Soms zijn er van die initiatieven waar je direct super enthousiast van wordt. En ik heb er weer één voor je gevonden! Save the Children, de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, is namelijk met een super inspirerende campagne begonnen waarbij zij het regeerakkoord in een kindvriendelijke taal online beschikbaar hebben gesteld (in pdf formaat). In dit blog artikel deel ik graag met je waarom dit zo’n geweldig initiatief is, waar Save the Children voor staat en een linkje waarbij je ook zelf het regeerakkoord in kindertaal kunt downloaden. Want kinderen hebben het recht op informatie en het recht om hun mening te geven. Dat vindt jij toch ook?

Over Save the Children.

De grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en actief in meer dan 120 landen; dat is Save the Children. Wereldwijd werken dagelijks ruim 27.000 Save the Children professionals om kinderen in kwetsbare situaties te helpen. Dit kan een acute noodsituatie zijn door een (natuur)ramp of door langdurige conflictsituaties zoals oorlog of chronische armoede. Want bij Save the Children richten ze zich op twee hoofdtaken: het redden van levens en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. Medische zorg, goede voeding en voorlichting redden levens. Leren lezen en schrijven, maar ook leren over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid bieden kansen op een betere toekomst. En daarbij heeft ieder kind dat bedreigd wordt in zijn of haar kind zijn, de aandacht en zorg van deze mooie organisatie. Ongeacht geloof, geslacht, ras, huidskleur, nationaliteit of politieke gezindheid.

De theorie van verandering.

Kinderen een stem geven, oplossingsvormen innoveren, zoveel mogelijk samenwerken en op grote schaal resultaten behalen. Alle programma’s van Save the Children komen tot stand in samenwerking met kinderen, ouders, overheden, gemeenschappen en andere lokale partners. Zo bieden ze duurzame oplossingen die ‘toekomstproof’ zijn.

Regeerakkoord in kindertaal

En gesproken over zo’n mooie duurzame oplossing die ‘toekomstproof’ is… Ik ben enorm onder de indruk van de nieuwe campagne van Save te Children, waarbij ze het regeerakkoord in kindertaal online beschikbaar hebben gebracht. Super fijn! Want eerlijk is eerlijk; de vaak moeilijke woorden en lange zinnen zorgen ervoor dat het voor iedereen lastig te volgen is, niet alleen voor kinderen. Terwijl politieke plannen ons allemaal raken en onze toekomst kunnen bepalen, ook die van jou en je kinderen. En daarom heeft Save the Children het regeerakkoord vertaald naar kindertaal, zodat iedereen kan begrijpen wat er in het regeerakkoord staat.

Want wist je dat er zelfs in het Kinderrechtenverdrag voorgeschreven staat dat kinderen het recht hebben mee te kunnen praten bij het maken van beleid en budgetbeslissingen? En daarnaast is het voor kinderen super belangrijk om te weten dat we nog harder ons best moeten doen om de veranderingen in het klimaat tegen te gaan. En wist je dat er in het regeerakkoord ook staat dat er meer aandacht komt voor mensen die het moeilijk hebben, zoals mensen met weinig geld? En dat alle volwassenen en kinderen gezond moeten kunnen zijn, waarbij ze niet alleen bedoelen dat je lichaam gezond is, maar ook dat je gelukkig bent? Super waardevolle informatie!

Lees het regeerakkoord in kindertaal en begrijp welke keuzes de politiek maakt.

Ben je na het lezen van dit blog artikel enthousiast geworden? Klik dan hier om het regeerakkoord in kindertaal gratis te downloaden. Daarnaast kun je op de website van Save the Children meer informatie vinden over al het mooie werk dat deze organisatie doet en hoe je ze kunt helpen om hun prachtige werk voort te zetten. Want alle kinderen hebben recht op een eerlijke kans en op een toekomst.


Ben jij ook zo onder de indruk van het mooie werk van Save the Children?


7 Comments

  1. Lindaschrijfthetop Reply

    Wat goed dat er een organisatie is die voor de kinderrechten opkomt en hun er ook bij betrekt.

  2. Hier wordt ik ook heel enthousiast van! Wat fijn dat ze zich hiervoor inzetten. Want het is super belangrijk om kinderen vanaf jongs af aan te betrekken met dit soort belangrijke zaken.

  3. Mijn collega’s hadden het hier ook al over en waren ook enthousiast dat op deze manier jonge kinderen al op de hoogte zijn van dit soort zaken.

  4. Met tranen in mijn ogen de video bekeken. Wat is er toch een boel ellende op de wereld. Maar je kunt het inderdaad positiever zeggen. Wat fijn dat er organisaties zijn die het beste met kinderen voor hebben en daadwerkelijk hulp bieden. Zeker in deze tijd is dat zo nodig. Het raakt mij.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: