Deze week staat vooral in het teken van heel veel leuke dingen doen samen met mijn hubby. En… Hij is deze week 36 jaar geworden! Woehoeee! Behalve alle leuke dingen, heb ik ook een minder fijne update gekregen over mijn vader en deel ik in dit weekoverzicht een heel kwetsbaar gedicht met je dat ik hierover schreef. Benieuwd naar mijn week van dag tot dag?

Maandag 5 augustus 2019

Het is Roy’s laatste vrije week van dit jaar en ook ik heb wat vrije dagen opgenomen deze week. Ik kan er echt zo aan wennen om iedere dag samen met hem te zijn. We dagdromen er ook steeds vaker samen over hoe wij dieren redden, aan onze sanctuary bouwen, retreats geven en zo veel meer.

Vandaag slapen we even lekker uit en relaxen we zodra we wakker worden op de bank met Netflix. Onze hondenkindjes liggen helemaal tegen ons opgerold. Intens genieten.

Om 14:45 uur start ik met mijn shift bij het viersterrenhotel in Hoofddorp. Het is vandaag heel stil waardoor de tijd zo langzaam lijkt te gaan.. Maar terwijl ik dat zeg krijg ik de opdracht om met een hele grote bus, automaat, naar Amsterdam toe te rijden. Hoewel de heenweg goed ging, was de terug weg een heel avontuur wat mij bijna een hartstilstand heeft gegeven. Maar goed, ik kan nu zeggen dat ik in een automaat heb gereden en in een bus voor 10 personen.

Om 23 uur staat Roy weer op mij te wachten. Zo fijn! Thuis aangekomen, drinken we thee en praten we tot diep in de nacht.

Dinsdag 6 augustus 2019

Mijn wekker gaat om 8 uur. Echt uitslapen was er niet bij, want ik heb een afspraak gemaakt bij de Kinki Kapper in Amstelveen. Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn haar heb laten knippen. Niet zonder reden, want ik vind naar de kapper gaan sinds het 3x volledig fout is gegaan, echt een nachtmerrie. Maar naar deze kapper ben ik weleens eerder gegaan om de onderkant van mijn haar roze te laten verven en mijn haar te laten knippen. Toen was ik super tevreden, hopelijk gaat het vandaag ook goed…

Woehoeeee! Ik ben blij met mijn haar! Hoewel ik moet wennen aan mijn lok, ben ik super blij dat de krullen weer terug in mijn haar zijn. Het is zo fijn om eindelijk weer een positieve ervaring te hebben  na die paar nachtmerries.

Thuis aangekomen is Roy super blij en enthousiast over mijn haar. De lieverd!

We eten even snel wat en daarna gaan we samen naar de Eyewish om voor Roy een nieuwe bril te kopen. Uiteindelijk vinden we echt een prachtig exemplaar! Stoer, sexy en casual chique. Het heeft iets weg van een pilotenbril. Helemaal hij! Ik ben zo blij! En het leuke is dat hij ook nog een zonnebril op sterkte mag uitzoeken die hij gratis krijgt. De keuze was niet lastig. Hij heeft een hele mooie pilotenbril uitgekozen en de glazen gepersonaliseerd. Echt prachtig!

In de avond gaan we samen uit eten met twee nieuwe vrienden, Jordi & Romy, bij Waku Waku in Utrecht. Daar spot en knuffel ik met Maaike. Zo fijn om haar weer te zien!

Hoewel het super fijn en gezellig is met Jordi en Romy, is het restaurant echt heel erg teleurstellend. We hebben ruim 2 uur moeten wachten op ons voorgerecht en toen nog een uur op ons hoofdgerecht. Terwijl we aan het eten waren gingen de laatste gasten al weg en was het personeel bezig om de toko te sluiten. Het eten zelf was trouwens smakeloos en niet erg origineel. Nooit meer. De volgende keer gaan we ergens anders eten.

Woensdag 7 augustus 2019

In de ochtend werk ik eindelijk mijn mail weer bij. Ik verlang er zo naar om meer te doen en weer lekker aan de slag te gaan met het schrijven van blog artikelen, maar het komt er gewoon even niet uit. Na een paar uur achter mijn laptop, geef ik het op en duik ik samen met Roy op de bank om een beetje te Netflixen.

Om 15 uur begin ik met werken bij de bioscoop. Ik heb er zoooooooo veel zin in!

Donderdag 8 augustus 2019

Morgen is mijn lieve hubby jarig. Ik heb een paar verassingen gepland staan en ik kan het bijna niet meer geheim houden. Het wordt zo leuk!

In de ochtend kruip ik achter mijn laptop om weer wat mail weg te werken. Ook maak ik foto’s voor een nieuwe samenwerking en ga ik aan de slag met het maken van een nieuwe planning. Volgende week wil ik echt weer minimaal 2 blog artikelen posten.

In de late middag bel ik met de woonbegeleider van mijn vader voor een update. Hij is vandaag naar de dokter gegaan. Ze vertelde dat er meerdere problemen waren. Naast korsakov, evenwichtsproblemen waardoor hij continu valt, zijn ook zijn ogen helemaal geel en is er het vermoeden dat er naast zijn lever iets met zijn darmen aan de hand is. Daarom wordt hij doorverwezen naar een internist. Zijn moeder, broer en zusje hebben alle drie darmkanker gehad. Hoewel hij 2 jaar geleden ‘kankervrij’ in zijn keel is verklaard, zou het zeker met zijn lifestyle niet gek zijn als er meer aan de hand is. In mijn pijn schreef ik vandaag een gedicht wat ik graag met je wil delen. Misschien kan het je herkenning bieden of het gevoel van niet alleen zijn wanneer je net als ik een ouder hebt die verslaafd is.


Het kleine meisje dat in de regen wacht.

Met iedere slok verwelkom je de dood. Waar je vroeger zo van genoot, is nu veranderd in vergif en wordt je dood. Met iedere slok wordt je zieker en zieker. Het is heel geniepig. Want je hebt het niet door. Herinneringen verdwijnen, je valt, laat alles lopen en de wereld om je heen verdwijnt. Als een boze droom wat in een slok vervaagt in niets. In dat zachte en warme gevoel wat je altijd hebt gezien als liefde.

Ik ben je dochter. Je hebt altijd gevochten in mijn naam. Vocht je maar voor mijn bestaan. Stond je er maar wanneer je het beloofde. In plaats van mij in de regen te laten staan toen ik 7 jaar was en wachten op het treinstation. Toen kwam je niet omdat je bleef hangen in de kroeg omdat een ‘lekker wijf’ dat aan je vroeg.

En in je kater belde je mij de volgende dag met de mededeling dat je wilde springen vanaf het hotel waar je terecht was gekomen. Geen idee meer hoe en waar. Het leven viel je zwaar.

Alle mooie herinneringen van ons samen kan ik tellen op 1 hand maar toch papa, ben ik nooit gestopt om er voor je te zijn. Ik ben je nummer 1 wanneer je verdriet hebt of pijn. Wanneer je gelukkig bent mag ik er niet zijn.

Maar nu gaat het slecht en ben ik weer op mijn best. Ik vertel je dat ik van je hou en je mis. Ik zoek naar woorden om je duidelijk te maken hoeveel pijn het mij doet om mijn stoere papa nu te zien. Klein, teer en een schimp van wie hij ooit was. Alsof alle zelfmoordpogingen je hebben ingehaald en je een levende geest hebben gemaakt. Mijn hoop is dood. Mijn pijn intens groot. Het besef komt binnen. Ik zal altijd dat kleine meisje zijn dat in de regen staat en op je wacht.


Ik ben zo gezegend met Roy, mijn lieve hubby. Hij weet altijd precies hoe hij moet reageren wanneer ik mij down voel. Een paar jaar geleden had ik er ontzettend veel moeite mee om alles te delen. Maar sinds hij NLP Master is, sleept hij mij werkelijk overal doorheen. Hoe gek het ook klinkt, ben ik ook gewoon heel dankbaar dat hij mijn vader heeft gezien en meegemaakt. Dat hij begrijpt waarom ik het niet los kan laten maar er tegelijkertijd niet teveel betrokken bij kan zijn.

In de avond gaan we daarom wat leuks doen. Een beetje afleiding. Maar ook gewoon om samen te zijn. We zijn eindelijk naar The Lion King gegaan (in 3D). Hoewel de film een beetje tegenviel, vond ik de liedjes geweldig en vond ik het tweede deel super leuk!  

Vrijdag 9 augustus 2019

Woehoeeeeeee! Roy is vandaag jarig! Hiep hiep hoeraaaaa! 36 jaar! Wat een mooie leeftijd! In de ochtend maak ik hem lekker vroeg wakker. Ik heb een lief kaartje voor hem, een mooi boek geschreven door een piloot over zijn avonturen en ik ben geslaagd voor een mooie spaarpot waar ik geld in heb gedaan dat hij kan gebruiken voor een vliegles of een nieuwe tattoo.

Verder heb ik vandaag een verassingsdagje gepland… We gaan lekker samen naar de Veluwse Bron! Lekker een dagje sauna’s hoppen, zwemmen en snoezelen. Dat laatste is ook echt een aanrader! Het is een nieuwe behandeling waarbij je in een staat tussen zijn en slapen wordt gebracht door middel van verschillende zintuig prikkelende behandelingen. Zoals een heerlijke aromatische geur, mooie producten en kleine massages. Echt zo fijn!

Mooiste quote van deze week.

Verder eten we thuis, kijken in de avond een mooie film en gaan heerlijk slapen.

Zaterdag 10 augustus 2019

Vandaag staat lekker lui zijn op de agenda. Hoewel we allebei niets liever willen dan lekker naar buiten toe gaan om te gaan SUPPEN, is de wind te heftig. Roy heeft een paar mooie films gescoord, dus blijven we vandaag een dagje thuis om op de bank van elkaar te genieten. Ook super fijn!

Zondag 11 augustus 2019

Direct wanneer ik wakker ben (de hondenkindjes zijn al uit geweest) spring ik achter mijn laptop, voor het schrijven van dit weekoverzicht. Deze week is mij meerdere keren gevraagd of ik niet nog meer mensen zou willen inspireren, juist ook met mijn verleden en omdat ik er goed ben uitgekomen. Hoewel ik het compliment onwijs lief en mooi vindt, blijf ik liever dichtbij mijn missie. Dit omdat het al een hele uitdaging is om dat in dit leven te realiseren. Maar toch zijn er wel kleine dingen die ik wil doen. Zoals af en toe een gedicht delen, een hersenspinsel of speciale meditatielessen en workshops creëren. Ik ben mij er van bewust dat ik niet met een hele steen een rivier stil kan leggen, maar als ik een rimpel kan veroorzaken dan zorg ik er al voor dat het in beweging is. Hoewel dierenleed mijn grootste focus heeft, help ik ook heel graag mensen die een bepaald trauma hebben. Dat is ook één van de redenen dat ik Kintsugi workshops ben gaan geven. Maar het mooie is dat binnenkort alles wat meer in balans komt. We gaan binnenkort verschillende huizen bezichtigen in Nederland met grond en ik ga over een kleine 2 weekjes stage lopen bij een bestaande animal sanctuary. Ik kan niet wachten!


Vond je het leuk om dit weekoverzicht te lezen? Let me know! Ik ben ook heel erg benieuwd waar jij de afgelopen week dankbaar voor bent geweest. Laat je het mij weten in een reactie?

Liefs!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: