Ik ben nog nooit op wintersportvakantie geweest. Maar wanneer ik alle enthousiaste verhalen om mij heen hoor, dan begint het toch wel te kriebelen. En dit is het perfecte seizoen volgens gastblogger Rick! In dit blog artikel deelt hij dan ook met heel veel enthousiasme de skikleding trends van winter 2022/2023. In welke outfit wil jij op de piste verschijnen? 😀

De skivakanties staan weer voor de deur.

Yes, eindelijk is het zover! Het wintersportseizoen is begonnen. Ik heb er het hele jaar naar uitgekeken! Daarom heb ik alle trends voor skikleding voor je verzameld zodat je ook dit jaar fashionable op de piste kunt verschijnen. Klaar voor je dosis inspiratie qua kinder-, heren- en Dames Skikleding? Lees dan snel verder!

Trend 1: Een lange winterjas en praktische ‘bomber’.

Een Dames Winterjas kan natuurlijk niet ontbreken op een wintersportvakantie en dan wil je er ook één volgens de laatste trends. De keuze dit jaar is reuze! Zo zijn er veel lange modellen (ook wel parka’s genoemd) in zachte stoffen waaronder teddy en fleece. Heerlijk om in te flaneren! Daarnaast zijn er ook weer heel veel ‘bomber’ jassen te vinden. Deze exemplaren zijn lang genoeg om je rug te bedekken maar kort genoeg om je goed in te kunnen bewegen. Perfect voor op de piste dus!

Trend 2: Terug van weggeweest; Corduroy!

Corduroy is terug van weggeweest deze winter en weer super hip! Je zult het dan ook veel zien terugkomen op de piste. Corduroy is een geribbelde stof, wat ook wel ribstof of ribcord genoemd wordt. Het geeft een kledingstuk een vintage look en is zowel voor mannen als vrouwen een veel gedragen stof. We zien deze stof dan ook veel terugkomen bij de mannen en Jongens Skikleding in zowel jassen, broeken en handschoenen. Het ziet er dan ook erg leuk uit als je een ski-outfit draagt, die geheel van corduroy is gemaakt. De winterjassen van corduroy zijn gewoon water-, wind- en sneeuwdicht, waardoor je erg gewoon de piste mee op kunt. Tegelijkertijd voelen ze ontzettend zacht aan en houden ze je heerlijk warm. De jassen zijn er uiteraard in verschillende kleuren, hierbij kun je denken aan grijs en groen. Deze kleuren zijn dan ook erg populair, aangezien ze goed passen bij de vintage look die een corduroy jas geeft.

Trend 3: Color blocking

Daarnaast is color blocking dit jaar ook zeker een trend op de piste. Color blocking wil zeggen dat je een outfit of item draagt met verschillende complementerende kleuren. Je kunt hiermee dus interessante en opvallende kleurencombinaties maken. Je kunt dit natuurlijk zelf doen door een jas in een bepaalde kleur aan te trekken en dit te combineren met een broek in een complementerende kleur. Een complementerende kleur wilt zeggen dat de kleuren tegenover elkaar staan in het kleurenwiel. Daarnaast zijn er ook items waarin dit effect van color blocking al verwerkt is. De meeste items hebben letterlijk blokken in een verschillende kleur. Dit klinkt misschien gek, maar het zorgt voor een erg leuk effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groene jas met oranje en roze blokken of een rode jas met roze en beige blokken. Er zijn veel verschillende jassen, dus ook vast één met jouw favoriete kleur! Bovendien zul je ook nog eens opvallen op de piste, wat natuurlijk altijd handig is! Op deze manier zul je je vrienden of familie niet meer kwijt zijn en weten ze je altijd te vinden. Dit is dan ook een uitkomst wanneer je kinderen hebt. Door ze een jas aan te trekken met color blocking zul je ze niet snel uit het oog verliezen.

Kortom…

Wanneer je dit jaar helemaal in de trends van dit seizoen op de piste wilt verschijnen, is het aan te raden om een lange winterjas, ‘bomber’, corduroy of color blocking item aan te schaffen. En wist je dat deze items ook perfect passen in een capsule garderobe?


Ga jij weleens op wintersportvakantie? En ben je team ski of snowboard 😀 ? Heb je daarnaast genoten van dit gastblog artikel? Wij zijn super benieuwd! Laat je het weten in een reactie?


3 Comments

  1. Nooit geweten dat er zo veel trends zijn bij skiekleding, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik nooit ga skieen

  2. Linda schrijft 't op Reply

    Ik gi ging vroeger met mijn ouders veel skiën, toen waren neonkleuren hip.

  3. Wintersport is niets voor mij maar dochter en haar vriend gaan elk jaar op ski-vakantie. Ze zoekt toevallig nieuwe kleding voor de wintersport dus dit artikel komt als geroepen.

Write A Comment

Pin It
%d bloggers liken dit: