!

 33. Wat een leuke actie en ik loot graag mee voor de kinderen. Set houten speelbak + deksel + kinetisch zand vinden ze heel leuk.

 34. kinetisch zand lijkt me toch wel heel erg leuk om lekker met dochter mee te rommelen, gaaf pakket!

 35. Hai hai,

  Wat een ontzettend toffe winactie en wat heb je me enthousiast gemaakt over het leuke speelgoed van Your Little Family, is goed voor ureeeen speelplezier!

  Ik vind vooral het speelzand, fan-tas-tisch, maar dat geeft inderdaad wel een hoop troep, dus zo’n mooie houten bak zou super zijn !

  Liefs Fenny

 36. Ik doe graag mee voor mijn nichtje. Mijn schoonzus houdt erg veel van dit sensorisch speelgoed. Zelf ken ik het eigenlijk niet, maar het spreekt wel degelijk aan.

  • Ik zou er eens goed voor gaan zitten denk ik maar het lijkt me wel erg leuk

 37. Ik ken maar het kinetisch zand en onze dochter vindt het geweldig. Wat zou het leuk zijn on kennis te maken met ander sensorisch speelgoed!

 38. Kinetisch zand is hier al een succes, maar ze willen veel meer uitproberen. Ze vinden het vast heerlijk. Ik doe graag mee!

 39. Ons zoontje is 4 maanden uit, we hebben nog niet veel ervaring ermee maar ik wil het wel graag binnenkort introduceren!

 40. Tamara Jongkees Reply

  Heel graag! Wij hebben ook zo’n mooie bak thuis en de jongens spelen er graag mee! Wat nieuwe aanvulling voor het spelen zou super fijn zijn. Met dit shoptegoed weten wij wel raad

 41. Anneliese de Waal Reply

  Ik kende het speelgoed nog niet, ziet er heel erg goed uit Groetjes Anneliese de Waal

 42. Ik ken het van mijn werk waar kinderen veel met het zand spelen, en rijst. Ik zou graag meedoen , die waterparels hoe mooi is dat. erg leerzaam voor de kids

 43. Ik ken dit nog niet, maar denk dat het perfect speelgoed is voor mijn jongste kleindochter.
  Heel graag doe ik mee en word misschien wel groot fan van Your little family.

  • Wat heerlijk… Niet alleen voor kids, maar óók voor volwassenen die overgevoelig zijn voor prikkels! Ik maak graag kennis met dit mooie merk!

 44. Galinka van Bokhorst Reply

  Ik zou graag kinetisch zand in een speelbak van het shoptegoed kopen. Ontprikkelen met sensorisch speelgoed is heel erg fijn.

 45. Ik ken het nog niet, maar na het lezen van dit artikel ben ik super enthousiast geworden en wil ik niets liever dan dit proberen!

 46. Miekske Dingens Reply

  Met 2 kindjes met autisme is sensorisch speelgoed altijd een aanrader! Zo’n leuke speelbak hebben we echter nog niet, dus zou heel leuk zijn om dit aan te kunnen kopen voor hen <3

 47. Cuypers Marita Reply

  Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen. Niets zo leuk als dingen te kunnen voelen en ermee bezig te kunnen zijn.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: