Life is too short to have a boring bathroom! Heb je een kleine badkamer die je te krap vindt? Wil je de ruimte die je hebt beter benutten en je oude badkamer opknappen? Zo ja, dan kun je overwegen je badkamer in te delen. Het indelen van je badkamer kan een geweldige manier zijn om de ruimte te maximaliseren en je badkamer efficiënter te maken. Maar hoe doe je dat nu het beste? In dit gastblog artikel deelt één van onze gastbloggers met plezier haar praktische tips! Lees je mee?

Soort afscheiding

Eerst moet je beslissen wat voor soort afscheiding je wilt doen. Er zijn twee hoofdtypen scheidingswanden: tijdelijke en permanente. Tijdelijke scheidingswanden zijn meestal gemaakt van materialen als karton of PVC, en ze kunnen worden verwijderd als je ze niet meer nodig hebt. Permanente scheidingswanden daarentegen zijn gemaakt van materialen als hout of metaal, en ze kunnen niet verwijderd worden zonder schade aan je badkamer aan te richten. Afhankelijk van je behoeften kan het ene type wand geschikter voor je zijn dan het andere. Als je toch bezig bent met het herindelen van je prachtige badkamer, dan kan een bezoekje aan sanitairwinkel Eindhoven ook geen kwaad. Misschien vind je daar net de inspiratie die je nodig hebt!

Badkamer opmeten

Als je besloten hebt hoe je de badkamer gaat inrichten, welk type wand je wilt en of je een bad en douche wilt (of beide) en wel of geen toilet in je badkamer, is het tijd om je badkamer op te meten. Je moet je badkamer nauwkeurig opmeten, zodat je de juiste maat scheidingswanden krijgt. Als je niet zeker weet hoe je nauwkeurige metingen moet doen, kun je een professionele aannemer inhuren om dat voor je te doen. Wel zo gemakkelijk! Heb je ook al nagedacht over het materiaal voor de scheidingswanden? Voor tijdelijke scheidingswanden zijn de populairste materialen karton en PVC. Voor permanente scheidingswanden zijn de populairste materialen hout en metaal. Uiteindelijk natuurlijk totaal afhankelijk van je behoeften en badkamer wensen!

Aan de slag!

Heb je het materiaal voor je scheidingswanden gekozen? Super! Dan is het tijd om ze te installeren. Als je tijdelijke scheidingswanden installeert, dan is het proces vrij eenvoudig en kun je het meestal zelf doen. Als je echter permanente scheidingswanden installeert, dan kun je het beste een professionele aannemer inhuren om het voor je te doen. Want wellicht is het dan ook tijd voor nieuwe vloertegels Eindhoven! En dat… dat is het! Als je scheidingswanden geïnstalleerd zijn, heb je een praktischere badkamer die de ruimte beter benut. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je binnen no-time je badkamer makkelijker indelen!

Tot slot…

En wanneer je badkamer helemaal naar wens is, kleed het dan gezellig aan met mooie handdoeken, een grote spiegel, mooie verlichting, een badmat en plantjes. Heel veel plantjes. Want wist je dat groen er direct voor zorgt dat je ontstrest en kunt ontspannen? Ideaal voor in de badkamer dus! Net zoals heerlijk geurende geurstokjes, een boeddha en andere elementen waardoor je je thuis voelt. En vergeet daarbij ook niet te kiezen voor mooie diervriendelijke cosmetica, luxe doucheproducten, fijne bad producten en meer. Hoe dan ook; maak er een feestje van en zorg dat het een ruimte is waar je je heerlijk kunt ontspannen en kunt opladen. Want hoe fijn is het wanneer je badkamer een oase van rust, gezelligheid en sereniteit is! En wanneer je toe bent aan een nieuw project…Denk dan ook eens aan het gezellig maken van je toilet 😀 !


Hoe ziet jouw nieuwe badkamer eruit? En heb je genoten van dit gastblog artikel? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?


7 Comments

  1. Lindaschrijfthetop Reply

    Mijn badkamer is net gerenoveerd (zie blog) klein maar fijn met inloopdouche en jacuzzi-bad

  2. Wat een handige tips! Onze badkamer vind ik niet erg mooi, maar dat komt omdat hij vrij klein is. Dan is een goede indeling zeker ook erg belangrijk.

  3. MIjn badkamer is niet heel groot. Ik heb een klein kastje waar mijn huidverzorging staat en that’s it.

  4. Heerlijk artikel, de badkamer blijft toch altijd een moeilijk momentje. Mijn badkamer is vooral wit. Meteen houten rekje om het iets styler te maken.

  5. Wat een leuke blog. Mijn badkamer is niet echt groot, maar met leuke accessoires aan te brengen vind ik ze wel heel mooi

  6. Ik ben heel druk bezig met het inrichten van onze nieuwe badkamer. Het heeft even geduurd, maar de tegels zijn gevonden. Wat was dat een werk!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: