Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? En overweeg je om een cementdekvloer of een smeervloer te laten storten? Dat heeft zo zijn voordelen. Niet voor niets is de cementdekvloer nog steeds een van de meest gebruikte vloeren in de woningbouw en binnen kantoorpanden. Welke voordelen heeft een smeervloer? Waarom zou je kiezen voor een cementdekvloer in plaats van een andere soort vloer? Daar schreef één van onze gastbloggers dit blog artikel over.

Snel gelegd

Een smeervloer of cementdekvloer kan snel gelegd worden. Tenminste, als je het overlaat aan de vakman. Eigenlijk is er geen beginnen aan om het zelf te doen. Dan wordt het een erg arbeidsintensieve klus, die kostbaar kan eindigen. Leg je de vloer fout, dan moet de hele vloer er weer uit en moet het hele cement opnieuw gestort worden. Een vakman weet precies hoe het moet en kan de klus snel klaren.

Tegenwoordig heb je ook vloeren met een sneldrogende mix. Die zorgt ervoor dat de vloer al in een paar dagen gedroogd is, in plaats van weken. De droogtijd van een cementdekvloer gaat daarmee drastisch omlaag. Dit type vloer is dan ook het meest gebruikt in de woningbouw en in de utiliteitsbouw.

Waterbestendig

Een cementdekvloer is waterbestendig. Daardoor kun je deze heel goed leggen in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. In de badkamer komt er nog wel eens water vrij bij het douchen of bij het badderen. In de keuken kan water rond spatten. Met een cementdekvloer is dit allemaal geen probleem. Smeervloeren kunnen wat dat betreft zeker wel tegen een stootje.

Natuurlijk moet je de vloer wel netjes afwerken. Een cementdekvloer zonder afwerking meteen als eindvloer gebruiken is geen goed idee. Het aanbrengen van een coating zorgt ervoor dat de vloer nog langer mooi blijft.

Prima te combineren met vloerverwarming

Wil je graag op blote voeten door het huis kunnen lopen of yoga beoefenen (ook zonder mat)? Combineer de smeervloer dan met vloerverwarming. In een cementdekvloer kunnen leidingen gemakkelijk worden weggewerkt en niveauverschillen kunnen eenvoudig worden aangepast. Het is een goed idee om bij het leggen van de smeervloer ook meteen de vloerverwarming mee te nemen. Dan heb je dat direct goed geregeld.

Tot slot…

Je doet er goed aan van tevoren te overleggen met de vakman over bijvoorbeeld de dikte van de cementdekvloer. Een traditionele, cementgebonden smeervloer van zandcement is meestal zo’n zes centimeter dik. Kies je voor anhydride vloeimortel, dan is de dekvloer meestal vier centimeter dik. De vakspecialist weet alles van het leggen van een perfecte vloer en kan er eentje leggen waar je nog jaren plezier van zult hebben.


Heb je genoten van dit gastblog artikel? En overweeg jij ook om een cementdekvloer of een smeervloer te laten leggen? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie 😀 ?

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: