Eén van mijn goede voornemens van dit jaar is om meer geld te gaan sparen en verantwoorder met geld om te gaan. Want onze dromen zijn groots en er helemaal klaar voor om in vervulling te gaan. Maar daar is wel geld voor nodig. Daarom ging ik aan de slag met het online programma van budgetcoach Melina on Fire. In dit blog artikel vertel ik alles over The Money Course, wat ik ervan geleerd heb en ik heb ook nog heel erg leuk nieuws! Ik mag namelijk één lezer blij maken met deelname aan The Money Course t.w.v. €799!!

Voor wie is The Money Course?

Toen Melina op haar 24ste scheidde van haar toenmalige partner, bleef ze achter met een schuld van €100.000. Op eigen kracht betaalde ze deze af. Ze ontwikkelde een systeem waarbij je goed inzichtelijk kunt maken wat je maandelijks verdient, wat je vaste lasten zijn en variabele kosten. Ze ging aan de slag met side hustles en nog veel meer. Al haar kennis heeft ze gebundeld in het online programma; The Money Course. Met als doel om vrouwen te helpen die ook weleens strugglen met geld, moeite hebben met sparen, schulden hebben en meer. Voor vrouwen dus die net zoals Melina financiële rust willen ervaren en hun financiële doelen willen behalen.

De 6 modules…

The Money Course is een online programma dat bestaat uit video’s en werkboeken waar je zelf mee aan de slag kunt gaan zodra het voor jou uitkomt. Er zijn in totaal 6 modules waarin je leert om…

 • te houden van geld en te denken in overvloed (waardoor je nog meer geld aantrekt).
 • meer geld te verdienen bij je baan (en/of bij een side hustle).
 • een jaarplan te maken en daarmee je financiële doelen te behalen.
 • overzicht en invloed te krijgen over je inkomsten en uitgaven.

Ook heeft Melina een community gecreëerd in de vorm van een Facebook groep waarin alle ruimte is om vragen te stellen en struggles met elkaar te delen. Zodat je kunt leren en geïnspireerd kunt raken door hoe anderen het aanpakken.

Daarnaast zijn er 4 online Q&A sessies met Melina en verschillende sessies met gastsprekers.

Mijn ervaring.

Ik ben dol op Melina! Ze is altijd bereikbaar en stipt op tijd met dingen die ze afspreekt. Hierdoor heb je ook het gevoel dat je door de juiste persoon aan de hand wordt meegenomen en stappen kunt zetten om je financiële doelen te behalen. Daarover gaat trouwens ook de eerste module; spaardoelen bedenken. En dat was een onderwerp waar Roy en ik een beetje op vastliepen. Want doelen stellen is één. Maar korte termijn spaardoelen, middellange termijn spaardoelen en lange termijn spaardoelen. Wij vonden dat heel erg lastig. Melina gaf ons vervolgens het advies dat je ook een lange termijn spaardoel kunt delen door drieën, waardoor je een korte termijn spaardoel, middellange termijn spaardoel en lange termijn spaardoel hebt. Dit zorgde er vooral voor dat we onze dromen helderder zijn gaan maken, concreter en nu ook de kosten in een overzicht aan het brengen zijn. En alleen daardoor al, kom je in een flow terecht. Omdat je inderdaad leert te houden van geld en in overvloed aan het denken bent. Zo zijn mijn inkomsten in februari ruim verdubbeld vergeleken met januari!

Wat ik ook ontzettend waardevol vindt is het Excel bestand dat je van Melina in The Money Course ontvangt. Met dit Excel bestand kun je je inkomsten, vaste lasten en variabele kosten inzichtelijk maken. Hierdoor krijg je veel meer inzicht. Wat ontzettend waardevol is!

Al die extra opdrachten voor mijn blog zorgde er trouwens wel voor dat mijn planning overstroomde en ik heel weinig tijd overhield (zeg maar gerust, niet). Hierdoor lukte het mij helaas niet om de 4 online Q&A sessies bij te wonen en heb ik ook een online sessie van een gastspreker gemist. Wel heeft Roy namens mij, de sessie bijgewoond over beleggen. Dat vond hij zeker een aanrader! Hij had zelf al enorm veel onderzoek gedaan en ervaarde het als heel prettig, dat alles wat hij had gevonden, bevestigd werd in deze sessie. We kunnen dan ook van start gaan met beleggen 😀 !

Samenvattend…

The Money Course is wat ons betreft dan ook een perfecte manier om in een flow terecht te komen. Om samen in kaart te brengen wat je dromen kosten en hoe je dit kunt gaan realiseren. We zijn er nog niet, maar we hebben zeker een begin gemaakt. En als we blijven denken in overvloed, gaan we er zeker komen! Die mooie reis hebben we daarom een jaar vervroegd en gaan we in mei maken (de camper is al geboekt!).

Enthousiast geworden? Dan heb ik super leuk nieuws!

Omdat ik heel erg enthousiast ben geworden over The Money Course, mag ik van Melina iets speciaals doen. Ik mag namelijk één lezer blij maken met deelname aan The Money Course t.w.v. €799! Hoe gaaf! Kun jij dit goed gebruiken of zou je dit graag cadeau willen geven aan iemand anders die het goed kan gebruiken? Laat dan een reactie achter onder dit blog artikel met een geldig mailadres. Misschien dat je wilt delen wat je hoopt te leren met The Money Course, wat je dromen zijn, waar je tegenaan loopt of waar je mee struggeld? Maar uiteraard telt een ‘ik doe mee!’ ook. Volgende week vrijdag ontvangt de winnaar een persoonlijke mail.

Update 17-03-2023: Bedankt voor jullie mooie en soms ook kwetsbare reacties! De winnaar heeft zojuist een mail ontvangen. Fijne dag!!


Is The Money Course ook iets voor jou? Of heb je juist een aantal bespaartips die je graag wilt delen? Laat het gerust weten in een reactie (daarmee maak je ook automatisch kans op gratis deelname aan The Money Course t.w.v. €799!). Ook als je vragen hebt aan Melina trouwens, stel ze gerust! Zij leest mee om eventuele vragen te beantwoorden.

20 Comments

 1. Michelle Meijer Reply

  Klinkt super. Ook wij hebben grootse plannen voor de toekomst waar geld voor nodig is. Met 3 kinderen is sparen wat lastiger. Ik ben ontzettend benieuwd naar de cursus! ❤️

  • – You will either learn to manage money, or the lack of it will manage you.

   Aan deze quote moest ik meteen denken toen ik dit artikel las. Om je dromen waar te maken heb je geld nodig. Maar ik vind het ook belangrijk om te leven in het moment, te genieten van het nu. Ik zou graag deze cursus volgen om mijn dromen na te jagen én te genieten van het nu – voornamelijk door te besparen op zaken die je eigenlijk echt niet nodig hebt of die zelfs niet goed voor je zijn.

   Vraag aan Melina: je kunt veel keuzes maken om te besparen. Maar hoe weet je of een bespaarkeuze ook de juiste is? Voor een besparing geef je vaak ook iets op: gemak, vrijheid, zekerheid of gezelligheid.

   Ik ben benieuwd 🙂

   • Hoi Iris,

    De juiste besparing is een besparing waarbij je niet het gevoel hebt iets op te geven. Het moet juist het gevoel geven dat het je iets oplevert.

    De eerste module bestaat dan ook uit het maken van droomdoelen.
    Je besparing brengt je dichterbij je droomdoel, je droomleven.
    Voelt het dan nog als een opoffering?

    Liefs,
    Melina

 2. Ohhhh wat mega fijn en wat chill al die opdrachten en begeleiding! Love Excel ook <3 ik heb hetzelfde, ik heb me de afgelopen jaren niet echt druk hoeven maken om geld en daardoor heb ik nu niet echt healthy spending habits – vooral geen overzicht en prioriteit. Ik zou graag meer sparen om meer te kunnen investeren in dingen waar ik mijn creativiteit in vrij kan, maar ook om de wereld een handje te helpen met donaties aan mensen en organisaties die het nodig hebben/verdienen!

 3. Dit vind ik wel interessant. Want ik wil eigenlijk wel eens weten hoeveel geld ik per maand uitgeef. Maar los daar van kan ik soms nog wel een beetje sparen. Ik heb ook een spaarpot in huis waar ik 0.50,1 en 2 euro in steek. Meestal is het kleingeld dat je over hebt als je met cash geld hebt betaald. Op het einde van het jaar doe ik er iets leuk mee of zet het op een rekening. Meestal dat laatste.

 4. Coby Dorst Reply

  Dat lijkt me een heel leerzame cursus. Mijn doel is om zoveel mogelijk te sparen.Ik heb nl. geen pensioen opgebouwd door omstandigheden en zal naast de AOW die ik over een jaar hoop te ontvangen, toch moeten bijplussen van het spaargeld.

 5. Barbara van Hamersveld Reply

  Ik ben net gaan samenwonen en wij hebben verschillende financiële situaties en gewoonten. Het is interessant en nodig om het in kaart te brengen en ook naar gezamenlijke dromen voor de toekomst te gaan kijken (zoals een rescue, maar dat is voornamelijk mijn droom )

 6. Ik verdiep me al heel erg in mijn eigen financiën, maar toch zou ik hier nog meer uit willen halen. We hebben een beperkt budget en ik zou graag geld willen overhouden voor een betere toekomst. Ik ben vooral benieuwd naar de side hustles die mij verder zouden kunnen helpen voor nu en in de toekomst, dus deze cursus zou ik echt heel graag willen volgen.

 7. Dit vind ik een superleuke actie om aan deel te nemen. De cursus zou ik aan mijn oudste zoon geven. Die wordt over enkele maanden achttien en tegenwoordig heb je op die lewftijd héél veel financiële uitdagingen om rekening mee te houden en moet je op de lange(re) termijn leren plannen als je ooit een eigen huis wilt kunnen kopen. Dit zou een geweldig cadeau zijn om een nog stevigere basis aan hem mee te kunnen geven

 8. Linda schrijft 't op Reply

  Wat handig een overzicht in Exel van al je financiën, een goede tip om je uitgaven op orde te houden.

 9. Ik haak meteen op ‘altijd bereikbaar’ en dat ze zich altijd aan haar afspraken houdt. Dat vind ik heerlijk. Ik houd van mensen die zich aan hun afspraken houden en goed benaderbaar zijn.

 10. Leukkk ik wil graag investeren voor mn oude dag want als zzper ben k nirt te verzekeren omdat ik chronisch ziek ben, bouw ik geen pensioen op en heb ik maar een klein buffertje

 11. Leukkk ik wil graag investeren voor mn oude dag want als zzper ben k niet te verzekeren omdat ik chronisch ziek ben, bouw ik geen pensioen op en heb ik maar een klein buffertje

 12. Ik heb al een nieuwe portemonee gekocht maar daar blijft het ook niet in zitten

 13. Anneliese de Waal Reply

  Erg interessant zou ik graag willen volgen, waag graag een kans , Groetjes Anneliese de Waal

 14. Sien van Biessum Reply

  Voor mijn lieve dochter en haar grote liefde ,na bizar veel (financiële) tegenslagen. Ziekte, de dood en nog meer ziekte. Zij kunnen wel wat vrolijks gebruiken ♥ Een flinke opkikker kunnen ze echt wel gebruiken,gun het ze zo!

 15. Het boek wat ik zoek! Ik kan hier veel van leren. Interessant, inspirerend. Ik ben zelf al heel goed bezig en haar boek kan me nog meer inspireren.

 16. Als fervent reiziger is budgetteren een belangrijk onderdeel voor mij. Ik ben er niet heel erg goed in (sparen is niet mijn sterkste kant), dus ik ben erg benieuwd wat een dergelijke cursus mij kan bijbrengen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: