Brrrrr! Wat is het koud hé? Al weken heb ik moeite om het lekker warm te krijgen. Toen ik de nieuwe milde detox kuur van Sapje zag was ik dan ook direct enthousiast. Want een vegan Soepkuur? Wat een goed idee! Benieuwd of het zo verwarmend is als ik waar op heb gehoopt en hoe ik de detox kuur ervaren heb? In dit blog artikel deel ik het allemaal met je. En ik heb ook nog iets heel erg leuks voor je geregeld (spoiler: ik geef een Soepkuur weg t.w.v. €115)!

De kracht van gezonde voeding en de werking van het eigen lichaam.

Een tijd geleden schreef ik al eens een blog artikel over Sapje. Toen was ik super enthousiast! Vooral ook omdat dit mooie bedrijf er alles aan doet om meer bewustwording te creëren rondom de kracht van gezonde voeding en de werking van het eigen lichaam. Daar kan ik mij helemaal in vinden! Daarnaast wordt ik er ook heel blij van dat de sapjes (en soepen!) van Sapje op ambachtelijke wijze met de slowjuicer worden geperst. Ook zijn alle ingrediënten 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. Reden genoeg om fan te zijn dus 😀 !

Over de Soepkuur.

De soepkuur van Sapje is een milde vegan kuur waarin je lichaam in drie dagen tot rust kan brengen met behulp van gezonde soepen (waaronder een gezonde pompoensoep), immunity shots en ontspanningsthee. Een perfecte tussenweg wanneer een intensievere sapkuur niet bij je past of niet goed uitkomt dus! En wat ik heel erg fijn vindt; het is ook een ideale reset van je voedingspatroon. De soepjes zelf zitten bomvol met verse biologische groenten (je krijgt dagelijks gewoon 1 kilo groente binnen!). Ook helpt de Soepkuur met het van binnenuit verwarmen van je lichaam. En dat alles terwijl je gewoon kunt blijven werken en sporten. Ook is er geen intensieve voorbereiding nodig, zoals bij sommige kuren wel het geval is.

Hoe ziet een dag eruit tijdens een Soepkuur?

Tijdens de Soepkuur nuttig je de verschillende soepen verspreid over de dag. Daar heeft Sapje ook een speciaal schema voor gemaakt die ik super behulpzaam vindt:

Start: 7:00-9:00 Groentebouillon

Ontbijt: 9:00-10:00 Courgette soep

Lunch: 12:00-13:00 Tomaten soep

Tussendoor: 15:00 Immunity shot

Tussendoor: 16:00-17:00 Bloemkool soep

Avond: 18:00-19:00 Pompoen soep

Avond: 21:00 – 22:30 Ontspan thee

Mijn ervaring.

Ik wilde heel graag deze Soepkuur doen omdat ik natuurlijk middenin ‘project’ een fitte(re) mindful mama worden zit. Daarnaast kon ik niet wachten om te verwarmen en mijn voedingspatroon een welverdiende reset te geven. En de eerste dag beviel mij FANTASTISCH! De soepen zijn stuk voor stuk goddelijk! Net zoals de immunity shot en de ontspan thee. Daarnaast was ik onwijs blij met de extra cadeautjes die ik van Sapje ontving in de vorm van hun 3 nieuwe smoothies (vooral de ontbijt smoothie is hemels!) en de weerstand thee. Maar de 2de dag… Die was voor mij te pittig. En dat terwijl ik heel veel sapkuren heb gevolgd. Maar ik merk dat ik detoxen op dit moment (waarschijnlijk ook omdat ik nog borstvoeding geef) te pittig vindt. Ik kreeg namelijk onweerstaanbaar veel honger en mijn hele lichaam ging in de weerstand. Daarom besloot ik te verzachten en even te stoppen met de kuur. In plaats daarvan vervang ik nu een lunch of een tussendoortje voor een soepje en dat bevalt fantastisch!

Nieuwsgierig geworden? Ik heb leuk nieuws!

Ik ben dol op Sapje en ook de soepjes vindt ik goddelijk! En daarom heb ik iets leuks voor je geregeld. Ik mag de hele Soepkuur van Sapje t.w.v. €115 weggeven aan één lezer! Mag ik jou hier blij mee maken? Laat dan in een reactie weten naar welke smaak je nieuwsgierig bent of waarom je juist nu zou willen beginnen met een Soepkuur? Uiteraard telt een ‘’ik doe mee!’’ ook. De winnaar ontvangt volgende week vrijdag een persoonlijke mail waarin ik vraag om je adresgegevens zodat Sapje de Soepkuur naar je toe kan sturen!

Update 11-02-2023: Bedankt voor jullie mooie reacties! Het liefste had ik jullie allemaal een Soepkuur cadeau gegeven maar helaas mag ik maar één lezer blij maken dit keer en zij heeft zojuist een mail ontvangen. Van harte gefeliciteerd! Fijn weekend!


Ben jij ook dol op soepjes? En is een Soepkuur ook iets voor jou? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten in een reactie (dan doe je automatisch mee met de win actie)? 😀

30 Comments

 1. Ik doe niet vaak me met winacties maat deze zou ik graag winnen. Momenteel kamp ik met vermoeidheid en ben ik om de haverklap ziek. Ik ben bezig mijn weerstand op te bouwen en daarbij past deze kuur perfect. Ik ben vooral benieuwd naar de smaak pompoen

 2. Ik doe heel graag mee , een koude sapdetox is niets voor mij, maar bij deze soepdetox sta ik meteen ‘aan’.

   • Kijkje in huis en tuin Reply

    Wat jammer dat je lichaam tegen werkte om de kuur af te maken. Gelukkig heb je een goed alternatief

 3. Ik doe mee! Ik ben gek op soep! En daarnaast is het een jaar na de bevalling wel eens tijd om beter voor mezelf te gaan zorgen!

 4. Klinkt goed! Ik hou van soep en eet al regelmatig een soepje als lunch. Zo’n sapkuur zie ik niet zitten, maar hier ben ik heel benieuwd naar!

  • Bedankt voor je leuke blog. Heel fijn dat deze soepen vegan zijn.
   Vooral naar de pompoensoep ben ik erg benieuwd… Lijkt me heerlijk, vooral in deze wintermaanden.
   Wat betreft de winactie: sign me up! 😉

 5. Zo’n soepjeskuur is absoluut geen straf! Ik ben dol op soep; ik maak regelmatig een grote pan en daar komen heel wat fijne koppen soep uit voor tijdens de lunch of het avondeten. Maar een hele dag door leven op soep, dat heb ik nog niet gedaan; reuze benieuwd!

 6. Ik doe mee. Ik ben benieuwd naar alles. Ik ben al langer op zoek naar een goede kuur. Ff opfrissen.

 7. Barbara van Hamersveld Reply

  Ik zit midden in flink klussen voor ik deze maand ga verhuizen om te gaan samenwonen. Zowel mentaal als fysiek flink uitputtend. Na de verhuizing zou ik graag bijkomen met deze soepkuur. En als koukleum is een verwarming van binnenuit heel welkom!

  • Ik doe mee! En ben reuze benieuwd, vooral naar de courgettesoep.
   Na 6 weken intensieve mantelzorg ben ik totaal opgebrand. Ik hoop dat deze soepkuur mij kan resetten en weer energie geeft.

 8. Wat ik graag zou willen proeven is de bloemkoolsoep. Ken al veel soepies, deze nog niet. Sowieso de hele soepkuur om mijn lijf te resetten lijkt me heel fijn.
  Liefs Mariska

 9. Zo ongelukkig met mijn lijf. Erg last van cellulitis, Veel geprobeerd, maar ik krijg zo een goed gevoel bij deze soepkuur, Wil ervoor gaan!

 10. Dit zou echt niets voor mij zijn: ben niet echt een soep liefhebber. FIjn dat je het als een prettige kuur ervaren hebt

 11. Een sapjeskuur zou niks voor mij zien, maar deze soepkuur zie ik wel zitten. Vooral naar de pompoensoep ben ik benieuwd.

 12. Elbertje Floris Reply

  Hoi Claire,

  Max zweert erbij. Daarom zou ik de kuur ook eens willen proberen. Wie weet win ik er nu eentje. Detoxen met Aloë Vera producten heb ik wel al vaker gedaan.

  Liefs Elbertje

 13. Heerlijk met dit koude weer, soep! Zo’n kuur is voor velen vast een uitkomst. Ik doe niet mee, maar wens iedereen veel succes met deze geweldige winactie!

 14. Wat goed dat je er ook zo eerlijk over bent. Het is iets wat ik heel lastig zou vinden (denk ik) om vol te houden. Zoals je het nu oplost zou het beter voor mij zijn. Ik doe niet mee maar ik denk dat je hier iemand heel blij mee gaat maken. Het bedrijf klinkt overigens heel fijn!

 15. Tamara Jongkees Reply

  Wat klinkt dit goed! Ik ben heel erg benieuwd naar de bloemkoolsoep.

 16. De bloemkoolsoep, die lijkt me heel lekker! Tof zon blog, ook goed dat je eerlijk over bent, dat het best lastig is om vol te houden!

 17. Super leuk en eerlijk stuk om te lezen!! Ik ben heel nieuwsgierig geworden, vooral omdat ik zelf wel de sapkuur heb gedaan in het verleden. Momenteel is dat te pittig met mijn drukke onregelmatige leventje en zoek ik naar een manier om mijn gezonde levensstijl weer op te pakken. Deze reset zou een mooie start zijn!! Dus fingers crossed en hopelijk wordt dit het nieuwe begin van weer goed voor mezelf zorgen

 18. Joyce joshua Reply

  Wauw klinkt echt heel goed! Ik heb net een pittige periode achter de rug en kan wel een soepkuur gebruiken. Ff mijn lijf resetten. Misschien wat kilo’s kwijt raken. En daarnaast ben ik dol op soep!

 19. Soepkuren ken ik niet. Wel sapkuren. Ik ben benieuwd en zou het graag eens proberen.

 20. Ik ben vaak moe en heb de laatste tijd veel last van verschillende kleine kwaaltjes. Ik denk dat mijn lijf me probeert duidelijk te maken dat het tijd is voor actie. Ik zag dit voorbij komen en dit lijkt me ideaal om mee te starten. Ik ben dol op soep, dus hopelijk winwin. Erg benieuwd!
  Ik doe graag mee.

 21. Elise ten Cate Reply

  Dit vind ik nou een winactie, waar ik graag een gokje waag! Wat super leuk!
  Ik vind het belangrijk om genoeg groente binnen te krijgen op een dag, maar voor mijn gevoel kom ik er nooit! Dit zou echt iets zijn waar ik dat mee wil bereiken. Daarnaast is afvallen natuurlijk een mooi doel. Starten met die pakket zou echt super zijn. Ik doe graag mee!

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: