Het regent, het regent, het regent… Tijd voor een dekentje en Netflix! Voor dit blog artikel ben ik speciaal voor je gaan browsen en heb ik 11 super inspirerende en mindful documentaires gevonden die je leven kunnen veranderen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder…

First things first… Wat is Netflix?

‘’Huh! Netflix?’’ Maak je geen zorgen wanneer je nog niet eerder van deze streamingdienst hebt gehoord! Wanneer je tv en internet hebt dan kun je je eenvoudig op Netflix abonneren zodat je series en films zonder reclame kunt kijken op een apparaat met een internetverbinding. Zo kun je Netflix kijken op een apparaat met een internetverbinding waarop de Netflix-app is geïnstalleerd, zoals een smart-tv, gameconsole, streaming mediaplayer, settopbox, smartphone of tablet. Je kunt Netflix ook kijken op je computer via een webbrowser. Ideaal! Daarnaast wordt het aanbod qua films, series en documentaires regelmatig vernieuwd en is er voor iedere leeftijd iets te vinden.

Oktober 2022

Voor dit blog artikel ben ik speciaal voor je gaan browsen en heb ik 11 super inspirerende en mindful documentaires gevonden die je leven kunnen veranderen. En… dit zijn ze (in willekeurige volgorde)!

Headspace

Er staan op dit moment niet één maar zelfs drie onwijs inspirerende documentaires op Netflix gemaakt door Headspace-medeoprichter, boeddhistische monnik en successchrijver; Andy Puddicombe. Zo is er de Headspace Guide to Meditation, Headspace Unwind Your Mind en Headspace Guide to Sleep. Stuk voor stuk pareltjes die prachtig zijn vormgegeven met geanimeerde beelden en informatie delen over o.a. de voordelen van meditatie. Ook worden er verschillende technieken en begeleide meditaties gedeeld waarmee je direct kunt beginnen.

Tony Robbins I’m not your guru

Alleen maar liefde voor Tony Robbins! Want wat een bijzondere man is hij! Wij hebben meerdere boeken van hem gelezen en volgen nu ook een opleiding bij hem. Deze documentaire is ook echt een aanrader en brengt prachtig in beeld wat een talent hij heeft en wat een mooi mens hij is. Aanrader!

The minimalists – less is now

Minimalisme; ik vind het machtig interessant! Hoewel ik nog steeds een minimalistisch leven ambieer, is het iets wat ik met kinderen niet altijd even makkelijk vindt. Tijd voor een opfrisser dus! En deze documentaire is daar perfect voor. Heb jij hem al gezien?

The Goop Lab

Zeker niet alle afleveringen van deze Gwyneth Paltrow serie zijn even mindful, maar er staan een paar super leerzame en interessante afleveringen tussen. Mijn favoriete aflevering is deze over de Wim Hof methode.

De mooiste natuur documentaires

Als er iets is qua tv kijken wat ik onwijs mindful vindt, dan is dat wel het kijken naar mooie natuur documentaires. En deze heeft Netflix in overvloed! En ook nog eens met de beste voice-over acteur ooit; David Attenborough! Mijn 3 aanraders? Our planet, Life in colour en Moving art.

Oprah + Viola

Wil je meer leren over manifesteren en de wet van aantrekkingskracht? Dan is deze documentaire absoluut een aanrader! Ik word er persoonlijk ook gewoon heel blij van om Oprah weer te zien als interviewster. Want, WAUW, wat een prachtige en getalenteerde vrouw is zij toch!

Ram Dass, going home

Puur, rauw en ontzettend intrigerend. Deze documentaire raakt! Het laat je achter in totale verwondering, afvragend hoe je zelf herinnert wilt worden. Heel bijzonder en erg indrukwekkend.


En dat waren ze! Mijn kijktips! Welke van deze inspirerende en mindful documentaires heb jij al gezien of zou je willen kijken? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie? 😀


6 Comments

  1. Ik ben benieuwd of er echt nog mensen zijn die niet weten wat Netflix is haha. Allemaal goede docu-tips heb je geselecteerd. The Goop Lab heb ik nog op mijn kijklijst staan. Er staan enorm veel documentaires op Netflix verstopt, het is zeker de moeite om er zo nu en dan doorheen te browsen!

  2. Wat een veelzijdig aanbod heeft Netflix. Dat wist ik helemaal niet. Maar goed, ik heb ook een abo erop

  3. Wat een mooi overzicht zeg. Ik kijk ook graag naar documentaires en Netflix heeft een mooi aanbod. Deze ga ik al zeker in mijn favorieten zetten. Bedankt voor het inspirerende overzicht!

  4. Wat een leuk lijstje! Ik wist niet dat Netflix zoveel docu’s had. Mijn voorkeur gaat uit naar The Good Lab

  5. Ik was net opzoek naar een nieuwe documentaire. The minimalists ga ik als eerste kijken. Ik probeer ook met minder dingen te leven. Te veel spullen in huis maakt het ook drukker in je hoofd. Oh naar die van oprah ben ik ook nieuwsgierig. Als tiener vond ik oprah geweldig.

  6. Een aantal hiervan heb ik al gezien. Ben wel nieuwsgierig geworden naar Ram dass, going home.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: